2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Durumu şöyle ifade edeyim ozaman dudaklarım kurumuş yara olmuştu gözlerim şişti kızarmış yüzüm krem gibiydi faranjitten sesim kalınlaştı ayakta duramıyorum. Kadın doğumcu beni görür görmez kulak burun boğaza yönlendirdi sonra bebeğe baktı. En iyisi kullanmak galiba. İğnelik olmadan. Doktordan iyisinimi bilcez demi ama.
 
 
Canım Allah yardımcın olsun.. Bi arkadaşım aynı senin gibiydi doktoru bi ilaç vermiş şimdi daha iyiyim demişti. Doktoruna bi danis istersen bunun için bi ilaç var onu verir..
 
Canım inşallah ihtiyacın kalnaz ama iyi bi doktorda yaptır.. Kürtaj çok önemli. . Benim rahmimse yapisiklik oluştu 1.5 yıl hamile kalamadim ve histereskopi olmak zorunda kaldım.. hangi doktor daha uzmansa kesinlikle ona git ..
 

Beni tanıyan herkes erkek olacak diye düşünüyor , tahmin ediyor, senin oğlana alırız bu beşiği diye ağzından kaçıyor :)

ama onlara gebelik haberini vermeden ben çin takvimine bakmistim erkek çıkmıştı,ondan mi , eşimin de benim ailemdede genelde erkek çocuklar var ondan mi bilmem. Bana baştan beri erkek gibi geliyor. Aslinda gebe kalmadan hayallerini kurduğum bi kız bebekti.

Yanılirim belki diye tahminimi de uzun süre kimseye söylemedim ama yine de herkes erkek dedi durdu. Hatta teyzem dün aradı (rüyaları korkutucu derecede çıkar ) sen erkek kıyafeti hazırla kaç oldu seni oğlan çocuğuyla gördüğüm dedi. Ben gebe kalmadan aylar önce de böyle rüya görmüştü 3 kere.


Şeker yüklemesi için ben de kararsizdim. Ailemde şeker var çünkü , ama açlık ve tokluk kan şekeri baktirdi doktorum. İkisi de gayet iyi sınırlarda çıktı.

Açlık ve tokluk sekerinde de,seker yuklemesinde de mantık aynı. Tokluk kan sekerinde yemek yiyip 2 saat sonra değerlerine bakılıyor , şeker yuklemesinde seker yiyip değerlere bakılıyor.
Şeker yiklemesine yönelinmesinin bi sebebi şu, herkese aynı düzeyde şeker vererek belli bir taban üzerinden değerlendirmek. Tokluk kan sekerinde hastaya yemek ye iki saat sonra gel dediğinde sonuçlar güvenilir olmayabilir çünkü hasta test sonucundan korkup her zaman yediginden az yemek yiyebilir. Ya da iki saatliğine eve gitmemek için gidip bol kalorili bir pizza yiyebilir. O zaman da sonuçlar kadının günlük yasantisindaki durumundan alakasız bi yere varır.

Kendimle ilgili ailemden dolayı risk taşıdığımı düşünüyorum, kilom da fazla. Açlık tokluk testlerini yine tekrarlarım zamanı geldiğinde, risk unsuru birşey cikarsa o zaman yükleme yapılsın sesim çıkmaz. Yoksa hiçbir risk unsuru yokken o kadar yükleme yapılmasını istemiyorum kendime.

Bunu istememem için de iki sebebim var, Birincisi gün içinde direkt beyaz şeker olarak hemen hemen sıfır şeker tüketerek yaşıyorum. Direkt beyaz şekerin vücuda yararı olmadığından eminim. Zaten çeşitli gıdalarla gerekenden fazla şeker alınıyor vücuda. Bana verecekleri o 50 gr veya 100 gram şeker benim belki 6 aylık tüketimim kadar bir miktar desem doğrudur.
İkinci sebebim de şekerli gidalardan midemin çabuk bulanmasi, (ki bu durum riskin varsa rafa kaldırılabilir) öyle icmesi kolay değil o kadar şekeri aç karnına.


Karatay in fikrine katildigimdan değil o konuda net fikre sahip değilim yani zarar konusu düşündürücü. Bebeğe zarar verip vermediği konusuna evet ya da hayır diyemem.. duruma ya da kişiye göre değişik sonuçlar olur. Şekeri yüksek bi insana şeker yüklemesi zarar veremez çünkü şeker hastalığı varsa çok çok zararlı bir durum bebek için . Ama şeker konusunda riski yoksa koyun gibi herkesi dizip ayni testi yapmak da mantikli bir seçim değil. Eleme yöntemleri olmalı. Hiçbir risk arzetmedigim halde testten teste gezmemeliyim. Özellikle grbrlikte. Down sendromu yani ikili ve üçlü testlerle ilgili düşüncem de bundan ileri geliyor. Öncelikle doğru çıkmadığı için tabiki ve tedavisi olmadığı için, bunun yanında down sendromu ile ilgili hiçbir riskim yok. Ailede down sendromu öyküsü yok, yaşım ileri değil, çok çok çocuk doğurmuş değilim. Vs vs risk unsurlarının hemen hemen hiçbirini taşımıyorum, bu bende olmayacağı anlamına gelmez ama olasiligimi çok düşürür. Bu kadar riskim yokken yanlış çıkan bir testi neden yaptirayimki.

Off ne çok yazdım :) umarım anlatabildim demek istediğimi. Umarım herkese de yardımcı olabilirim :)
 
Canim bende o yuzden korkuyorum inşallah gerek kalmaz ama yuzde 90 alinacak sadece hastane mi muayenehane mi bilemedim ne yapsam ikisini de goreyim diye bugun birine yarin diğerine gidecegim ama bakalim saol kuzum cevabin icin
 

Doktor gördükten sonra birşey diyemeyiz zaten canı. Dedim ya öksürük vs daha kötü bi durumda olduğumu dusunseydim giderdim. Kadın dogumcu beni gördü ve ağız yüz dagilmisti. O da savaşmak gerektigini soyledi dayanamazsan yazalım.ilaç dedi. Ben de onun rahatlığıyla da dayandim :) bizi bilen doktorlarımız onlara güvenden en iyisi sanırım
 
Günaydın kızlar

Haftasonu fazla ayakta kaldım hemen ağrı başladı. Bazen akıntı geliyor kanamam oldu sanıyorum. Sorunsuz geçer inşallah bundan sonraki süreç

Hakkında hayırlısı olsun. En kısa zamanda tekrar bebek sahibi olursun inşallah

G grafiker kaybın için üzüldüm .Tekrar sağlıklı bir gebelik yaşarsın inşallah
 
Arkadaslar doktor benden yaklaşık 15 tane yada.daha fazla test istedi sizden de bu kdr.çok test. İstediler mi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…