• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Mama kullanan anneler aranizda SMA kullanan var mi?
Galiba 3cesitmis hangisini kullaniyorsunuz?
Suan aptamil veriyorum ama sma anne sutune daha yakinmis bu yuzden buna gecmeyi dusunuyorum

Suan aptamil veriyorum ama sma anne sutune daha yakinmis bu yuzden buna gecmeyi dusunuyorum
bizde ama aldik ama hic dikkat etmedim fakat aptamil comfort 0 in daha iyi oldugunu soyluyorlar ben bulamadim maalesef

sut az diye az bir takviye yapiyoruz fakar birakcaz sut cogalinca

tecrübeli anneler bebekler ne zaman dan itibaren bizleri net görüp takip ederler bilinçli güler Ler. nette iki ay diyo ama nesne takibi falan olmuyor bizdee
Net gormeyi arastirmadim ama kizim 5gunlukken falan esim elini takip ettirdi ve her seferinde takip etti-ediyor ama ne olarak goruyor bilmiyorum :))

olbey olbey selam canım. Kızına kullandığın emzik avent soothie mi, neydi? Memnun musun kolay tutabiliyor mu, ağır demişler nette bebek tutamıyor demişler. Sen ne diyorsun bu konuda?

2650 dogan kizim ilk gunden itibaren sorunsuz tuttu. Diger alternatifim nuk emzikti arada onu da vermeyi denedim ama ogurdu hep. Goren herkes kendi kadar emzik yorumunda bulunsa da ben mememi perisan etmemesinden oturu kendisine ayrica mutesekkirim. Ama agir olmasi kime gore ve neye gore anlamadim.

tecrübeli anneler bebekler ne zaman dan itibaren bizleri net görüp takip ederler bilinçli güler Ler. nette iki ay diyo ama nesne takibi falan olmuyor bizdee

Canim takip kontrolu yapiyorsan kirmizi ve siyah nesnelerle denemeye basla. Ilk 6 yil diye bi uygulama var. ona gore su an emerken yuzumu gorebiliyor. Haftalara gore net gorebildigi mesafe artiyor ama net bilgi icin kitap karistirmam lazim :))

Ilk ayirt ettikleri renk siyah ve kirmizi onda netim ama :)

Bize hipp organik mamayi onermislerdi.onu kullanioruz.tadi cok guzel degilmis bu yuzden anne sutunude birakmiolarmis bu mamayi ictiklerinde die duymustum

Canim takip kontrolu yapiyorsan kirmizi ve siyah nesnelerle denemeye basla. Ilk 6 yil diye bi uygulama var. ona gore su an emerken yuzumu gorebiliyor. Haftalara gore net gorebildigi mesafe artiyor ama net bilgi icin kitap karistirmam lazim :))

Ilk ayirt ettikleri renk siyah ve kirmizi onda netim ama :)
tamam canım tşk ettim . ;)

Kızlar bi yardım edin akıl verin 26 eylülde olmuştu kızım benim hala sütüm yok.sürekli ağlıyor uyumuyor du. Arada mama verip emzirmeye çalışıyordum ama boş memeyi almiyordu.artık hiç durmayinca bugün Dr. Geldik.aç kalmış dedi.2 saat arayla 50cc mama dedi.bide sarılık çıktı şimdi hastanede kuvezde.ben mamayi siringayla veriyorum ama boğazında kalıyor biberonla versem sütüm gelince memeyi almaz mi ki ? Bide benim sütüm ne zaman gelecek kendimi çok eksik hissediyorum ne yapmam lazım sagiyorum humana çay içiyorum sadece ağız denilen geliyor azar azar.başka yok.bi yardım edin
Bide belimden aşağısı hep şiş patlayacak bomba gibiyim bu sislikler için onerebileceginiz bişey varmı ?

Kızlar bi yardım edin akıl verin 26 eylülde olmuştu kızım benim hala sütüm yok.sürekli ağlıyor uyumuyor du. Arada mama verip emzirmeye çalışıyordum ama boş memeyi almiyordu.artık hiç durmayinca bugün Dr. Geldik.aç kalmış dedi.2 saat arayla 50cc mama dedi.bide sarılık çıktı şimdi hastanede kuvezde.ben mamayi siringayla veriyorum ama boğazında kalıyor biberonla versem sütüm gelince memeyi almaz mi ki ? Bide benim sütüm ne zaman gelecek kendimi çok eksik hissediyorum ne yapmam lazım sagiyorum humana çay içiyorum sadece ağız denilen geliyor azar azar.başka yok.bi yardım edin
Bide belimden aşağısı hep şiş patlayacak bomba gibiyim bu sislikler için onerebileceginiz bişey varmı ?

Lavman yaptir canim sislikler icin hazir hastanedeyken cok rahatlarsin. Su an onceligin kuzunun kuvezden cikmasi sanirim. Mamayi biberonla ver eziyet cekme hic ama 0 numara (premature) emzigi olan bi biberon olursa onu cekmeye calisirken emmesi de guclenir. Sutun bebek emince gelir emmiyorsa su an gogus uclarini harap etmeden pompalamayi deneyebilirsin hastane tipi bi pompayla.

Insalaah kuzucuk cabubak cikar kuvezden. Kendini eksik hissetme su an sadece ritminizi bulamamissiniz o kadar. O da sen de saglikli olunca hepsi duzene girer.

Duşu doktorum 3. günde açık şekilde alıp duş sonrası üzerini sadece gazlı bezle örtmemi istemişti, duş almadan dayanamam ben, 2. gün taburcu olup eve geldiğimizde duş aldım hemen,o gün göğüsler sertleşti ama hemen inmedi süt, ertesi gün yine duş aldım o gün ilk 40 cc süt gelmişti, sezaryen bandı diye bir şey varmış, eczaneye sorduk , yokmuş, klasik sargı bandı verdi, onu kullanmadım, streç filmle sarmak da zor geldi, açık vaziyette duş almıştım ben.
Bende dün akşam duş aldım belki gelir sütüm diye ama sagiyorum da gelen yok :KK43:

Lavman yaptir canim sislikler icin hazir hastanedeyken cok rahatlarsin. Su an onceligin kuzunun kuvezden cikmasi sanirim. Mamayi biberonla ver eziyet cekme hic ama 0 numara (premature) emzigi olan bi biberon olursa onu cekmeye calisirken emmesi de guclenir. Sutun bebek emince gelir emmiyorsa su an gogus uclarini harap etmeden pompalamayi deneyebilirsin hastane tipi bi pompayla.

Insalaah kuzucuk cabubak cikar kuvezden. Kendini eksik hissetme su an sadece ritminizi bulamamissiniz o kadar. O da sen de saglikli olunca hepsi duzene girer.
Tamam o biberon dan alayım boyle cok zor oluyor.lavman bacaklardaki sisliklere iyi geliyor mu.defalarca söylüyorum doktora bi ödem söktürücü bi bitkisel ilaç bişey verin diye anca yürü bol su iç diyor tamam ama artık çok sizliyor gittikçe daha da şişiyor kimseye anlatamadım hiçbişey yapmıyorlar

Tamam o biberon dan alayım boyle cok zor oluyor.lavman bacaklardaki sisliklere iyi geliyor mu.defalarca söylüyorum doktora bi ödem söktürücü bi bitkisel ilaç bişey verin diye anca yürü bol su iç diyor tamam ama artık çok sizliyor gittikçe daha da şişiyor kimseye anlatamadım hiçbişey yapmıyorlar

Hakli yuru bol su ic tuzu azalt maydanoz vs tuketebilirsin odem icin. Ama aci verecek kadar olmamasi lazim dogumdan sonra. Cok mu tuzlu tuketiyorsun acaba :(

Canim idrar cikisin nasil? Bobreklerle ilgili bi sorun olmusmuydu gebelikte. Doktorum dogum sonrasi bakmisti bobreklerime de nedenini bilmiyorum ama.. Insallah cabucak rahatlarsin

Canım öncelikle gözün aydın bebeğini en kısa sürede kucağına almanı diliyorum..Duydun mu bilmiyorum ama emzirme destekleyici sistemler var..Zaten mama aliyosa bunu seni emerek almasini öneririm..Medela emzirme destekleyici sistem yaz Türkiye distribütörü vardir muhakkak bulursun..Çogu kisiye göre pompalar bebek gibi iyi çekmiyo bu sistem hem bebegi doyurur hem memeni kavramayi cekmeyi öğretir.Nacizane fikrim :KK16: Inşallah en kisa sürede bol bol sütün olur :KK200:

Kizlar ne.yaptiysam beceremiyrm su alt.degistirmeyi geceden beri 4 kere kiyafet degistirdim hasta olacak diye korkuyrm artik.baska marka.bez alacagim videolar izledim olmuyr olmuyr primayi arayip sormayi bile.dusundumbiliyrm iyi.marka.ben yapamiyrm galiba

Canım rezene süt yapıyor demle bir sabah bir akşam iç. Ben içiyorum gece sütüm şarıl şarıl akıyor resmen.

Kizlar ne.yaptiysam beceremiyrm su alt.degistirmeyi geceden beri 4 kere kiyafet degistirdim hasta olacak diye korkuyrm artik.baska marka.bez alacagim videolar izledim olmuyr olmuyr primayi arayip sormayi bile.dusundumbiliyrm iyi.marka.ben yapamiyrm galiba

Canim erkek bebek miydi senin kuzu? Eger oyleyse sorun ne sende ne bezde. Benim de oglumda ha bire kiyafet degismek zorunda kaliyoduk. Kizin yikanmadan yikanmaya degisiyo desem yalan olmaz :))

Pipiyi asagi yonlu kaptiyodum cok sert bukmeden. Bi de bezin belini aman sikmasin diyip gevsek birakma ve bi kat iceri dogru kuvirmayi dene az bisi. Ben arkayi da katliyorum kizda. Tazyikli kaka yapinca firlamasin bele diye. Ciste de ise yarayabilir.

Tum dertlerimiz boyle eglenceli olsun insallah :))

kızlar kaç aydır düşünüyodum Kızıltepeye dönsem mi donmesem mi diye..Okula 3 ay sonra baslamam gerekiyodu ama ben dönmicem heyet raporu falan filan idare edicem o yüzden ankarada ailemle kalcam ve bana ii bi doktor lazım..Ankarada bildiginiz iyi bi cocuk doktoru var mııı?

Back