• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Ben çevremin baskısı ile tadımlara başladım :KK37: ama zaten 2-3 çay kaşığı günde o yüzden çok dert etmedim damak tadı olsun yavaştan :KK31:
Siz em iyi zamanı bilirsiniz bebeğiniz için :KK66:

Bence başla yavaş yavaş. Zaten Bebek birden yiyip içmeye başlamıyor. 3er gün bekliyorsun azar azar veriyorsun falan. Zaman alıyor yani
aslında sanki geldi zamanı ama yanlış yapmaktan korkuyorum biraz.

bizimde kredi borcumuz var canım o yüzden ilk 6 ayı deneyelim dedim 6 ay aldım şimdilik. valla bir çok lüksümüzden vazgeçtik. eve temizlikçi alıyordum bıraktım falan. şimdilik düşünüyorum 3 ay daha ücretsiz izin almayı. bir daha bebeğim olur mu olmaz mı bilmiyorum hem de en çok ilklerini görmek istediğimden yanında olmak istiyorum.
Ay benim hiç lüksüm yok zaten ücretsiz izne çıkarsam eşimin maaşı borçlarımıza bile yetmez ailecek açlıktan ölürüz :KK53:
Yapabilirsen çok güzel canım mesela kzım bugün ilk defa emekledi çok duygulandım çalıştığım zamana denk gelse çok üzülürdüm de daha neleri denk gelck..bide annem ve kv bakacak muhtemelen dişi filan çıksa kendi farketsin demezler her yerde de ilk ben gördüm diye gezerler gibi geliyor düşündükçe deli oluyorum :silah:

Kizlar ya benim kizimin kilosu sinirda ne aşırı kilolu nede cok zayif ama zayif yani 6 aylik bebeklere bakinca yanaklar tombis tombis tabi rabbim herkesin evladını sağlıklı sihhatli büyütsün nazar degmesin ama benim kizim zayif yuzu iki kasik bisey ne versrm yemio istahsiz bu beni cok uzuyo bide derler ya mama ile büyüyen bebekler püf kilolu olurlar yalan bizde tam tersi :KK43:

Masallah cnm erken emeklemeye baslamis ay bizede gormek nasip olsun insallah ya senin kiz emeklemis ben dutgulandim vallahi :KK36:
Ay benim hiç lüksüm yok zaten ücretsiz izne çıkarsam eşimin maaşı borçlarımıza bile yetmez ailecek açlıktan ölürüz :KK53:
Yapabilirsen çok güzel canım mesela kzım bugün ilk defa emekledi çok duygulandım çalıştığım zamana denk gelse çok üzülürdüm de daha neleri denk gelck..bide annem ve kv bakacak muhtemelen dişi filan çıksa kendi farketsin demezler her yerde de ilk ben gördüm diye gezerler gibi geliyor düşündükçe deli oluyorum :silah:

Kizlar ya benim kizimin kilosu sinirda ne aşırı kilolu nede cok zayif ama zayif yani 6 aylik bebeklere bakinca yanaklar tombis tombis tabi rabbim herkesin evladını sağlıklı sihhatli büyütsün nazar degmesin ama benim kizim zayif yuzu iki kasik bisey ne versrm yemio istahsiz bu beni cok uzuyo bide derler ya mama ile büyüyen bebekler püf kilolu olurlar yalan bizde tam tersi :KK43:
Ne kadar cnm boyu kilosu

Bayanlar diş konusunda ne durumdasiniz ? ? bizim alt iki baş gösterdi ve çıktı ama o mutlu huzurlu kızım gitti sürekli ağlayan ve huzursuz bi bebek geldi :KK34: umarım bu dönem çabuk gecer

@yoes Canim 5 aylik kontrolüne goturmedim saglik ocagi 6. Ayda gel dedi en son 27 eylulde 6500 64 cm di 11 mayis dogumlu
Biz 19 eylülde ya 6600 dük ya 6900. Bizim bebişler çok tosbik değil. Ben 8 kiloları görünce ooooo diyorum maşallah... Ama çok daha minikleri de gördüm ve anneleri gayet rahat. O yüzden çok canımımızı sıkmayalım. Sağlıkları iyi olsun

arkadaşlar uyku düzenini oturtan var mı benim kızım öğlen güzel uykuya geçiyor 3-4 saat uyuyor akşam üstüde 1 saat falan uyuyor ama akşam 22.00-24.00 arası 10 dk bir uyanıp meme istiyor memedeyse sıkıntı yok uyuyor ama yatağına koyunca başlıyor ağlamaya yani zor dalıyor gecede 2 defa uyanıyor sabah 10.30 a kadar uyuyor memeyi uyurken nasıl bıraktıracağım bilmiyorum

Canim gizel uyuyor daha nekadar uyuyabilir ki normal degilmi zaten

Benim kizim gunduz iki kez uyur oda en fazla yarim saat bile surmez sonra bu saate kadar uyumaz bu saatte uyur gece 3 kez kalkar mama icer uyur sabah 10 a kadar normal yani tabi bana gore
arkadaşlar uyku düzenini oturtan var mı benim kızım öğlen güzel uykuya geçiyor 3-4 saat uyuyor akşam üstüde 1 saat falan uyuyor ama akşam 22.00-24.00 arası 10 dk bir uyanıp meme istiyor memedeyse sıkıntı yok uyuyor ama yatağına koyunca başlıyor ağlamaya yani zor dalıyor gecede 2 defa uyanıyor sabah 10.30 a kadar uyuyor memeyi uyurken nasıl bıraktıracağım bilmiyorum

Bizmi gerideyiz o bebekler mi ilerde bilmiyorum ama uzuluyo insan bebegi zayif olunca hele hicbisey yeyince kendini suclu hisseder oldum
Biz 19 eylülde ya 6600 dük ya 6900. Bizim bebişler çok tosbik değil. Ben 8 kiloları görünce ooooo diyorum maşallah... Ama çok daha minikleri de gördüm ve anneleri gayet rahat. O yüzden çok canımımızı sıkmayalım. Sağlıkları iyi olsun

Ay kızlar hastalıktan hastalık beğeniyorum resmen. İki hafta önce yürüyüş yaparken kulağıma böcek girip sokmuştu. Arkasından tabi enfeksiyon, antibiyotikler, ağrı kesiciler... Nitekim ben bir türlü iyilesemedim. Emzirdigim için antibiyotikler düşük doz tabii.
Fakat cuma günü bayağı fenalaştım. Eşimi işten eve erken çağırdım bebeğime bakamayacagim için. Eşim eve geldi sen yanıyorsun dedi. Atesimi bi olctuk ki 39.5. Hemen acile götürdü beni.
Meğer vücudum çok kırılmış. Hem Emzirdigim hem enfeksiyon geçirdiğim için bağışıklık sistemim bayağı vurgun yemiş ve zaturre ye çevirmiş. Şimdi daha ağır antibiyotik, ağzımda maske, kollun kollun öksürüyorum. Salonda, kocamdan ve bebegimden ayrı uyuyorum onlara da bulaşmasın diye. Ay çok sıkıldım hasta olmaktan. Ben artık iyileşmek kuzumla doyasıya oynamak istiyorum :KK43:
Çok geçmiş olsun canım bu ne ugursuzluktur dönüyor başında, kendine çok dikkat et ki kuzuna çabuk kavuş

Bayanlar diş konusunda ne durumdasiniz ? ? bizim alt iki baş gösterdi ve çıktı ama o mutlu huzurlu kızım gitti sürekli ağlayan ve huzursuz bi bebek geldi :KK34: umarım bu dönem çabuk gecer
Biz iki diside çıkardık çoktan canım

Canim gizel uyuyor daha nekadar uyuyabilir ki normal degilmi zaten

Benim kizim gunduz iki kez uyur oda en fazla yarim saat bile surmez sonra bu saate kadar uyumaz bu saatte uyur gece 3 kez kalkar mama icer uyur sabah 10 a kadar normal yani tabi bana gore
Canım uykuya geçişi 2 saati buluyor sizde de öyle mi

Tr de yasal Hakkı'mız doğum sonrası raporun bitişinden itibaren 6 ay ücretsiz izin kullanabiliyorsun. 1,5 ay yıllık iznimden vardı onu kullandım. 1 ay da Dr rapor verdi. Şubat'a kadR ücretsiz izin aşabilirim ama maddi olarak sıfırı tüketiriz öyle yaparsam. O yüzden düşünmüyorum. Başlıyım da eğer olmazsa Bebek sıkıntı çıkarırsa o zmn alırım diyorum
Hayırlısı olsun kuzum. Bakarsın zorlanmazsiniz

Biz bugün ilk defa ek gıda aldık. Tam tahıllı organik bebek yulaf ezmesini kendi sutumle karıştırıp üç kaşık verdim. İlk kasikta ne yediriyonuz banaaaa diye isyn edecek oldu sonra tadını beğendi sıpa. Daha çok istedi ama bugün test etmek için sadece bu kadar verdik. Bizimki de dayanamayıp önce ellerindekini sonra da onlugune dökülenleri yaladi. O değil de öteki aya süper bi blw cu gelecek

Canım uykuya geçişi 2 saati buluyor sizde de öyle mi
İçimden bir sürü tepki geçti ama maşallah diyim sadece nazar değmesin :KK45:
Bizim uykuya geçişi 2 saati bulduğu gibi sabahın 6sında uyanıyoruz gündüz de en fazla 15 dk uyuyoruz o da ben daha yanından bile kalkmamış oluyorum :KK12: şükret kız halinize :KK53: 3-4 saat benmki gece bile uyumuyor :KK47:

Back