• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
1 yas asisindan sonraki hafta ateş olabileceğini söyledi bizim hemsire. Bizdr ates olmadi ama hafif öksürük vardi. O da azalıyor nihayet. O yuzden olabilir ates

Biz dün ssbahtan itibaren önce göz altlarında başlayarak bacaklar dışında bütün vucutta döküntüde döktük . Gece acile gittik 6. Hastalık geçirmiş dedi doktor

Herkese merhaba. Pazartesi 39 ile baslayan 3 gun suren ates kulak ilyihabiyla karistirildi vs vs derken carsamba dusty ates ama bugun dokuntu olustu.. doktor 6. Hastalik dedi... bu ara virus aktif sanirim :( tum yavrulari korusun Allahim

Bir de kizim tek elden tutunca kosturarak yuruyor ama kendisi korkuyor.. oneriniz var mi yurumesi icin... bir de daha once yazdigim konusma mevzusu var.. ssdece aaa ve bppff sesleri cikariyor. Bizi cok iyi anliyor duyuyor ama konusmuyor ne bababba ne dedededw ne anne hicbir sey yok cok uzuluyorum

Merhaba canım, benim oğlum 3 yaşına kadar doğru dürüst konuşmadı. Doktor doktor gezip kendime dert edindim. 4 yaşına kadar konuşmamasının bir bulgu olmadığını çocuğu kıyaslamamam gerektiğini söyledi doktorlar? Oğlum 3 yaşında konuşmaya başladı ve bir daha susturamadık. O kadar çok konuşuyor ki sık sık " oğlum senin ağzın yorulmuyor mu? Dinlendir arada" diye takılıyorum. Dert etme canım kendine her çocuk farklıdır. Doktorunuz bir sorun görmüyorsa bol bol keyfini çıkar günlerinin. Ne yazık ki çabucak büyüyorlar..
Canim merhaba cok haklisin ama inan dusunmekten duramiyorum sanirim pedagog ve konusma uzmani arastiracagim ankarada bileniniz var mi

Teşekkür ederiiz bugün çok daha iyiyiz çok şükür.dün döküntüler çok yoğunlaşmıştı bugün hafifledi yarına tamamen kaybolur gibi. Zaten 3 gün sürüyomul döküntüler .

somurtkankiz somurtkankiz sizede çok geçmiş olsun canımm .idrarında bir farklılık oldumu acaba kuzucuğun . Bizim çok az yapıyordu 2 gündür bugün normale döndü gibi . Bide isal gibiyiz ama devamlılığı yok

Teşekkür ederiiz bugün çok daha iyiyiz çok şükür.dün döküntüler çok yoğunlaşmıştı bugün hafifledi yarına tamamen kaybolur gibi. Zaten 3 gün sürüyomul döküntüler .

somurtkankiz somurtkankiz sizede çok geçmiş olsun canımm .idrarında bir farklılık oldumu acaba kuzucuğun . Bizim çok az yapıyordu 2 gündür bugün normale döndü gibi . Bide isal gibiyiz ama devamlılığı yok
Kesonlkle aynen idrari azaldi ve ishalimsi oldu 1 gun boyunca ama bugun duzeldi hepsi sukur

Canim icini nekadar rahatlatir bilmsm ama benim kizkardesim 4 yasina kadar hic konusmadi hep aaaa iiii die ifade ediyodu birsey isteese ya aaa die parmak uzatirdi yada iii die birde ustune 3/4 yasina kadar yurumedi popo uzerinde surunerek gidiiyodu gitmek istedigi yere anlayacagin gec konusup yürüdu belki senin yavrunda öyledir

Mesela eltimin oglu 3 yasinda hala hic konuşmamış hatta cok korkmuslar doktor doktor gezmisler sonra ne mi oldu aman tanrım susmak bilmeyen herseye karisan saniyede susmayan bir cocuk suan 11 yasinda 5 dk yaninda kalsin istemezsin :KK70:
Bir de kizim tek elden tutunca kosturarak yuruyor ama kendisi korkuyor.. oneriniz var mi yurumesi icin... bir de daha once yazdigim konusma mevzusu var.. ssdece aaa ve bppff sesleri cikariyor. Bizi cok iyi anliyor duyuyor ama konusmuyor ne bababba ne dedededw ne anne hicbir sey yok cok uzuluyorum

Merhaba. Kızlar yine uzun zamandır yoktum. Size bir sorum olacak. Kızım kaka yaparken cok ıkınıyor 1 aydır neredeyse ama bana garip gelen buna rağmen hergun günde 2 kere kaka yapıyor. Kabız degıl yanı.. Kakası cok sert degıl zaten bu donemden sonra bebekler cok fazla yumusak şekilde yapmıyor diye biliyorum. Neyse gecen kontrolümüzde dr umuza bunu da belirttim poposuna baktı ve 2 tane çatlak var ama geçmek üzere görünüyor dedı. Ben krem kullanmıştım ama yine de farklı bir krem ve ishal yapıcı şurup yazdı 1 hafta kullan dedı 1 hafta oldu ama hiçbir değişiklik yok yine ıkınarak yapıyor. :KK43:(( acaba böyle birşey yasayan var mı aranızda. Not: kayısı, hurma vs. hem kendilerini hem sularını denedim hıc değişmedi.:KK43:(
Merhaba canım ben mesajını yeni görüyorum. Benim kızım 6. Ayından itibaren hep kabızdı. Dakikalarca ıkınırdı ve katı yapardı :( en sonunda çocuk gastroenterolojiye giderek çözüldü çok şükür. Probiyotik ve dupalac kullandık.
Eğer ıkınıyor ancak kıvamı katı değilse sıkıntı yok. Ikınmaları çok normal. Doktorun bana söylediği, ıkınırken ağlıyorsa ve kıvamı katıysa sıkıntı. Onun dışında ıkınma çok normal dedi.

Cok sagol canim. Su an iyi cok sukur. Kanal cok darmis ins bi daha tikanmaz masaja devam ediyorum su an. Bir an once gotur canim ne kadar erken yapilirsa acilma sansi o kadar ckk oluyormus. 1 yasini gectikten sonra bu oran dusuyormus. Cok doktor arastirdim. Ve bir cok doktora goturdum. Hic birisine guvenemedim. Ta ki en son gittigim doktora dek. Doktor da cok onemli. Sende iyice arastir
İnşallah canım çok geçmiş olsun.
Ameliyathaneye nasıl gitti, giderken ağladı mı?
Biz de gittik doktora ama doktor bana çok kızdı. Masajla geçme olasılığı çok yüksekmiş çünkü. Ben kızım izin vermiyor ağlıyor diye masajı yapmayı bırakmıştım :( ama çok pişmanım. Ağlasa da yapsaymışım. Ameliyathaneye gitme fikri bile ağlatmaya yetti beni :(
İki ay daha masaj için izin verdi. İki ay sonra geçmezse sonda ile açılacak. Ama benim umudum yok masajla geçeceğine :(

Arkadaşlar kahvaltıda neler yapıyorsunuz kızım yumurta ve peynir yemiyor kahvaltıda seçenek bulamıyorum
Ben pankek yapıyorum canım. Sadece onu yiyor. Yumurta sarısı bir yemek kaşığı tam buğday unu bir yemek kaşığı yoğurt koyuyorum. Bir gün bir tatlı kaşığı pekmez, diğer gün muz, elma püresi vs ile tatlandırıyorum. Yaptığımın üçte birini yerse şükrediyorum. Bir de yarım çay bardağı kadar kendi hazırladığım meyve suyunu içiyor. Kahvaltımız maalesef bu kadar.

Merhaba canım ben mesajını yeni görüyorum. Benim kızım 6. Ayından itibaren hep kabızdı. Dakikalarca ıkınırdı ve katı yapardı :KK43: en sonunda çocuk gastroenterolojiye giderek çözüldü çok şükür. Probiyotik ve dupalac kullandık.
Eğer ıkınıyor ancak kıvamı katı değilse sıkıntı yok. Ikınmaları çok normal. Doktorun bana söylediği, ıkınırken ağlıyorsa ve kıvamı katıysa sıkıntı. Onun dışında ıkınma çok normal dedi.
Yok biz de kabızlık yoktu çatlaktan ıkınıyormus. Çatlak acıtıcı ıcınde ağlıyor tabi. Ama yine de iyice yumuşatması icin duphalac bize de verdi keske kullanmasaydım hem işe yaramadı hem de şekerli mi şekerli bir şurup bosuna çocuğa Seker verdim. Suan daha iyi gibi çatlak icin bir krem kullandım. Cevabın icin tesekkur ederim.❤️

Ben pankek yapıyorum canım. Sadece onu yiyor. Yumurta sarısı bir yemek kaşığı tam buğday unu bir yemek kaşığı yoğurt koyuyorum. Bir gün bir tatlı kaşığı pekmez, diğer gün muz, elma püresi vs ile tatlandırıyorum. Yaptığımın üçte birini yerse şükrediyorum. Bir de yarım çay bardağı kadar kendi hazırladığım meyve suyunu içiyor. Kahvaltımız maalesef bu kadar.
Teşekkür ederim canım bende deneyeyim bakalım pankeki

Arkadaslar merhaba hayirli ramazanlar.. uzun zaman oldu yzmayali.. simdi bir dertteyim ki sizlere sormak istedim.. kizim 20 mayis dogumlu. Cok sakin bir bebektor. Bagirmaz aglamaz cok fazla.. ama bu durum konusmasini da etkiliyor soyle ki hicbit sey soylemiyor!!! Normalde 9-12 ay arasi bebeklerin mama meme baba dede demeai beklenirken benim kizim demiyornhicbirse.. ses cikarmasi da ihhhh i-ihhh hihhh seklinde.. bazen eliyle agzina goturup blalababa vs yapiyor o kadar.. onun disinda cok akilli her sesinduyuyor ve bizi anliyor. Ta oteki odadan iyuncagini getir dedigmzde yapiyor vs.. gelisimi boyu kilosu cok iyi. Kitaplari cok sever vs. Yani akliniza gelebilcek otizm dahil pek cok rahatsizligi eliyoruz gelisimi ile... konusmamasi beni cok uzuyor :;(( ne yapanolirim nolur akil verin

bizimki de 17 mayıs doğumlu, başta bi dede baba diyordu, şimdi kesti sadece ıııh ıııı şeklinde hatta ağzını kapatıp giiii şeklinde ses çıkarmaya başladı. Çok dikkat ediyoruz başından beri hep düzgün davranıp düzgün konuşmaya çalışıyoruz ama kendi kendine bir dünya yarattı heralde isteklerine çabuk mu erişiyor ne. Zamanla oturur heralde konuşma olayı diye düşünüyorum.. Daha küçükler sonuçta ve her çocuk bir olmuyor ki..

Benim kızım yeni bir yaşını doldurdu yürümüyor. Sizinkilerin hepsi yürüyor mu

bence çok takma o konuya, her çocuk bir birinden farklı gelişim sergiliyor. Arkadaşımın oğlu 10 aylıkken yürüdü, bizim oğlan tam bir yaşında bize süpriz yaptı, başka bir arkadaşın oğlu 13 aylık daha yeni yürüyecek gibi. Çok takılıp üzme kendini..

Kizlar bi sorum olacak bebekleri yuruyenlere ozellikle
Kizim bu kac gundur yuruyo ama paytak paytak zaten oyle olmali ama kizim ayaklarini duz atmiyo yamuk ve ice donuk yuruyo sizinkilerde mi bole bizimgibi olan varmi

sanki zamanla düzelir yürüyüş diye düşünüyorum, pek sallamadım açıkcası ama doktora danışmaya gerek var mı ki.. Bizimki de charlie chaplin usulü yanlara aça aça yürüyor..

Back