• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Bizimki yogurda bayiliyor, yogurda seftali puresi koyuyoruz onuda yiyor ama iste sebze haslayinca isiriyor atiyor yemiyor yiyemezde zaten nasil agzinda ezicekki :/

Ben pütürlü sebze veriyorum ama toplamda 5-6 tatlı kaşığını sevmeyerek yiyor, o kadar. 2 dişi var, kemiremese de yutabiliyor pütürleri ama tadı sorun galiba. Tuz, salça, soğan olmayınca :) Onlarsız tadı güzel bir çorba denesem yer mi acep?

Canım birincisi sen en zor meyvelerden biri ile başlamışsın. İkincisi o kadar yumuşak meyve sebze şimdiden verilmez :KK66: birde muz zaten ağız içine boğaza yapışabilen bir meyve. Verirken elinle ezdirmen lazım.
İlk olarak az haşlanmış sebzeleri dene. Hatta dahada önce eline çiğ havuç ver bakalım nasıl tutıyor agzına nasıl sokuyor.
Sonra haşlanmış (ama dokunduğunda dagılmayacak) sebzeler dene. Ekmegin kabuğunu verebilirsin.
Birde benden tavsiye bukadar çabuk verme az çiğnemeye alışsın. Önce pütürlü çorbalar ver.
Sabah yumurta sarısı ve beyaz peyniri ez. Agzına minik mnik ver. Yavaş yavaş çiğnemeyi öğrensin. Sonra blw usulne geçersin.
Birde muz degilde ağıza yapışmayacak birşeyi yutamazsa kendi çıkarır muz çok yumuşak olduğu için kendi ağzında çevirip çıkaramamıştır.
Denemeye çalışacağım Can'ım . Bir de Demir ilacı ferromixin kullanmaya çalışıyoruz toz halinde yemeklere karıştırıldığı için içiremiyorum. Ne yapsam şaşırdım.

Canım muz değil de daha sert çabuk kopmayacak meyve sebzeler ver ben elma salatalık falan veriyorum yumuşak olanları ya ezip yediriyorum ya da elimle yediriyorum. Az haşlanmış sebzeler de işimizi görür ama benimkiler 6.5aylık ben daha haşlanmış sebze bile veremedim
Evet Can'ım firkan firkan da aynı şeyi söylemiş ben en zor meyveyi vermişim çocuğa acemilik işte halbuki yumuşacık rahat yer diye düşünmüştüm. Ben de içmesi gereken toz halinde Demir ilacı olmasa ezip de birşey yedirmeye çalışmayacağım bir süre ama ilacı içirmek zorundayım o yüzden zorluyorum biraz

Canım eline birşey verdiğinde yiyor mu ağzına götürüyor mu? Ben yarın elmayı hasliyip eline verim diyorum. Hiç değilse ağzında yumuşar boğazından bir gidim geçse yine iyi. Tadını alır biraz biraz
Eline verince yemeye çalışıyor. Kaşığa koşullandı sanırım zorla ilaç vere vere. Nasıl unutturup da yedireceğim bakalım artık kaşıkla ilaç vermeyeceğim

Tamm cnm bende disciden korkuyorum sanirim disinin alinma sureci zorluymus... sonrasinda da 15 gun falan agriyormus... nasil etkiledi mi cok seni...
Etkilemezmi? Cmrts çektirdim. Antibiyotipim bitti ama ağrım devam ediyor. Alt çenem uyuşuk. Alt dudagımı hala hissetmiyorum. Çekilen tarafım hafif şiş hala.. ama benim çekilen yerde diğer dişimim açık sinir ucu vardı o yüzden ödem iğnesi verdi. Emzirirken vurulamayoruz diye vurdurmadım. O yüzden 5.6 ay uyuşukluk sürer dedi :mad::mad:
İnş sende öyle birşey çıkmaz.
Gunaydin kizlarrrr :))

firkan firkan canim ek gida nasil yapsak bebislere.. benim oglana blw yapiyoruz ama pek yedigi soylenemez, disiyle isirip isirip atiyor :/
Günaydın canım. Ble ye bende geçecegim ama çiğnemeyi öğrendikten sonra. Yaklaşık 2 haftadır pütürlü veriyorum herşeyi. Şeftaliyi cam rendede yapmıyorum artık iyice çatalla eziyorum mesela.. öule yiyor iyice alışınca sebzeyi haşlayıp önüne verecegim.
Ben ek gıdaya ilk geçtiğimde bir öğün sebze bir öğün meyve veriyordum.
Yavaş yavaş arttırdım.
Artık sütümden doymuyor diye yaklaşık1.5 haftadır tam öğün ek gıdaya geçtim.
Kahvaltıya ilk geçtiğimde öeyrek yumurta sarısı ve azıcık tuzsuz beyaz peyniri ezdim çavdarlı tahıllı karışımlardan koyarak başladım.
Şimdi yarım yumurta sarısı beyaz peynir yada lor içine iyi çekilmiş ceviz koyuyorum.
Yumurtayı birgün verip birgün vermiyorum.
Çorbalardada patates havuç başlayıp heryapışta içine sebze ekledim.
Havuç kabak semizotu maydanoz bamya enginar ekledim. Kereviz bekliyorum pazara gelsin onuda alacagım.
Sebzeler arttıkça lezzet artıyor.
Birde benimki zeytinyagı degilde tereyaglı çorbayı sevdi.
Günaydınlar :) Genel sıkıntı ek gıda hususunda yardım istiyorum. Toprak sebzeyi sevmedi, ağlıyor yemiyor. Ben de bizim yediklerimize yakın çorba yapmayı planlıyorum. Yoğurt çorbası ile başlayacağım bugün. Var mı başka çorba tarifleriniz tadı bizim yemeklerimize benzeyen? Mercimek düşündüm ama hala gaz yapar mı karar veremedim.
Canım ben artık bir fiske tuz atıyorum. Tattırmaya ve ek gıdaya geçeli uzun zaman olunca atmaya başladım. Çünkü benimkide sadece 3.4 kaşık yiyordu şimdi enaz yarım kase yiyor. Birde tereyagı lezzet veriyor.
Tabi hiç koymamak en iyisi ama lezzetsiz çorbayıda yemiyorlarki.
Benim için sebze yemesi daha önemli. :KK66:

Ben pütürlü sebze veriyorum ama toplamda 5-6 tatlı kaşığını sevmeyerek yiyor, o kadar. 2 dişi var, kemiremese de yutabiliyor pütürleri ama tadı sorun galiba. Tuz, salça, soğan olmayınca :) Onlarsız tadı güzel bir çorba denesem yer mi acep?
Sogan verilebiliyor diye biliyorum ben.. ben bize corba yapmistim; tuzunu atmadan ayirdim oglusumada.. icinde patates, havuc, mantar, tabuk goyusu, sogan, sarimsak vardi.. suyunu ayri puturunu ayri pure yaptim sonra suyu ile sulandirarak verdim icti biraz :)... blw sitesinde bir liste var ve ordada yer aliyor sogan sarimsak, ama sanirim mantar icin erkendi ama herhangi bir alerjik durum olmadi cok sukur :) Zaten baslarda bir kac kasikla yetinmek lazim, tadini almasi yeterli, karni doysun diye zorlamamak lazim bagirsaklari alisik olmadigi icin.. yavas yavas miktari cogaltarak devam etmek lazim.. Ama blw'ye gore corba vs kendi yiyecek :) Ben kararliyim blw'ye bir yasina kadar devam edicem!

Etkilemezmi? Cmrts çektirdim. Antibiyotipim bitti ama ağrım devam ediyor. Alt çenem uyuşuk. Alt dudagımı hala hissetmiyorum. Çekilen tarafım hafif şiş hala.. ama benim çekilen yerde diğer dişimim açık sinir ucu vardı o yüzden ödem iğnesi verdi. Emzirirken vurulamayoruz diye vurdurmadım. O yüzden 5.6 ay uyuşukluk sürer dedi :mad::mad:

Günaydın canım. Ble ye bende geçecegim ama çiğnemeyi öğrendikten sonra. Yaklaşık 2 haftadır pütürlü veriyorum herşeyi. Şeftaliyi cam rendede yapmıyorum artık iyice çatalla eziyorum mesela.. öule yiyor iyice alışınca sebzeyi haşlayıp önüne verecegim.
Yavaş yavaş arttırdım.
Kahvaltıya ilk geçtiğimde öeyrek yumurta sarısı ve azıcık tuzsuz beyaz peyniri ezdim çavdarlı tahıllı karışımlardan koyarak başladım.
Şimdi yarım yumurta sarısı beyaz peynir yada lor içine iyi çekilmiş ceviz koyuyorum.
Havuç kabak semizotu maydanoz bamya enginar ekledim. Kereviz bekliyorum pazara gelsin onuda alacagım.

Canım ben artık bir fiske tuz atıyorum. Tattırmaya ve ek gıdaya geçeli uzun zaman olunca atmaya başladım. Çünkü benimkide sadece 3.4 kaşık yiyordu şimdi enaz yarım kase yiyor. Birde tereyagı lezzet veriyor.
Cok sagol canimmm.. listeyi aynen uygulucam bende. Yogurdada azar azar baslamistik simdi bir cay bardagi yiyor.. bakicimiz seftaliyi catalla ezerek veriyor bir yiyor bir yemiyor, cok zorlamiyor istedigi zaman yiyor dedi bana. Ama diger seylerde biz pek basarili olamadik peynir, bebe kurabiyesi ve anne sutu karistirdik onu mesela sevmedi.. bebe kurabiyesini yogurt yada sutle yiyor ama. En iyisi yavastan baslamak ve dozaji arttirmak :KK66: kucuk ikramliklarla :) Baktim kendi istiyor o zaman cogaltirim :KK66: Haftaya pazarteside tatilim ben uc gunde biraz ilerleme kaydedebilirim umarim. Ben yumurta ve peynir cok vermek istiyorum, dilerim basarili olabilirim.

Bu arada Masallah oglusuna :sampiyon:

Sogan verilebiliyor diye biliyorum ben.. ben bize corba yapmistim; tuzunu atmadan ayirdim oglusumada.. icinde patates, havuc, mantar, tabuk goyusu, sogan, sarimsak vardi.. suyunu ayri puturunu ayri pure yaptim sonra suyu ile sulandirarak verdim icti biraz :)... blw sitesinde bir liste var ve ordada yer aliyor sogan sarimsak, ama sanirim mantar icin erkendi ama herhangi bir alerjik durum olmadi cok sukur :) Zaten baslarda bir kac kasikla yetinmek lazim, tadini almasi yeterli, karni doysun diye zorlamamak lazim bagirsaklari alisik olmadigi icin.. yavas yavas miktari cogaltarak devam etmek lazim.. Ama blw'ye gore corba vs kendi yiyecek :) Ben kararliyim blw'ye bir yasina kadar devam edicem!
Soğan gaz için vermeyin diyorlar. Gaz yapmıyorsa tabi lezzet verir. Benimkininde çok şükür gazı yok bizim çorbadan versiğimde problem olmadı.
Sebzeler ile doymuyorlar zaten. Çünkü çok az yiyorlar. Besin degerini alsınlar yeter.
Benim minnoşa sütüm yetmiyor artık gece sık uyanıyordu. Yatmadan muhallebi veriyorum uyuyor maşallah.

firkan firkan Azıcık tuz aklımdan geçmedi değil :) Tereyağı için korkum yok açıkçası, köy tereyağı kullanıyorum ama hiç denemedim sebzelerinde. Aslında aradığım desteği verdin bana. Bugün yoğurt çorbasına azıcık tuz ve tereyağı atayım.
keryneia keryneia BLW istedim ama bakıcımızın evine gidiyor, kadına teklif edemedim sonuçta etraf batıyor, o yüzden yapamadım. 15 gün önce sebzeye başladığımız için hiç olmazsa sufle kasesi kadar yesin istiyorum, başka ek gıdalarda alıyor artık. Soğan ve sarımsak için 6. ayın sonunda ver demişti doktor, ama başa çıkamazsam dediğin gibi kendi çorbamızdan ayıracağım.

Ya bu arada patatesi pure yapip anne sutu karistirsam tabi pisirmeden.. yemezmi ki? hem puturlu hemde lezzetli olur sanki, ay cokmu ucuk bir fikir oldu bilemedim :D

Soğan gaz için vermeyin diyorlar. Gaz yapmıyorsa tabi lezzet verir. Benimkininde çok şükür gazı yok bizim çorbadan versiğimde problem olmadı.
Sebzeler ile doymuyorlar zaten. Çünkü çok az yiyorlar. Besin degerini alsınlar yeter.
Benim minnoşa sütüm yetmiyor artık gece sık uyanıyordu. Yatmadan muhallebi veriyorum uyuyor maşallah.
Ben gecen verdim birsey olmadi, zaten pek gaz problemi yasamadik simdiye kadar biliyorsun.. ben vericem yerse :))

firkan firkan Azıcık tuz aklımdan geçmedi değil :) Tereyağı için korkum yok açıkçası, köy tereyağı kullanıyorum ama hiç denemedim sebzelerinde. Aslında aradığım desteği verdin bana. Bugün yoğurt çorbasına azıcık tuz ve tereyağı atayım.
keryneia keryneia BLW istedim ama bakıcımızın evine gidiyor, kadına teklif edemedim sonuçta etraf batıyor, o yüzden yapamadım. 15 gün önce sebzeye başladığımız için hiç olmazsa sufle kasesi kadar yesin istiyorum, başka ek gıdalarda alıyor artık. Soğan ve sarımsak için 6. ayın sonunda ver demişti doktor, ama başa çıkamazsam dediğin gibi kendi çorbamızdan ayıracağım.
Canim ben bakicimiza salatalik ver kendi yemeye calissin dedim zaten kendi bana sormadan baslamis sagolsun :)) cekirdek kismini alip veriyoruz.. Yaliyor, suyunu emiyor.. parca gelirsa tukuruyor.. Yogurtlu mamalari tabi kendi yediriyor, o kadarinida kendi yesin diyemicem, evini batirabilir cunku. Ben eve gelince biz yemek yerken oglumda mama sandalyesinde patates ve havuc tadiyor su siralar. Hem keyif aliyor hemde cani SIKILMAMIS oluyor..

Benim doktor da bulgur ve buğday unu daha sonra kullan dedi şimdilik hazır değişlerimi erken başlamak çölyakı tetikleyebilir gibi birşey dedi
evet canım Çölyakı duymuştum zaten o hastalığın temelleri şimdiden atılıyorMuş bende hiç kullanmadım buğday ve ürünlerini.

Canim ben bakicimiza salatalik ver kendi yemeye calissin dedim zaten kendi bana sormadan baslamis sagolsun :)) cekirdek kismini alip veriyoruz.. Yaliyor, suyunu emiyor.. parca gelirsa tukuruyor.. Yogurtlu mamalari tabi kendi yediriyor, o kadarinida kendi yesin diyemicem, evini batirabilir cunku. Ben eve gelince biz yemek yerken oglumda mama sandalyesinde patates ve havuc tadiyor su siralar. Hem keyif aliyor hemde cani SIKILMAMIS oluyor..
:KK70:

Sanırım ek gıdaya bi ben geçemedim :( Sadece meyve püresi ve çok az yoğurt. Kızım herşeye tıkandığı için hiçbişey veremiyorum :(:(

Yavaş yavaş arttırdım.

Cnm gecmis olsun yeniden ins cabucak iyi olursun

Eline verince yemeye çalışıyor. Kaşığa koşullandı sanırım zorla ilaç vere vere. Nasıl unutturup da yedireceğim bakalım artık kaşıkla ilaç vermeyeceğim
Canım ilacı enjektör ile vermeye başla. Bu arada ne ilacı kullanıyorsun. Kaşık içinde renkli olsun. Ben biberonun altına oyuncak geçiriyordum. Işıklı şeyler falan bantlamistim.

Back