• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Bi kasıktan bi kaburgadan tekmeleri başladı kızcemin.
gündüz beni korkutacak kadar hareketsiz olan yavluşum gece anasını uyutmamak konusunda çoook kararlı.
bu kız dogduktan sonra da böyle olursa yandık valla. gece kuşu :KK70:

Bende gündüz iyiydim saat akşam 9dan sonra çok fazla hareketlendi :KK73:nefesim falan kesildi her hareketinde ve ben nst de onu farketmiştim nefesim kesilince sancı çıkıyo acaba yine öylemi oldu yarın sabah doktora gidicem onu bi sorayım:KK64:

Gece oldu sağa sola dönmek acılar içerisinde kıvranmak resmen :110:
Kendimi sabitleyip yatamıyorum dönüp duruyorum zorda olsa:KK43:
Bide yüzüstü yatmayı çok özledimmmm:KK42:

Arkadaşlar normal doğumda anne yorulup ıkınamayınca vakumla bebek çekiliyormuş bilen var mı yada uygulanan

Sana tavsiyem boyle konulari netten arastirmaman ve bakmaman. En pozitifinj dusunmen ve endiselerini doktorunla paylasman. Cunku burada ve baska sitelerde cok korkunc hikayeler anlatiliyor. O kotumser yorumlara kulak tikayip doktoruna guvenip yola oyle devam etmeni tavsiye ederim

Doktorum da ha alttan kesmisiz ha üstten diyor alttan kesime 10 gün popunun üstüne oturamayacaksin bebeğini yatarak emzireceksin bari üstten keserim rahat ol diyor:deli:resmen 2 arada 2 derede hissediyorum kendimi ilk çocuğum bir de.

Ben doktorlarin bu mantigini anlamiyorum. Birinde kac kat kesiliyorsun. Evet normal dogum dikisinde 10 gun belki hareket kisiti oluyor ama sezeryanda rahim kesiliyor. Dogum egitiminde sezeryanda en az 3 ay iyilesme suresi var diyorlar. Tabi ki hemen sonrasinda kalkip kendi isini yapan sezeryani rahat gecmis insanlar olabilir ama fiziksel olarak tam iyilesme 3 ay. Uzun sure spor bile yapamiyorsun. Nasil ayni olur. nornal dogum istiyorsan doktorunu degis bol bol pozitif dogun hikayesi oku derim ;)

O anlik pikler sanvi sayilmiyor. Yani bebek hareket etti ve sanci degeri birden 40 50 ye daha fazlasina zipladiysa o sanci degilmis. Yavasca artik tepecik yapip azaliyorsa iste o sanci. Digeri rahmin hareketini algilayan o aparatin bebisin hareketiyle olusan rahim hareketini algilamasi.
Doktor da sancilarin var ama duzensiz dedi canım

Ben doktorlarin bu mantigini anlamiyorum. Birinde kac kat kesiliyorsun. Evet normal dogum dikisinde 10 gun belki hareket kisiti oluyor ama sezeryanda rahim kesiliyor. Dogum egitiminde sezeryanda en az 3 ay iyilesme suresi var diyorlar. Tabi ki hemen sonrasinda kalkip kendi isini yapan sezeryani rahat gecmis insanlar olabilir ama fiziksel olarak tam iyilesme 3 ay. Uzun sure spor bile yapamiyorsun. Nasil ayni olur. nornal dogum istiyorsan doktorunu degis bol bol pozitif dogun hikayesi oku derim :KK66:

Canim zaten benim doktorum 20 sinde hastaneden ayrılıyormus bende mecbur ayni hastanrde başka bir doktora gidiyorum ama sezaryen olursam eğer tek pismanligim o iğrenç çatı muayeneleri olacak herhalde o yüzden nisanim düştü 5 gun once bebeğim hala gelmedi korkuyorum enfeksiyon riski olur diye zaten ne sancı ne de ağrı var

Canim zaten benim doktorum 20 sinde hastaneden ayrılıyormus bende mecbur ayni hastanrde başka bir doktora gidiyorum ama sezaryen olursam eğer tek pismanligim o iğrenç çatı muayeneleri olacak herhalde o yüzden nisanim düştü 5 gun once bebeğim hala gelmedi korkuyorum enfeksiyon riski olur diye zaten ne sancı ne de ağrı var

Cati sonrasi hafif kanama normal diyorlar. Benim doktorum yapmiyor o yuzden tam bilmiyorum.bir kere erken dogum riski oldugu icin acilmama baktilar baska hastanede. Nisani gelip 1 hafta sonra dogum yapan da var. Icini ferah tutmaya calis insallah saglikla alirsin kucagina

Tabi ki doktorun daha dogru demistir ben genel bilgi olsun icin rahat olsun anlaminda yazmistim :KK66: bebislerin stresi olsa soylerler cunku bebek strese girince kalp atimi yuksek oluyor ve soyluyorlar
Çok sağol canım bu arafa bebis aşırı hareketli kasılma ve ağrılarım devam ediyo Umarim gerçek sancıları ayırt edebilirim :confused:

Çok sağol canım bu arafa bebis aşırı hareketli kasılma ve ağrılarım devam ediyo Umarim gerçek sancıları ayırt edebilirim :confused:

herkes ayirt edilecegini soyluyor bence ederiz ;) su son haftalar biraz agirlastigimiz icin hem de bebek buyudugu icin daha cok agri oluyor dogal olarak. Sabahlari daha dinc ve iyiyken geceye dogru sanci varmis gibi kandiriyor vucut bizi

Gözün aydın canım iyi olmanıza sevindim. normal doğumda suni sancı yada epudural uygulandı mı sancı nasıl kaç saat çekiliyor vajinaya dikiş atıldı mı çok soru sordum ama merak ediyorum
tek tek cvp yazayım cnm ne demek suni verdiler malesef ve herkesin acılması farklı olduğu şçin net bi saat yok sancı çkmek için dikiş ilk doğumda muhakkak atılıyo

Kaburgalara tekme fena oluyor ya. Ben de her gece rahatca uyurdum bugun uyuyamadim bir turlu. 3 saattir don don bir hal oldum demeyi cok isterdim ama 3 saattir sola yatmaktan uyustum :))

demesi kolay ama ben yine de tadini cukarmaya calisiyorum. Esimle son rahat uykularimiz bir sureligine son basbasa anlarimiz diye elimden geldigince keyifle oturup beklemeye calisiyorum.

Bir de inan hareket etmesi cok guzel bisey. Bizinki gecen gun yatasi tutmus 10 hareket sayamadim apor topar hastaneye gittik gider gitmez tekmeler hareketler :)) yani diger turlu daha cok endise ediyo insan. Birakalim az daha kiprassinlar sunun surasinda ne kaldi ki :KK66:

kesinlikle haklısın. hareket etmesi de çok güzel çok harika duygular.
ama bazen öyle tekmeler dürtmeler yiyorum ki öncede haberim olsa iyi olurdu. boş bulunuyorum birden ve fena oluyor bunlar :D
benim kız sag tarafa taşındı. ne zaman saga yatsam pat küt bam güm tepkiler alıyorum hanfedüden. sol tarafım komple uyuşuyor
bir de geceleri kaşınmaya başladım ben. gündüz yok ama geceleri rahatsız edici oluyor.
çıkaramıyorum tadını, keşke çıkarabilsem..
Bende gündüz iyiydim saat akşam 9dan sonra çok fazla hareketlendi :KK73:nefesim falan kesildi her hareketinde ve ben nst de onu farketmiştim nefesim kesilince sancı çıkıyo acaba yine öylemi oldu yarın sabah doktora gidicem onu bi sorayım:KK64:

Gece oldu sağa sola dönmek acılar içerisinde kıvranmak resmen :110:
Kendimi sabitleyip yatamıyorum dönüp duruyorum zorda olsa:KK43:
Bide yüzüstü yatmayı çok özledimmmm:KK42:
benimki de akşam saat 5 ten sonra başlıyor mesaiye. gündüz hareketliyiz ya her halde beşik gibi sallanmak hoşlarına gidiyor tontişlerin..
gece olayı sanırım hepimizde aynı. drmadan dön dön dön. sabaha kadar. sonra 11 e kadar yatıyorum çünkü anca uyuyabiliyorm.
yüz üstü yatmayı ahh ben deçoook özledim. bacagımı katlayıp dizime dayardım. digerini de dümdüz uzatırdım. ohh ne güzel de yayılırıdm.
sanki yıllardır hamileyim :D
Ben doktorlarin bu mantigini anlamiyorum. Birinde kac kat kesiliyorsun. Evet normal dogum dikisinde 10 gun belki hareket kisiti oluyor ama sezeryanda rahim kesiliyor. Dogum egitiminde sezeryanda en az 3 ay iyilesme suresi var diyorlar. Tabi ki hemen sonrasinda kalkip kendi isini yapan sezeryani rahat gecmis insanlar olabilir ama fiziksel olarak tam iyilesme 3 ay. Uzun sure spor bile yapamiyorsun. Nasil ayni olur. nornal dogum istiyorsan doktorunu degis bol bol pozitif dogun hikayesi oku derim :KK66:

ah bu doktorlar.
kesin tatile filan gidicek. hakikaten ya.
ne demek ha alttan ha üstten kessem aynı. cidden yani.
biraz okuyup bilinçlenmek lazım.

geçen cumartesi nöbetçi doktor da az daha alıyordu gereksiz yere beni sezaryene.
bir de kendini şartlama diyor.
çok kızıyorum bu tür doktorlara...

Doktorum da ha alttan kesmisiz ha üstten diyor alttan kesime 10 gün popunun üstüne oturamayacaksin bebeğini yatarak emzireceksin bari üstten keserim rahat ol diyor:deli:resmen 2 arada 2 derede hissediyorum kendimi ilk çocuğum bir de.
Ben de aynı durumdayım acaba hamgisi daha çabuk iyileşir

Cati sonrasi hafif kanama normal diyorlar. Benim doktorum yapmiyor o yuzden tam bilmiyorum.bir kere erken dogum riski oldugu icin acilmama baktilar baska hastanede. Nisani gelip 1 hafta sonra dogum yapan da var. Icini ferah tutmaya calis insallah saglikla alirsin kucagina

Inşallah canım ama benimkini zorla düşürdüğü için nişan dan bağımsız başlayacak başlarsa kasılmalar. 1 haftadır 3 cm açıkla dolaşıyorum tık yok

Merhaba kızlar iyi geceler herkese. 39+3de saat 22.40 civarinda oğlumu kucağıma aldım çok şükür :)
Sabah nişan gelmişti doktor kontrolünde doğum yavastan başlıyor dedi aksama tekrar çağırdı, 4 gibi gittiğimde açılma 2 cm olmuş doktor yatış verdi. Çok çok az eser miktarda suni sancı verildi ve benim sancilar kendiliğinden sıklaştı. 6~7 cm acilana kadar ciddi bi ağrı hissetmedim. Ve bebek hala yukarlarda kaburgami tekmeliyordu :) Sonrasi da yaklasik yarım saat sürdü ve normal doğum gerçekleşti. Sadece son aşamadaki yarim saat biraz zor gecti. Dogumda da saçı gorundukten sonra doktor azıcık bastırıp destek oldu o kadar. Birkaç yırtık ve birkaç kesi dışında çok şükür bir sıkıntım olmadı. Oğlum iyi 3290 gr doğdu boyunu sormamisim yarin eve gittiğimizde olcerim artık. En güzeli ikimiz de iyiyiz çok şükür, sağlığımız yerinde. Sarı bir sıvı da geldi göğüsten, ve daha kordon bile kesilmemisti sıvı geldiğinde. Şu an dikiş yerleri acıyor, ama melegim yanımda mışıl mışıl uyuyor, bu duygu paha bicilemez gercekten.
Bu arada burdaki destek hep aklimdaydi, herkese tekrar teşekkür ederim. Sancilar sirasinda aklima gelen herkese dua ettim, umarim işe yarar.
Hala bekleyenlerin inşallah benimki kadar kolay dogumlari olur kizlar. Beklemek zor evet doğum sancisinin son aşaması da kolay değil ama değiyor. :KK66:

kesinlikle haklısın. hareket etmesi de çok güzel çok harika duygular.
ama bazen öyle tekmeler dürtmeler yiyorum ki öncede haberim olsa iyi olurdu. boş bulunuyorum birden ve fena oluyor bunlar :KK70:
benim kız sag tarafa taşındı. ne zaman saga yatsam pat küt bam güm tepkiler alıyorum hanfedüden. sol tarafım komple uyuşuyor
bir de geceleri kaşınmaya başladım ben. gündüz yok ama geceleri rahatsız edici oluyor.
çıkaramıyorum tadını, keşke çıkarabilsem..

benimki de akşam saat 5 ten sonra başlıyor mesaiye. gündüz hareketliyiz ya her halde beşik gibi sallanmak hoşlarına gidiyor tontişlerin..
gece olayı sanırım hepimizde aynı. drmadan dön dön dön. sabaha kadar. sonra 11 e kadar yatıyorum çünkü anca uyuyabiliyorm.
yüz üstü yatmayı ahh ben deçoook özledim. bacagımı katlayıp dizime dayardım. digerini de dümdüz uzatırdım. ohh ne güzel de yayılırıdm.
sanki yıllardır hamileyim :KK70:

ah bu doktorlar.
kesin tatile filan gidicek. hakikaten ya.
ne demek ha alttan ha üstten kessem aynı. cidden yani.
biraz okuyup bilinçlenmek lazım.

geçen cumartesi nöbetçi doktor da az daha alıyordu gereksiz yere beni sezaryene.
bir de kendini şartlama diyor.
çok kızıyorum bu tür doktorlara...

Az kaldi az daha sabredelim nedense o can acitan tekmelerini bile ozlerim gibi geliyor ;)

doktor meselesine gelince maalesef bizim ulkemizde sezeryani kendine kolaylik olarak gorrn cok doktor var. Soyle ki anne bebegin sagligi el vermez sezeryan orada hayat kurtarir hic itirazim yok.belki ben de en sonunda sezeryan olacagim bilemem sartlar neyi getirecek. Ama en bastan bu mantikla yaklasmalarina sinir oluyorum. Iste bizim bebisler gunlerini gecirdiler o doktorlara kalsa en az 2 3 hafta oncesinde geleceklerdi dunyaya. Dogum sadece karin kesilmesi ya da vajinal dikis degil ki. Dikissiz dogum yapan kadinlar da var.dogum bebegin hazir olmasi dunyaya gelis saatini secmesi annenin salgilanan hormonlarla hazirlanmasi sut uretiminin baslamasi vs vs bir suru olgu var. Ben kan atimi bitsin de kordon oyle kesilsin diye beklerken adamlar 3 hafta once kesip alalim ne farki var deyince deli oluyorum. Yine diyorum sezaryana karsi degilim ama anneyi bebegi saglik durumu sartlsri vs vs.

Back
X