• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Canım ben 30cc sadece mama veriyorum ya :KK43: doktor kontrolüne gitmedik daha çok tecrübesizim sütümü sağamıyorum çünkü çok az acaba ben mi yapamıyorum elle makina canım kaç dakika sağsam acaba bilmiyorum ya ne kadar zormuş bu durumlar çok üzülüyorum oğluma yetemiyorum diye

Canim benimde bi gogsumden saginca anca 30 falan sut geliyo ama digeri iyi sen sagmaktan vazgecme bikac dk da akmaya basliyo

Canım biz ilk 4 gün iki kat giydirdik hemşireler in tavsiyesiyle sonra ki günler tek kat bir citcitli badi ince bir alt ve çorap bir kaç gün sonra kısa kollu ya geçeriz 11 günlük daha.

Biz 11 günlüğüz şuanda sariligimiz olmadı şükür inşallah olmaz da 2-3 saatte bir kendi uyanıp istiyor memeyi yaklaşık 1 saat memede.çok emiyor emdiği içinde sonra da kusuyor.ben bir sağ göğsümü veriyorum bir sol göğsümu veriyorum.

Bana da 60cc çok gibi geldi bir de mama dr danıştin mi canim

Canim mamayi gunde bir defa veriyoruz cok sikisirsak genelde anne sutu sagip veriyoruz memeyi cok ememiyor sanki

Hemşireler hastanede şırınga ile verdiler ama mantığını anlamadım çünkü bebek ondan emmiyor yani sen ağzına sıkıyorsun yani yine bebek uğraşmadan almış oluyor mamayı yine kaşık içinde aynı şey ağzına döküyorsun. Hastanede şırınga ile, eve geçince biberondan verdim hala da biberondan devam; ben avent yenidoğan kullanıyorum ama kesinlikle haklılar biberona alışan çocuk zor emiyor, gerçi ondan dolayı mı emmedi beni, hayır 38 haftalıktı daha emme refleksi gelişmedi vs şuan 15 günlük yani aslında bu hafta doğum haftasında... Sadece sabrediyorum ve her 3 saatte bir alıp memeye koyuyorum 4-5 gündür çok şükür azda olsa tutup emmeye başladı sıkıldığında bırakıyorum sağdığım sütü veriyorum gerekirse mama takviyesi, doktor da bu şekilde devam her geçen gün daha iyi olacak dedi. Bugün mesela ilk kez sakin şekilde uyanık memede kaldı 10 dakika dünyalar benim oldu :)
Canim haftasiyla ilgisi var kesinlikle.bak birkacguhe dahada guzel emecek.bizde oyle oldu

Canim benim oglumda da 3 gunlukken sarilik 12.6 cikti. Bu sekilde aciktikca emzirerek 5.gün sarılık 9.9 a düşmüştü doktor eve gönderdi tekrar test yapmaya gerek bile yok artık düşmeye başlamış dedi. Şimdi çok az yüzünde sarılık var diğer heryerinin rengi düzeldi çok şükür. Bugün 19.günümüz :)

Ya ben anlayamiyorumki sarimi degilmi ben diyom sari annem diyo beyaz pazartesi tekrar bi goturcem bakalim ne dicek doktor

Seninde mi zor geçti canım walla ben bide annemle gittim muayeneye oda daha da çok korkuttu ne var elle muayenede sancının yanında bu ne ki dedi bana :KK17::KK17: :oha: sen kararını verdinmi

Evet cnm rahime ulaşamadı kadın muayne esnasında kasıldığımdan. Epidural normal düşünüyoruz 4 cm e kadar doktorum yapacak çatı muaynesini. Sıksık yapmayacak. Sonra epidural alınca pek acı hissedilmiyor zaten. Kasamadığın için kendini.

Ya ben anlayamiyorumki sarimi degilmi ben diyom sari annem diyo beyaz pazartesi tekrar bi goturcem bakalim ne dicek doktor

Bizimkinin belden aşağısıyla yukarı arasında bariz ton farkı vardı birde gözü sarıydı. Şimdi gözünün beyazı beyaz oldu vücudu da hep aynı tonda ben oradan anlıyorum.

Sütünün artması için muhakkak dinlenmen lazım canım onun için de deliksiz bir uyku şart. Belki sen de uyguluyorsundur ama ben sütüm az geldiği zamanlarda şöyle yapmıştım:Çocugu emzirip uyumuştum, 2 saat sonra eşim bebeğe mama içirmişti ben 4 saat sonra bebeği emzirmiştim. O dinlenmeyle de sütüm çok güzel artmıştı. Yanında yardımcı olan varsa Bir kaç emzirme seansını bu şekilde geçirirsen uzun vadede hem sen dinç olursun hem de sütün daha kaliteli ve bol olur inşallah :)

Canim memislerin de bi beyni varmis ne kadar cok talep edersen o kadar süt uretirmis :) Belki sagip saklamak istersen de cogalir sutun. Calisiyor muydun hatirlayamadim ama sagdiklarini o zamaanlar kullanirsin.
Canim surekli emzirmeye calisiyorum o yuzdrn sagmiyorum.yok calismiyorum evdeyim :) bugun surekli memede durma istedi.yoksa gerek olsa sagarim

iyi günler bu topiği ben de düzenli takip ediyorum yazmasam da. Bu bahsettiğiniz pusete baktım netten ama chicco liteway ve liteway complete diye iki tane modeli var sanırım. sizin ki hangisi acaba yanlış olanını almak istemiyorum da. Bu arada yavrunuz ve size sağlıklı güzel günler dilerim.

Teşekkürler Can'ım emin değilim çünkü bana hediye geldi yanında liteway yazıyor sadece 4 sene önce alınmış bir model; bir tanıdığım almıştı hiç kullanmadılar bana da hediye ettiler ama hiçbir teferruatı yok çok sade bir model

Devam ediyorum ama sanki biberona alıştı diye memeyi tutarken ağlıyor azcık içiyo ağlıyor canım sıkıldı :KK43:

Canım sıkma canını benimki de öyle; ne kadar zorlarsan o kadar inat ediyor ben çok zorlamıyorum doktorumuzda Zaman'la diyor her geçen gün biraz daha uzun kalıyor şuan 10-15 dak kalıyor ama kaldığı sürece ne kadar emiyor dersen çok az zaten ayılır da memede olduğunu farkederse başlıyor ağlamaya

Hemen hemen ayni seyleri yapiyomusuz :)
Bende surekli emzirmeye calisiyorum.1 bucuk lt lik siselerden iciyorum bende gunde 2 tane :)
Humana still tea dogum yaptigimdan beri 3 kutu bitirdim.gunde 6 7 bardak rahat iciyorum.hazirda kaynamis suyum hep var.gece bile olsa cayi yapip oyle yatiyorum birdahaki emzorme saatinde kafaya dikiyorum.sonra yine hazir ediyorum :)
Mami power aldim her gun 1 tanr iciyorum faydasi varmi bilemedim.var galiba icmeye calisiyorum her gun.
Bol bol komposto iciyorum.5 6 bardak.
Kuru incir kompostosunuda denedim.cok sekerli oldugundan baydi.her zaman yapamiyorum.
Kucuk bir kase hurma yiyorum.
Corek otunu denemedim denesem mi acaba?
Valla bende bunlari yapiyorum dolup dolup tasmiyo tabiki ama bebegime yettigini dusunuyorum.yada gogsumun ucunu siktigim zaman sut geldigini goruyorum

Canım 6-7 tane kuru inciri yarım litre su ile 10 dakika kaynat; yarısını sabah yarısını akşam iç fayda ediyormuş valla emin değilim çünkü herşeyi yaptığım için artık ne fayda ediyor ne etkilemiyor bilmiyorum :)

Teşekkürler Can'ım emin değilim çünkü bana hediye geldi yanında liteway yazıyor sadece 4 sene önce alınmış bir model; bir tanıdığım almıştı hiç kullanmadılar bana da hediye ettiler ama hiçbir teferruatı yok çok sade bir model
Teşekkürler bana ikisi de çok benzer görünmüştü zaten herhangi birini alsam sorun olmaz herhalde.

Iyi hissetmene co sevindim. E peki acilma varmis 1 cm ona ne dedi
1 cm biz açılma olarak kabul etmiyoruz. hiç işey yok gibi düşünebilirsin 4 cmden sonra aktif eylem olarak kabul ediyoruz dedi canm. sen nasılsın nasıl oldn

Back