2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Aç olduğunu sanmıyorum ben benimki de ilk ay öyleydi hala bazen gündüz dalıp hemen uyanıyo.ama artık çok uykusu gelince ağlıyo uyumak için ben de yüzüstü yatırıyorum gazını çıkarıp çıkarıp devam ediyo uyumaya :) bu arada şuan 2 aylığız ve seninki gibiyken artık kucağımda uyuyakaldığında öyle duruyordum 1 saat filan uyusun diye sonra yerine bırakınca hemen uyanıyodu zaten :/

Reactions: 9ay
canım doymuyor olabilir. rahat rahat uyumaması, kısa süreli emmeler, huzursuzluk bana bunu düşündürtüyor. doktorunla bir görüş canım.
Son bir haftadır mamayı bırakıp sadece emzirmeye döndük. O sebeple benim de aklıma ilk gelen şey acaba doymuyor mu oluyor. Yarın doktor tartacak bakalım. İnşallah öyle değildir. O kadar çok uğraştım ki emzirebilmek için

Hiç sütünü sağdın mı peki ne kadar çıkıyo biliyo musun ya da emerken yutkunuyo mu bebeğin

Sağol Can'ım cevabın için. inşallah öyledir. 2 saat emmezse çok doluyor göğüslerim, genelde öyle olunca birikeni bitiremiyor bile. Az gibi gelmiyor sütüm. Yüz üstü yatırınca gaz mı çıkarıyor? Sonra geri mi çeviriryorsun?

Hiç sütünü sağdın mı peki ne kadar çıkıyo biliyo musun ya da emerken yutkunuyo mu bebeğin
2 hafta önce 70 ml sağmıştım ama o zaman mama veriyordum. Şimdi emziriyorum ve o güne göre arttı gibi. Geceleri 3 saatte bir kaldırıyorum. Beşiğinden alana kadar o kadar çok akıyor ki üstüm başım yerler hep süt oluyor. İlk 2-3 dk biberondan içer gibi yutkuna yutkuna içiyor sonra 4-5 kere çekiyor bir kere yutkunuyor. Ama akşama doğru o lıkır lıkır içme olmuyor. Yinede yutkunuyor.

Canım benim oglum da sürekli basini sola ceviriyordu ilk başta nasıl rahat ediyorsa öyle olsun dedim ama kafasının şekli bozuldu basının sol tarafı içe doğru yamuldu etraftakiler sağ tarafa yatır düzelir dedi sol tarafina dönmesin diye soluna hep kucuk yastik vs koydum başta çok rahatsız oldu ama şimdi hiç sola dönmüyor

Evet canım gaz çıkarıyo öyle uyumasını bekliyorum düz zeminde ve gözetimim altında öyle uyuyor ve en uzun uykuları da öyle oluyo çünkü arada popuşunu kımıldatıp gaz çıkarıyo devam ediyo.sırtüstü olsa o gazın sancısıyla uyanıyo hemen..

Benim de aynı hatta geçen ay semsert olan memelerm 1-2 haftadır yumuşadı tedirgin olup sağdım öyle aman aman azalma göremedim ki yatmadan sağdım akşamları ağzından memeyi alamadığım için :) ben de yutkunmasını takip ediyorum dediğin gibi akşama doğru daha çok çekip yutkunuyo ama aç olsa uyuyamaz bile.ayrıca çişli bez ve kilo alımı da iyi bence bunları kıstas alıp moralimizi bozmayalım :)

Kizlar iki gündur oglum çok kusuyo ya her emmeden sonra mutlaka bu ara Sutum çoğaldı acaba fazla mı geliyo az emdiginde hiç kusmuyo çünkü ama gene de acaba sıcaktan mi ayy bilemiyorum
Canim sagip biberonla vermeyi bir dene rahat rahat içerse sütun fazla geliyor demektir yada emzirmeden önce sütünü biraz sağ sonra geri kalanını memeden ver bakalım ve mutlaka yastik gibi birseye yatir midesinden kusmasin hala kusmaya devam ediyor ise reflusu olabilir bir doktora götürmeni tavsiye ederim

Ayrıca ben geceleri uyandırmıyorum hiç bebeğim uyandırıyor emmek için.o da 3-4 saati buluyo sabaha karşı da 1 saate filan düşüyo sonra gün başlıyo zaten o zaman da ne Zaman isterse veriyorum 1-2 saat oluyo galiba aralığı hiç takip etmedim etmem gerekiyo mu

Benim ben evinde çok huysuz ya beş dakka yatağın üstünde durmuyo hemen agliyo sadece yemek odaklı yasiyo gibi arada guluyoda biraz motive oluyorum yoksa kafayı yiycem
Ben saçımı başımı yoldum resmen ağlamaktan biraz kendime geldim şimdi. Akşamdan beri uyutmak için uğraşıyorum sürekli ağlıyor iki kere banyo yaptırıyorum biraz mayışsın diye yok.saat ondu banyodan çıktık bir saate yakın emzirdim uyur diye ümitlendim ne uyuması sürekli ağlıyor emerken tekmeliyor ayağımda sallıyorum kıpır kıpır orda da ağlıyor. İnsan nasıl cinnet geçirir anladım.

Hepsini denedim günde üç dört kez masaj yapıyorum iki kere banyo ayaklarına da masaj metsil kullandım bi faydasını görmedim hiçbi şey çare olmuyo huysuzluğuna

Hepsini denedim günde üç dört kez masaj yapıyorum iki kere banyo ayaklarına da masaj metsil kullandım bi faydasını görmedim hiçbi şey çare olmuyo huysuzluğuna
Canim emin misin gaz ağrısı olduğuna. Sende kimyon ve rezeneli şu iç sütüne geçsin metsil ise yaramadiysa başka bir gaz ilacı kullan sab simplex mesela.

Birde Bu dönem geçici 1 ay daha sabret sonra tatlı gulucukleri ole karsilasacaksin.

Canım birde onu düşün bebeğin gaz ağrısından kıvrım kıvrım kavraniyor cikarcam diye mesela meme değil de sutunu sagip biberon dene daha az gaz yutar yada memeden hiç koparmadan sadece burnundan nefes alacak şekilde emir ağzından hava yutmasin ki gaz oluşmasın

Geçmiş olsun canım bugünlerde geçici

Yok tatlım anlattıkşarına göre aç olamaz.bende ilk şüpeye düşmüştüm acaba açmı diye.bu benim ikinci bebeğim ben ilkinde 6 ay sadece anne sütü verdim.ki kızım çok tombuldu.şuan anneye bağımlı.bildiği tek şeyde emmek onun için öyle.2aydan sonra biraz daha çevreyi keşfediyo.karnı tok olunca kendi yatıp sağa sola bakıyo.sakın doymuyo diye mama verme canım.

Reactions: 9ay
Masallah. Benim kardesim 40 gunlukten gece cisten kesildi tertemiz uyudu . Annem gece bez baglamazdi. Cisede cok kolay ve temiz alisti.

Sab simplex de metsilin muadili farketmez ki onu kullanmam .. Biberon vermek istemiyorum meme reddi oluşmasın diye mümkün olduğunca sakin emzirmeye çalışıyorum ama çok ağlak bi bebek gaz da kaçınılmaz oluyo sabah çok ağladı masaj bile yaptırmadı bana sonra neyse kakasını yaptı sesi kesildi yine ağlıyo da mızıklanıyo sadece. Kakası da sümük gibiydi sanırım besin alerjisi de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…