2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Doğum yapan arkadaşları tebrik ederim allah analı babalı büyütsün Epidural normal yapan varmı aranızda?

Canim naptin sen sut arttirma icin sonuc alabildin mi?

Canım kesinlikle emzirme yani bebek benimki gibi emmese bile memede tutmak bile farkettiriyor; geçen hafta gelen gidenim çok oldu bayram öncesi; en büyük yaptığım hata gelen gidenle ilgilenip bebeğin düzenini bozdum yani memede tutmam gereken saatte vermedim sonra çok acıktı ağlayınca mama takviyesi vs sütüm o kadar azaldı ki sağdımda yarım saate 10ml'e kadar düştü... Şuan 4 gündür çok şükür yine arttı; neler yapıyorum hemen anlatayım;

SÜT ARTTIRMA YÖNTEMLERİM
1-Benim bebeğim heniz ememiyor, biberondan içmek kolay geldiği için de memede resmen savaşıyoruz...Cok cok çekmediği için meme başım hemen sönüyor bu seferde damağına yapıştıramıyor. Çözüm silikon göğüs ucu; biraz meme biraz silikon göğüs ucu ile uyku uyanıklık arası 10-15 dakika emziriyorum ki memeyi uyarsın süt yapımı artsın aman aman sütüm gelmediği ve kuvvetli emmese de geleni içiyor sonra uyuyor. Bunu düzenli bir şekilde ilk hafta 2 saatte bir, ben şuan 3 saatte bir yapıyorum (15.gündeyiz).Gece memede tutmak hormonları daha hızlı harekete geçiyormuş

2-Bol su kesinlikle çok farkettiyor. Ben günde 3 litre içiyorum (2 x 1,5 lt su şişeleri ile ölçüyorum).İçmediğim gün 10ml kadar düşen sütümü ertesi gün 80ml sağmaya başladım.

3-Piyasada çok fazla malt içecek var, henüz farklı denemedim ama ben promalt aldım sabah akşam 1'er tane yani günde 2 kutu tüketiyorum. Şekeri olanlar doktorlarına danışsınlar çok şekerli içerken bayabiliyor tadı aynı sulu pekmez...

4-ilk 3 gün sütüm hiç gelmeyince doktor tavsiyesi ile humana still tea başladım. Kullanma klavuzunda günde 3 bardak diyor ama etrafımda kullananlar 4-5 bardaktan sonra etki ettiğini söylediği için günde 4-5 bardak tüketmeye çalışıyorum zaten oralet gibi birşey sıcak soğuk içmesi kolay...

5-Her gün gün içerisinde 1 çay kaşığı çörek otunu ya su ya da yoğurtla tüketiyorum

6-Her akşam mutlaka bol soğanlı-dereotlu salata yiyorum.

7-Gün içinde kuru incir, lohusa şerbeti,kayısı kompostosu tüketiyorum.

Düzeninizi bozmadığınız ve strese girmediğiniz takdirde sütünüz gün geçtikçe arttıyor. Şimdi yukarıda yazdıklarımdan hangisi işe yarıyor, hangisi yaramıyor çok anlamıyorum hepsini aynı anda yaptığım için ama şu bir gerçek suyu azalttığım an sütüm de inanılmaz azaldı....

Canım doktoruna danış, zaten mama takviyesine gerek varsa yönlendirir seni.. Benim gerçekten hiç sütüm yoktu hastanede resmen kavga ettik, hemşireler emzirmeniz lazım deyip 5 saat aç bıraktılar çocuğu sonra kendi gözleri ile görünce gerçekten hiç sütüm olmadığını öyle mama getirdiler... Zaten çocuk doktoru da hemen mama takviyesi yapın dedi... Şuan hala öyle çok ememiyor ama emebildiği kadar memede tutuyorum çok uyanık olunca almıyor ya uyanmadan, ya da uyanmasına yakın tutuyorum memede... Sonra sağdığımı veriyorum eğer yine doymazsa 30-40ml mama takviyesi ile uyutuyorum....Doktoru da aynı bu şekilde yönlendirdi zaten çok şükür sarılığını çok hafif atlattı hatta ben anlamadım bile sarılık olduğunu...

Canım kaka sorunu için bacaklarını biraz karnına doğru itersen kolaylaştırıyor.... Biz her gece düzenli kaka saati yaptık ilk 10 gün aynı saatte karnı doyduktan sonra bacaklarını karnına iterek hafif masajlarla ovup tetikledik, bazı geceler zorlandı onda da minik bir yağlı kağıdı külah yapıp zeytinyağı ile ıslatıp poposunu tetikledik çıkarttı.. Şuan çok şükür düzene girdi...

Canım ben kraftın elektrikli göğüs pompasını aldım. Acıya özüm yok maalesef 1 hafta çektim ben artık kan geldi son günlerde ama manuel olunca insanın canı tatlı çekmez diye tahmin ediyorum; elektrikli de zaten 3-4 çektikten sonra göğsün uyuşuyor o kadar da canın yanmıyor ben bu şekilde boşalttım hep göğüslerimi. Krafttan çok memnunum hem küçük her an yanında taşıyabilirsin hem de çekme derecesini ayarlayabiliyorsun. Göğüs yaraların için kesinlikle açık bırak ve GARMASTAN pomad sür . 40TL fiyatı ama tek iyi gelen o, en çabuk o iyileştiriyor

Kızlar ben bebeğimi emziremiyorum çok az geliyor damla şeklinde azıcık emzirmeye çalışıyorum onun dışında 2 saat aralıklarla 30 cc veriyorum ama doymuyor sanki sizce az mi

Canım yavaş yavaş arttırabilirsin deneme yanılma biraz, zaten doyunca almıyor ne mama ne süt ağzından çıkartıyor.. Ben ilk hafta 20-30ml süt veriyordum sağıp 2 saatte bir, ilk haftanın sonralarına doğru 40'a çıktı, 40ml sütten yarım saat sonra 20ml gibi mama takviyesi yapıyordum kimi zaman yutuyor kimi zaman istemiyordu. Şuan 15.gündeyiz 10-15 dak memede çok az çekiyor; ardından 60-70ml anne sütü içiyor yarım saat sonrada 30ml mama alıp uyuyor bu şekilde 3 saat uyuyor sonra uyanınca yine memeye tutuyor diğer göğsümü sağıp veriyorum ardından bu şekilde bir düzen tutturduk... Bizim problemimizde memede çok uzun durmuyor, dursa da oyalanıyor, kuvvetli çekemiyor.

Canım ben elektrikli pompa kullanıyorum, 30dakika sağıyorum otomatik programı var 30 dakikada 80ml gibi çıkıyor şuan...Manuel senin elinde olduğu için insan canı tatlı sağmak zor olabilir... Elektrikli pompada 4-5 çekişten sonra göğüs uyuştuğu için ilk başta acıyor sonra hissetmiyorsun çok.... Çocuk doktoruna ya da sağlık ocağına gidersen hemen sana yardımcı olurlar, benim ilk 3 gün hiç sütüm gelmedi sonra da çok az geldi 1 hafta, 3 günde bir doktordaydık her gittiğimizde sağolsun doktor karşıma oturup nasıl emzireceğimi gösterdi, emmediği için nasıl bir yol izleyeceğimi gösterdi... Şuan çok acıktığında dayanamadığı ve ortalığı birbirine kattığı için uyku uyanıklık arası 15 dakika memede tutuyorum azda olsa çekiyor, sonra sağdığım 60-70ml sütünü veriyorum gazını vs çıkardıktan sonra da eğer yine uykuya dalamazsa 20-30ml mama veriyorum onu içince rahatlıyor dalıyor, şuan kilo alımı da çok iyi doktoru aynen böyle devam, emme süresi yavaş yavaş artacak hiç strese girme dedi

Canım bana hediye chicco liteway geldi, hem çok pratik hem de yatıyor. Şuan dışarı çıkmadık ama inan evde kullanıyorum. Zaten gelen giden oluyor herkes beşiğin tepesinde bana fenalık geldi koyuyoruz arabaya yatar şekilde hem uyuyor hem de görmek isteyen için pratik oluyor evde

Kizlar gunaydin herkese emzirmeyle ilgili yazilariniz baya faydali oluyo acaba bu sut yapan cay vs seyleri dogumdan once kullansak faydasi olur mu ? Ne kadar zaman once ve ne kullanilmali

Canım öncesinde kullanmana hiç gerek yok, çünkü süt bezlerin sadece doğumdan sonra çalışmaya başlıyormuş doktorum bu şekilde söylemişti.... İlk 10 gün sütünün gelmemesi de çok normalmiş... Benim 3 günde geldi, ama yengemin normal doğum yapmasına rağmen 10. gün gelmişti... Öncelikle sakin kalman önemli, süt arttırıcı şeyler; bol su ( günde 3-3,5 lt) , humana still tea (günde 4-5 bardak), günde 1 bardak rezene çay, bol soğan dereotlu yeşillikli salata, sıvı ağırlıklı beslenme (çorba vs gibi)... Karbonhidrat ağırlıklı beslenme bulgur, pilav, makarna vs ama ben yemedim bulgur gaz yapar vs diye....Çörek otu etkiliymiş ben günde 1 çay kaşığı yoğurtla tüketiyorum...Bir de ebebekten promalt aldım malt içecek; günde 2 adet tüketiyorum

Evet öyle birazcık bekliyorum sonra dayanamayıp bırakıyorum pompayı, bugün şöyle bişey yaptım baktım sütüm biraz artmış her bir memeyi yarımşar saat verdim 45 ml de mama verdim ama mama fazla geldi kustu bir süre mamayı 30 vereyim böyle devam edeyim sence nasıl canım yarın doktora gideceğim kontrolümüz var ona da soracagım

Eslemak canım ben hemşirelere sormuştum zaten mamanın içinde su olduğu için extra su vermene gerek yok demişti

Canım aynen dediğin gibi bebek zaten çıkartıyor, böyle böyle deneyerek öğreneceğiz işte....Çıkarttığına göre demek ki emmiş memeden ne güzel... Benimki valla çekiyor gelmeyince basıyor çığlığı memede, mecbur memeden çekip sağdığım sütü veriyorum... Sen yine yavaş yavaş sağmaya bak ne kdar anne sütü alırsa o kadar kilosu da artıyor ; ben tam tersi düşünmüştüm mamada katkı maddeleri vs şişirir diye düşünüyordum 5 günde 40 gr alınca anne sütüne döndük yine sağıp sağıp verdim emmesede 2 günde 250gr aldı. Şimdi canım yansa da sağıyorum

insanbuL
Ay maşşşş. Bayram şekeriiiiiii gözün aydın annesi Allah size bağışlasın sağlıkla hayırlarla inş. Hoş gelmiş prenses

M menevsenergis cnm gözün aydın. Analı babalı büyütün inşallah.

gözünüz aydın : ))
Teşekkürler kızlar,
Allah razı olsun, az önce ilk defa gördüm harika bir duyguymuş, Rabbim herkesi sevindirsin böyle güzelliklerle

Kızlaaar peki travel sistem bebek arabalarını tavsiye edermisinizz :)

Canım ben ig da kullanan annelerin sayfalarında okumuştum... Memnun olmamalarının tek nedeni ağır ve yer kaplamaları olmuş... Genelde alanlar baston arabalara dönüyorlarmış bende chicco liteway var çıkarıp kullanmadım ama şuan evde çok faydasını gördüm , şuan evde kullanıyorum mutafağa vs giderken salonda vs hem çok hafif hem çok pratik...

S
Aynen canım ya benim dün kanadı ama bugün inat ettim ama sanki o emdikçe düzeliyor, buarada nerdeyse bütün sorularıma cevap vermişsin Allah razı olsun canım insan bişey bilmeyince çaresiz kalıyor vicdanım sızlıyordu şimdi biraz daha iyiyim

Canım hiç stres yapma o da etkiliyor çünkü :) birbirimize yardımcı olmak için burdayız bu aralar çok sık giremiyorum ama fırsat buldukça başıma gelenleri de yazıyorum ki faydam dokunur belki Anne sütü çatlaklara iyi geliyor, sağdıktan sonra az birşey sür göğüslerine... Bir de emzirirken silikon göğüs ucu kullanabilirsin bir nebze daha çabuk iyileşmesine yardımcı oluyor... Ayva çekirdeği, zeytinyağı,lansinoh hepsini denedim ama bir tek garmastanın faydasını gördüm bir de göğüslerin hava alsın bırak daha çabuk iyileşiyor; yazmayı unuttum ben her sabah sıcak su duş alıyorum süt kanallarını açıyor iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…