2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Maşallah canım büyümüş meleklerin zaten şikayetlerin de ondan artmış :) aslında doktorun bekletmesi ne derece doğru tartışılır. 3kg a yakın bebekler zaten sorun yaşamaz Allahın izniyle. Ama sen yine de doktoru dinle :) ben çok sabırsızlanıyorum nerdeyse erken alınsın dicem doktora :)!bizimkilerin kiloları 2200 civarı şimdilik sanırım doğumda 2500 olucak dedi doktor ama yinede geç alalım demedi çünkü artık pek büyümüyorlar galiba. 2 haftada 200 gram almışlar. Allah sağlıklı doğmayı nasip etsin de miniklerimize❤️❤️
Kılodan zıyade hafta doldursun ıstıyorlar sanırım. Ben 35+0 da doğurdum oğlumu 3200 gr:))) ama kurtulamadık kuvozden.

Bas agrisindan cildirmak uzereyim :KK43: gripte bide tansiyonum yukseldi basagrisi korkunc bir hal aldi. Kendi doktorum ve dun gittigim iki hastanenin kbb ve kadin dogumcusu enfazla 3 tane parol alabilecegimi soyledi. Sabah oglen ve demin ictim ama banamisin demedi :KK43: migren bandiyla geziyorum. Evdekilere basimi ovduruyorum ama simdi herkes yatti
Çok çok gecmıs olsun. Ilk uç ay o bas agrısından ne çektim bır ben bır Allah bılır. Zaten mıgrenım var ıyıce azmıştı. Tez zamanda geçer ınsallah

Kılodan zıyade hafta doldursun ıstıyorlar sanırım. Ben 35+0 da doğurdum oğlumu 3200 gr:))) ama kurtulamadık kuvozden.
Yaaa çok şaşırdım canım 3200 gr nasıl küvozde kaldı :) bak yaramaza demekki 38 hafta olsa 5000gr olırmuş. Sende genetik tatlım galiba bebişlere yarıyo yediklerin maşallah. Neden kıvozde kalmıştı oğluşun ve kaç gün kalmıştı cnm?

kızlar bebişlerim hareketleride bugun ilginç bişey oldu. normalde karnım inip kalkıyordu ama bu sefer inip kalkması hızlı bi şekilde art arda 5dk kalkt indı kalktı indi korktum aklıma kötü kötü seyler geldi allah korusun can mı çekişiyor dedim

birde sizde de diz agrısı oluyor mu ben hem magnezyum hem kalsıyum d3 kullanıyorum ama yine diz agrılarım oluyor

kızlar bebişlerim hareketleride bugun ilginç bişey oldu. normalde karnım inip kalkıyordu ama bu sefer inip kalkması hızlı bi şekilde art arda 5dk kalkt indı kalktı indi korktum aklıma kötü kötü seyler geldi allah korusun can mı çekişiyor dedim

birde sizde de diz agrısı oluyor mu ben hem magnezyum hem kalsıyum d3 kullanıyorum ama yine diz agrılarım oluyor
Allah korusun canım,hemen aklına kötü şeyler getirme.Benim de oturuş ve yatış seklime gore karnimda sertleşme oluyor.Bebekler yukarı çıkıyor sanırım senin dediğin gibi,iNip kalkma şeklinde.Hatta sırt kısımlarını ayırt edebiliyorum.Elleyince hemen eski haline dönüyor.Sık aralıkla inip kalktığı oluyor bende de.Ama yine de doktoruna sor istersen.Diz kapağı ağrısına gelince hafta olarak gerideyim ama daha şimdiden oturduğum yerden kalkamıyorum ağrıdan.İlaç kullanmıyorum

Kızlar sağolun eve geldik bugün şükür iki gün hastanedeydik rahimde yumuşama varmış kanama ondan şükür su vs gelmedi bissürü ilaç ile önlendi doğum sancı vs yok ama bebekler çok sıkıştırıyor ve geliyo sürekli yatış dedi Dr bu gerilmeye karşı ne yapabilirim magnezyum içiyorum inşallah iki hafta daha dururlar

Kizlar gunlerimiz hemen hemen ayni. Benim icimde bu hafta olmadi gelecek hafta dogacaklar gibi bi his vvar. Sıkıntılarımın hic biri gecmedi hergun bir yenisi eklendi yarin bugunden dahada zor olacak artik gucumun kalmadigini hissediyorum :KK43:
Bana da ocak 15 ten sonra gelcekler gibi geliyo daha dursunlar ama

Mrb güzel anneler ben artık fazla giremiyorum kuzlardan fırsat kalmıyor süt sağarken girebiliyorum kurtulamadım şu sağmadan bebeklerim yeterli ememiyor malesef ama çok şükür durumumuz iyi kontrolümüz vardı kilo almışız sağlığımızda iyi gözleri için rop muayenesi yapılıyor hanımlar çok önemliymiş mutlaka sizde takip ettirin buarada bebekler eve gelince ilk işimiz prematüre kıyafet almak oldu siz bunu önceden hazırlayın bence. Bizde haberler böyle uykusuz yorgun ama biokadarda güzel günler geçiriyoruz çok şükür. Sizde haberler nasıl başka gelen bebişler yokmu zorlandığınızı okudum Allah kokaylık versin işte doğumun en güzel yanıda şıan rahatça hareket ediyorum yemek yiyrm sizde biraz daha sabredin hayırlısıyla geçicek inşallah

Mrb güzel anneler ben artık fazla giremiyorum kuzlardan fırsat kalmıyor süt sağarken girebiliyorum kurtulamadım şu sağmadan bebeklerim yeterli ememiyor malesef ama çok şükür durumumuz iyi kontrolümüz vardı kilo almışız sağlığımızda iyi gözleri için rop muayenesi yapılıyor hanımlar çok önemliymiş mutlaka sizde takip ettirin buarada bebekler eve gelince ilk işimiz prematüre kıyafet almak oldu siz bunu önceden hazırlayın bence. Bizde haberler böyle uykusuz yorgun ama biokadarda güzel günler geçiriyoruz çok şükür. Sizde haberler nasıl başka gelen bebişler yokmu zorlandığınızı okudum Allah kokaylık versin işte doğumun en güzel yanıda şıan rahatça hareket ediyorum yemek yiyrm sizde biraz daha sabredin hayırlısıyla geçicek inşallah

Merhaba cnm iyi olmanıza sevindim kuveze giren bebeklere genelde yapılıyor rop göz taraması inşallh bi sorun yoktur .. bebisler nsl kaç kilo oldular yardım edenin varmı nsl bakıyorsunuz bu arada eve çıktınız galiba kaç gün kaldılar kuvezde

Ohh eve çıktınz demek maşallah :) kaç kilo oldu prensesler? O güzel heycanları biz de yaşarız inşallahh❤️ Premature kıyafetleri kaç kiloya kadar giydiriliyor acaba 2,5kg doğarlarsa premature kıyafet mi almamız gerek mesela? Hiç bilmiyorum o konu hakkında birsey cnm.

Kızlar sağolun eve geldik bugün şükür iki gün hastanedeydik rahimde yumuşama varmış kanama ondan şükür su vs gelmedi bissürü ilaç ile önlendi doğum sancı vs yok ama bebekler çok sıkıştırıyor ve geliyo sürekli yatış dedi Dr bu gerilmeye karşı ne yapabilirim magnezyum içiyorum inşallah iki hafta daha dururlar
Geçmiş olsn canım bak önmli bişey yokmuş daha dayanırlar birkaç hafta daha bence. Kaç kg olmuşlar bıdıklar benim randevu da pzt heycanla bekliyorum. Suları azaldıysa hafta içi alacak yoksa diğer pzt ye alcak Allahın izniyle

Asmin0002 Asmin0002 senin kuzular 1900-2400 kg doğmuş maşallah ya ne güzel. Ben 34+4 de kontrole gittim 2200-2000gr dı bücürler. İnat etmişler sanki kilo almıyırlar zaten göbeğim de hiç okadar büyümedi. 36+4 de almayı planlıyor doktorum eğer kısmetse. Bakalım bizler neler yaşıycaz. Bide şunu sorucam canım, epiduralle oldum demişsin ya doktor bana epidural olmaz kombine yani epidural+spinal ya da genel anestezi olur dedi. Acaba seninki de mi spinal? Katateri belde bırakıyorlarmış il veriyorlarmış,ağrı sızı olmuyormuş hiç.

Geçmiş olsn canım bak önmli bişey yokmuş daha dayanırlar birkaç hafta daha bence. Kaç kg olmuşlar bıdıklar benim randevu da pzt heycanla bekliyorum. Suları azaldıysa hafta içi alacak yoksa diğer pzt ye alcak Allahın izniyle
Saol bizim sular da iyiydi salı kontrol inşallah dururlar daha kız 2000 kilo nerdeyse oğlan 1720 gr cnm

Yaaa çok şaşırdım canım 3200 gr nasıl küvozde kaldı :) bak yaramaza demekki 38 hafta olsa 5000gr olırmuş. Sende genetik tatlım galiba bebişlere yarıyo yediklerin maşallah. Neden kıvozde kalmıştı oğluşun ve kaç gün kalmıştı cnm?
Eh ıste kılo o kadar da onemlı degıl demek kı... 38 haftada 2200 dogum yaptı arkadasım bebegını aldı gıttı eve. Benım oğlumun önce cıgerlerı gelısmedı dedıler sonra sarılık oldu. Süründük kaldık o zamanlar.

Saol bizim sular da iyiydi salı kontrol inşallah dururlar daha kız 2000 kilo nerdeyse oğlan 1720 gr cnm
Maşallah canım doktor bu kiloda doğsalar bile sapasağlam olurlar artk korkma demişti bana. Suları da iyiyse daha büyürler de canım. Su azalınca gelişim yavaşlıyo hatta duruyo çünkü. Hepimize Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Kızlar dün Dr um doğum için gün vermişti haftaya perşembe yatacaktım sancı başlatacaktı sezeryandan önce ki doğum sonrası rahim daha çabuk toparlansın diye falan tüm doğum. Planını yaptık ama sonradan hastanenin birkadin birkadin in başına gelen gibi sgk ile anlaşmasının iptal olduğunu ve Bebek yeni doğan dr unun istifa ettiğini öğrendik... Sonra apar topar hastane aramaya başladık en sonunda hiç gitmek istemediğim bir hastaneye gitmek zorunda kaldık yepyeni bir Dr a tüm yaşadığım tüm süreci anlatmak zorunda kaldım ve aaa onu neden kullandın bunu neden kullanmadın gibi o yanlış olmuş bu olmasaymış gibi diğer Dr eleştiren bir tavra katlandım neyse ki beni kabul etti ancak iki hafta daha kontrol edeceğim dedi 35 de değil 36 da alırım belki dedi herşey yolunda dedi ama bebekleri 2000-2400 olarak ölçtü diğer Dr dan 200 gr eksik çıktı ikiside bu Dr a devam edeceğim ama kafam karışık moralim bozuk bu güne kadar yanlış şeyler mi yaptık yoksa yeni Dr ın tavrı eski Dr a mı anlamadım❤️❤️

Kızlar dün Dr um doğum için gün vermişti haftaya perşembe yatacaktım sancı başlatacaktı sezeryandan önce ki doğum sonrası rahim daha çabuk toparlansın diye falan tüm doğum. Planını yaptık ama sonradan hastanenin birkadin birkadin in başına gelen gibi sgk ile anlaşmasının iptal olduğunu ve Bebek yeni doğan dr unun istifa ettiğini öğrendik... Sonra apar topar hastane aramaya başladık en sonunda hiç gitmek istemediğim bir hastaneye gitmek zorunda kaldık yepyeni bir Dr a tüm yaşadığım tüm süreci anlatmak zorunda kaldım ve aaa onu neden kullandın bunu neden kullanmadın gibi o yanlış olmuş bu olmasaymış gibi diğer Dr eleştiren bir tavra katlandım neyse ki beni kabul etti ancak iki hafta daha kontrol edeceğim dedi 35 de değil 36 da alırım belki dedi herşey yolunda dedi ama bebekleri 2000-2400 olarak ölçtü diğer Dr dan 200 gr eksik çıktı ikiside bu Dr a devam edeceğim ama kafam karışık moralim bozuk bu güne kadar yanlış şeyler mi yaptık yoksa yeni Dr ın tavrı eski Dr a mı anlamadım❤️❤️
Yok cnm hepsi zaten ayrı şeyler söylüyor boşver takma hiçbişeyi sen doğuma odaklan doktorun ne gerekiyorsa yapmıştır. Herkesin yoğurt yiyişi farklı ama kimse bebeklere zararlı bişey yapamaz zaten. 36 da alacak demek aynı zamanlara denk geliyor benim de galiba. Sağlıkla doğsunlar da gerisi önmli değil. İyi ki hastaneyi değiştirmişsin çnkü ne olur ne olmaz bizim için yenidoğan kısmı olması önemli. İnşallah hiç gerek kalmaz tabiki. Doktorun kendi ölçümleri bile birbirini tutmuyor kii, bi bebeği 2 hafta öncesiyle aynı ölçtü nasıl yani dedim. Önmli değil çnkü tam görünmüyor kesiti yanlış ölçüm olabilir artık dedi. Gelişimsel sıkıntı yoksa 200-300 gr ı takmamak gerek yani

Slm kızlar hepimizin şikayetleri aynı ve artmış durumda.bende oturup kalkarken diz kapaklarim çok acıyo..kaburgalarim ağriyo resmen artık sütyen takamiyorum.göguslerime kadar çıkmış rahmim..benimde salı günü kontrolüm var. Ades___ Ades___ doktor degistirmene üzüldüm ama vardır bunda da bi hayır..en azından doğum yapmadan önce öğrendin.. Herşeye yeniden başlamak gibi bişey ama olsun yinede..kızlar siz özele gidiyorsunuz galiba değil mi? Ben tıp fakültesine prof.a gidiyorum inş.orda böyle bi sorun olmaz

Yok cnm hepsi zaten ayrı şeyler söylüyor boşver takma hiçbişeyi sen doğuma odaklan doktorun ne gerekiyorsa yapmıştır. Herkesin yoğurt yiyişi farklı ama kimse bebeklere zararlı bişey yapamaz zaten. 36 da alacak demek aynı zamanlara denk geliyor benim de galiba. Sağlıkla doğsunlar da gerisi önmli değil. İyi ki hastaneyi değiştirmişsin çnkü ne olur ne olmaz bizim için yenidoğan kısmı olması önemli. İnşallah hiç gerek kalmaz tabiki. Doktorun kendi ölçümleri bile birbirini tutmuyor kii, bi bebeği 2 hafta öncesiyle aynı ölçtü nasıl yani dedim. Önmli değil çnkü tam görünmüyor kesiti yanlış ölçüm olabilir artık dedi. Gelişimsel sıkıntı yoksa 200-300 gr ı takmamak gerek yani
Haklısın canım bizde öyle dedik %1 bile risk olsun istemedik o yüzden yepyeni bir Dr la devam edeceğiz hayırlısı böyleymiş artık...ölçüm farkı cihaz farkındandır dedi ama bana da birkaç kez oldu önceki ölçümden az çıktıkları bile oldu dediğin gibi oğlum doğmadan 3,200 görünüyordu 2900 doğdu o yüzden pek takmamak gerek haklısın evet aynı Zamanlarda gelicek gibi bebeklerimiz❤️❤️Sağlıkla gelsinler inşallah

X