Göğüs yaralarından muzdaripsiniz şöyle bir baktım da. Benim bebeğim yoğun bakımda olduğu için ememedi. İlk günden sağmaya başladım. Ama bebek emse de sağsak da bu yaralar kaçınılmaz. İlk zamanlar çok çektim. Acı bir tarafa süt kanallarda toplanıyordu, sertleşiyordu göğsüm. Bu durumda sıcak su torbası koydum ve masaj yaptım. Sonra sağdım. Sağdıktan sonra da soğuk kompres yaptım. Bu şekilde normale dönüyordu göğsüm bir süre sonra. Göğüs uçlarım da yara oldu tabi ki. Garmastan merhem ve e vitamini kapsülleri kullandım. En iyi onlar geldi. Ben göğsümün acısından birşey değmesin diye avent in göğüs kalkanlarını da kullanıyordum. Ama bir süre sonra göğsüm mikrop kaptı. Sanırım onların da etkisi var. Antibiyotik kullanmak durumunda kaldım. Eğer siz de kullanacaksanız dikkatli olun. Karbonatlı su ile sık sık temizleyin. Ben göğsüme merhemi sürüp gazlı bezle kapatıp kalkanı sonra yerleştiriyordum. Böyle böyle alıştım işte.
Elektrikli süt sağma makinem Ameda Purely Yours Una. Memnunum, çekim gücü ayarlanabilir, taşınabilir bir makine. Tavsiye edebilirim. İlk zamanlar son gücünde çekemiyordum bile ama şimdi alıştım tabi çekebiliyorum. Hatta gücü azaldı diye servise gittim baktık yok öyle birşey :)
misam
benim kızım da silikon göğüs ucu ile emiyor. Ben de arada memeyi veriyorum bazen tutturuyor ama silikon gibi değil tabi. Kaçırıyor sonra da sinirleniyor. Ben de kıyamıyorum takıyoruz mecburen. Büyüdükçe daha kolay emer diyorum ama yoksa iyice alışıp hiç mi emmez silikonsuz bilemedim.