Bizim dr da 50 faktör alın demiş hepsi bir alem bunlarınOğlumun cildi çok beyaz ve hassas. Bu yüzden bizim dr umuzda güneşte bi yere gidiceksek güneş kremi kullanın dedi. Ama faktörü 35 40 ı geçmesin dedi. Güneşten gelen d vitaminini aktive eden ışınlardan faydalanabilsin dedi.
Birde güneş3 çıktığında çok kızarıo diye ketenden uzun kol uzun bacak beyaz bişiler giydir dedi.
Can'ım benimki mama ilke besleniyor çok azda anne sütü ama ben sadece anne sütü alsa da verirdim ki bizim dr su vermeyin dediği halde veriyorum ben başlarda günde bürkaçkez 5-6 çay kaşığı veriyordum şimdi yine günde 2-3 kez 20-30cc kadar veriyorum benimki başlarda akmıyordu ama şimdilerde önce mama sanıp ittiriyordu biberonu su olduğunu anlayınca bir çekişi bar sopanın görmen lazımkızlaaar baksanıza biz anne sütü ile besleniyoruz ek gıdaya da 6cı ayda gecmeyi planlıyorum
ama içimden havalar sıcak arada su ver diye geçiriyorum sizce vermelimiyim ve ne kadar vermleyim
Veriyorum ama pek içmiyor sıpa. Zaten klimalı oda duruyoz bütün gün terlemeye fırsat olmuyor.su veriyor musunuz? havalar çok sıcak o yüzden emme istekleri artıyor ve idrarları azalıyor.
Amaan bu kvlere yaranılmaz boşver saglıklı olsun. Maşallah kg alımı da iyi. TakmaBenim kvdede zayf diyo halbuki normal ne zayf ne kilolu oyle tombl bi bebek degil ama kilo alimi iyi o istyoki etli butlu olsn
Maşallah tosununaBen oglumu ufak tefek sanardim, dun esimin mudurunun evine davetliydik, kadincagiz cok citi piti kucaginda devasa buyuk gozuktu gozume, kilosu masallah cok iyiymis dedi.. bende ama az gibi sanki dedim.. anne sutu aliyorsa normal, mamalar sisiriyor gereksiz yere dedi bana. Bende tabi cok mutlu oldum.. benim oglumda cok kilo almadi gibi ama boydan uzuyor Allaha sukur :) Artik kafaya takmam cunku bebegim an itibariyle emeklemeye baslamis :)) Eve gitmek icin sabirsizlaniyorummmArtik evdeki esyalari bir kaldirmak lazim Masallah tosunuma
Anakucagı yada anadizi varsa içine havlusunu koy canım. Onuda duşakabinin hemen yanına koy. Yıkadıktan sonra bebişi koy havlusuna sar. Sonrada sen bornozunu giy.Çıkarken zor olmuyor mu ? Sen Islak o Islak.sen kendini ne zmn sarıp sarmalıyırsun? Ben de yapim öyle yol gösterin de hele ...
Kiz maşallah bizim bebislere.benimki de kac gunlerdir geri viteste takiliyordu.bugun öne atıp ilerlemeye başladı. Ama bana kizinca daha hızlı emekliyor sinirindenBen oglumu ufak tefek sanardim, dun esimin mudurunun evine davetliydik, kadincagiz cok citi piti kucaginda devasa buyuk gozuktu gozume, kilosu masallah cok iyiymis dedi.. bende ama az gibi sanki dedim.. anne sutu aliyorsa normal, mamalar sisiriyor gereksiz yere dedi bana. Bende tabi cok mutlu oldum.. benim oglumda cok kilo almadi gibi ama boydan uzuyor Allaha sukur :) Artik kafaya takmam cunku bebegim an itibariyle emeklemeye baslamis :)) Eve gitmek icin sabirsizlaniyorummmArtik evdeki esyalari bir kaldirmak lazim Masallah tosunuma
kızlaaar baksanıza biz anne sütü ile besleniyoruz ek gıdaya da 6cı ayda gecmeyi planlıyorum
ama içimden havalar sıcak arada su ver diye geçiriyorum sizce vermelimiyim ve ne kadar vermleyim
oyle yapiyorm canim hazir su veryrm zaten ictigi kadar iciyryrmönce beğenmiyorlar tatsız olduğu için kaynamış suyun tadı daha kötü oluyor sanırım , ben bazen hazır suyu kaynatmadan veriyorum tadı daha çok hoşuna gidiyor bir arkadaşa da doktoru eriklinin suyunu kaynatmadan verebilirsiniz demiş. az az çıkarsa da verin dili ıslanır önce sonra yavaş yavaş yutmaya başlar .
Laf anlatabilsem gecende gorumcemdeyz ustnde sadece citcitli body var altina bisey giydir nazar deger diyo cock zyfsa nasil nazar degcekAmaan bu kvlere yaranılmaz boşver saglıklı olsun. Maşallah kg alımı da iyi. Takma
Maşallah tosununabebekler aç kalmıyorsa uykuları normalse bencede az kg alsınlar. Hiç problem degil.
Anakucagı yada anadizi varsa içine havlusunu koy canım. Onuda duşakabinin hemen yanına koy. Yıkadıktan sonra bebişi koy havlusuna sar. Sonrada sen bornozunu giy.ben öyle yapıyorum. Bakıyorum havluluyken oyalanıyorsa ben giyiniyorum. Oyalanmıyorsa mızıldıyorsa onu giydiriyorum sonra kendim giyiniyorum
Bende dusakabinde yikamayi denicem kuveti cikar kaldir zor oluyoÇıkarken zor olmuyor mu ? Sen Islak o Islak.sen kendini ne zmn sarıp sarmalıyırsun? Ben de yapim öyle yol gösterin de hele ...
Haha bir dediği bir dediğini tutmuyor deseneLaf anlatabilsem gecende gorumcemdeyz ustnde sadece citcitli body var altina bisey giydir nazar deger diyo cock zyfsa nasil nazar degcek
Canım bnm bebeğim muzu yediğin de katı kaka yapıyor ishali geçiyor. Vermediği mde yine ishal acaba sütüm ile mi alakalı kaka ile kafayı yiyecemHaha bir dediği bir dediğini tutmuyor deseneboşver sen konuşmak için konuşuyorlar
Canım ben havalar ısınmaya başladığından beri veriyorum. Çünkü aşırı bi sıcaklık var. Ve bazen ağlamasının tek sebebi bu oluyo. Sdc susadığı için emzirsem bu seferde çok geliyor. Kusuyor devamlı. Su için özel bi biberon aldım. Onla hem dişlerini kaşıyor hemde su içiyor. Bebek çekmeden su gelmediği için elinde rahatlıkla bırakıyorum.
Aynen canim dun sadece citcitli bodyle daha iyi uyudu sanki
bugün patates denedim sadece patates ayYer canım yer. Dediğim gibi anne yöntem bulursa yersıkıntı yok arada ver bak. Yemezse bırak. Birde dediğim gibi yap patates severse kolaylık olur.
Canım file çok rahat kopmaz neden kopsun. Ben yıkama şekillerimi anlatayım sana;
Küvetin üzerine fileyi takıyorum ama küveti doldurmuyorum. Bebegi koyuyorum fileye hatta yatırmıyorum biraz dikçe oturur gibi koyuyorum o hemen iki yandan tutunuyor. Suyu açıyorum ılıtıyorum. O sırada akıyor hep su. Yıkama lifini sabunluyorum koktuk altları boynu gögsü bacakları sabunluyorum. Daha sonra durlattırıp ters çeviriyorum ters çevirince kendim tutuyorum bir yandan. Hemen sırtını ensesini kafasını sabunluyorum durlayıp çıkarıyorum.
Yada banyoda muslukta yıkıyorum. Su ılınınca sokuyorum altına.. aynen yıkıyorum. Minik su maşrapam var onunla musluktan doldurup döküyorum.
Yada (bu en çok yıkadığım şekil) önce anadizine havlu seriyorum bebegi soyup bezi ile anadizine havlunun üzerine koyuyorum. Kendim yıkanıyorum sonra suyu kapamadan bebişi kucagıma alıyorum. Lifini önceden sabunlamış oluyorum tabi kucagımdayken sırtını arkasını yıkıyorum. Sonra ters çevirip önünü yıkıyorum. Duşta yıkanmaya bayılıyor. Birde duşakabinin yan taraflarında çıkıntı varsa ayagımı oraya koyup bebegi bacagıma oturtuyorum (ata biner gibi) koltuk altlarını sabunluyorum. Kucagıma alıp durluyorum.
Bence en kolayı en son anlattığım hem daha az su gidiyor hem kendin terlemiyorsun
Bmyle yıkamazsam küvet te anlattığım gibi yıkıyorum.
Muslukta daha küçükken kolaydı ama büyüdükçe zorlaşmaya başladı.onu çok tercih etmiyorum artık. Çok terliyse sabunlamayacaksam sadece su ile ıslattırıracaksam bu yöntemi kulanıyorum
Yer canım yer. Dediğim gibi anne yöntem bulursa yersıkıntı yok arada ver bak. Yemezse bırak. Birde dediğim gibi yap patates severse kolaylık olur.
Canım file çok rahat kopmaz neden kopsun. Ben yıkama şekillerimi anlatayım sana;
Küvetin üzerine fileyi takıyorum ama küveti doldurmuyorum. Bebegi koyuyorum fileye hatta yatırmıyorum biraz dikçe oturur gibi koyuyorum o hemen iki yandan tutunuyor. Suyu açıyorum ılıtıyorum. O sırada akıyor hep su. Yıkama lifini sabunluyorum koktuk altları boynu gögsü bacakları sabunluyorum. Daha sonra durlattırıp ters çeviriyorum ters çevirince kendim tutuyorum bir yandan. Hemen sırtını ensesini kafasını sabunluyorum durlayıp çıkarıyorum.
Yada banyoda muslukta yıkıyorum. Su ılınınca sokuyorum altına.. aynen yıkıyorum. Minik su maşrapam var onunla musluktan doldurup döküyorum.
Yada (bu en çok yıkadığım şekil) önce anadizine havlu seriyorum bebegi soyup bezi
inşallah canım ya. bugun tekrar denedim sade patates gene yemedi görür görmez dudak buktu. beni ugrastracak gibi bebeğim sebze konusunda bakalım hayırlısı:)(Yer canım yer. Dediğim gibi anne yöntem bulursa yersıkıntı yok arada ver bak. Yemezse bırak. Birde dediğim gibi yap patates severse kolaylık olur.
Yada (bu en çok yıkadığım şekil) önce anadizine havlu seriyorum bebegi soyup bezi ile anadizine havlunun üzerine koyuyorum. Kendim yıkanıyorum sonra suyu kapamadan bebişi kucagıma alıyorum. Lifini önceden sabunlamış oluyorum tabi kucagımdayken sırtını arkasını yıkıyorum. Sonra ters çevirip önünü yıkıyorum. Duşta yıkanmaya bayılıyor. Birde duşakabinin yan taraflarında çıkıntı varsa ayagımı oraya koyup bebegi bacagıma oturtuyorum (ata biner gibi) koltuk altlarını sabunluyorum. Kucagıma alıp durluyorum.
Bence en kolayı en son anlattığım hem daha az su gidiyor hem kendin terlemiyorsun
Bmyle yıkamazsam küvet te anlattığım gibi yıkıyorum.
Muslukta daha küçükken kolaydı ama büyüdükçe zorlaşmaya başladı.onu çok tercih etmiyorum artık. Çok terliyse sabunlamayacaksam sadece su ile ıslattırıracaksam bu yöntemi kulanıyorum
Ay patatesle denedim . patates havuç. patates kabak .patates kabak havuç sade patates ama hiçbirini yemiyorHadi yaafirkan in dedigi gibi patatesle karistirip versen surekli baska sebze dene belki yer
senin bebis sebze yiyor mu canımHadi yaafirkan in dedigi gibi patatesle karistirip versen surekli baska sebze dene belki yer
Canım püremi yapıyorsun?bugün patates denedim sadece patates ay
yüzünü eksitti yemedi ya. deneyecem tekrar yılmayacam. ya şeklinde mı ne tanıyor direk suratını çeviriyor
inşallah canım ya. bugun tekrar denedim sade patates gene yemedi görür görmez dudak buktu. beni ugrastracak gibi bebeğim sebze konusunda bakalım hayırlısı:)(
Canim bence sıcaklardan kalkıyor ve serinlemek için emmek istiyor.benim bebisde daha sık kalkar oldu daha az çiş yapıyorKızlar süt durumlarınız nasıl? Benim ki baya azaldı ya yetmiyor artık sanki. İki gecedir sürekli kalkıyor. Önceden bir kere kalkardı emmeye. Çiş sayısıda azaldı öylesine bez değiştiriyorum resmen. Çok da terlemiyor klimalı odadayız bütün gün. Galiba doymamaya başladı. Ufak ufak başlasam mı ek gıdaya acaba? Oysa ki 6 aya kadar istemiyordum. Kontrole kadar idare edebilirsem sorcam doktora. Bir hafta sonra tam 5 aylık olcaz.
canım Nasıl bir biberon benim de tam olarak tarif ettiğin şeye ihtiyacım var çünkü benim aldığımdan o çekmese de dökülüyor markasını yazarmısınCanım ben havalar ısınmaya başladığından beri veriyorum. Çünkü aşırı bi sıcaklık var. Ve bazen ağlamasının tek sebebi bu oluyo. Sdc susadığı için emzirsem bu seferde çok geliyor. Kusuyor devamlı. Su için özel bi biberon aldım. Onla hem dişlerini kaşıyor hemde su içiyor. Bebek çekmeden su gelmediği için elinde rahatlıkla bırakıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?