• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Canım aynen dediğin gibi bebek zaten çıkartıyor, böyle böyle deneyerek öğreneceğiz işte....Çıkarttığına göre demek ki emmiş memeden ne güzel... Benimki valla çekiyor gelmeyince basıyor çığlığı memede, mecbur memeden çekip sağdığım sütü veriyorum... Sen yine yavaş yavaş sağmaya bak ne kdar anne sütü alırsa o kadar kilosu da artıyor ; ben tam tersi düşünmüştüm mamada katkı maddeleri vs şişirir diye düşünüyordum 5 günde 40 gr alınca anne sütüne döndük yine sağıp sağıp verdim emmesede 2 günde 250gr aldı. Şimdi canım yansa da sağıyorum

Cnm yaa süpersin bütün deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Bütün yazdıklarıni print screen yaptım. ;) bişey soracağım. Sagdigini ne ile içiriyorsun. Şırınga kaşık biberon ?

Ay ben o kaymağa kiyamam bal doker yerim :KK70:
Benim ilk hamileligimde kasintim cok oldu. Sürekli ıslak tülbenti karnima serip oturuyordum o cokk rahataltiyordu canim. Sabah yatakta kramplar,ağrilar hepsi vurdu beni :KK70: dedim ıhhh dogurcam iste dayanamiyorum :KK70:
Bi parmak ağzına bi parmak göğsüne yap :D ahh delirejjeeemmm zaten kasintidan yıkıyorum kurulurken havlu yla surtuyorum durduramiyorum kendimi:kızgın: ıslak tül beni deneyeyim ben de Teşekkürler canım :KK15: benim de iki gündür geziyorum o zaman çok baski yapiyodu öyle 5 10 dk yuruyemiyorum doğuracagim zannediyorum :KK45:

@Nurmuratkf canim benim oglumun arabasi da chicco lite way. İki yildir kullaniyoruz.arkasi istedigin gibi ayarlaniyor. Hafif,sağlam baston pusetlerin icinde en iyisi diyebilirim.Ama yenidogan icinde biraz kayabilir sanki. bi yenidogan bulup magazada deneyenilirsin :KK70:
Onu anca kendi yenidogan imla deneyebilirim kimse vermez bebeğini :D paylaşımdan uzak analar:KK12::KK53:

Cnm yaa süpersin bütün deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Bütün yazdıklarıni print screen yaptım. :KK66: bişey soracağım. Sagdigini ne ile içiriyorsun. Şırınga kaşık biberon ?

Hemşireler hastanede şırınga ile verdiler ama mantığını anlamadım çünkü bebek ondan emmiyor yani sen ağzına sıkıyorsun yani yine bebek uğraşmadan almış oluyor mamayı yine kaşık içinde aynı şey ağzına döküyorsun. Hastanede şırınga ile, eve geçince biberondan verdim hala da biberondan devam; ben avent yenidoğan kullanıyorum ama kesinlikle haklılar biberona alışan çocuk zor emiyor, gerçi ondan dolayı mı emmedi beni, hayır 38 haftalıktı daha emme refleksi gelişmedi vs şuan 15 günlük yani aslında bu hafta doğum haftasında... Sadece sabrediyorum ve her 3 saatte bir alıp memeye koyuyorum 4-5 gündür çok şükür azda olsa tutup emmeye başladı sıkıldığında bırakıyorum sağdığım sütü veriyorum gerekirse mama takviyesi, doktor da bu şekilde devam her geçen gün daha iyi olacak dedi. Bugün mesela ilk kez sakin şekilde uyanık memede kaldı 10 dakika dünyalar benim oldu :)

@Nurmuratkf

bende liteway diyecektim :) insanbul haklı, yenidoğan için tek başına uygun değil, travel sistem olanından alırsan çok daha rahat edersin. arkadaşımdan biliyorum, bebek kayıyor ve rahat edemiyor 6. aydan önce.
En hafif olsun istiyorum :KK51: yatirabilsem bastonalacağım da yatmiyo namissizlar:kızgın:

Canım bana hediye chicco liteway geldi, hem çok pratik hem de yatıyor. Şuan dışarı çıkmadık ama inan evde kullanıyorum. Zaten gelen giden oluyor herkes beşiğin tepesinde bana fenalık geldi koyuyoruz arabaya yatar şekilde hem uyuyor hem de görmek isteyen için pratik oluyor evde
Çok teşekkür ederim kayıyor mu peki bebek içinde rahat mı?

Çok teşekkür ederim kayıyor mu peki bebek içinde rahat mı?

Canım ben de az önce okudum kayıyor demişler de anlamadım onu, çünkü bebek arabası yatar pozisyonda yani kayacak şekilde eğimli durmuyor... Gerçi ben içine minik pamuklu bir yatak koydum hani alt açma bezi gibi düşün daha kalın, annem bebek arabası, puset için falan yapmıştı bebek içinde rahat etsin diye. Onunla koyuyorum yatağında gibi uyuyor

Canım ben ig da kullanan annelerin sayfalarında okumuştum... Memnun olmamalarının tek nedeni ağır ve yer kaplamaları olmuş... Genelde alanlar baston arabalara dönüyorlarmış bende chicco liteway var çıkarıp kullanmadım ama şuan evde çok faydasını gördüm , şuan evde kullanıyorum mutafağa vs giderken salonda vs hem çok hafif hem çok pratik...
Tamam canım benim çok teşekkür ederim :) hafiflik pratiklik en önemlisi tabii ❤

@Nurmuratkf canım bak resim koyuyorum ama içindeki yatak biraz büyük o yüzden taşan yerler eğimli gibi duruyor seni yanıltmasın bebek düz zeminde yatıyor

Eklentiler

• image2.JPG
    image2.JPG
    38,3 KB · Görüntüleme: 79
  • image1.JPG
    image1.JPG
    38,8 KB · Görüntüleme: 76
Bacım bırak boşver milleti sağlık olsun en başta. Bizimki Bayram'dan önce doğmadı bari Bayram'ı atlatsa diyorduk, tam ortada doğdu. Doktorum izindeydi o da başka bir doktor ve hastaneye yönlendirdi çok şükür ki bu doktorumuz da çok yardımcı oldu. Tamam biliyorum senin nişan gelince hepimiz senle beraber heyecanlandık bekledik ama zamanı değilmiş demek ki. Bebeğin iyi olsun da geç doğmuş erken doğmuş o kadar önemli değil. Kızım doğdu ama en başta bizi çok korkuttu sıpa, ne ağlamasını duydum ne kendini gördüm doktor ebe hemşire bebeği kendine getirmeye çalıştı beş dakka falan sonra koştur koştur yenidoğan ünitesine götürdüler belki yirmi dakika haber gelmedi orada ağlamış çok şükür. Rabbim bize bağışla korktuğumuzu yaşatma diye çok dua ettim. Şimdi çok iyiymiş elhamdülillah, haberlerini alıyorum kendini daha hiç görmedim kucağıma almadım, başka hastanede şu an, babası fotoğrafını çekip getirdi açıp açıp onlara bakıyorum, buradan sevkettiklerinden daha iyiymiş, akşam da doktor geldi çok iyiymiş Bebek dedi. Yanımda değil diye üzülecek oluyorum sonra kendine gel ilk anda yaşadığın korkuyu unuttun mu varsın biraz geç gör diyorum kendime. iyi olduğunu duymak beni rahatlatıyor. İyi olsun da hemen görmesem de olur diyorum halbuki her anne gibi o kadar merak ediyordum ki. Ortada bir sebep de yoktu görünürde ama yaşayacağımız varmış. Elhamdulillah kızım iyi, ondan güzel haber almak da beni mutlu ediyor. Tez zamanda kavuşuruz inşaallah. Sen de üzme kendini canım milletin lafıyla, zamanı değilmiş, daha günüm bile gelmedi de çık içinden. En hayırlı zamanda sağlıkla doğsun da kucağına al, doya doya kokla sev büyüt inşaallah bebişini:KK36:
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun cn mm sağlıcakla büyüt bebeğini.çok sağol bu arada bana yazdığın için.ben de heyecanlandım işte biraz erken olmuş bilemedim. Çok umutlandım.şimdi de çok merak edyrm.ama artık beklyrm sakince.ne zmana gelirse artık.Allah ona bi gün ayarlamıştır.çok şükür sıkıntım da geçti kimseyi de dinlemyrm.ben stres yaptıkça onlar üzerime geldi.artık rahat davranyrm onlarda anladı günü olduğunu.iyiki varsınız :KK200::KK200:

kuzum benim, bebeğin ne zaman isterse o zaman emsin, saat kurmana da gerek kalmadı artık :) kocaman oldu kuzu :))

benimkiler de hiç iki memeyi birden emmedi. bir memeyle doyup bıraktılar. o memede kalanı ve diğer memeyi hep sağdım. yoksa ağrısından duramıyordum :)

Katılıyorum benim kızım da bir memeyi emip doyuyor. Meme değiştirmeye kalkınca tekrar tutturmam zor oluyor ben de her defasında tek memeyi veriyorum. Diğeri fazla dolarsa sağıyorum.

inşallah toparlanır 3200dediler ama hiç öyle değil görsen

akans akans ben tahmin edebiliyorum benimki hala o kadar olmadı bile :) 1160 gr doğmuştu malumunuz, 1600-1700 lerle aldım kucağıma ilk kez. Sağlıklı olsun da zamanla kilo da alır üzme canını.

Göğüs yaralarından muzdaripsiniz şöyle bir baktım da. Benim bebeğim yoğun bakımda olduğu için ememedi. İlk günden sağmaya başladım. Ama bebek emse de sağsak da bu yaralar kaçınılmaz. İlk zamanlar çok çektim. Acı bir tarafa süt kanallarda toplanıyordu, sertleşiyordu göğsüm. Bu durumda sıcak su torbası koydum ve masaj yaptım. Sonra sağdım. Sağdıktan sonra da soğuk kompres yaptım. Bu şekilde normale dönüyordu göğsüm bir süre sonra. Göğüs uçlarım da yara oldu tabi ki. Garmastan merhem ve e vitamini kapsülleri kullandım. En iyi onlar geldi. Ben göğsümün acısından birşey değmesin diye avent in göğüs kalkanlarını da kullanıyordum. Ama bir süre sonra göğsüm mikrop kaptı. Sanırım onların da etkisi var. Antibiyotik kullanmak durumunda kaldım. Eğer siz de kullanacaksanız dikkatli olun. Karbonatlı su ile sık sık temizleyin. Ben göğsüme merhemi sürüp gazlı bezle kapatıp kalkanı sonra yerleştiriyordum. Böyle böyle alıştım işte.
Elektrikli süt sağma makinem Ameda Purely Yours Una. Memnunum, çekim gücü ayarlanabilir, taşınabilir bir makine. Tavsiye edebilirim. İlk zamanlar son gücünde çekemiyordum bile ama şimdi alıştım tabi çekebiliyorum. Hatta gücü azaldı diye servise gittim baktık yok öyle birşey :)

misam misam benim kızım da silikon göğüs ucu ile emiyor. Ben de arada memeyi veriyorum bazen tutturuyor ama silikon gibi değil tabi. Kaçırıyor sonra da sinirleniyor. Ben de kıyamıyorum takıyoruz mecburen. Büyüdükçe daha kolay emer diyorum ama yoksa iyice alışıp hiç mi emmez silikonsuz bilemedim.

Merhaba kızlar uzun zamandır giremiyorum bugün 37+5 im. Cumartesi çatı muayenesi oldum çığlık çığlığa çok canım acıdı Dr kemiğinle ilgili bi darlık yok ama acı eşiğin çok düşük anladğm kadarıyla normal doğum esnasında ebe sürekli bu şekilde bakacak dedi :63::63: Hayır anlamadığım ilişki esnasında da konsantre olmazsam yine çok canım yanar bağırırım, hiç gık ı çıkmayan varmış çatı muayenesinde :KK57: Nasıl olur aklım ermiyo abartmıyorumda feci acıdı dolayısıyla cesaretim kırıldı Acaba sezeryana mı çevirsem diye düşünüyorum kara kara Daha önce 2 kez Smear testi yaptırdım acımamıştı ama bu çok feciydi:KK43::KK43::olamaz:

Sanki ben yazdım bu cümleleri :KK50:

Canım ben kraftın elektrikli göğüs pompasını aldım. Acıya özüm yok maalesef 1 hafta çektim ben artık kan geldi son günlerde ama manuel olunca insanın canı tatlı çekmez diye tahmin ediyorum; elektrikli de zaten 3-4 çektikten sonra göğsün uyuşuyor o kadar da canın yanmıyor ben bu şekilde boşalttım hep göğüslerimi. Krafttan çok memnunum hem küçük her an yanında taşıyabilirsin hem de çekme derecesini ayarlayabiliyorsun. Göğüs yaraların için kesinlikle açık bırak ve GARMASTAN pomad sür . 40TL fiyatı ama tek iyi gelen o, en çabuk o iyileştiriyor
canım bu humana still tea yi nerde bulabilirim?
lactamil içiyoum o bitince alacağım ama bulamadım

Back