2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
İkizlerde nst de bile kalp atisi tespiti cok saglikli degilmis. Saglik ocaklarinin cihazlari ise daha yetersiz bence. Takma canim kafana.

İkizlerde nst de bile kalp atisi tespiti cok saglikli degilmis. Saglik ocaklarinin cihazlari ise daha yetersiz bence. Takma canim kafana.

birkadin canım ben hamileyken hamile bel desteği korse almıştım e bebekten cırtcırtlı onu kullanıyorum. Buarada o merhem çok iyi geldi ben her sağmadan sonra kantoran yağı sürüyorum yara için o merhemi kullanıyorun. Ades___ canım göğüsleri hep nemli mi tutmak lazım yani ben yağlıyorum tabi kuruyor bidahaki sağıma kadar birde göğüs pedlerine yapışınca kötü oluyor göğüs kalkanı nemli tuttyor çok fazla ama buhar yapıyor sanki annemde mikrop kapar öylede dedi ne kullanacağımı sapıttım sen ne yapıyordun.
Birde kızlarım hiç benzemiyor kilo farklarıda var tabi. Ben hastanede bir gece kaldım evden gelip gidiyoruz hastaneye. Buarada mama takviyesi gerekicek galiba bebeklerimize ben okadar sağmaya çalışıyorum günde iki kere götürüyoruz onlar ancak iki öğün yetiyormuş ikisine sekiz kere besleniyorlar günde. Hemşire illaki mama takviyesi yaparsınız dedi

Allah yardimcin olsun canim. İnsanlar tek bebekle mama veriyorlar kolay mi. Goguslerde cok ilerlemeden duzelir insallah. Senden mutlusu var mi simdi, agrilarin sizilarin mukafatini goruyorsun her gun :)

Kizlar kucuk bir arastirma yaptim simdi su gunlerimizde asagidaki esmalari ve dualari bol bol okuyalim bence. Buyrun derlediklerim:
  • Bebiskolarin saglikli ve guzel olmalari icin Guzel yaratmayla ilgili Ya Musavvir, Ya Mübdi
  • Hayirli bir bekleyis olmasi sebebiyle Ya Vacid, Ya Fettah
  • Bebek hareket ettiğinde el karnın üzerine konularak salâvat getirilip, ihlâs süresi okumak
  • Doğum yaklaşınca Ayetül Kürsi, Araf Suresinin elli dördüncü ayeti ve Felak-Nas Sureleri okunmalıdır
  • Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu İnşikak suresini çok okumaktır.

Araf suresinin 54. Ayeti:

İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın

insikak suresi :http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=4&sid=84

Hadi bakalim dogum icin tarih verecek mi acaba :) benim de pazartesi. FairyTale61 Lansinoh aldim ama bi yerlerde dogumu tetikliyormus diye okudum diye kullanmaya korktum
Bana 14 ocak dan iki gün önce veya sonra olabilir dedi yani 12-15ocak arası gibi dedi 35 doluyor benim Dr um beni bekletmiyor kızlar sağlık sorunlarım çıkmaya başladı kalbim-midem derken şimdi de preaklemsi olabilirmişim gözümün önünde uçuşan ışıklar filan görüyorum yakın takip gerektiren doğumdan sonra geçen bir rahatsızlık. Hani keşke 36filan olsam ama Dr um öyle ya da böyle ikiz bebekler kuvöze girer ama senin onlara bakabiliyor olman lazım doğumdan sonra senin sağlığında önemli dedi...bu yüzden beklemek için ısrar etmeyeceğim.
Lansinoh u aynı sebeplerle kullanmaya cesaret edemedim ama başlamam lazım çünkü benim göğüs uçlarım şimdiden çatlak bu şekilde emzirmeye başlarsam kesin yara olacak.

Asmin0002 canım ıslaklık olmayacak şekilde nemli tutmak lazım yani kremlerini sürmeden önce su ile temizle sonra kurulayıp bakım kremlerini sür sonra göğüs pedini koy onun da yapışmayan cinsleri var ben dalin kullandım o yapışıyordu göğsüme kuruyup.ama lansinoh un ki kendinden nemlendirici içerdiğinden yapışmıyordu şimdi yine ondan aldım.tabi yapışması kötü her açışta yeniden canı yakıyor ılık suyla ıslatarak çıkartmaya çalış yapışan yerleri bu süreç biraz acılı maalesef ama ahh annelik işte seve seve yapıyor insan herşeyi

Merhaba arkadaşlar.Doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun öncelikle,Allah bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin. birkadin beni de topiğe dahil eder misin? Nasipse kızlarım olacak.Ankara'dayım ve 32 yaşındayım.

Gecmis olsun canim 35de cok guzel bir zamanlama ki hayirlisi ile gelsinler insallah. Zaten sadece bebek sagligina gore gun verilmiyor ki anne de onemli. Hepimiz cok agirlastik lay lay lom gezerek oturarak yatarak hamilelik geciremiyoruz ki masallah bugunleri gorduk cok sukur. O hafta arka arkaya doguracakmisiz gibi bi his var icimde :) cok sukur benim goguslerde simdilik tik yok o da yapisal heralde. Caresine bakin tabi ben kasininca bile zor dokunuyorum :) zor buldum minnoslari herseyden tirsiyorum haliyle :))

Hosgeldin eklerim tabi :) Nihayet bir ankarali geldi. Keske daha yakin olsaydi haftalarimiz. Nereye gidiyirsun canim kontrollere. Bugun kar yagdi ankara sogugunda nasil geciyir hamilelik

Bendekide lansinohun göğüs pedi. Azönce eşim doktorla görüşmüş bugün akşam emziricem bebeklerimi eğer emerlerse yarın çıkartıcaklarmış söylediğinden beri kalbim yerinden çıkıcak sanki okadar heyecanlıyımki inşallah emzirebilirim göğüslerimde yara inşallah kanamazlar ya alır bebeklerim şimdi onların yanına hiderken bişey sürmeyeyim diyorum ama kuruda olunca kanıyor hemen akşam olsa hemen göğüslerim sızlıyorum düşündükçe psikolojik midir nedir :) ah canım ya hiç bişey bilmemek çok zor nasıl tutucağımı bile bilmiyorum okadar küçüklerki

Masallah :) tutarlar canim ya niye tutmasinlar annelerini tanir onlar. O kremlerin ustunde silinmesine gerek yok falan yaziyor. Sen aksama kadar buyuk bulusma icin hazirlan ozel terapiler yap :))

Canım Nasıl sevindim -Nasıl heyecanlandım ne Mutlu inşallah emecekler annesi emme refleksleri güçlü demiştin senin kokunu alacaklar sen de onların o zaman daha da artacak sütün... Hiç korkma Nasıl tutulduğunu Nasıl emzirildiğini iç güdüsel olarak yapıyorsun. Kremlerini sür yine emzirmeden önce saf su ve pamuk ile temizle kuru bırakma daha da acı verir öyle.ay çok çok sevindim Allah birdaha ayırmasın sizi canım sağ salim evlerine Gelmeyi nasip etsin bebeklerimizin hepsinin

Bana da öyle geliyo girdik bakalım sıraya sık sık gelecek bebeklerimiz sağlıkla sıhhatle inşallah. Benim de tüp bebek canım Allah'a şükür oğlumda öyleydi üç çocuk sahibi olacağım ama inan annelik öyle bi iç güdü,herşeyden koruyup kollamak istiyorsun;oğlumu okula gönderirken her gün içim titreyerek gönderiyorum dua ediyorum ardından eminim tüm anneler öyledir. Bebeklerimizi de sağ salim görmeyi nasip etsin Allah bu Zaman'dan sonra

Hosgeldin eklerim tabi :) Nihayet bir ankarali geldi. Keske daha yakin olsaydi haftalarimiz. Nereye gidiyirsun canim kontrollere. Bugun kar yagdi ankara sogugunda nasil geciyir hamilelik
Çok teşekkür ederim canım:) Aranız da olmak güzel..Ankara bugün oldukça soğuk ve de sisli.Buraya kar çok yağmadı ama bekliyoruz :) Bu arada ben Altındağ'da oturuyorum.Çalışıyordum ama aralık ayinin başından bu yana raporluyum ve evdeyim.Geçen ay rahim ağzında açılma başlangıcı var demişti doktor,çok şükür o tehditi atlattım.Ancak seker sorunum var şimdi.Keske dediğin gibi haftalarımız yakin olsaydı

Rapor almakla iyi yapmissin bol bol dinlen bence de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…