2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Canim senin yazdiklarina bende katiliyorum kanama disinda iliski yasak degil ben 2 hamileligimdede kanama yasadim dr sadece 3 ay yasakladi ilk 3 ay riskli oldugu icin tabi psikolojik olarak etkileniyor bazi anneler doğal olarak

Sen dr.un dedigine bakma allahin izniyle duyarsin inşallah

Bugun gittigimde kilo ve tansiyon takibinde ebe akintinin renginin ve kokusunun önemli olduğunu soyledi

Benim vardi kanamam sukur bebek hala iyi sakin stres yapma

2 katina yükseldikten 4gun sonra gittim kese alttan muayne ile gozuktu

Hosgeldiniz

Canim panik yapma bi dr.unu ara arkadasimdada olmustu bebis gayette iyiydi

Bende 4+3 de gittim dr.un teki karnimdan bakti dis gebe olabilirsin dedi ben agla agla hemen baska dr.a gittim alttan muayne ile keseyi gordu sakin haa endise etme dis gebe yaptigu sey gercekte keseydi nasil bakmak bu anlamadim
Doktorum bugün izine çıktı. Eşime söylersem de panik yapar. 2 3 saat uzaklıktaki büyük şehirdeki hastaneye gidelim der. Yollar tehlikeli olduğu için de gitmek istemiyorum.
 
Doktorum bize de yasakladı ilişkiyi ama kanama olduğu ve daha önce bir düşük yaptığım için sanırım, çok tedbirli davranıyor. Ancak ilişkinin zararı olmadığını okumuştum ben kitaplarda (tabii eğer düşük riski yoksa)
 
canım sabah bulantım oluyo biraz o da kahvaltı edince geçiyo. çok şükür rahatım.
keseyi karından gördük 5+0 da. bebek için doktorun izinden gelmesini bekliyorum 4 eylülde 6+6 olcaz kalp atışı randevum o zamana kaldı.
benim hiç ağzımın tadı yok bazen yediğim herşey küf kokuyo bazen çay içiyorum ıhlamur kokuyo herşey birbirine girdi. bazen ne yesem bozuk geliyo sürekli yanımdakilere tattırıyorum yediklerimi. bebeği bilmeyenler şaşırıyor. koku konusunda zaten burnum çok hassastı artık iyice hassaslaştı. eşimin ten kokusunu koltuğun öbür ucundan alıyorum. neyse ki rahatsız etmiyor idare ediyorum şimdilik. :cool: cinsiyeti belli olunca yaz canım merak ediyorum.
Ahh o agiz tadı bozukluğu yokmuuuu benim hala geçmedi tatlimi yiyorum demir mi yaliyorum anlamıyorum bile. Tamam canım yazarım sormak istediğin birsey olursa her zaman yardimci olabilirim
 
Arkadaşlar Dün kahverengi lekelenmem vardı doktora gittim. İçeride bir kanamanın gözükmediğin söyledi ve bebeğin kalp atışlarının görüldüğünü söyledi. Progestan verdi dün akşam ve bu sabah kullandım. Sürekli de uzandım. Sabah lekelenme çok azdı. Biraz önce lavaboya gittiğimde kahverengi pıhtı şeklinde bir şey düştü. Bebeğimi mi düşürdüm acaba :KK43: Çok korkuyorum :KK43:
Hemen dr unu ara tatlım
 
:KK24::KK24::KK45::KK45::nazar::nazar:Bugün yeni doktoruma ilk kez gittim kalp atışlarıni duyduk meleğimi gördüm.cok güzel bilgilendirdi bni içim rahat 7+1 olmuşum:)
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
amin canım bnm bak ben demiştim sana rabbim duyguları isteyen herkese yaşatsın inşallah bende bebişimin kesesini gördüm bu gun 15gun snra da minik kalp atışlarını duyacağız Allah'ın izniyle tatlım çok sevindim senin adına :KK66:
 
Sağol tatlım darısı snn başına o kadar mutluyum ki anlatamam Rabbim herkesi sevindirsin:)
amin canım bnm bak ben demiştim sana rabbim duyguları isteyen herkese yaşatsın inşallah bende bebişimin kesesini gördüm bu gun 15gun snra da minik kalp atışlarını duyacağız Allah'ın izniyle tatlım çok sevindim senin adına :KK66:
 
matsiyahoje matsiyahoje kızlar bence hiç sorun yapmayın onun yanında yemiyomuş gibi yapmaya da gerek yok beğenmiyosa evlenmeseymiş. En özel zamanlarımızı yaşıyoruz kusura bakmasınlar. Önce kendilerine baksınlar. Benim bi tanıdığımda böyleydi hamileyken kilo almasın diye kadına yapmadığını bırakmadı sonuç= sinirli anne sinirli çocuk. O yüzden hiiç umrunuzda bile olmasın
Çok sinirli ve çok mutsuzum canım böyleyken çocuk doğunca da perişan edecek sinirli ve mutsuz olacak. Karnımda bebeğim olmasa kendime kötü şeyler yapmayı bile aklımdan geçirdim. Bu şekilde nasıl mutlu bi çocuk dunyaya getiricem ben :KK43:
 
Çok sinirli ve çok mutsuzum canım böyleyken çocuk doğunca da perişan edecek sinirli ve mutsuz olacak. Karnımda bebeğim olmasa kendime kötü şeyler yapmayı bile aklımdan geçirdim. Bu şekilde nasıl mutlu bi çocuk dunyaya getiricem ben :KK43:
Allah korusun canim oyle seyler düşünme erkeklerde oluyor sanırım kendilerini yeni hayata adapte etmekte zorlaniyorlar
 
Bir aksilik mi yaşadınız ki doktor böyle moralinizi bozacak şekilde konuşmuş. 4 aya kadar herkesin düşük tehlikesi var sonuçta garantisi yok ama böyle moral neden bozuyo ki. Sen duanı et umudunu da kırma inş hiç bir aksilik olmayacaktır :)
bu daha ilk gebeliğim beta hcg iki kat artmıyo maalesef o yüzden doktor çok umutlu konuşmuyo
 
Canım hayırlı olsu keseyi görürsen haber ver mutlaka..
Ben de kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme alışkanlığı için diyetisyene gideceğim. Şimdiden daha önce gittiğim diyetisyene sordum hatta ama bana ilk 3 ay gelme zaten bebek için de gerek yok depolardan yiyor sen de bulantı vs versem de yapamazsın sora geçince bulantılR gel dedi:)

Ben henüz konuşmadım ama ok. fikir oldu, 3 aydan sonra gitmek mantıklı aynen, yazarım yarın inşallah iyi haberler...
Sağol...
 
Herkese Merhaba,
Farklı tavsiyeleri olan varsa paylaşmanızı rica ederim,

Kitap listemiz ; (D&R dan online sipariş veriyorum)

1 - Hamilelik Doğum ve Bebek Bakımı - Ayşe ÖNER
2 - Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler - Arlene Eisenberg - Epsilon Yayınları
3 - Çocuğunuz Büyürken Sizi Neler Bekler
4 - Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler? - Yazar: Heidi E. Murkoff, Sandee E.Hathaway, Arlene Eisenberg
5 - İna May'ın Doğuma Hazırlık Rehberi - Yazar: İna May Gaskin
6 - Mahallenin En Mutlu Bebeği - Yazar: Harvey Karp
 
X