• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Geçmiş olsun Can'ım biz de baya üşütmüştük geçenlerde hala da tam geçmiş değil ilk defa burnumuz tıkandı ne zormuş dedim burun tıkanıklığı. Biz doktora gitmeden bekledik ateşi 2-3 gn sürüp geçti kendiliğinden.Allah şifa versin yavruna
Saol inş cok zor hele emmiyo doru duzgun ona üzülüyorum

firkan canım:) sabahtan beri msj yazacam yazamadım. yaa cook teşekkür ederim sana gerçekten muhallebi ise yaradı sanırım :)dün maşallah bebeğim bi uyudu ki sorma demek acıktıgi için uyanıyorMuş bebeğim:) dün denize geçirdik yüzdurDuk babası ile sonra muhallebi yedirip uyuttum bi güzel uyudu ki sorma. hatta korktum acaba denize geçirdim diye bi şey mi oldu diye gidip ateşini kontrol ettim :) allah göstermesin. Bugün gene yedirecem öyle devam ederiz inşallah :) tekrar tekrar tesekkur ediyorum canım
Rica ederim canım. Her bebek farklı benimkide muhallebi yiyince çok iyi uyuyor ;)

Aa yemeye basladi mi ufaklik.. Masallah kuzuyaa, cok iyi biz yeni basladik ama oyuna ceviriyor :/ yermi hic bilmiyorum dogrusu corbayi hic sevmedi mesela ama suyunu cok koyarsam iciyor, ama pure haline gelince pek yuzune bakmiyor :)
Tam olarak neleri sevdi bu arada canim yaa??
Canm ekmegi baya yiyo parcalayarak favori yiyecegi :KK70: havucu sevdi yumurtanin yüzüne bakmiyo sabah muzlu pankek yptm 2 kere onu sevdi yogurt corbasini cok seviyo tarhanayi yedirememstm icine tel sehriye kattm biraz da ekmek ufaladm sevdi oyle bi kucuk kase yedi mesela deneye deneye buluyorum sevdigi seyleri bide kendi tutup yemek icin cabalamasa yogurdu felan mecbur ben veriyorm kendi kendine yemesi amacm ama bi kere kasikla verdm eline yogurdu beceremedi:D

Vitamin veriyorum Can'ım trio acde nefret ediyor tadından. Vermem gereken bir de Demir var toz şase yemeklerine karıştırcam ama yemek yemediği için veremiyorum Nasıl vercem Demir i bilemiyorum
Bu şey olan mi ferromixin toz şase. Valla ben aldım ondan ama aynen yemediği için veremedim. Aslında ayrı bir biberon da 3o CC mamaya katip öyle icireyim diyorum. En azından 3o CC.kesin içiyor. Geri kalan mamayida diğer biberon dan devam eder. Aklima böyle birşey geldi. Yese ilk kasikda falan vericem.ama yok

Bu arada Ben 2 gundur demir ilacını damla olanindan veriyorum.

Yoğurt çorbası yaptım, severek yedi. Belki işinize yarar diye tarif vermk için girdim.

1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık yumuşatılmış pirinç
6 akşık yoğurt
2 bardak su

Hepsini karıştırıp 7-8 dakkada hazırladım. Pirinçlerini öylece bıraktım. 1 kaseye yakın yedi seve seve.

Yoğurt çorbası yaptım, severek yedi. Belki işinize yarar diye tarif vermk için girdim.

1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık yumuşatılmış pirinç
6 akşık yoğurt
2 bardak su

Hepsini karıştırıp 7-8 dakkada hazırladım. Pirinçlerini öylece bıraktım. 1 kaseye yakın yedi seve seve.
Melekeski senin bebegin yogurt
yiyormuydu. Ne kadar yiyordu ve baska neler yiyo . Caresiz anne :(

Sebze püreleri dışında herşeyi yiyor. Bi tek sebzeyi sevmedi. Yoğurtu bazen yemek istemediğinde meyveli yapıyorum. Karpuzlu yapmıştım mesela, hepsini bitirdi. Ben neredeyse 1 aydır meyve yediriyorum, 20 gündür yoğurt ve 10 gün önce sebzeye geçtim. Kendini hiç çaresiz hissetme. 3 gündür mamadan başka birşey yediremedim. Arı mama aldım, yemedi. Ona da meyve karıştırdım öyle yedi. Sen de denedin mi içlerine başka şeyler eklemeyi canım?

Sebze püreleri dışında herşeyi yiyor. Bi tek sebzeyi sevmedi. Yoğurtu bazen yemek istemediğinde meyveli yapıyorum. Karpuzlu yapmıştım mesela, hepsini bitirdi. Ben neredeyse 1 aydır meyve yediriyorum, 20 gündür yoğurt ve 10 gün önce sebzeye geçtim. Kendini hiç çaresiz hissetme. 3 gündür mamadan başka birşey yediremedim. Arı mama aldım, yemedi. Ona da meyve karıştırdım öyle yedi. Sen de denedin mi içlerine başka şeyler eklemeyi canım?
Masallah bebegine.biz on gun oldu ongunde yogutr meyve puresi sebze pureleri corba denedim suan kasigi gorunce agliyo sadece su ve karpuzu yiyor purelerde kustu yogur 4 cay kasigi anca verebiliyorum yuzundeki igrenmeyi gormelisin. Kontrolden ciktim bende surekli biseyler denemeye çalışıyorum

Masallah bebegine.biz on gun oldu ongunde yogutr meyve puresi sebze pureleri corba denedim suan kasigi gorunce agliyo sadece su ve karpuzu yiyor purelerde kustu yogur 4 cay kasigi anca verebiliyorum yuzundeki igrenmeyi gormelisin. Kontrolden ciktim bende surekli biseyler denemeye çalışıyorum
Üzülme hiç. 10 gün çok az bir süre. Tatsalar yeter şimdilik. Benim bebeğim iştahlı bir bebek o yüzden kolay alıştı. Mama içiyorsa mamasına bebe biskivisi katabilirsin ya da muhallebi yapıp ona katabilirsin. Hiç değilse başka tatların olduğunu anlar ve diğerlerini de denemek ister. Ya da kahvaltı için peynir denetebilirsin, sen masada yerken kucağına alıp izlemesini sağlarsın. Bunların hepsi onu yavaş yavaş hazırlar. Sakin ol çünkü bizim telaşımızdan da tedirgin oluyorlar.

Üzülme hiç. 10 gün çok az bir süre. Tatsalar yeter şimdilik. Benim bebeğim iştahlı bir bebek o yüzden kolay alıştı. Mama içiyorsa mamasına bebe biskivisi katabilirsin ya da muhallebi yapıp ona katabilirsin. Hiç değilse başka tatların olduğunu anlar ve diğerlerini de denemek ister. Ya da kahvaltı için peynir denetebilirsin, sen masada yerken kucağına alıp izlemesini sağlarsın. Bunların hepsi onu yavaş yavaş hazırlar. Sakin ol çünkü bizim telaşımızdan da tedirgin oluyorlar.
Evet biliyorum canim l. Peyniri de denedim yemedi bi daha deneyeyim zaten yemesi konusunda ne beklemem gerektigini de bilmiyorum. Masallah ins benim bebegiminde istahi acilir canim. Mama vermefim hic . Sagol canim allah razi olsun.

Kizlar ya ben demiri cok zor veriyorm hep tükürüyo
Yemeklerne koysak olur mu acaba
Dr unun bu yönde onerisi olan var mi

tamam canım çok sağol henüz kahvaltıya başlatmadim bebeğimı. bugün Dr ye gidemedik pazartesiye kaldı. dün firkanin dediğini yaptım muhallebi yedirdim .yatırmadan önce denize soktum sonra gelip banyo yaptırdım muhallebi yedirip yatırdim şok oldum ilk uykusunu uzun misler gibi uyudu aman nazar değmesin uzun zamandır öyle yatmiyordu .artık neyin etkisi oldu bilmiyorum umarım muhallebinindir:)ay ne olur öyle devam etsin nazar değmesin:) benim bebis de ilk gün arkaya arkaya gitti şimdi öne gitme çabasinda çok az gidiyor :)))
Canım yorulunca daha güzel uyuyorlar biz ne zaman dışarı çıksak ve gündüz uykularını yeterince alamazlarsa o gece daha güzel uyuyorlar evde olduğumuz zamanlarda en azından 2-3kez uyanıyorlar ve en az bir seferinde uyumaları 2saati buluyor hele deniz zaten çok yoruyor açlıktan uyuyamıyorsa muhallebi iyi gelmiştir sonuçta karbonhidrata da ihtiyacı var bebeklerimizin :)))

Canm ekmegi baya yiyo parcalayarak favori yiyecegi :KK70: havucu sevdi yumurtanin yüzüne bakmiyo sabah muzlu pankek yptm 2 kere onu sevdi yogurt corbasini cok seviyo tarhanayi yedirememstm icine tel sehriye kattm biraz da ekmek ufaladm sevdi oyle bi kucuk kase yedi mesela deneye deneye buluyorum sevdigi seyleri bide kendi tutup yemek icin cabalamasa yogurdu felan mecbur ben veriyorm kendi kendine yemesi amacm ama bi kere kasikla verdm eline yogurdu beceremedi:KK70:
Muzlu pankek in tarifini alabilir miyim

Canım yorulunca daha güzel uyuyorlar biz ne zaman dışarı çıksak ve gündüz uykularını yeterince alamazlarsa o gece daha güzel uyuyorlar evde olduğumuz zamanlarda en azından 2-3kez uyanıyorlar ve en az bir seferinde uyumaları 2saati buluyor hele deniz zaten çok yoruyor açlıktan uyuyamıyorsa muhallebi iyi gelmiştir sonuçta karbonhidrata da ihtiyacı var bebeklerimizin :)))
evet haraketlı oldukları için süt yetersiz geliyor bol karbonhidrata ihtiyaçları var kesinlikle.benim bebis hiç durmuyor her yeri kipir kıpır:)

Yaa sanirim biz dogru yoldayiz bir yasina kadar tadimlik yiyiceklermis .. yani anne sutu yada mamaya devam.. :anne:

Yogurt cok seviyor ondan vazgecmesin diye sulandirip biberonla verdiricem bakiciya o zaman, icine meyvede koyabilir hatta versin eline kendi emsin kendi emebiliyor neticede :KK66:
ben yoğurdu çalkalayıp bardakla içiriyorum biveronla da içer gerçi..çok seviyor yoğurdu..şeftali de vermwye devam edeceğim bir zararı yok hem de seviyor:cool:
blw'ye devam..listelerin çıktılarını aldım buzdolabının kapağına yapıştırdım kv bakıp dudak büküyor hımmm hommmm diye:confused:

Oğlum Boğazlarından usutmus ciğerlerine gitmeden dr.gittik
4 gündür atesi 37.8 lerde macrol diye surup kullaniyoruz :KK43:
Canim o surubu kizim 15 gunlukken bronsiloit olunca kullandim. Gayet etkili bir surup. Kuzucuk cabuk atlatir insallah

Uzun zamandır yoktum ama arada okuyorum sizleri.. hepinize sevgiler bebislerinizle mutlu günler dilerim kafamda bazı şeyler var soracaklarim..
Öncelikle bebisim 6 ay 8 günlük. Kilosu 7350 sizce kilosu nasıl boyda 68
2 ayda 50 gram almış ?

2 .) Bebegim çok ağlıyor uykuya dalcakken bir anda ağlıyor emerken mesela tam uyuyacak sanki düşmüş gibi ağlıyor. Sizinkiler nasıl ?

3. ) 40 gündür disarlarda eşimin ailesiyle kalıyoruz huyu degisti sizce evde yine düzelir mi . Kucak ve ağlama

4. ) göz yaşı hiç gelmiyo galiba 1 kere gelmişti tam hatırlamıyorum sizinkinden geliyor mu ? Hafifde çapak oluyo bazen bizdede olur ya o şekilde küçük

Burnu akan hapsuran bir bebek annesjnden merhaba.

Herkes iyi umarım. Çok giremiyorum. Telim bozuldu :( gidip yaptıracak gücüm bile yok. Memleketteyim hala haftaya artık evime :))

Uzun zamandır yoktum ama arada okuyorum sizleri.. hepinize sevgiler bebislerinizle mutlu günler dilerim kafamda bazı şeyler var soracaklarim..
Öncelikle bebisim 6 ay 8 günlük. Kilosu 7350 sizce kilosu nasıl boyda 68
2 ayda 50 gram almış ?

2 .) Bebegim çok ağlıyor uykuya dalcakken bir anda ağlıyor emerken mesela tam uyuyacak sanki düşmüş gibi ağlıyor. Sizinkiler nasıl ?

3. ) 40 gündür disarlarda eşimin ailesiyle kalıyoruz huyu degisti sizce evde yine düzelir mi . Kucak ve ağlama

4. ) göz yaşı hiç gelmiyo galiba 1 kere gelmişti tam hatırlamıyorum sizinkinden geliyor mu ? Hafifde çapak oluyo bazen bizdede olur ya o şekilde küçük

Ben bu ay kontrole daha gitmedim. Hareketli bir çocuk mu? Bu da önemli.

Benimki de uyurken ağliyir. Kendi uyuyamiyor :( sallayacagim yere koyarken ağliyir vs :(

Biz de disardayiz kucakta gezmek stiyor. Daha nazlı. Olsun kucakta sucakligimizda buyusunlet unuturlar elbette. İlerde kucağınıza alamayacagiz :( istediği bir şey olmazsa ağlıyor hoşuma gidiyor tepki veriyor anladikca o ağlamayı sileriz inşallah diyorum.

Gözyaşı geliyor bizimkinden gerçekten aglarsa yoksa gelmiyor şakacıktan aglarsa :)

Back