- 14 Ağustos 2012
- 2.128
- 601
- 363
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #65.421
Canim naptin sen sut arttirma icin sonuc alabildin mi?
Canim cok kisa emiyo sutum var ama cabuk yorulup uyuyo esim mama ver diyo ben emzirmeye calisiyorum bugun cok dalgin bir sekilde uyuyo uyandiramadim sutumude mamayida pek alamadi korktum acikcasi simdi esim hastaneye goturdu kan verecek tedirginim sariligi insallah artmamistir
merhaba herkese
bizde 4 gunluk olduk.sarilik durumu bizde de var.dun 12 cikti degeri.doktor ilk 1 hafta yukselmesi normal ama takip edilecek dedi.carsamba yine kan vericez.
biz dun acillik olduk gece.cok agladi kaka yapmadi ayaklarini cekti 2 saat hic susmadi.annemde bagirsak dugumlenmesi falan olmustur diye korktu.annem emekli hemsire bu arada.gece 3te gittiler.tahlil yapmislar.cocuk ac demis doktor sadece.ki sanmiyorum o kadar ac olsun.oyle gecirdik geceyi.metsil kullandik
Sagmaya calisiyorum bu seferde gogus baslarim cok aciyor elle cekilen sut sagmadan almistimvelektriklerdenbhangisini onerirsin mememi acitmayacak dayanamiyorum agliyorum artik bir taraftan memem agriyor bir taraftan yavruyu besleyemiyorum yardim istiyorum kizlar sizden ogrenecegim cok sey var
Kızlar ben bebeğimi emziremiyorum çok az geliyor damla şeklinde azıcık emzirmeye çalışıyorum onun dışında 2 saat aralıklarla 30 cc veriyorum ama doymuyor sanki sizce az mi
Canım ben 30cc sadece mama veriyorum yadoktor kontrolüne gitmedik daha çok tecrübesizim sütümü sağamıyorum çünkü çok az acaba ben mi yapamıyorum elle makina canım kaç dakika sağsam acaba bilmiyorum ya ne kadar zormuş bu durumlar çok üzülüyorum oğluma yetemiyorum diye
Günaydın hanimlarbebek arabasi almama fikrimden maalesef bebegimin yaz bebegi olup kanguruda sicaklayacagindan vazgeçmiş durumdayim almış ken hafif bi şey almak istiyorum çünkü ekim Kasım gibi kanguru ya gecicem inşAllah baktım baston puset ler çok hafif ve az yer kaplıyor lakin tek pozisyonlu var mı bildiginiz bi marka vs o bastonlarin yatanlarindan?
Doğru söylüyorsun tamam canım çok sağol yardımın için bişey olursa yine sorarım malum tecrübesizim :)60 cc deneyebilirsin bence :)) hemde görürsün ne kadarla doyduğunu :))
Kizlar gunaydin herkese emzirmeyle ilgili yazilariniz baya faydali oluyo acaba bu sut yapan cay vs seyleri dogumdan once kullansak faydasi olur mu ? Ne kadar zaman once ve ne kullanilmali
Evet öyle birazcık bekliyorum sonra dayanamayıp bırakıyorum pompayı, bugün şöyle bişey yaptım baktım sütüm biraz artmış her bir memeyi yarımşar saat verdim 45 ml de mama verdim ama mama fazla geldi kustu bir süre mamayı 30 vereyim böyle devam edeyim sence nasıl canım yarın doktora gideceğim kontrolümüz var ona da soracagımCanım ben elektrikli pompa kullanıyorum, 30dakika sağıyorum otomatik programı var 30 dakikada 80ml gibi çıkıyor şuan...Manuel senin elinde olduğu için insan canı tatlı sağmak zor olabilir... Elektrikli pompada 4-5 çekişten sonra göğüs uyuştuğu için ilk başta acıyor sonra hissetmiyorsun çok.... Çocuk doktoruna ya da sağlık ocağına gidersen hemen sana yardımcı olurlar, benim ilk 3 gün hiç sütüm gelmedi sonra da çok az geldi 1 hafta, 3 günde bir doktordaydık her gittiğimizde sağolsun doktor karşıma oturup nasıl emzireceğimi gösterdi, emmediği için nasıl bir yol izleyeceğimi gösterdi... Şuan çok acıktığında dayanamadığı ve ortalığı birbirine kattığı için uyku uyanıklık arası 15 dakika memede tutuyorum azda olsa çekiyor, sonra sağdığım 60-70ml sütünü veriyorum gazını vs çıkardıktan sonra da eğer yine uykuya dalamazsa 20-30ml mama veriyorum onu içince rahatlıyor dalıyor, şuan kilo alımı da çok iyi doktoru aynen böyle devam, emme süresi yavaş yavaş artacak hiç strese girme dedi
canım bazı dr lar verin diyor bazıları asla :))
ben veren cinstenim, kaynamış soğumuş suyu biberonla veriyorum. öyle bir içiyorlarki anlatamam. bu sıcakta dayanamıyorum ben :)) ancak öğün aralarında veriyorum suyu, ya da emmeden önce biraz, çünkü mamanın ya da sütün üstüne verince kusabiliyorlar :))
Evet öyle birazcık bekliyorum sonra dayanamayıp bırakıyorum pompayı, bugün şöyle bişey yaptım baktım sütüm biraz artmış her bir memeyi yarımşar saat verdim 45 ml de mama verdim ama mama fazla geldi kustu bir süre mamayı 30 vereyim böyle devam edeyim sence nasıl canım yarın doktora gideceğim kontrolümüz var ona da soracagım
Ay maşşşş. Bayram şekeriiiiiiigözün aydın annesi Allah size bağışlasın sağlıkla hayırlarla inş. Hoş gelmiş prenses
M menevsenergis cnm gözün aydın. Analı babalı büyütün inşallah.
Teşekkürler kızlar,gözünüz aydın : ))
Kızlaaar peki travel sistem bebek arabalarını tavsiye edermisinizz :)
Bu arada Tombiş kızım şimdiden 3050 gramdı cumartesi, 3200 olmuştur kilosuda beni korkutuyor
Aynen canım ya benim dün kanadı ama bugün inat ettim ama sanki o emdikçe düzeliyor, buarada nerdeyse bütün sorularıma cevap vermişsin Allah razı olsun canım insan bişey bilmeyince çaresiz kalıyor vicdanım sızlıyordu şimdi biraz daha iyiyimCanım aynen dediğin gibi bebek zaten çıkartıyor, böyle böyle deneyerek öğreneceğiz işte....Çıkarttığına göre demek ki emmiş memeden ne güzel... Benimki valla çekiyor gelmeyince basıyor çığlığı memede, mecbur memeden çekip sağdığım sütü veriyorum... Sen yine yavaş yavaş sağmaya bak ne kdar anne sütü alırsa o kadar kilosu da artıyor ; ben tam tersi düşünmüştüm mamada katkı maddeleri vs şişirir diye düşünüyordum 5 günde 40 gr alınca anne sütüne döndük yine sağıp sağıp verdim emmesede 2 günde 250gr aldı. Şimdi canım yansa da sağıyorum
ayyy canım ne güzel olmuş. Allah hepimize nasip etsin inş. çok sevindm senin adına. Analı babalı sağlıklı büyütmek nasip olsun :)
S
Aynen canım ya benim dün kanadı ama bugün inat ettim ama sanki o emdikçe düzeliyor, buarada nerdeyse bütün sorularıma cevap vermişsin Allah razı olsun canım insan bişey bilmeyince çaresiz kalıyor vicdanım sızlıyordu şimdi biraz daha iyiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?