2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
M miumao bu Arada böyle ezberlemenin sana hayatında bir faydası oldu mu mesela okuma yazmayı erken mi söktün yoksa okulda mı öğrendin

Bir de geçmiş olsun kuzuların nasıl oldu iyileşti mi, benimkiler birbirinin saçını başını yolmaya başladı vallahi :)
 
Cok saol canim, iyilestiler sukur. Oyuncak kavgalari basladi yavas yavas. Kiz emeklemeye baslayinca tabi, kacinilmaz son :)

Okumayi erken sokmemisim ama o donem anaokulu ogretmenim annemlere ogretmek icin caba sarfetmemelerini yoksa birinci sinifta cok sikilacagimi soylemis. Hatirladigim kadariyla sinifimda okumayi ilk soken cocuk bendim.

Okul gosterilerinde en uzun ezber benim payimda olurdu, cunku cok rahat ezberliyordum.

Sozelim ve edebiyatim hep cok kuvvetli oldu. Lise doneminde il capinda yarismalardan birincilik aldim. Felsefe olimpiyatlarina katilimci olarak secildim.

Su an is hayatima bakinca aman aman bir faydasi yok ama egitim ve sosyal hayatimi cok kolaylastirdi diyebilirim.
 
Şuanda mümkün mertebe farklı uyarıcilar vermen gerekiyor. Farklı şeyler yaptıkca yeni sinaptik bağ olusur ve böylece istediğin şeyi elde etmiş olursun. Tabii bir defa yap bırak şeklinde değil egzersiz gibi düşün. İlgilenmiyor gibi yapsa da emin ol o alacağıni alır, sen uyarı ver bolca ...
 
Ne güzel şeyler bunlar. Maşallah...hep çocuklar almasın maşallahi :))
 
Kizlar selam. Bir konuda fikrinizi almak isterim, acaba yanlis mi yapiyorum sorulari kafamda ucusuyor iki gundur :)

Bildiginiz gibi benim 2.5 yasindaki sut danam hala emiyor. Ama ben artik yipranmaya basladim bu emzirme seanslarindan. Gunduz devamli sagim yapip aksam 5bucuktan 10a kadat bir o cocuk bir bu cocuk emzirmekten yoruldum ve oglana biraktirmaya karar verdim.

Bir haftadir memeleri ayirdim. Bu senin bu kardesinin memesi seklinde :) cuma gununden bu yana diyorum ki senin mememende sut bitti, cunku sen cok guclu emiyorsun hemen bitiyor. Memeye sut gelince sana haber verecegim diyorum ve yatma zamanina kadar emzirmiyorum. Yatma saatinde 20ye kadar sayip o kadar emziriyorum, sonra aliyorum memeyi. Itiraz etmiyor.

Yalniz haftasonu bir kere altina cis yapti, bize haber vermedi. Bir kere de oyuna dalip kakasina zamaninda yetisemedi.

Simdi ben bu iki konuyu ayri ayri mi ele almaliyim?? Yoksa beraber mi dusunmeliyim??

Ya da soyle daha dogru olur dediginiz bisey var mi??

Dun sabah uyaninca emdi, bir de bu sabah uyaninca emdi. Bu sabah oni emzirirken sanki cocugu hic gormemisim gibi ozledigimi farkettim.. size de boyle oldu mu??
 
Canım yaşadığın duyguyu ben de yaşamıştım. Hatta suçluluk bile hissetmiştim. Çok normal ama zorluğunu yasiyorum diyorsun bence birakmak iyi bir karar gibi duruyor.

Diğer mevzu. Önce memeden kesip sonra WC en iyisidir. Bence önceliğin memeyi birakmak olmalı. Burada yasadigi duyguyu tuvalet olayında gösterecektir yani çişini yapsın demiyorum ama öncelik bu olmasın. İkinci planda kalsın. Haber vermelisin diyip geç bence. Ozetle ayrismadan ozerk olamaz. Tuvalet alışkanlığı daha ozerklik gerektiren bir şey, memeden ayrismadan yapılırsa zor olur.
 
Yani emzirmediğim zaman oğlumdan uzaklaşmışım, onu yalnız bırakmışım gibi hissediyorum. Ama dediğin gibi, sonsuza dek emziremeyeceğime göre bu duyguya alışmam lazım. Şu an günde 3 kereden fazla emzirmiyorum, o da itiraz etmiyor.

Tuvalet konusunda ise yuvadaki öğretmeniyle konuştum. Genel anlamda memeyi azaltmanın bir etkisini kendisinin görmediğini, hırçınlık ya da isyan gibi bir durum olmadığını dolayısıyla bağımsız iki olay gibi düşünmekte fayda olduğunu söyledi. Senin de tavsiyeni dikkate alarak tuvalet meselesini zaman bırakmaya karar verdim. Sonuçta kakasını çişini söylemeyi, tuvalete yapmayı biliyor. Zamanla alışkanlık oturacak.
 
Slm kızlar emzirmeyi bırakınca bana olan duskunlugu bitecek diye düşünerek ayırmak istememistim ben tam bırakmaya karar verdiğim dönemde hamile kalınca Dr artık sana ihtiyacı olan başka biri dediği an bitti bende ve hiç düşündüğüm gibi olmasa halada kızım bana düşkün nazi kızgınlığı herşeyi bana yapar
 
Benim gibi ikinci olunca ilkinden şikayetçi olan varmıdır acaba
Kızımi anlatacak bişey bulamıyorum yada ben abartiyorum istediği herşeyi almaya çalisiyorum oyun oynuyorum dışarıya çıkarıyorum yapabileceğim herşeyi yapiyorum ama o eski çocuk gitti beni dinleyen anlayan yerine başka çocuk geldi yüzüme bakmıyor konuşurken gözlerini kaçırıyor başkasının malinada benim diyor dün babaannesi bozuk para varmış masada almış yanlış olduğunu anlattım zorla bıraktırdim ve çok çizgi film izliyor kapattirmiyor sürekli mızmız ağlıyor ve bende sinirlendiğim zaman zor sakinleşemiyorum eski komşum vardı çocuklara çok bagirirdi kapım pencereme kapalı olsa da sesini duyardım bende ona benzesin bağırmak istemiyorum ama bazen sınırları aşıyor kendimi çaresiz hissediyorum
 
Sanırım ben de artık kestim memeden oğlumu. En son bir hafta önce emdi. Şimdi arada soruyor, meme burda ama süt bitti o yüzden emmek yok, sevebilirsin istersen ya da başını yaslayabilirsin diyorum. Israr etmiyor. İki gündür sormuyor da zaten. Galiba oğlumla emme serüveni buraya kadarmış, 2018 le beraber bitti.. Kızımı da arka odada gizlice emziriyorum. Kardeşini uyutacağım, sen bekle beni diye gidiyorum emzirip geliyorum. Zaten kızım da 8 ay 10 günlük oldu, öyle yenidoğan gibi devamlı emmiyor.

@OMRUMMMM açıkçası bazı davranışları kardeş temelli olmayabiliyor. Bazıları da yaşlarının getirdiği davranışlar. Acaba sendrom sizde devam mı ediyor (ki çok normal), yoksa kardeş temelli davranışlar mı bunlar?

Kardeş temelliyse ne yapılabileceğini daha detaylı araştırmak lazım. Ancak yaşın getirdiği bir davranış değişikliği ise sabretmekten ve sabırla anlatmaktan yapacak başka birşey yok.
 
Uzmeden memeyi bırakmış olmaniza sevindim senin içinde hayat kolaylaşır.
Kardeş kiskancligi mi yoksa yaş mı bilemiyorum öncede söylediğim gibi dedeler büyükler olmadığı sürece sıkıntı yok onların yanında kiskaniyor bellide ediyor ama eşyalar konusunda bazen benim diyor onun kuculenleri için içten içe kiskaniyorsa da ben ayırt edemedim
 
Merhaba kızlar :) bir konuda size danışmak istiyorum. Bu sefer konu oğlum değil, kızım.

Haziran ayında İzmir'de çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın düğünü var, davet edildik. Düğün otelde değil, otelde olsa çocukları alıp ben çıkardım, eşim devam ederdi ancak böyle bir şansımız yok.

Biz de epey düşündük ve çocukları bir gece bırakalım, uçakla gidip gelelim dedik. Oğlum kalır bizsiz, babanne ya da anneanne yanında olsa ona yeter. Ama kızımı kestiremiyorum. O dönem 14 aylık olacak..Bir gece kalabilir mi bensiz, bu onda duygusal bir sıkıntı yaratır mı acaba?

İkisini de bırakırsam anneanne/babanne ve bakıcımız bir gece bizim evimizde çocuklarla kalacaklar. Ama yine de benim yokluğum sorun yaratır mı, bilemedim.. Kafamda deli sorular..
 
merhaba cnm. seni arar diye tahmin ediyorum. emzik vs. kullanıyorsa o sakinleştirir gece bir iki kez ağlar diye tahmin ediyorum. pışpışlayınca sakinleşir. ben oğlumu bir kaç kez anneme bırakmıştım. eşimle yalnız bir gece geçirmek için. annem hiç aramadı. sabah sorduğumda hayır hiç ağlamadı emziğini verdim uyudu ama ben uyuyamadım hiç demişti :) 15 aylıktı. sonra da emziği bırakmıştık vs. ama emzik varsa sakin tutar.
 
merhabalar, bizi il sağlık müdürlüğünden arayıp çocuk psikoloji bölümüne çağırdılar.

benim oğlum da 31 ayını bitirecek. 10 kelime dışında başka bir kelimesi yok. rakamları 5 e kadar sayabiliyor. (10 kelimeye dahil etmedi doktor) çiş ve kaka geldiğinde çi ya da kaka diyor. ingilizce one ve two bana da bir aydır mama demeye başladı. Saat kavramını öğrendi tabi saatin kaç olduğunu bilmiyor. yelkovan ya da akrem 11'in üzerindeyse 2 1 diyor. söyleyemediği rakamların üzerindeyse kendince söylemeye çalışıp aa saat 8 mi diyorum hayı, aa saat 7 mi diyorum edet diyor.
Kitapta A, E, O, S harflerini gösteriyor.

motor gelişim testleri yapıldı. (testte; renkler, hayvanlar, daire, kare, üçgen, ellerini yıkama, zıplama, koşma, 10lu küp dizme, 9 parçalı puzzle, rakamlar, camdan dışarı bakma, kapı kapama, masadan bir cismi anneye verme, diş fırçalama oyuncak diş fırçası, tek ayak üzerinde durma, çantası yanındaysa çantasındaki ürünleri bize sorup oğlumdan çantandan kilodunu ver komutu, anne nerde baba nerde, petek sıcak mı soğuk mu, sandayenin altına yat, sandalyenin üstüne çık, topa ayağınla vur, topu anneye at, eller, ayaklar, çene, yanak, göz, kulak, göbek, kirpik, kaş, bacak ve kollarını göster yapılan testin bir parçasıydı.) hiç birini yanlış yapmadı. hepsinden geçti. doktor şöyle konuştu. 31 aylık bir erkek çocuğu için 10 kelime yeterli şu anlamda yeterli zaten söylenen hiç bir şeyi aksatmadan yapıyor algısı çok açık fark ettiyseniz bir komutu iki kere tekrar etmedim, yabancı biri olarak komutumu ikiletmedi ve yaptı bu da okula gitmesinden kaynaklıdır normalde çocuklar yabancı biri ile hemen iletişim kurmazlar, test sonucu çok başarılı dedi. ha 2,5 yaşındaki bir çocuk en az iki kelimeyi bir araya getirip cümle de kurması lazım dedi. çene kasları ile ilgili bir sıkıntısı var gibi 100 çocuktan 2 sinin çene kasları tam anlamıyla işlevini gerçekleştiremiyor size önereceğim şeyi zaten yapmış ve okula vermişsiniz, bol bol sakız çiğneyebilir evde dil hareketleri yapabilirsiniz, dil terapisti için biz 4 yaşı beklemeyi öneriyoruz dedi. üzerine gidip çok fazla zorlama da yaparsanız ters tepip daha çok içine kapanmasına neden olursunuz. okulda emin olun ki yeterince zorluyorlardır zaten dedi.
26 aylık başladı okula, okula başladığında sadece 3 kelimesi vardı. anne baba ve dede başka hiç birşey söyleyemiyordu. Allah izin vermedikten sonra istediğin kadar zorla olmuyor maalesef işte.
Yanında film vs izleyemiyoruz hemen dikkatini çevirip ekrana bakıyor ve aaaaa diye bağırıyor. Geçen günlerde film izlerken bir kadın ve erkek öpüşmeye başladı ve sonra tahmin edersiniz ki yattılar. hemen elini büzüp parmak uçlarını öpüp yanağına götürdü ve eliyle yatma pozisyonu yaptı. anne baba anne baba demeye başladı. hiç beklemiyorduk filmde böyle bir sahne çıkar da dikkatini çeker diye. şok olduk kapattık hemen. eşim diyo konuşsa anlatacak başkalarına da.
 
Canim emzik yok, iki cocugumda da kullanmadim emzik. Bakalim insallah hakkindan gelmeyi basarirlar.
 
Uzman degilim ama yani cizdigin tablo gayet guzel geldi bana. Varsin konusmasin, gec konussun. Hani cok mu karaduzen dusunuyorum bilmem ama her cocugun ritmi oyle farkli ki! Simdi birebir kizimla oglumu gozlemliyorum ve cok net goruyorum bunu.

Yani ayni aylari baz alip da kiyaslama yaparsam kizim cocuksa oglum armutmus, yok oglum cocuksa kizim canavar diyorum. O derece farkli gelisimleri. O yuzden diyorum ki artik cocugunu rahat birak :)) zehir gibi masallah, daha napsin cocuk.

Film mevzusuna gelince.. arada biz de izliyoruz o oyuna daldi sanip ama ozellikle siddet sahneleri ilgisini cekiyor bi anda tvye kilitleniyor. Hemen kapatiyoruz ya da degistiriyoruz. Biliyorsun benim oglan da gec konustu, yeni yeni 3 kelimeli cumlelere basladi. Yarim yarim konusmasi da, tam bebek konusmasi gibi. Ilk kez dinleyen biri anlamaz yani. Konusmuyor diye anlamiyor saniyor insan ama yok, cin gibiler. Filmde cocuk bisikletten dustu, bizimki gecen yaz parkta oynarken yaraladigi dizini acip uff dedi.
 
GecrGec bu saatinde ayaktayim çünkü 4 gündür kızım hastaydı şimdi bir baktım bianda oğlum ateşlendi kızında Çarşamba gece 4 tek bianda ateslenmisti akşam Dr götürdüğümde influenza virüsü halk tabiri ile domuz gribi olmuş hemen ilaca başladık 3 günde toparlandı Dr bebekle evleri ayırın yada odaları demişti bulaşıcı dedi ve sanırım bulaştı 3 aylık olmasına 3 gün var ilaç ağır kullanilirmi bilmiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…