- 7 Ocak 2014
- 3.131
- 4.410
- 38
- Konu Sahibi CadiKazani
- #65.081
Valla canım sürekli birşeyler söyletmeye çalışıyoruz dedesi 2 farklı sesli öğretici bilgisayarlar oluyo çocuklar için onlardan almış kelimeler harfler sayılar vs var acıyo bazen söylemeye calısıyo bazen hıc takmıyo.bugün bi yarı doğru yarı yanlış oyunla diş dedirtmeye başladık.hepsini biliyor ah bir çıksa ağzın dan. Pedegoga götürelim dedik randevu doluymuş bakalım artık .çok üzülüyorumya yaşıt çocukları gördüğüm zaman maşallah bülbül gibiler.kıyaslamayayım diyorum içten içten kıyaslıyorum elimde değil.aynen canım bende dört gözle bekliyorum konuşmasını aslında konuşuyor kendince ve hareketlerle ah tam Konuşabilse hiç susmayacakta işte olmuyor
Canım her çocuk birbirinden farklıdır farklı gelişir, özellikle yalnız büyüyen yani önünde abla abi olmayan çocukların dili geç gelişiyor, benim oğlumda 17 mayısta 3 yaş olacak inşallah ama 2 yaşından beri gayet güzel konuşuyor çünkü kendinden 1 yaş büyük kuzeni var, çocuk çocuğu çok örnek alıyor,birde YouTube da eğitici videolar var onlarla beraber tekrarlamak hoşuna gidiyor, hem Türkçe hem ingilizce 1 den 10 a kadar teklemeden sayıyor, renkleri de hem Türkçe hem ingilizce biliyor, ingilizce şarkılar söylüyor kuzenide aynı şekilde, bazen aralarında ingilizce konuşuyorlar dertlerini anlatıyor birbirini anlıyorlar. Çok güzel cümle kuruyor, tabi yetişkin biri gibi düzgün konuşmuyor ama yabancı biri bile anlayabiliyor dediğini. Babası telefona dalıp ilgilinmediginde baba tofonu biyak benle konuş diye kızıyor, taklit yapıyor. Tabi dediğim gibi ablası çok etkili bu konuda, ben 40 kere söylesem tekrarlamaz ablası 1 kere dese mutlaka oğlumda der yani, biraz çocuklarla kaynastirin, imkanınız varsa bir iki saat kreşe bırakabilirsiniz, öyle hızlı gelişir dilleri. Yoksada dert etme bence 3 5 aya daha iyi olur