2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Merhaba arkadaslar benimde mayis dogumlu kizim var.
Ben bezi biraktirirken önce , bezi cikaricagimizi falan anlattim.ve artik wc ye gidecegimizi. Bizim ablamiz oldugu icin ornek oldu. Arada bezini cikartarak lazimliga oturttum. ( Lazimlikta ayaklari yere bastigi icin , cocugun daha rahat olucagini dusunuyorum) .
Bu alistirma asamasindan sonra , bezi cikarttim. 1 hafta cok sik altina kacirdi . Yarim saatte bir lazimliga oturtuyordum. .neredeyse vazgecicektim. Altina iki kat pijama falan giydirdim . Zaten sik yaptigi icin az da yapiyordu.
2. Hafta biraz kolayladi, arada kacirmaya basladi. Git gide alıştı.
Geceyi birden biraktirmadim. ( Ablasinda ayni andq biraktirmistim) . Her cocuk farkli. Gece bezi kuru olmaya basladi .oyle biraktim . Uyuruktan sonra bezliyordum ama .

Öyle boyle öğreniyorlar , sadece kizmayin cocuklara . Koltuğa sivi gecirmez alez koyun. Halilari yikamaya verirsiniz zaten . Bir ay dikkatlice ilgilenmek gerekiyor . Kolayliklar diliyorum

Darısı başımıza inşallah. 😊

Bizde bezi bıraktık çok şükür çokta kolay oldu sadece 1 gün sürekli üzerine isedi bir kerede kakasını yaptı kakasını yapinca rahatsız oldu sonra yapmadı cisi gelince panikle bağırıyor ciccc diye hemen lazimliga oturuyorum yapıyor gece de gunduzde baglamadim çok şükür gece hiç yapmadı gunduzde söylüyor bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim

bu çiş mevzusu beni de yıldırdı valla.. tam öğrenecek gibi oldu kardeşinin altını bezlediğimizi farketti ve bitti. Her bişeyi biliyor çiş kaka tuvalete yapılır diyor ama yapmaya gelince hoop altına. Sonra geliyor yanıma çiş yaptım kaka yaptım diye. Ara ara denedim durdum hazır değil diye vazgeçtim. Şimdi artık komple çıkardım 5. gündeyiz sabahları uyanınca yapıyor çişini lazımlığa onun dışında tık yok, lazımlığa oturtunca da yapmıyor sonra yine altına yapıyor. bakalım bu sefer ne kadar direnebileceğim. Bi kurtulsak artık şu bez olayından... :KK43:

Merhaba arkadaşlar bi sorum olacaktı. Ben sezeryanls doğum yaptım 17 mayısta. 5 günde iyileşti. 40 ım çıktı sorunsuz. Ama 3 gündür sol yanımda çok fazla ağrı var dikiş değil de altında gibi. Ve kabızlık yaşamaya başladım. 2 gündür de makatım kanıyor sanki yırtık oldu gibi. Çok ağrı kaşıntı ve acıma var. Bu yaşadığım ağrı ile bi alakası var mı bilmiyorum ama bu kanama nasıl geçicek acaba bepanten iyi gelir mi?

Selam kızlar biz ayakkabı bakıyoruz İlkadım için en hoş Adidas göründü gözüme. Var mı araştıran?
Ben nike aldım kampanya vardı yarı fiyatına dusmustu ama satıcı kız yuzunden büyük numara aldim bahçede bir kaç kez giydirdim çocuk yuruyemeyince değiştirmeyin dedim giyilmiş diye almadilar. Bende şimdi adidas bakıyorum.
Bende ilk doğduğundan beri nike adidas skechers markalarından giydiriyordum fakat kesinlikle aldanmayın kızlar. Modelleri çok güzel alımlı ama kesinlikle hepsi ÇÖP!!! İçleri düz taban ve kesinlikle hiç ergonomik ortopedik ve anatomik bir özellikleri YOK!! 3 senedir doktorumuzda bizi yanlış yönlendirmiş. Sağolsun yeni ortopedi doktorumuzun bize çok faydası oldu. Artık Minipicco'dan alıp giydiriyorum. Modelleri de çok güzel ve bütün ayakkabıları ortopedik destekli taban. Kesinlikle sizlere de tavsiye ediyorum. Sizin de çocuğunuz düz taban olmasın.

Neler hissediyorsunuz nasil yaparimlar kafamda sürekli. Geceleri bebek büyük kızımı uyandirirsa ne bileyim öyle sorular var mi kafamda iki çocuk nasil oluyor
Merhaba, benim oglumla kizim arasinda 22 ay var. Oglum 14 aylikti ben hamile kaldigim zaman. Hic kafanizi simdiden yormayin, inanin su akip yolunu buluyor.

Neler hissediyorsunuz nasil yaparimlar kafamda sürekli. Geceleri bebek büyük kızımı uyandirirsa ne bileyim öyle sorular var mi kafamda iki çocuk nasil oluyor
VAlla bende cok düşündüm bu konuyu kizim çıt sesine bile uyaniuo çünkü. Sonra da simdi yapmazsam bo daha asla cesaret edemem dedim. Doğunca 4 yaşında olucak. Okula baslayinca dogeride hic degilse 2 yasina gelicek. Simdi degil bi kac sene sonra uapsam ilk okul cok zor kizima yazik olcak. O yüzden simdi en iyisi oldu. Bide tek cocugn büyümeside zor surekli oyun oynamak istiyo sıkılıyor evde bi kardesi olunca hic degilse birlikte vakit geçirirler. Hatta yaslari biraz daha yakin olsaydi daha iyi olacaktı galiba

VAlla bende cok düşündüm bu konuyu kizim çıt sesine bile uyaniuo çünkü. Sonra da simdi yapmazsam bo daha asla cesaret edemem dedim. Doğunca 4 yaşında olucak. Okula baslayinca dogeride hic degilse 2 yasina gelicek. Simdi degil bi kac sene sonra uapsam ilk okul cok zor kizima yazik olcak. O yüzden simdi en iyisi oldu. Bide tek cocugn büyümeside zor surekli oyun oynamak istiyo sıkılıyor evde bi kardesi olunca hic degilse birlikte vakit geçirirler. Hatta yaslari biraz daha yakin olsaydi daha iyi olacaktı galiba
Aynen benim durumlar da öyle ins. Mutlu sağlıklı gubler bizi bekler

Kızlar ikinci hamilelik yasayanız var mi
3 ay once 2.yi dogurdum tek basima oldugim icin zorlaniyorum yoksa pekde abartilacak birsey degil tekten kastim ayni sehirde kimsem yok misafire gidecek ayda yilda aileme emanet edeceğim biraz hava almak istesem gozum kapali birakacagim kimse yok 7 24 ben baktigim için zorlamıyorum bazen

Çok teşekkür ederim doğru söylüyorsunuz rabbim sağlık versin de değil mi
Tabi ki, saglik olduktan sonra hepsi hallolur :) yeni gelenin huyunu bilemeyecegimiz icin ne plan yapsak bos. Sunu da soyleyeyim, ilk bir yil evet biraz zor oluyor ama sonrasi inanin cok guzel :)

Merhaba kızlar
Uzun zamandır okusam da girip birşey yazamadım. Şifre sorunlarım vardı ve çok üstüne durmadım.
Ne çok arkadaş ikinciyi yapmış. Hepiniz güle güle buyutun.
Melisa Ece konuşma konusunda yalnızlık sebebi ile sorun yaşasa da artık toparladı. Eşim de kv nin etkisi ile olduğunu düşündüğüm şekilde ikincisi konusunda ısrar etmeye başladı. Ben eceyi anca toparladım. Açıkçası ikinciyi bende uzun süre düşündüm ve analık duyguları ile düşünüp daha büyük bir aile olacağımız hissi ile çok keyif veren bir fikir olacağını inkâr edemem.
Ama Ece ile çok ama çok yalnızdım ve hâlâ sıkıntısı bitmedi, büyüdü ve doğal olarak aktivite ve aşırı ilgi istiyor

Ayrıca dünyada yeterince çocuk var diyorum. Bir çocuğumuz olsun tüm imkanlarımızı ona sunalim istiyorum.
Bununla birlikte Yeni bir iş kurduk ve bende aktif olarak görev almak istiyorum. Çalışmayı çok çok özledim.
Gezmek eğlenmek istiyorum. Hayatımın sonraki üç yılı yine çocuğa endeksli olacak ve ben bana tuhaf bakanlar olacaktır ama ben oldukça özgürlüğüne düşkün bir kadınimdir

Ece çok ilgi isteyen Bir çocuk
İkinci yapınca oldukça etkilenecek diye de düşünüyorum.
Planladigimiz gibi yapayalnız kaldığım İstanbul'dan (ki burada doğmus büyümus olmama rağmen ailem uzakta.)
Eşimin memleketine tasinirksak kv ve görümceler de yardımcı olabilir ama acaba daha önce sorun yaşadığım kv ile aynı şehirde yaşamak nasıl olur da diyorum
Gerçi bu sorunları atlatali çok oldu.
Ooof kafam çok karışık

2. 2 yasinà girecek aralık 2 de . 3. Mu asla muhtaç etmesin rabbim. Bunlar à uzun ömur versn.
Kızlar mayıs bebelrimzi kreşe göndern var 🌽. Benim ki gidiyor ve zor

Merhaba kızlar.. 2. Ler bile büyümüş ben hala çok uzağım. 1. Çocuk anne baba için 2. Çocuk 1. Çocuk için yapılır sözü ne doğruymuş. Kendim hiç istemiyorum ama kızım için mutlaka olmalı diyorum. Ama zamanı konusuna hala karar veremedim :KK53: 2. Çocukla arası çok mu olsa az mı olsa yapan yapmayan herkesin fikrini bekliyorum.

Merhaba kızlar.. 2. Ler bile büyümüş ben hala çok uzağım. 1. Çocuk anne baba için 2. Çocuk 1. Çocuk için yapılır sözü ne doğruymuş. Kendim hiç istemiyorum ama kızım için mutlaka olmalı diyorum. Ama zamanı konusuna hala karar veremedim :KK53: 2. Çocukla arası çok mu olsa az mı olsa yapan yapmayan herkesin fikrini bekliyorum.
Merhaba benim iki cocugumun arasi 5 yas . 4 5 yas ideal diye duymustum . Ama sanki 4 yas araligi daha iyi olur gibi. Eger dusunuyorsaniz cok fazla beklemeyin derim ben ☺️

X