• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ay insallah tatlım ya.:dua::dua::dua:
doktor kontrolünden önce de agrıyordu ama doktor inmemiş dedi.
sanırım daha uzun süre agrıması lazım ki insin.

hay alllah ya. amma eziyet çektirdiler sana ha. ne demek dörde kadar bekle. bu sorumsuzluk bence. hamile kadın o kadar saat bekletilir miymiş !
insallah ertelemez canım benim. ben burdan sinir oldum seni tahmin edemiyorum. azıcık daha sabır inşallah hyatım.

sancın yeterli değil yani. benim de öyle yaa.
peki cuma kaça kaç oluyorsun. benim de perşembe kontrolüm var. perşembe versin suniyi istiyorum.
artık agrılarım beni çok zorlamaya başladı.
allahtan hava bugün serin de sıcaktan cıldırma noktasına gelmiyorum.
yoksa sularda 24 saattir kesik. duşta alamıyacaktım. o zaman camları acıp ay yeteeer diye bagırmaya başlardım her halde :KK70:

allah gönlüne göre versin canım.
gelsin ama artık ya. sabahları şu şiş ve uyuşuk el eziyeti canıma yetti artık !

41 e giriyoruz canım cuma günü doktor sen istesende ben bekletemem dedi şuan herşeyi normal ben sana kesin şuan almalıyım diyemem karar senin diyo e bu kadar normalse herşeyi bende kendimi şuan iyi hissediyorum e gideyim ben o zman yarın yine geleyim dedim gülüştük :KK70:peki dedi

Ağrılar benide mahvediyo canım ağlatıyo bile hareketlerin kısıtlı dün bende sen gibi dedim artık yeter yarın gidip söliycem diye ama düşününce sanki onun hakkına girmiş gibi hissettim e hazır olsa zaten gelir değil mi son güne kadar bekliycem napiim artık sağlıklı olsunlarda önemlisi o:dua:

ay benimde mi öyleydi acaba.
nobetci doktor suyun gelmiş. enfeksiyon olur yatıralım dedi. sezaryene alacaktı en son. eminim.
ben kaçtım oradan. iyi ki kacmısım. kendi doktorum snein gibi acıklama yapmadı. ama suyun yeterli.
sancı ve acılma yok bekliyeceksin dedi.
sanki dünya başıma yıkıldı. ben belki dogururum diye gitmiştim dün sabah.
ay ablamı bile getirttim istanbulun öteki ucundan. bir de şeker hastası.
çok pis vicdan yaptım ve dün gece yolladım onu eve. gitsin dinlensin evinde kızcagız.
kv gelicek perşembe akşamı. inşallah o gelmeden kızcem gelir. evde kafayı sıyırırım yoksa.
sanki herkes beni bekliyor gib. bu psikoloji zormus..

benim de kv geliyor. nazım da geçmez ki.
inşallah kadına lohusa psikolojisi ile ters bişi filan söylemem. aramız oldukca iyi. açılsın istemem.. off .. :KK43:

kaynana zaten zor.
bir de koc kadını da illa liderlik ister yani. uyumlu olabilir aslında ama sen gelinisin. illa sen ona uy isteyecektir.
aynı apartman çok çok çoook daha zor. koc olmasa bile zor.
allah sabır versin !

ay demek ki benim de öyle oldu. bi iki gün sızdı sızdı. sonra normal akıntıya döndü. su gibiydi akıntım.
demek suyum değilmiş. ama anlamadığım şey şu. turnusol neden maviydi ? kafamı bu kurcalıyor.
sanırım bu benim nişanım filandı diyeceğim. ondan da tırsıyorum yanlırım diye :KK70:

sagdan miniş bir yükselme oldu karnımda. ittirdim.
o miniş tepecikte elimi ittirdi.
aynısını eşime yaptırdım. ona da tepki gösterdi. bir an dogmuşta ayaklarıyla itmecilik oynuyor gibi geldi bize. gülüştük.
bunlar da çok şeker şeyler. ama dogsa da sevsek sanki karnım yerine, onu okşasak öpsek..

:KK70: :KK70: :KK70:

ay büyük gün belli olmuş. hadi bakalım darısı başımıza.
.çok sevindim adına canım...

ay inşallah öyledir canım. dün yerden kalkamadım eşim kaldırdı ama çıglık atmamak için dişimi sıktım. öyle fena sancı giriyor orama..
bu kadar acı çekiyoruz bari dogursaydım diye geçiridm içimden. az daha aglicaktım
Hehehe serricim :) yalan değil ama. Ben gebe kaldığım ay çok hastaydım aslında. Gerçekten eşimle yan yana gelememistik. O yüzden ben bebeğin yapıldığı günü saati bile biliyorum :))
Benim şişko göbekten pek eli ayağı gözükmüyor oglusumun. Yegeniminde görürdük aslında, ben de çok bekledim ama arada bir çıkıntı dışında bişi yok. O da artık elimi ayagimi dirsegimi bilemiyorum. Ama bazen uyku pozisyonu alırken dönüp poposunu yukarı iktiriyor. O çok bariz. O zaman sap sap seviyom valla :)

41 e giriyoruz canım cuma günü doktor sen istesende ben bekletemem dedi şuan herşeyi normal ben sana kesin şuan almalıyım diyemem karar senin diyo e bu kadar normalse herşeyi bende kendimi şuan iyi hissediyorum e gideyim ben o zman yarın yine geleyim dedim gülüştük :KK70:peki dedi

Ağrılar benide mahvediyo canım ağlatıyo bile hareketlerin kısıtlı dün bende sen gibi dedim artık yeter yarın gidip söliycem diye ama düşününce sanki onun hakkına girmiş gibi hissettim e hazır olsa zaten gelir değil mi son güne kadar bekliycem napiim artık sağlıklı olsunlarda önemlisi o:dua:
Ay hazır olsa da gelmeyebilir. Bazı bebekler hakikaten bekliyo içerde tembel oluyor.
Valla maşallah ne sabirlisin. Ben senin yerinde olsam hastane de Allah rızası için bi yudum suniiiii diye yalvariyo olurdum.

3 haftadır evde misin?? Ay günlerimiz de aynıymış seninle. Ben en son geçen cuma çalıştım. Yani iznimi hissettiğim bir dün bir de bugün vardı ve şimdiden pişman oldum. Çalışırdim ben daha yeaaa diye söylenip duruyorum. :) bebeğin gelmeye niyeti yok. Böyle günler saatler geçmiyor.
Is yerinde suyum gelcek diye korkudan bir de sabah erken kalkamıyorum diye işi bırakmaya karat verdim. İşin kötüsü gündüzleri yine uyuyamıyorum. Ve suyum hala gelmiyo. Du bakayım... Ben daha çalışırdım yeeeaaaa :KK70: :KK70:
Yavrum senin karnina ağrı saplanmio mu ya. Ben ayağa kalkamiyirm. Biraz mutfağa gireyim dedim alttan alttan baskı var. Oy benim karnım agrio ya. Neden acaba. Karnım hep acı hep sert :( değil çalışmak wc ye gitmek zor gelio şu an

Alla alla irem'cim benim o kadar aşağıda değil ama dediklerin bana da oluyor. Hele şu çiş meselesi çok can sıkıcı. Wc ye oturuyorum damla damla geliyor. Ayağa kalkıyorum. Hop bir daha geriye! Benim vajinadaki ağrı çok yürüyünce oluyor. Bir de pelvik kemiklerimin olduğu sağ sol kısımları ağrıyor ara sıra. Sanki bebek hep orayı tekmeliyormus gibi
Ben ağrıdan zor yürüyodum canım.seninde günün azalmış iyice.bebiş kanala giriyodur artık yavaştan tatlım.

doktora gittim baktı kontrol etti, doğum başlıyor yavaş yavaş dedi. Açılma başlamış. Ama gelen suyum değilmiş, ikili bi zar var, biri daha duruyor, bebeğin suyu hareketi iyi dedi. Sancılar doğum sancısıymış, çok düzenliymiş. En fazla yarına doğacak gibi görünüyor. Hayırlısı olsun bakalım, beklemedeyim :KK69:
Ayy cok heycanli hadi bakalim hayirlisi cok bekletmeden uzmeden gelir inşallah

ay insallah tatlım ya.:dua::dua::dua:
doktor kontrolünden önce de agrıyordu ama doktor inmemiş dedi.
sanırım daha uzun süre agrıması lazım ki insin.

hay alllah ya. amma eziyet çektirdiler sana ha. ne demek dörde kadar bekle. bu sorumsuzluk bence. hamile kadın o kadar saat bekletilir miymiş !
insallah ertelemez canım benim. ben burdan sinir oldum seni tahmin edemiyorum. azıcık daha sabır inşallah hyatım.

sancın yeterli değil yani. benim de öyle yaa.
peki cuma kaça kaç oluyorsun. benim de perşembe kontrolüm var. perşembe versin suniyi istiyorum.
artık agrılarım beni çok zorlamaya başladı.
allahtan hava bugün serin de sıcaktan cıldırma noktasına gelmiyorum.
yoksa sularda 24 saattir kesik. duşta alamıyacaktım. o zaman camları acıp ay yeteeer diye bagırmaya başlardım her halde :KK70:

allah gönlüne göre versin canım.
gelsin ama artık ya. sabahları şu şiş ve uyuşuk el eziyeti canıma yetti artık !
Canım ben doktora ağrıyan yerimi gösterip sorduğumda kanala iniyodur dedi inmiş demedi.zaten doğumdan kısa süre önce yerleşme oluyo.

Aglama canim uzuntu stres yok bunlar sutunu etkiler. İyui dusun. Motivasyon cok onemli. Sutum olucak siutum bebegime yeticek diye dusun hep.

Günaydın kızlar :)
Bu gece de doğuramadık :) nedense sancı hep gece gelirmiş gibi geceleri bekliyorum :KK48:

S sfer canım gözünüz aydın Allah analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inş. Sütün illaki gelecek, Allah o şekilde yaratmış. Bunu düşün ve kendini rahatlat. Sıcak kompleks yap. Bebişin emdikçe çoğalacak sadece biraz sabır. Herkes az yada çok ilk zamanlar aynı problemi yaşıyor.

Cnm çok iyi anlıyorum seni
Ben de hem o fabrika ürünü mamayı almasın istiyordum
Hem beni ememiyordu sutum gelmesine rağmen
Bu kez de sarılık olacak diye korkuyordum

Ilık duş al o da süt kanallarına iyi geliyor
Drum demişti
Benim sütüm 4.gün beyaz renge büründü ve arttı
İlk günler mama takviyesi yaptık ama genelde beni emdi
İnşallah bol su
ılık duş
moral ve
Uyku ile artacak senin de..
Canlarım son 800 mesaja kadar okuyabildim anca zaman zaman okuyup bitrcem inş :))) oğluşla hiçbişe vakit kalmıyomuş ama o dünyanın en güzel şeyiymiş meğer. Güzel dilekleriniz için Allah razı olsun şükür sütğm düzeldi biraz daha mamayı kestik 5.günden snra şuan 9 günlük kuzum doğum kilosunu yakalamasına 100 gr kaldı sarılık hala sınırda tedaviye gerek yok şimdilik dedi dr. Ama tedavi olsa bile bi gün beraber bebişimle yatış yapılıp yanımda ışık alcakmış düzelcekmiş yine de inş gerek kalmaz... Ben de mastit olsum göğüslerim enfeksiyon kaptı kullanmak istemeye istemeye antibiyotik kullandım 3 gün umarım oğluş etkilenmemiştir Rabbim sağlık sıhhat versin gerisi yalanmış dünyanın en güzel şeyi de evlatmış Allahım acılarını yaşatmasın herkese sağlıklı huzurlu doğumlar yaşamlar vakit buldukça yazacağım hepinizi çoook öpüyorumm

Yavrum senin karnina ağrı saplanmio mu ya. Ben ayağa kalkamiyirm. Biraz mutfağa gireyim dedim alttan alttan baskı var. Oy benim karnım agrio ya. Neden acaba. Karnım hep acı hep sert :KK43: değil çalışmak wc ye gitmek zor gelio şu an
Ben ağrıdan zor yürüyodum canım.seninde günün azalmış iyice.bebiş kanala giriyodur artık yavaştan tatlım.
Alla alla benim öyle ağrım yok. Bazen çişim olunca zorlaşıyor yürümek ama yürürken genelde rahatım. Yarım saatlik yürüyüşler yapıyorum. Sonuna doğru baskı hissediyorum vajinama. Ama öyle ağrıdan yuruyemem diye bişi yok.
Ara ara yalancı sancılarim başladı herhslde. Belime bir ağrı saplanıyor. Karnım olduğu gibi kasiliyor uyuşuyor. Ama toplasam bir dk anca. Bir de gün içerisinde on defa anca oluyor aralıklı aralıklı.

Alla alla benim öyle ağrım yok. Bazen çişim olunca zorlaşıyor yürümek ama yürürken genelde rahatım. Yarım saatlik yürüyüşler yapıyorum. Sonuna doğru baskı hissediyorum vajinama. Ama öyle ağrıdan yuruyemem diye bişi yok.
Ara ara yalancı sancılarim başladı herhslde. Belime bir ağrı saplanıyor. Karnım olduğu gibi kasiliyor uyuşuyor. Ama toplasam bir dk anca. Bir de gün içerisinde on defa anca oluyor aralıklı aralıklı.
Aslına bakarsan ben de aynı senjn anlattığın şeyi yaşıyorm. Da bugün özellikle sabahtan beri var. Hayırlısı bakalimm ben normal istemedikce yavrum normal mi gelmek istio ki. Belim de çok agrio. Adet olmuş gibi kasiklarim agrio. Acaba sancı boyle bişe mi. Sancı anında bebek hareketli oluo mu acaba ben onun hareketlerinden acisindan dün gece ağladım . Simdj de var o ağrı :(

Aslına bakarsan ben de aynı senjn anlattığın şeyi yaşıyorm. Da bugün özellikle sabahtan beri var. Hayırlısı bakalimm ben normal istemedikce yavrum normal mi gelmek istio ki. Belim de çok agrio. Adet olmuş gibi kasiklarim agrio. Acaba sancı boyle bişe mi. Sancı anında bebek hareketli oluo mu acaba ben onun hareketlerinden acisindan dün gece ağladım . Simdj de var o ağrı :KK43:
Kuzum onlar kemiklerin hareket ettiği içindir. Şimdi pelvik kemikleri, kaburga, omurlar hep yer açıyor bebeğe ve doguma.
Doğum sancısı girip çıkıyor unutma. Bir saat içinde 6 kere kasılma yaşarsan anca doğum başlamış oluyor. Yoksa benim yaşadığım kasılmalar saatte ya da iki saatte bir. Bunlar yalancı sancı. Hazırlık amaçlı sadece :)

Kızlar alıntı yapamadım tek tek paşam doğduuuu 3.800 kg 52 cm suanlık iiyiz ikimizde bnm biraz ağrım var
gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün.:KK200::KK200:
ne güzel. seninki yanlış alarm değilmiş :dua:
maşallah tontiş paşana. umarım kolay bir dogum olmuştur.
benimki de tontiş. aynı kilolarda.

ay benimde mi öyleydi acaba.
nobetci doktor suyun gelmiş. enfeksiyon olur yatıralım dedi. sezaryene alacaktı en son. eminim.
ben kaçtım oradan. iyi ki kacmısım. kendi doktorum snein gibi acıklama yapmadı. ama suyun yeterli.
sancı ve acılma yok bekliyeceksin dedi.
sanki dünya başıma yıkıldı. ben belki dogururum diye gitmiştim dün sabah.
ay ablamı bile getirttim istanbulun öteki ucundan. bir de şeker hastası.
çok pis vicdan yaptım ve dün gece yolladım onu eve. gitsin dinlensin evinde kızcagız.
kv gelicek perşembe akşamı. inşallah o gelmeden kızcem gelir. evde kafayı sıyırırım yoksa.
sanki herkes beni bekliyor gib. bu psikoloji zormus..

benim de kv geliyor. nazım da geçmez ki.
inşallah kadına lohusa psikolojisi ile ters bişi filan söylemem. aramız oldukca iyi. açılsın istemem.. off .. :KK43:

kaynana zaten zor.
bir de koc kadını da illa liderlik ister yani. uyumlu olabilir aslında ama sen gelinisin. illa sen ona uy isteyecektir.
aynı apartman çok çok çoook daha zor. koc olmasa bile zor.
allah sabır versin !

ay demek ki benim de öyle oldu. bi iki gün sızdı sızdı. sonra normal akıntıya döndü. su gibiydi akıntım.
demek suyum değilmiş. ama anlamadığım şey şu. turnusol neden maviydi ? kafamı bu kurcalıyor.
sanırım bu benim nişanım filandı diyeceğim. ondan da tırsıyorum yanlırım diye :KK70:

sagdan miniş bir yükselme oldu karnımda. ittirdim.
o miniş tepecikte elimi ittirdi.
aynısını eşime yaptırdım. ona da tepki gösterdi. bir an dogmuşta ayaklarıyla itmecilik oynuyor gibi geldi bize. gülüştük.
bunlar da çok şeker şeyler. ama dogsa da sevsek sanki karnım yerine, onu okşasak öpsek..

:KK70: :KK70: :KK70:

ay büyük gün belli olmuş. hadi bakalım darısı başımıza.
.çok sevindim adına canım...

ay inşallah öyledir canım. dün yerden kalkamadım eşim kaldırdı ama çıglık atmamak için dişimi sıktım. öyle fena sancı giriyor orama..
bu kadar acı çekiyoruz bari dogursaydım diye geçiridm içimden. az daha aglicaktım

canım suyun sızmış da olabilir. Yani bi anda tamamı boşalmayabiliyormuş, az da olsa sızıntı olduğunda turnusol kağıdında görünebilir belki. Doktor suyun yeterli diyorsa dinle bence.. hani tecrübeli falan olduğumdan değil de ne bileyim, bu ara doktora bıraktım resmen kendimi, ne derse hee öyle miymiş tamam olur moduna girdim :KK53:

şimdi düşünüyorum acaba gidip suni sancı verin banamı desem:110:
kanala girmeyenlerin doğum esnasında girebiliyomuş sancıyla belki bi dürtmemizi istiyo sıpacık:KK6::KK48:
Canım insan kendisi bilir acı eşiğini yani eğer acı esiginin dusuk olduğuna inaniyosan ve sağlık açısından bi sorun olmuycani inaniyosan bence suni alma kimsenin sevkini kurmak istemem ama sırf bu yuzdende doğruları söylemeden edrmiycem ben normal dogum taraftarıyım ama acıya dayanamiyosan bekle çünkübelirli bi süre sonra acıya dayanmak zor oluyo ki suni verilip dogumdaku sureyide uzatabilirsin

şorr diye dökülen bir çay bardagı civarı su, o kadar. gerisi gelmedi. ama sızıyor yine de. aşağısı zaman zaman ıslanıyor.
doktorum suyuna baktı, hiç riskli bi durum yok suyu var. hareketleri de var. beklicez dedi.

inşallah canım.
her gidişte alttan muayene. kurcalan kurcalan açılma yok. canım sıkılıyor.

hiç sorma. canım bişi yapmakta istemiyor. ne yaparsak yapalım onlar gelmiceklerse bi anlamı yok diyorum.

susuz değiliz ki canım. kontrolde suyuma baktı. acil gittiğimde de o doktor bana çok suyun var bile dedi. bu doktorum buna güldü. çok su değil az su riskli dedi. kendi doktorum 50 küsü yaşında. bana daha çok güven veriyor.
öteki doktora kalsam bebegimi zorla kesip almıştı benden cumartesi günü belki de..

hiç sorma miranda. ablam da geldi yanıma doguruyorum diye. ortalığı velveleye verdim. canım çok sıkıldı. :KK43:
kv de gelişini erteledi. o zamana kadar gelirse de gelir artık napalım. yalnız olma diyor ablam. ben hastanede yalnız olmaktan korkmuyorum. eşim olsun yeter yanımda.

canım iki ayrı ultrason 3700 üstü deyince ben de ister istemez ikna oluyorum.
sezeryan için bahane görmüyor bunu doktorum. çatın iyi dogurursun diyor.
ama ben yine de korkuyorum. bazen acaba sezeryan mı olsam diye düşündürmeye başladı ki ben kafaya normali takmıştım baştan beri .. bilemedim
Bende tam sana baştan beri nekadar normalde kararlisin canm helal olsun diycektim canm kendine guveniyosan psikoloji cok onemli cocuktada tehlike olmuycaksa normal dogurma fikrinden cayma derim ki icimede öyle doğuyor ddogum yapcagim zamanda hastanede bi kadın uç gün sancisiyla inatla normal doğumu beklemiş ve 4.100 doğurmuş demekki dogansa var sen yaparsın hayırlısıyla ins:KK46::nazar:

Back
X