2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Tamaam haftaya da bizim aşımız var hadi bakalım.meme düşkunu oldu iyice,bunu düzeltemiyorum diye sinir oluyorum
 
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar. Bizde son durum kusma durdu. 24 saat sonra sutunu vermeye devam ettim. Şimdi de tüm vücudunda kabarmalar başladı. Etrafı kırmızı. Çok üzülüyorum. Çok yıpratti yorum kendimi. Sanırım bu kabariklar kasinti da yapıyor. Ne yediğimi sormustunuz asure yedim. Suyuna bile gecenikiyormus fındık fıstık aroması. Doğduğundan beri hiçbir kuru yemiş i ağzıma surmemistim. Tepki çok çok ağır oldu. Bizim süt alerjimiz sadece yok anlaşıldı çoklu gıda alerjimiz var. Bebeğim tam 6 aylık oldu. Ek gıda filan şu an kesinlikle düşünmüyorum. Yutkunma problemi yasarmiyiz onu da bilmiyorum. Annem beni 2 yaşına kadar sadece emzirmis. Gerçi şu an hiç sağlıklı düşünemiyorum. Vicdan azabından ruh gibi geziniyorum. Yememden dolayı bebeğim etkilendiği için yemek yemekten de sogudum. Allah im beterinden korusun. Ins. Ic organlarına çok zarar vermemiştir.
 
Esimin ailesi göçmen. Haliyle bulgarca ve cat pat rusça biliyor eşim burda doğmuş ve büyümüş ama ona öğretmemis yanında konuşmamışlar. Başka arkadaşlar var onlarla konuşmuşlar ve onlar en azından anlıyor biseyler biliyor. Bence büyük avantaj. Halam rusça bilen bir bakıcı bulmuştu 2.oglunda. bakıcı sadece rusça konustu rusça ninni söyledi. Şimdi o daha asina
 
Dogru 26.haftadayız.bi müddet daha beraber uyumaya devam.koltuk tepelerinde sırtı agrıyacak cocugun ama napim kendi istiyo
 
Dogru 26.haftadayız.bi müddet daha beraber uyumaya devam.koltuk tepelerinde sırtı agrıyacak cocugun ama napim kendi istiyo
Benimki de bizimle uyumaya alıştı tatilde evde de ayıramadim. Annem beşiğin korkuluğu çıkarıp bizim yatakla birleştirdi araya biseyler koyduk tabi. Şimdi koyuyorum yatağına biraz biraz duruyor zamanla alışsın yatağı uzaklaştırıp tamamen ayırmayı dusunuyorum
 
7 aylık bebek gelişimi
Dinleme ve İlgi
  • Bebeğinizi kucakladığınızda yüzü yabancıya dönük biçimde kalırsa, aranızdaki konuşmayı dinleyerek onun yüzünü de inceleyebilir. Bu şekilde yabancıyla iletişime geçmeyi ya da onun kucağına gitmeyi de kabul edebilir. Fakat bebeğinizi bu konuda zorlamayın.
  • Ayrıca artık kendi ismine karşı duyarlıdır, çağrıldığı zaman size bakabilir.
Anlama
  • Bebeğinizi kucağınıza alın ve birlikte aynaya bakın. Onunla ayna karşısında “Ce-e” oyunu oynayın, ona sizi ve kendisini ayrı ayrı gösterin. Aradaki farkı anlayacak, aynadaki aksinizi ve aranızdaki ilişkiyi kavrayacaktr.
  • 7 aylık bebekler yetişkinleri dikkatle izlerler. Bu sayede daha iyi sebep sonuç ilişkisi kurmayı öğrenirler. Bebeğiniz 7. ay civarında hareketlerinizi taklit etmeye çalışabilir. Artık aranızdaki iletişimin derinliği de artmıştır. Örneğin ona kızarsanız bunu anlayabilir ve ona göre tepki verir.
Sesler ve Konuşma
  • Bebeğiniz halinden memnun olduğu zamanları ya da rahatsızlıklarını belirgin bir şekilde, hareketleri ve mimikleriyle ifade etmeye başlar. Tek heceleri net biçimde söyleyebilir. İletişim kurmak için neşeli ya da huzursuz sesler çıkartmaya devam eder.
Sosyal Yetenekler
  • Bebeğiniz artık sizin oyunlarınıza ve tepkilerinize daha çabuk ve keskin yanıtlar vermeye başlayacaktır. Gelişen algısı sayesinde kitap ve gazetelerdeki büyük, renkli resimler de ilgisini çeker.
  • Artık yabancılarla aile üyeleri arasındaki ayrımı tam anlamıyla yapabilir haldedir. Bebeğinizin size bağlılığı çoğalmıştır. Annenin tepkilerine duyarlılığı yabancılara göre daha fazladır. Aynı doğrultuda artan merak duygusunu sakin ve net bir uyarı sözcüğüyle durdurabilir, onun keşiflerini yönlendirebilirsiniz.
  • Bebeğiniz özellikle 6. ve 12. aylar arasında, bazen yabancıları yadırgayabilir, tanımadığı kişilerden korkabilir, yabancı yetişkinler yanına yaklaşınca ağlayabilir. Bu oldukça normaldir ve bazı bebeklerde daha sık görülebilir. Bebeğinizle, yabancı biri hakkında olumlu biçimde konuşmanız onu kabullenmesini kolaylaştırabilir. Onu zorlamadan, sevdiğiniz kişilerle tanıştırın. Sizin ılımlı tavrınızı görmek onu da belli ölçüde yumuşatacaktır.
  • Saklanıp aniden ortaya çıkmanız onun çok hoşuna gidecektir. En sevdiği oyunlardan biri olan saklanma oyununu “ce-ee” yaparak oynayabilirsiniz.
  • Hayvanların çıkardığı sesleri taklit etmek, kucağınıza alıp dans etmek, renkli ve büyük resimli kitaplar göstermek, ona şarkılar söylemek öğrenmesini geliştirir ve aranızdaki bağı kuvvetlendirir.
  • Bu zamanlarda bebeğinizin sizden ayrılma endişesi başlayabilir. 6. Aydan itibaren rastlanan ayrılık korkusu, zirvesini 12. ayda görür. Bu konuda üzülmemeye çalışın, çünkü bu bebek gelişiminde rastlanan normal bir süreçtir. Bebeğiniz ayrılacağınızı fark etmeyecek bile olsa ona tatlı ve eğlenceli bir şekilde veda edin. Bebeğinize mutlaka geri geleceğinizi ve uslu durmasını, iyi vakit geçirmesini istediğinizi söyleyin. Ayrılık endişesinin etkilerini azaltmak için bazı ipuçları:
  • Eğer bebeğinizden ayrılmak durumundaysanız onu hem sizin hem de bebeğinizin tanıdığı bir yakınıza bırakın. Çünkü ayrılık korkusu ve yabancıları yadırgama aynı anda gerçekleşebilir. Bebeğinizi bırakacağınız kişiyle daha önceden vakit geçirmeniz bu süreci kolaylaştıracaktır.
  • Bebeğinizin alışkanlıkları konusunda bırakacağınız kişiyle daha önceden konuşun. Hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyleri önceden bildirin, uygun ortamı hazırlayın. Tuvaleti, uyku düzeni, alerjisi olan gıdaları, doğru tutma şekilleri ve güvenlik gibi önemli konuları mutlaka önceden anlatın.
  • Eğer iş için bebeğinizden düzenli olarak ayrılıyorsanız, bu ayrılış faaliyetinin öncesine bazı rutin alışkanlıklar koyun. Neyin nasıl gelişeceğini tahmin etmek ve gittikten sonra döneceğinizi anlamak bebeğinizi rahatlatacaktır.
  • Diğer Değişiklikler
    • Nadiren de olsa bazı bebeklerin bu ayda emeklemeye başladığı görülmüştür fakat emeklemiyorsa geç kaldığını düşünerek endişelenmeyin. Artık kendi etrafında dönme becerisini neredeyse tamamen kazanmıştır ve yüzükoyun yattığında kafasını kaldırmak için ellerinden destek alır.
    • Ona iki eliyle kavrayacağı suluk ve kulplu bir su kabı verebilirsiniz. Su içmek için biberon yerine kulplu bir kap ya da suluk kullanması ilerde bardak kullanımına geçmesini kolaylaştırır. Bazı bebekler bu ayda destekle otururken, bazıları desteksiz oturmaya geçerler. 7. ay civarında mama sandalyesinde rahatlıkla oturabilecek hale gelmiş olurlar. Eğer desteksiz oturamıyorsa, bu gelişim 8. ayda da tamamlanabilir. Eğer bebeğinizin oturma becerisindeki durumundan emin değilseniz, yanlarını küçük yastıklarla destekleyebilirsiniz. Bebeğiniz bu aylarda, uzanma mesafesi dışındaki ilginç eşyalarla da ilgilenmeye başlar. Oturduğu pozisyondan daha ileriye gitmeye çalışması oldukça önemlidir. Çünkü zamanla bunun için dizleri üzerinde durması gerektiğini fark edecek ve dört ayak üzerinde durarak, emeklemenin ilk aşamasına geçecektir. Bebeğiniz dört ayak üzerinde ileri geri hareket etmeyi de deneyebilir. Yakın menzildeki eşyalara rahatça uzanır; bunun için parmaklarını ve elini kullanır. Artık elleri arasında cisimlerin yerini de rahatça değiştirebilir, elden ele geçirebilir.
    • Geçen ay çıkarmadıysa, ilk dişini 7. ayda çıkarabilir. Fakat çıkarmazsa da endişelenmeyin. Bu süreç bazı bebekler için 13. ya da 14. ayı dahi bulabilmektedir. Bebeğinizin banyosu için artık dönüm noktasında sayılırsınız. Çünkü gelişimi doğrultusunda muhtemelen bebek küvetine sığmamaya başlayacaktır. Bu durumda banyoda güvenle oturabilmesini sağlayan yardımcı bir oturak satın alabilirsiniz. Küvette ona daima eşlik etmeniz, bir saniye için bile yalnız bırakmamanız çok önemlidir. Bu aylarda hareket becerisi oldukça artan bebeğinizi güvenliksiz biçimde bir yüz üstü tutmayın. Küvette ya da oturakta olması fark etmez. Hızlı hareketler ve güçlü refleksler gösterebilen yavrunuz aniden elinizden kayabilir, dikkatli olun. Onunla birlikte siz de suya girebilir, suda vakit geçirebilirsiniz. Küçük tatlı bir ördek gibi banyo oyuncakları bebeğiniz için harikadır. Ses çıkaran minik banyo oyuncaklarını da kullanabilirsiniz. Suyun sıcaklığına da mutlaka dikkat etmelisiniz. Elinizle ya da dirseğinizle suyun sıcaklığını kontrol edin. Siz, zaman içinde alıştığınız için teniniz ısıya daha dayanıklı olabilir. Fakat bebeğinizin cildi ısıya ve ani ısı değişimlerine karşı çok hassastır. İdeal derece 36-38 derece civarında olmalıdır. Bebeğiniz banyoyu sevmiyorsa bunun nedeni ıslaklık hissi ve soğuk olabilir. Ya da bebeğinizi çok sert biçimde ovalıyor olabilirsiniz. Bunlara dikkat edin. Banyodan çabuk ve güvenli bir şekilde çıkarıp, kurulamak için önceden hazırladığınız havlu, bez, bornoz gibi şeyleri kullanın. Bebeğinizin güvenliğini ve rahatını sağlamak hangi ayda olursa olsun en büyük önceliğinizdir.
    • Yemek zamanı geldiğinde eğer ailece sofraya oturuyorsanız, bebeğinizi de mutlaka masaya oturun. Mama sandalyesi bunun için idealdir. Bebeğin eline verdiğiniz küçük ve uygun türde gıdaların lokmalarıyla kendi kendini besleyebilir. Mama sandalyesinde otururken, sizin yemek yiyişinizi izlemek onun için oldukça öğretici bir deneyimdir. Taklit, bebeklerin öğrenmesinde en önemli araçtır. 7. ay bebeğinizin hareket kabiliyetinin iyice geliştiği aylardan biridir. Bu nedenle evinizde nelerin bebeğiniz için tehlike arz ettiğine azami ölçüde dikkat etmeniz gerekir. Prizleri kapatın, yerleri ıslak bırakmayın, elektrik kabloları, ısıtıcılar, keskin objeler gibi tehlikeleri tamamen bertaraf edin. Mobilyalara, pencere kenarlarına, keskin köşelere koruyucular yerleştirin. Evinizde merdiven varsa mutlaka başına ve sonuna bebek kapısı koyun. Yürüteç kullanmayın ya da bebeğinizi yürüteçle yalnız başına bırakmayın. Sıcak nesneler, çay, kahve, çorba gibi şeyleri bebeğiniz ulaşabileceği yükseklikte bırakmayın. Ayağınızın altına yaklaşması durumunda üzerine basmamak için daima dikkatli ve tetikte olun. Yutabileceği küçüklükte eşyalarla onu başbaşa bırakmayın, elini ağzına götürdüğü her durumda birşey yutmayacak olmasına dikkat edin. Kırılabilir, yanabilir, çizici, kesici, delici aletleri kesinlikle bebeğinizden uzak tutun.
 
Ben yatagı 4.ayda ayırmıştım.pek guzel yatıyodu.son bir aydır bu durumdayız malesef.
 
bu da 2008'deki haber.parasetamole güveniyolarmış artık astıma neden olabilecegi kanıtlanıyor.aradan 8yıl gecmiş.
Bizim cocuklarımıza da dagıttıgınız vitaminlerin etkisi korkarım ki bi 10sene sonra cıkacak yine
 
Ahh canım yaa aşure çok karman çorman 1 hafta tek tip beslenmeni tavsiye. Ederim zaten bu alerji tek sütle bitmiyor hep hormonlu ilaçlı gıdalardan oluyo ne hale geldik ya Allah beterinden korusun bişey olmaz ama nolur yapma bi daha bak ben rüyalarımda doyuruyorum kendimi iskender pasta felan görüyorum gülermisin aglar mı
 
Sadece suyundan yemistim. Bende birsey yediğim yok 48 saattir şu ve muz yedim sadece. 25 kilo verdim 4 ay içinde. Annemlerdeyim şu an. Çok ısrar ettiler büyükler suyundan yedim. Az kaldı bebeğim e de vereceklerdi. Neyse ki gördüm.
 
İşte bu alerjide bir damla bile önemli dedikleri bu demek ki banada çok ısrar ediyolar kimseye vermiyorum kızıma korkuyolar yoksa bizimkilerde tıkıştırır hele ablam gırsat kolluyor bizede bişey dokundu ama ne dokundu çözemiyorum mesela aski diyetime devam aynı bende dogum kilolarım gitti üstüne birde 5 kilo verdim 85 le dogurdum 63 olmusum napalım buna şükürler olsun Rabbim dermansız dert vermesin
 
Canım benim kıyamam sana geçicek bu günler
 
Yoğurt bir fincan max ile başlayabilirsjn meyve de yarım çay bardağı kadar veriyorum. Senn dediğin kadar oLuyor hemen hemen.
Yav benim yoğurt olmadı. Dediğinizi yaptım 50 dereceye geldi bir dolu kaşık yoğurdu ılık sütle ezdim içine kattım bölüştürdüm üzerini bezle sardım 5 saat dışarıda durdu dolaba attım. Anam bi baktım sabah ayran olmuş yoğurtluğa dair bir katılık yok :))
pisgor E esmsbn
 
Güle güle ağız tadıyla oturun tatlım
 
Uyumuyor uyumuyoor!başlıcam büyüme atagına da sıcaklık aramasına da he geldiler gece artık bana.yanımda,kucagmda yatıyo,kendi yatagnı hepten bıraktı.şımarıklık artık puf
Benimkide uyumadı herhalde sabah oldu diye kalktım her ağlamasında baktım hala kapkara ortalık :)) şimdiki veledler bi çeşit. Diş sıkıntısı var sanırım hala çıkmadı bizim
 
Ee hepsinde parasetamol var. Parol zaten adı oradan geliyor Fitil versek oda aynı. Nasıl düşürücez ateşleri ozaman buzdolabına mı sokalım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…