• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canimcim.o.bana kalirsa.bezin.emiciligindem.dolayi,
Sıvı kakayi aninda.emen.bi.bez.olmasi.lazim,
Bana.da.aynisi oluyordu.
Bende kaka.yaptığını anlar anlamaz.bebegi.iyice evirip.çevirip kakayi.disari.tasirmadan altini almaya basladim.
Ayrica 5 numara büyük geliyor olabilir
Tabi bunu öğrenmeden önce epey bir kakali çamaşır yikandi :)
4 numaradan tastigi için 5 e gecmistim daha memnunum. Yani premium care kullanıyorum gerçi prima dışında bir markada kullanmadım bu aşamada.

Kizlar merhaba bisey sorucam kizim nezle degil ama burnu sümük oluyo bu aralar arada böyle katimsi ve yeşilimsi oluyo normal mi sizce
Canim hiç katiya bırakmadan Aspiratör ile cekeceksin burundan yok tikanir gribe çevirir. Yeşil sumuk mikrop belirtisi ama illa hasta olacak diye birşey yok sen burnu hep çek rahat olsun

yesilcan86 yesilcan86 canım bu eltinler ne zaman gidiyor ya evleri yapilacakti. Resmen korku filmi gibi benim canım sıkıldı valla çocuk Chucky gibi aman dikkat bebise.
Tatlım o gayet te zarar verdiginin farkında ama sonuçlarınini idrak edecek yaşta değil aman dikkati elden bırakma. Sen zaten dikkatli hatunsun.Ben olsam çok gerilirdim ya.

Valla canım eltimin ev yapıldı, is yerindeki son günlerini çalışıyor, sözde 1 hafta sonra gidecek inşallah da kızının gidecegini sanmıyorum, bize çok düşkün kendi evlerine bazen goturuyorlar 10 dk sonra kapının dibinde oturuyormus agga diye, bana agga diyor. Çok aşırı seviyorum öz çocuğum kadar çok seviyorum, daha 17 aylık zarar verdiğini anlayacak yaşta degıl, işin tuhafi oglumda ablasını çok seviyor evde gözüyle onu gezdiriyor yanına gelince gülücük saçıyor, saçını da cekse vursada gülüyor hiç ağlamıyor masallah

Benim ki de çok terlio. Napiyim ki mecbur geri kuruyor. Hami sac kurutma falan da yapilmio ki gece gece
Aman sakin saçını makina ile kurutma. Bez koyacaksin canım. Emecek o terini. Sırtına ensesine de bez koy gece uyandikca bezi değiştir. Pamuk bez koyacaksin. Bir de kimisi şapka takıyor. Pamuk kumaştan yumuşak şapka ben hiç denemedim ben hep terini pamuk bezle sildim.

Valla canım eltimin ev yapıldı, is yerindeki son günlerini çalışıyor, sözde 1 hafta sonra gidecek inşallah da kızının gidecegini sanmıyorum, bize çok düşkün kendi evlerine bazen goturuyorlar 10 dk sonra kapının dibinde oturuyormus agga diye, bana agga diyor. Çok aşırı seviyorum öz çocuğum kadar çok seviyorum, daha 17 aylık zarar verdiğini anlayacak yaşta degıl, işin tuhafi oglumda ablasını çok seviyor evde gözüyle onu gezdiriyor yanına gelince gülücük saçıyor, saçını da cekse vursada gülüyor hiç ağlamıyor masallah
Canı yanmiyordur o yüzden aglamiyor olabilir ama gözüne parmak sokmak falan tehlikeli bunlar. Off zor canım ya kolaylik versin allah sana

Bir de ben eltin olsam kiskanirdim niye bu kadar çok seviyor diye ama çok iyi baktigin için içime atar soylemezdim:) gerçi o çok memnundur hem çalışıyor hem de güvenle bırakabilecegi biri var. Büyük nimet.

Evet canım tosbigin adı emir, sadece anne sütü veriyorum, ben 3 numara bezi bırakalı çok oldu, belini tam sarmiyordu, 4 e geçtim o fena değil ama 4+ çok daha güzel oluyor, hem bol değil hemde belini felan güzelce sarıyor, 3 numarayla beraber primayı da bıraktım komili kullanıyorum çok hoşuma gitti fiyatida uygun, sende 4 e geç bence, 4 numara bez al gündüz 3 ü gece 4 ü kullan bebiste rahat eder

Kıskançlık olmazmiiii, cok kiskaniyor benim oğlani, bizim ilgimiz sevgimiz hep ondaydi, esimede banada çok düşkün, sevgi bölündü şimdi nerde fırsat bulsa hemen emirin başında cici cici diye elini uzatıyor biz sevecek sanıyoruz bi anda saçına yapisti zor aldim elinden, gözüne parmak sokuyor yüzünü çizmek istiyor, şap şap vurmak istiyor, uyurken odasının kapısını kapalı tutuyorum olur ya dalginligima gelir başına dikilir çocuğun ki bi kaç kere geldi başımada Allah korudu son anda yakaladım, sonuçta oda çocuk zarar vermenin ne olduğunu bilmiyor oyun sanıyor bizim dikkatli olmamız şart.
Ee sen neler yapıyorsun ugramaz oldun

Kaç doğumlu canım bebeğin, benimki 17 mayis dogumlu 4.ayında 8200 du pazartesi 5 ayı dolduruyor 4+ ya yeni geçtim, cok bol da iyi değil pacasinda akması o yüzden olabilir 4 yada 4+sana daha uygun gibi
Aman dikkat bu bebeler kasla goz arasinda kandiriyor bizi valla
Benimde 8 yasinda kaynim var oda cok fena kimse yokken canim kizim canim yavrum (bizden oyle duyuyor ya) ama biri sevsin hemen eslem (eslem ıraz) olsun diyor. Parmegini elektrik prizine sokcam diyor kiskanclikdan anlamiyor naptigini
Canim bizim 3 ayimiz feci igrenc gecti robot gibiydim uykusuz ac rezil olmustum:anne: birde safra kesem alini acilen ameliyat oldum bugune sukur simdi:eek: kizimda fazlasiyla cadi hatta fena:halay:

Aman dikkat bu bebeler kasla goz arasinda kandiriyor bizi valla
Benimde 8 yasinda kaynim var oda cok fena kimse yokken canim kizim canim yavrum (bizden oyle duyuyor ya) ama biri sevsin hemen eslem (eslem ıraz) olsun diyor. Parmegini elektrik prizine sokcam diyor kiskanclikdan anlamiyor naptigini
Canim bizim 3 ayimiz feci igrenc gecti robot gibiydim uykusuz ac rezil olmustum:anne: birde safra kesem alini acilen ameliyat oldum bugune sukur simdi:eek: kizimda fazlasiyla cadi hatta fena:halay:

Çok geçmiş olsun canım, hadi benimki anlamiyor oyun oynuyorum saniyorda 8 yaşındaki koskoca çocuk neyi kiskaniyor ya, senin benden daha çok dikkatli olman gerek, ben Yattığı odayı kapatinca acamiyor en azından, senin koca dana her halti yer sakin ha sakin is guc geride kalsın

Bir de ben eltin olsam kiskanirdim niye bu kadar çok seviyor diye ama çok iyi baktigin için içime atar soylemezdim:) gerçi o çok memnundur hem çalışıyor hem de güvenle bırakabilecegi biri var. Büyük nimet.

Canim çocuk doğdu 10 gün sonra ise başladı, sütü sagar yatardi erkenden, ben işimi bitiriyim derken 12 yi 1 i bulurdu yatmam, çocuğun portatif beşiği var eşimin yanında dururdu benim işim bitince sagdigi sütten ilitir uyuyan çocuğun ağzına tikardim bitirince beşiği annesinin yanına koyar yatmaya giderdim, maksat acikip uyanmasin annesi uzun uyusun, çocuğunu seviyor fekan ama anne merhameti, fedakarlığı nedir bilmiyor o yüzden kıskanmaz yani. Birgün bu saçını boyatmak istiyor, bayram öncesi o gün ekmek yapiyoruz ev karma karışık, kocası uyumuş goturmemis hanimi kuaföre, odaya kapattı kendini çocuk kapıya gidiyor anni anni diye inliyorda çocuğu almıyor içeri, tavır yapıyor güya, en son çocuk çok aglayinca açtı kapıyı 2 dk yanında tuttu tutmadı getirdi yanıma koydu geri odaya kapandı, annelik nedir bilse kıskanır zaten

Cidden bu neden çocuk yapmış ki. Hepimiz o annelik duygusunu tatmak istiyoruz ama demek ki kaldiramiyor çocuk onun elinde daha da harap olacak. Sen çocuğun şansı olmuşsun canım. Kıyamam ya yazık yavruya. Annesi varken anne hasreti çekiyor ama sen fazla fazla yetiyorsun Ohh senin evlat hasretini suistimal etmez inşallah bana biraz öyle geldi yesilcan86 yesilcan86 nasılsa var deyip tüm yükü üstüne yıkar böyle tipler.

Cidden bu neden çocuk yapmış ki. Hepimiz o annelik duygusunu tatmak istiyoruz ama demek ki kaldiramiyor çocuk onun elinde daha da harap olacak. Sen çocuğun şansı olmuşsun canım. Kıyamam ya yazık yavruya. Annesi varken anne hasreti çekiyor ama sen fazla fazla yetiyorsun Ohh senin evlat hasretini suistimal etmez inşallah bana biraz öyle geldi yesilcan86 yesilcan86 nasılsa var deyip tüm yükü üstüne yıkar böyle tipler.

Sanki istediğinden mi oldu çocuk, gelin geldiği gece hamile kaldi. Ben o çocuğa ilk başta insaniyet namına baktım, benim 8 sene çocuğum olmadı o hemen hamile kalınca çok üzüldüm, zoruma gitti, içimden ne kötülükler geçti sonra kendimi topladım aklımı başıma aldım bu bana Rabbimin bi sınavı belkide dedim çocuğum gibi sevdim gece gündüz baktım, o büyüdükçe sevgimde buyudu 3 aylıktı tüp bebek yaptırdım bende hamile kaldım, herkes o çocuğu irdelemeden baktın sevdin Allah sanada nasip etti diyor, oglum doğdu 5 aylik oldu daha onada sen geride kal demedim, hala çok severim oda bana çok duskundur, kendince belki beni suistimal ettiğini saniyordur ama hiç umrumda değil, 17 aylık çocuğun hatri onunkinden milyonlarca kat üstün benim gözümde, ben onun çocuğuna bakmıyorum, sevgiye ihtiyacı olan bir çocuğa bakıyorum

Sanki istediğinden mi oldu çocuk, gelin geldiği gece hamile kaldi. Ben o çocuğa ilk başta insaniyet namına baktım, benim 8 sene çocuğum olmadı o hemen hamile kalınca çok üzüldüm, zoruma gitti, içimden ne kötülükler geçti sonra kendimi topladım aklımı başıma aldım bu bana Rabbimin bi sınavı belkide dedim çocuğum gibi sevdim gece gündüz baktım, o büyüdükçe sevgimde buyudu 3 aylıktı tüp bebek yaptırdım bende hamile kaldım, herkes o çocuğu irdelemeden baktın sevdin Allah sanada nasip etti diyor, oglum doğdu 5 aylik oldu daha onada sen geride kal demedim, hala çok severim oda bana çok duskundur, kendince belki beni suistimal ettiğini saniyordur ama hiç umrumda değil, 17 aylık çocuğun hatri onunkinden milyonlarca kat üstün benim gözümde, ben onun çocuğuna bakmıyorum, sevgiye ihtiyacı olan bir çocuğa bakıyorum

Valla maşallah senin yaptığını herkes yapamaz

1,5 yaşında yeğenim 5 numara bez kullanıyor. Ben de daha dün 90 lı 3 numara bez aldım. 4 zaten büyük olur bize henüz 8 kilo olmadık. Aldığım bezler 3 hafta gider. Haftada 1 pk gidiyo aşağı yukarı. Sonrasında da 4 e geçeriz heralde

Canim burnu tıkalı olabilir. Otribebe vb. Bir ürünle burnundaki sümugu bir temizle. Ateşi var mı varsa calpol ver. Kalorifer yaniyorsa üstüne bir su dolu tas koy. Sırtı yerli değil mi ben çok kontrol ederdim. Yerli teli yatmamasi lazım. Başı terledikce sileceksin canım başka yolu yok. Benim yazın başıma geldi ben çıplak bile uyuttum terlemesini önlemek için.

Kaloriferin üstüne su koyma olayını ben tavsiye etmiyorum. Şöyle ki yaşağınız yere bağlı. Mesela İstanbul nemli bir şehir. Bnm bebiş de hasta olunca bu tavsiyeyi verenler oldu. Evim 7. Kat güneş alan bir ev olsa da odada Nem bazen %70 e bile çıkıyor. Bir de su olsa hepten tavan yapar. Normalde olması gereken %50 civarı. Bizim ev 60 lardayken iyi ama fazlası da burun tıkanıklığı yapıyo. Kendimde bile hissediyorum. Dr a da sordum. 45 civarlarında olsa iyi olur dedi.

Yani demem o ki; eğer yaşadığınız şehir, ev zaten fazlasıyla nemliyse nemi artıracak bişi yapmaya gerek yok. Hatta azaltmak bile gerekebilir. Zarar gelir bence

Canım bende de d vit dibi boylamış. Aile hekimi damla verdi ama ben kullanmadım. Anne sütünden kızıma geçerse diye. Doktora sordum kullan dedi ama ben emin olamadım. Kızıma da damla kullanıyorum. Fazla olursa diye korktum.
canım d vitamini emerek geçmiyor. o yüzden zaten bebeklere damla veriyorlar.

Kızlar, geçmişi okudum geldim birgün gelmedim ne çok konu geçmiş.
bizim dün doktor günümüzdü. herhalde bizim bızdık en ufak bebek olma özelliğini koruyor. 6400 kg olmuş boyu da 70 cm. inatla mama vermiyorum. ama doktor ek gıdaya geçelim çok zayıf kaldı dedi. bir sürü liste verdi ama hiçbirini beğenmedim. pirinç unu ile muhallebi falan vermiş. fos kilo yapacak oğlumu.
siz ilk olarak ne ile başladınız? bir de bu buharda pişirme olayını nasıl yapıyorsunuz?

Kızlar, geçmişi okudum geldim birgün gelmedim ne çok konu geçmiş.
bizim dün doktor günümüzdü. herhalde bizim bızdık en ufak bebek olma özelliğini koruyor. 6400 kg olmuş boyu da 70 cm. inatla mama vermiyorum. ama doktor ek gıdaya geçelim çok zayıf kaldı dedi. bir sürü liste verdi ama hiçbirini beğenmedim. pirinç unu ile muhallebi falan vermiş. fos kilo yapacak oğlumu.
siz ilk olarak ne ile başladınız? bir de bu buharda pişirme olayını nasıl yapıyorsunuz?
Ben de merak ediyorum. Listeyi atabilir misnn. Bizim ne doktor ne bısi var. Burdan öğreneyim 6 ay gelmeden

Anneler yaa. Bu ikinci bebek mevzunda ne düşünüyorsunuz ben bizim minik yeni yurumeye başlayınca digeri de olsun die geçio aklımdan . Yani neyime güveniosam bilmiiom ama. Hiç korunmak istemiom. Olursa da beraber buyurler diom. Ne bilim zaten annelik hayatım ı aldı yurudu bir degil 2 bebe buyutup çıkayım aradan diorum

Back