• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kizlar bugun icin doktorum ntsye girersin acile gidip demisti. Ben de oylesine geldim ama 2 buyuk sanci cikti ntsde. Yatirdilar. Oglen kahvalti yaptigim icin aksama sezeryana alcaklarmis. Apartopar cantalari almaya gitti esim. Daha bir suru planim vardi hazirliklar felan apisip kaldim valla. Ben spinal olmak istiyodum boyle acil olinca olmuyomus spinal anesteziyle. Genelle alcaklar. Dua edin kizlar bana hayirlisiyla vlbebegim kucagimda hastaneden ciktigimi goriym.

Göğüs yaralarından muzdaripsiniz şöyle bir baktım da. Benim bebeğim yoğun bakımda olduğu için ememedi. İlk günden sağmaya başladım. Ama bebek emse de sağsak da bu yaralar kaçınılmaz. İlk zamanlar çok çektim. Acı bir tarafa süt kanallarda toplanıyordu, sertleşiyordu göğsüm. Bu durumda sıcak su torbası koydum ve masaj yaptım. Sonra sağdım. Sağdıktan sonra da soğuk kompres yaptım. Bu şekilde normale dönüyordu göğsüm bir süre sonra. Göğüs uçlarım da yara oldu tabi ki. Garmastan merhem ve e vitamini kapsülleri kullandım. En iyi onlar geldi. Ben göğsümün acısından birşey değmesin diye avent in göğüs kalkanlarını da kullanıyordum. Ama bir süre sonra göğsüm mikrop kaptı. Sanırım onların da etkisi var. Antibiyotik kullanmak durumunda kaldım. Eğer siz de kullanacaksanız dikkatli olun. Karbonatlı su ile sık sık temizleyin. Ben göğsüme merhemi sürüp gazlı bezle kapatıp kalkanı sonra yerleştiriyordum. Böyle böyle alıştım işte.
Elektrikli süt sağma makinem Ameda Purely Yours Una. Memnunum, çekim gücü ayarlanabilir, taşınabilir bir makine. Tavsiye edebilirim. İlk zamanlar son gücünde çekemiyordum bile ama şimdi alıştım tabi çekebiliyorum. Hatta gücü azaldı diye servise gittim baktık yok öyle birşey :)

misam misam benim kızım da silikon göğüs ucu ile emiyor. Ben de arada memeyi veriyorum bazen tutturuyor ama silikon gibi değil tabi. Kaçırıyor sonra da sinirleniyor. Ben de kıyamıyorum takıyoruz mecburen. Büyüdükçe daha kolay emer diyorum ama yoksa iyice alışıp hiç mi emmez silikonsuz bilemedim.

Canım çok güzel yazmışsın aynen ben de yaralardan kaçamadım zaten kaçmakta mümkün değil göğüsler alışana kadar; dediğin gibi garmastan çok etkili . Ped ve kalkan kullanmayı doktorlar önermiyorlar nemli kaldığı için mikrop kapma olasılığı çok yüksek; benim doktorum açık bırak demişti öyle atlattım. Valla silikon uç hayatımı kurtardı çünkü dediğim gibi çok ememediği için onun keyfi gelene kadar göğüs ucum sönüyor; ağzından çeksem bu sefer bir daha damağına yapıştırmak sorun almıyor zaten en azından göğüs ucundan uyardıkÇa süt geliyor

canım bu humana still tea yi nerde bulabilirim?
lactamil içiyoum o bitince alacağım ama bulamadım

Can'ım Bebek mağazalarında ve eczanelerde var; yakın eczane varsa gitmeden bir ara sor ona göre gidersin. Kutusu ufak ama bana 4-5 gün gidiyor alırken 3-4 kutu alıyorum. Bu Arada 25 TL; ebebekte indirim vardı 4 al 3 öde; Bayram'ın 1.günü gördüm 4 paketi 75 TL idi

Kizlar bugun icin doktorum ntsye girersin acile gidip demisti. Ben de oylesine geldim ama 2 buyuk sanci cikti ntsde. Yatirdilar. Oglen kahvalti yaptigim icin aksama sezeryana alcaklarmis. Apartopar cantalari almaya gitti esim. Daha bir suru planim vardi hazirliklar felan apisip kaldim valla. Ben spinal olmak istiyodum boyle acil olinca olmuyomus spinal anesteziyle. Genelle alcaklar. Dua edin kizlar bana hayirlisiyla vlbebegim kucagimda hastaneden ciktigimi goriym.

Canım sen ve bebeğin sağlıklı olun gerisi önemli değil; inşallah sağlıkla alacaksın bebeğini kucağına:KK200:

SELAM hanimlar yarın kontrolum var sizce çatı muayenesi yaparlarmi sizinki kaçıncı haftada yapıldı çok korkuyorum yapmak istemiyorum desem olurmu

Canım ben de az önce okudum kayıyor demişler de anlamadım onu, çünkü bebek arabası yatar pozisyonda yani kayacak şekilde eğimli durmuyor... Gerçi ben içine minik pamuklu bir yatak koydum hani alt açma bezi gibi düşün daha kalın, annem bebek arabası, puset için falan yapmıştı bebek içinde rahat etsin diye. Onunla koyuyorum yatağında gibi uyuyor
Ben de o tarz bi şey koymayı düşünüyorum kaymaz o zaman inşAllah :/

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun cn mm sağlıcakla büyüt bebeğini.çok sağol bu arada bana yazdığın için.ben de heyecanlandım işte biraz erken olmuş bilemedim. Çok umutlandım.şimdi de çok merak edyrm.ama artık beklyrm sakince.ne zmana gelirse artık.Allah ona bi gün ayarlamıştır.çok şükür sıkıntım da geçti kimseyi de dinlemyrm.ben stres yaptıkça onlar üzerime geldi.artık rahat davranyrm onlarda anladı günü olduğunu.iyiki varsınız :KK200::KK200:
:KK200: Sen de iyi ki varsın canım, sağolasın Allah razı olsun, hepiniz iyi ki varsınız, iyi ki tanışmışız, bebeklerin hepsi doğsun toparlansın daha paylaşacak çok şey olacak inşaallah :anne:

Hakkinizda hayirlisi olsun canim. Hoc takma kafana
Bebegini saglikla kucagina al her sey hallolur. Kolaylikla gecsin dogumun insallah

İlle de bekleme gel anne gel diyen kocayı ne yapmalı hanımlar:KK45:
Daha var doguma hastaneye yatarken soyleriz gelir diyorum anlamiyor laftan :kızgın:
Anasinin evine yollucam o olcak:KK4:
:KK70: naz yapmalı rahat edemem diye sen bana bakmaktan mi kaçıyosun yoksaaa:KK61::KK61::KK61: diye sakaciktan numara yapmalı :KK53:yemezse direkt söyle gelmesin :KK53::KK53::KK53:

Eee annesini geçtim kardeşinin eşini iki çocuğuyla gelsin doğum sonrası sana baksın diyen bi es olunca :kızgın: numara mustehak şekerim :KK45:

Valla canım hiç canını sıkma direkt söyle bence; benimde görümcem kızını 1 hafta tatile göndermek istiyordu bize bayramda; ben önce kız tutturdu he he diyorlar sanıyordum daha 1 hafta olmuş eşim ciddi ciddi konuyu açınca saçmalama daha çocuk 1 haftalık ben ameliyatlıyım sen mi ilgileneceksin ablanla direkt söyle anlar diye söylendim bir daha konusu açılmadı. Aman beni huysuz bilsinler önemli olan Bebek ve benim psikolojim. Senin içinde böyle yeni yeni düzen kuruyoruz alışmaya çalışıyoruz kimse gelmesin direkt söyle bencr insanbuL insanbuL

@Nurmuratkf canım bak resim koyuyorum ama içindeki yatak biraz büyük o yüzden taşan yerler eğimli gibi duruyor seni yanıltmasın bebek düz zeminde yatıyor

@Nurmuratkf

kesinlikle işe yarar bir yöntem yastık koymak ancak bu şekilde sokağa çıkarmak istersen çıkaramazsın. emniyet kemerlini kesinlikle sağlam bir şekilde bağlaman gerekiyor. nerede ve nasıl olursa olsun mutlaka bağlayın kızlar. bir tanıdığımızın başına çok talihsiz bir olay geldi maalesef bu yüzden. bebek küçük, hareket etmez demeyin, bağlayın :)) evde gözünüzün önündeyse ayrı tabii:))

@Nurmuratkf

kesinlikle işe yarar bir yöntem yastık koymak ancak bu şekilde sokağa çıkarmak istersen çıkaramazsın. emniyet kemerlini kesinlikle sağlam bir şekilde bağlaman gerekiyor. nerede ve nasıl olursa olsun mutlaka bağlayın kızlar. bir tanıdığımızın başına çok talihsiz bir olay geldi maalesef bu yüzden. bebek küçük, hareket etmez demeyin, bağlayın :)) evde gözünüzün önündeyse ayrı tabii:))
Evet canim bebek ozellikle kaldirimlari indirip cikarirken kayiyor ne kadar yatsa da. Ya da aniden tekeri carpinca icinden firliyor bebek.

Back