- 13 Ekim 2015
- 2.578
- 3.307
- 53
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #65.481
canım bu humana still tea yi nerde bulabilirim?
lactamil içiyoum o bitince alacağım ama bulamadım
Bence de direkt söylemeliValla canım hiç canını sıkma direkt söyle bence; benimde görümcem kızını 1 hafta tatile göndermek istiyordu bize bayramda; ben önce kız tutturdu he he diyorlar sanıyordum daha 1 hafta olmuş eşim ciddi ciddi konuyu açınca saçmalama daha çocuk 1 haftalık ben ameliyatlıyım sen mi ilgileneceksin ablanla direkt söyle anlar diye söylendim bir daha konusu açılmadı. Aman beni huysuz bilsinler önemli olan Bebek ve benim psikolojim. Senin içinde böyle yeni yeni düzen kuruyoruz alışmaya çalışıyoruz kimse gelmesin direkt söyle bencrinsanbuL
Ooo ben maalesef çok koruyucu bi anne olacağım kemeri muhakkak bağlarım bi de üstünden ip falan geçirmezsem iyi@Nurmuratkf
kesinlikle işe yarar bir yöntem yastık koymak ancak bu şekilde sokağa çıkarmak istersen çıkaramazsın. emniyet kemerlini kesinlikle sağlam bir şekilde bağlaman gerekiyor. nerede ve nasıl olursa olsun mutlaka bağlayın kızlar. bir tanıdığımızın başına çok talihsiz bir olay geldi maalesef bu yüzden. bebek küçük, hareket etmez demeyin, bağlayın :)) evde gözünüzün önündeyse ayrı tabii:))
Direkt söyleyince de kendi sülalem gelirken sesim cikmiyo onunki lere laf ediyorum gibi oluyo tabi şu an gibi fazla olduSonuncusu bana uyuyorben naz yapamiyorum direkt icimdeki agzimdan cikiyor
İşte hiç sevdiğim bi şey değil şu arabalar ne güzel kanguru yla saracaktim kendime anasının yavrusunu ama sıcak çok :'(Evet canim bebek ozellikle kaldirimlari indirip cikarirken kayiyor ne kadar yatsa da. Ya da aniden tekeri carpinca icinden firliyor bebek.
iyi günler bu topiği ben de düzenli takip ediyorum yazmasam da. Bu bahsettiğiniz pusete baktım netten ama chicco liteway ve liteway complete diye iki tane modeli var sanırım. sizin ki hangisi acaba yanlış olanını almak istemiyorum da. Bu arada yavrunuz ve size sağlıklı güzel günler dilerim.@Nurmuratkf canım bak resim koyuyorum ama içindeki yatak biraz büyük o yüzden taşan yerler eğimli gibi duruyor seni yanıltmasın bebek düz zeminde yatıyor
Ooo ben maalesef çok koruyucu bi anne olacağım kemeri muhakkak bağlarım bi de üstünden ip falan geçirmezsem iyi
peki faydası oluyor mu? baya pahalıymış değer mi?Can'ım Bebek mağazalarında ve eczanelerde var; yakın eczane varsa gitmeden bir ara sor ona göre gidersin. Kutusu ufak ama bana 4-5 gün gidiyor alırken 3-4 kutu alıyorum. Bu Arada 25 TL; ebebekte indirim vardı 4 al 3 öde; Bayram'ın 1.günü gördüm 4 paketi 75 TL idi
Evet haklisin.zaten alarmim calmadan uyaniyo bazen sipa :) boylesi cok daha kolay.kendisinin uyanip emmesi.sarilikken uyandirmak kabus gibiydi.yarim saat ugrasiyoduk ki uyansin.ee birde sik sik besliyoduk bana uyuyacak zaman kalmiyodu.cok sukur bu gunlereCanım çok geçmiş olsun .o acıkınca yaygarayı basıp seni uyandırır zaten :) sen dinlenme bak enerjini topla ki ona daha iyi bakasın
sağol canım benim çemen de denerim kokusuz çemen hayatımda görmedim duymadım sizin oralarda mı var yoksacanım eczane ve marketlerde var, milupanın da var ancak humanayı tavsiye ederim bende.
bir de pastırma çemeninin üstüne yok diyenler var, kokusuz olanından bulabilirsin belki. ya da kendin yapacaksın eğer vaktin olursa :)
Masallah ablacim sutun bolmus demekki :) ben sagma ihtiyaci duymuyorum cunku agrim olmuyo.asiri bol degil demekki.Ama yetiyo diye dusuyorum.cunku 20 dk emdigi zaman gogsumu sikip kontrol ediyorum sut geliyomu diye.geliyo demekki yetiyokuzum benim, bebeğin ne zaman isterse o zaman emsin, saat kurmana da gerek kalmadı artık :) kocaman oldu kuzu :))
benimkiler de hiç iki memeyi birden emmedi. bir memeyle doyup bıraktılar. o memede kalanı ve diğer memeyi hep sağdım. yoksa ağrısından duramıyordum :)
Canim aynen boyle devam et.once emzirmeye zorla.ne kadar emerse kardir.3 dk 5 dk.sonra arkasindan takviye yap.emzirdikce gelecek artacak sutun emin olCanım doğru söylüyorsun bugün biraz daha arttı önce emziriyorum kendimi zorluyorum sonra mama veriyorum inşallah doyuyordur 45cc veriyorum artırdım
Hemen hemen ayni seyleri yapiyomusuz :)Canım kesinlikle emzirme yani bebek benimki gibi emmese bile memede tutmak bile farkettiriyor; geçen hafta gelen gidenim çok oldu bayram öncesi; en büyük yaptığım hata gelen gidenle ilgilenip bebeğin düzenini bozdum yani memede tutmam gereken saatte vermedim sonra çok acıktı ağlayınca mama takviyesi vs sütüm o kadar azaldı ki sağdımda yarım saate 10ml'e kadar düştü... Şuan 4 gündür çok şükür yine arttı; neler yapıyorum hemen anlatayım;
SÜT ARTTIRMA YÖNTEMLERİM
1-Benim bebeğim heniz ememiyor, biberondan içmek kolay geldiği için de memede resmen savaşıyoruz...Cok cok çekmediği için meme başım hemen sönüyor bu seferde damağına yapıştıramıyor. Çözüm silikon göğüs ucu; biraz meme biraz silikon göğüs ucu ile uyku uyanıklık arası 10-15 dakika emziriyorum ki memeyi uyarsın süt yapımı artsın aman aman sütüm gelmediği ve kuvvetli emmese de geleni içiyor sonra uyuyor. Bunu düzenli bir şekilde ilk hafta 2 saatte bir, ben şuan 3 saatte bir yapıyorum (15.gündeyiz).Gece memede tutmak hormonları daha hızlı harekete geçiyormuş
2-Bol su kesinlikle çok farkettiyor. Ben günde 3 litre içiyorum (2 x 1,5 lt su şişeleri ile ölçüyorum).İçmediğim gün 10ml kadar düşen sütümü ertesi gün 80ml sağmaya başladım.
3-Piyasada çok fazla malt içecek var, henüz farklı denemedim ama ben promalt aldım sabah akşam 1'er tane yani günde 2 kutu tüketiyorum. Şekeri olanlar doktorlarına danışsınlar çok şekerli içerken bayabiliyor tadı aynı sulu pekmez...
4-ilk 3 gün sütüm hiç gelmeyince doktor tavsiyesi ile humana still tea başladım. Kullanma klavuzunda günde 3 bardak diyor ama etrafımda kullananlar 4-5 bardaktan sonra etki ettiğini söylediği için günde 4-5 bardak tüketmeye çalışıyorum zaten oralet gibi birşey sıcak soğuk içmesi kolay...
5-Her gün gün içerisinde 1 çay kaşığı çörek otunu ya su ya da yoğurtla tüketiyorum
6-Her akşam mutlaka bol soğanlı-dereotlu salata yiyorum.
7-Gün içinde kuru incir, lohusa şerbeti,kayısı kompostosu tüketiyorum.
Düzeninizi bozmadığınız ve strese girmediğiniz takdirde sütünüz gün geçtikçe arttıyor. Şimdi yukarıda yazdıklarımdan hangisi işe yarıyor, hangisi yaramıyor çok anlamıyorum hepsini aynı anda yaptığım için ama şu bir gerçek suyu azalttığım an sütüm de inanılmaz azaldı....
Devam ediyorum ama sanki biberona alıştı diye memeyi tutarken ağlıyor azcık içiyo ağlıyor canım sıkıldıCanim aynen boyle devam et.once emzirmeye zorla.ne kadar emerse kardir.3 dk 5 dk.sonra arkasindan takviye yap.emzirdikce gelecek artacak sutun emin ol
Canim normal dogum istiyorsan kendini motive edeceksin.bende cati muayenesinden acayip korkuyodum.sonra dedim kendine gel normal dogum istiyosan bundan korkmaman lazim.ki muayenemde rahat gecti cok sukur.ama dogumda maalesefki acikliga da o sekilde bakiliyo.biraz zorladi beni aciklik muayeneleri.hatta kendimce dogumun en zor kismi o muayenelerdi.epidural istiyosan eger kolay gecer ama.bir iki kisiden oyle duymustum.hafif uyustugu icin aci hissetmiyomussunMerhaba kızlar uzun zamandır giremiyorum bugün 37+5 im. Cumartesi çatı muayenesi oldum çığlık çığlığa çok canım acıdı Dr kemiğinle ilgili bi darlık yok ama acı eşiğin çok düşük anladğm kadarıyla normal doğum esnasında ebe sürekli bu şekilde bakacak dediHayır anlamadığım ilişki esnasında da konsantre olmazsam yine çok canım yanar bağırırım, hiç gık ı çıkmayan varmış çatı muayenesinde Nasıl olur aklım ermiyo abartmıyorumda feci acıdı dolayısıyla cesaretim kırıldı Acaba sezeryana mı çevirsem diye düşünüyorum kara kara Daha önce 2 kez Smear testi yaptırdım acımamıştı ama bu çok feciydi
Canim senin sutun mu az yoksa bebegin mi tutmuyo?Devam ediyorum ama sanki biberona alıştı diye memeyi tutarken ağlıyor azcık içiyo ağlıyor canım sıkıldı
Canim ben tek basina faydali mi bilemiyornm insan cunku her seyi birden deniyorsun sut yapsin diye. Oglumda iciyordum bazen icmedigimde sutum azmis gibi geliyordu.Evet gercekten pahali. İnternette daha uygun eczanelere göre. Ben de henuz alamadim netten uygun bulursam alabilirim.peki faydası oluyor mu? baya pahalıymış değer mi?
Canim normal dogum istiyorsan kendini motive edeceksin.bende cati muayenesinden acayip korkuyodum.sonra dedim kendine gel normal dogum istiyosan bundan korkmaman lazim.ki muayenemde rahat gecti cok sukur.ama dogumda maalesefki acikliga da o sekilde bakiliyo.biraz zorladi beni aciklik muayeneleri.hatta kendimce dogumun en zor kismi o muayenelerdi.epidural istiyosan eger kolay gecer ama.bir iki kisiden oyle duymustum.hafif uyustugu icin aci hissetmiyomussun
Canim normal dogum istiyorsan kendini motive edeceksin.bende cati muayenesinden acayip korkuyodum.sonra dedim kendine gel normal dogum istiyosan bundan korkmaman lazim.ki muayenemde rahat gecti cok sukur.ama dogumda maalesefki acikliga da o sekilde bakiliyo.biraz zorladi beni aciklik muayeneleri.hatta kendimce dogumun en zor kismi o muayenelerdi.epidural istiyosan eger kolay gecer ama.bir iki kisiden oyle duymustum.hafif uyustugu icin aci hissetmiyomussun
Canim memislerin de bi beyni varmis ne kadar cok talep edersen o kadar süt uretirmis :) Belki sagip saklamak istersen de cogalir sutun. Calisiyor muydun hatirlayamadim ama sagdiklarini o zamaanlar kullanirsin.Masallah ablacim sutun bolmus demekki :) ben sagma ihtiyaci duymuyorum cunku agrim olmuyo.asiri bol degil demekki.Ama yetiyo diye dusuyorum.cunku 20 dk emdigi zaman gogsumu sikip kontrol ediyorum sut geliyomu diye.geliyo demekki yetiyobiryerde oyle okumustum cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?