2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Maalesef ben de topikten ayrılıyorum. Bugün bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Bu benim 4. Kaybım ve sebep bulunamadı. Hayirlisi Allahtan. Allah sizin bebeklerinizi size bagislasin
Ahh canım ne desem bilemiyorum sözler bitiyor malesef. İyi bir tıp merkezine git canım. İyice araştırma yapsınlar. Tüp bebek merkezinde araştır canım umarım iyi bi doktorla karşılaşırsın kucağına bebeğini alabilirsin. Allah sanada çifter çifter versin.
 
Günaydın kızlar... Ayın 22 snde rendevum var doktor ikili tarama testi yapacağız dedi. Bu testle ilgili bilgisi olan var mı? Nedir yaptırılmalımıdır?
 
Beni tanıyan herkes erkek olacak diye düşünüyor , tahmin ediyor, senin oğlana alırız bu beşiği diye ağzından kaçıyor :)

ama onlara gebelik haberini vermeden ben çin takvimine bakmistim erkek çıkmıştı,ondan mi , eşimin de benim ailemdede genelde erkek çocuklar var ondan mi bilmem. Bana baştan beri erkek gibi geliyor. Aslinda gebe kalmadan hayallerini kurduğum bi kız bebekti.

Yanılirim belki diye tahminimi de uzun süre kimseye söylemedim ama yine de herkes erkek dedi durdu. Hatta teyzem dün aradı (rüyaları korkutucu derecede çıkar ) sen erkek kıyafeti hazırla kaç oldu seni oğlan çocuğuyla gördüğüm dedi. Ben gebe kalmadan aylar önce de böyle rüya görmüştü 3 kere.


Şeker yüklemesi için ben de kararsizdim. Ailemde şeker var çünkü , ama açlık ve tokluk kan şekeri baktirdi doktorum. İkisi de gayet iyi sınırlarda çıktı.

Açlık ve tokluk sekerinde de,seker yuklemesinde de mantık aynı. Tokluk kan sekerinde yemek yiyip 2 saat sonra değerlerine bakılıyor , şeker yuklemesinde seker yiyip değerlere bakılıyor.
Şeker yiklemesine yönelinmesinin bi sebebi şu, herkese aynı düzeyde şeker vererek belli bir taban üzerinden değerlendirmek. Tokluk kan sekerinde hastaya yemek ye iki saat sonra gel dediğinde sonuçlar güvenilir olmayabilir çünkü hasta test sonucundan korkup her zaman yediginden az yemek yiyebilir. Ya da iki saatliğine eve gitmemek için gidip bol kalorili bir pizza yiyebilir. O zaman da sonuçlar kadının günlük yasantisindaki durumundan alakasız bi yere varır.

Kendimle ilgili ailemden dolayı risk taşıdığımı düşünüyorum, kilom da fazla. Açlık tokluk testlerini yine tekrarlarım zamanı geldiğinde, risk unsuru birşey cikarsa o zaman yükleme yapılsın sesim çıkmaz. Yoksa hiçbir risk unsuru yokken o kadar yükleme yapılmasını istemiyorum kendime.

Bunu istememem için de iki sebebim var, Birincisi gün içinde direkt beyaz şeker olarak hemen hemen sıfır şeker tüketerek yaşıyorum. Direkt beyaz şekerin vücuda yararı olmadığından eminim. Zaten çeşitli gıdalarla gerekenden fazla şeker alınıyor vücuda. Bana verecekleri o 50 gr veya 100 gram şeker benim belki 6 aylık tüketimim kadar bir miktar desem doğrudur.
İkinci sebebim de şekerli gidalardan midemin çabuk bulanmasi, (ki bu durum riskin varsa rafa kaldırılabilir) öyle icmesi kolay değil o kadar şekeri aç karnına.


Karatay in fikrine katildigimdan değil o konuda net fikre sahip değilim yani zarar konusu düşündürücü. Bebeğe zarar verip vermediği konusuna evet ya da hayır diyemem.. duruma ya da kişiye göre değişik sonuçlar olur. Şekeri yüksek bi insana şeker yüklemesi zarar veremez çünkü şeker hastalığı varsa çok çok zararlı bir durum bebek için . Ama şeker konusunda riski yoksa koyun gibi herkesi dizip ayni testi yapmak da mantikli bir seçim değil. Eleme yöntemleri olmalı. Hiçbir risk arzetmedigim halde testten teste gezmemeliyim. Özellikle grbrlikte. Down sendromu yani ikili ve üçlü testlerle ilgili düşüncem de bundan ileri geliyor. Öncelikle doğru çıkmadığı için tabiki ve tedavisi olmadığı için, bunun yanında down sendromu ile ilgili hiçbir riskim yok. Ailede down sendromu öyküsü yok, yaşım ileri değil, çok çok çocuk doğurmuş değilim. Vs vs risk unsurlarının hemen hemen hiçbirini taşımıyorum, bu bende olmayacağı anlamına gelmez ama olasiligimi çok düşürür. Bu kadar riskim yokken yanlış çıkan bir testi neden yaptirayimki.

Off ne çok yazdım :) umarım anlatabildim demek istediğimi. Umarım herkese de yardımcı olabilirim :)

Bende istemiyrm şeker yüklenmesini.Sadece 1 amcam şeker hastası.Başka kimsede yok ki o da sınırda veya sınırın biraz üstü çıksa yine diyet vs veriolarms.Yani zaten bariz ciddi bi sıkıntı olsa hemen çıkar gibime gelio.Karatay harici onaylamayan da çok doktor var.şans eseri dışarda karsilastgmz bi doktor da yaptırma demişti yanmdaki hamile arkadsma.Yani bilemiyrm İnşallah onda da yaptrmama sansimz olur.Hatta ben o haftalar doktora gitmemeyi bile dusunuyrm
 
Günaydın kızlar... Ayın 22 snde rendevum var doktor ikili tarama testi yapacağız dedi. Bu testle ilgili bilgisi olan var mı? Nedir yaptırılmalımıdır?
Canım bende kararsızdım 2 li testte ama down sendromu yanında kalp rahatsızlığı varsa oda belli oluyomuş. Randevum de doktoruma sorcam tavsiye ederse yapcam bide ayrıntılı usg yaptırırım. Ama inşallah temiz çıkar 3 lü4 lü test yaptırmam gibi.
 
Aynen kan testi ve ultrasonla tanı konuluo zaten.benm 4 ay önce kimyasal gecirdgmde teşhis kondu.tiroit bezimde şekil bozuklklri vardı.işlevini yapamio.zaten 4 aydır ilaç kullaniorm dozunu ayarlayamams doktor.ondan tsh dusmemis.ilaç dozunu arttirdik 15 gün sonra hamile oldgmu öğrendim.hamile oldgmu öğrenince de kontrole gittim.tiroit bezi baya baya küçülmüş.Şimdi yine kontrol zamanım geldi.haftaiçi gitcm İnşallah bakalm.inşallah yukselmemstr.Senin ultrasonda Bişey çıkmadı dimi
İnşaAllah kontrol altında dır sorun çıkarmaz sana. :)) bende bir nodül çıktı ilaç dozu falan normal günde 1 kere sabah alıyorum. Tekrar 1 ay sonra işte kontrol bakalım inşaAllah ilaç etki etmiştir
 
Bende istemiyrm şeker yüklenmesini.Sadece 1 amcam şeker hastası.Başka kimsede yok ki o da sınırda veya sınırın biraz üstü çıksa yine diyet vs veriolarms.Yani zaten bariz ciddi bi sıkıntı olsa hemen çıkar gibime gelio.Karatay harici onaylamayan da çok doktor var.şans eseri dışarda karsilastgmz bi doktor da yaptırma demişti yanmdaki hamile arkadsma.Yani bilemiyrm İnşallah onda da yaptrmama sansimz olur.Hatta ben o haftalar doktora gitmemeyi bile dusunuyrm

Doktorunun katı görüşlü olduğunu dusunuyor san hiç gitme bence de. Zaten ilerleyen zamanda öyle sürekli muayene olmayacak ki. Şimdi gelişimi devam ediyor mu diye sürekli gidip duruyoruz. Kontrollerinde direk o hafta gel şeker testi yapacağız derse. He de gitme. Sonra sorarsa da il disindaydik filan dersin
 
Kızlar karnınız kasık agrınız fln oluyormu benım ilk zmn lar oluyordu suan hiç olmuyor tedirgin oldum bır sorun mı var acaba
 
Maalesef ben de topikten ayrılıyorum. Bugün bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Bu benim 4. Kaybım ve sebep bulunamadı. Hayirlisi Allahtan. Allah sizin bebeklerinizi size bagislasin
Canım cok gecmiş olsun ne denir bilemem :KK43: ancak hayırlısı buymuş demekten baska birsey gelmiyor elden. .
 
Benim burnuma herşey kokuyor. Zaten eskiden de koku hassasiyetim vardı ve bundan yıllar önce yumos kullanmayı bıraktım. Şimdi kat ve kat fazlası var koku hassasiyetinin.
benim bebeğim sata göre 1 hafta geride olduğu için kalp atisini duyamamistim böyle hassasiyetlerin başlaması sevindiriyor. .bebeğim buyuyordur diye teselli ediyorum kendi mi :)

Benim de 14 nisanda randevum. Evet canım 11. Haftadan itibaren yapılıyor ikili test. Ben de kendi doktoruma istemedigimi soyleyecegim. Sorun çıkaracağını sanmıyorum . Sonuçta o testlerin genelde yanlış ciktigini ve ne olursa olsun aldırmak istemedigimi söylediğimde inkar edecek değil bu durumları diye düşünüyorum .
Bende aynı şekilde ikili test filan istemiyorum. .Risk var deyip sağlıklı bebek dünyaya getirip hamileliklerini üzüntüyle geçirenleri biliyorum. .o yüzden bebek aldırmadı düşünmeyen biri olarak bende test yaptırmayı düşünmüyorum. .

Kizlar hatirliyosaniz gecen haftadoktor bana bos gebelik demisti bugun farkli bi doktora daha gidecegim yarin da baska bi doktora gidecegim simdi ben kurtaji düşünüyorum daha once kurtaj olan arkadaslar hatirlatmak istemiyorum bunu ama yardiminiza ihtiyacim var bugun gidecegim doktor devlet hastanesinde yarin gidecegim ozel muayenehane de kurtaji nerde yaptirmaliyim sizce ? Ozel hastane hi tane var balikesir de orayi da sevmedigim icin gitmek istemiyorum
Canim cok çok geçmiş olsun seni çıkıyo anlayabiliyorum. .Ekim ayında bende Bebeğimi kaybettim ..Doktorum bebek küçük olduğu için kendiliğinden düşer dedi ve ben 2 haftaya yakın bekledim ama kanamam dahi olmadı. .ile olunca özel hastaneye gittim Dr kese etrafında kanama alanlarının oluştuğunu her an şiddetli ağrıyla düşük yapabilecegimi fakat kendisi parça kalma ihtimaline karşı kürtaj önerdi. .bende kabul ettim. .narkoz verildiği için ağrı hissetmiyorsun ama manen ağır bir durum. .ben evde bebek konusunu kapanmıştım ve 3 adet döneminden sonra Rabbim tekrar nasip etti. .bizim ilki tüp bebekti. .o yüzden bu süreci ne kadar çabuk atlatirsan vucud kendini o kadar çabuk hazırlıyor. .umarım bunlara gerek kalmaz ve sen bebeğinin küçücük kalbinin attığını duyarsin
 
Maalesef ben de topikten ayrılıyorum. Bugün bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Bu benim 4. Kaybım ve sebep bulunamadı. Hayirlisi Allahtan. Allah sizin bebeklerinizi size bagislasin
Çok üzüldüm tarifsiz bir durumm.. Allah yardımcın olsun , sabır versin inşallah. . Umarım sağlıklı bir bebek nasip eder Rabbim sana.. neden bulunamadi yazmissin genetik testlerinin hepsi yapıldı mı?? Bir kaç genetik test var bununla ilgili hatta eşine bile yapmaları gereken testler var. Yaşadığın şehri bilmiyorum ama ordaki tıp Fakültesinin tıbbi genetik bölümüne başvur bence..
 
Kızlar birşey sormak istiyorum. Benim geç döllenme oldu yani bebegimi öğrendiğimde daha bir buçuk haftalikti eğer adete göre olmuş olsa ben şuan 9 veya 10. Haftamda olurdum sanırım. Şimdi benim bebeğim 7 haftalık görünüyor ya hani bu arayi kapatması gerekiyor mu? Onu merak ediyorum. Yani 9. Haftaya yetişmesi gerekiyor mu?
 
Maalesef ben de topikten ayrılıyorum. Bugün bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Bu benim 4. Kaybım ve sebep bulunamadı. Hayirlisi Allahtan. Allah sizin bebeklerinizi size bagislasin
Canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm :KK43: Allah yardımcın olsun
 
Kızlar birşey sormak istiyorum. Benim geç döllenme oldu yani bebegimi öğrendiğimde daha bir buçuk haftalikti eğer adete göre olmuş olsa ben şuan 9 veya 10. Haftamda olurdum sanırım. Şimdi benim bebeğim 7 haftalık görünüyor ya hani bu arayi kapatması gerekiyor mu? Onu merak ediyorum. Yani 9. Haftaya yetişmesi gerekiyor mu?
Yok canım gerekmiyor nasıl kapatsın o 7 haftalık. Arayı kapatanlar geriden gelenler
 
X