• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Mama kullanan anneler aranizda SMA kullanan var mi?
Galiba 3cesitmis hangisini kullaniyorsunuz?
Suan aptamil veriyorum ama sma anne sutune daha yakinmis bu yuzden buna gecmeyi dusunuyorum
Ben sma kullanıyorum. İlk gece çok ağladı hiç uyumadı diye eşim gitti aldı. Da çeşidini bilmiyorum canım ya
2650 dogan kizim ilk gunden itibaren sorunsuz tuttu. Diger alternatifim nuk emzikti arada onu da vermeyi denedim ama ogurdu hep. Goren herkes kendi kadar emzik yorumunda bulunsa da ben mememi perisan etmemesinden oturu kendisine ayrica mutesekkirim. Ama agir olmasi kime gore ve neye gore anlamadim.
Gitti gidiyor un sitesinde miydi tam hatırlamıyorum o tarz yorumlar vardı, bebek tutamıyor ağır olduğu için ağzından düşüyor diye. Benim bebek 1 aylık olacak yakında. Büyüdü de nuk emziği zor alıyor. Yani alışacak inşallah, öyle umuyorum ama acaba avent alsam mı kolay alışması için diye düşünüyorum bi de benim için en önemlisi yumuşak bir emzik mi bu?
d_d_m d_d_m canım sağolasın yorumun için. Ucu yumuşak mı peki bu emziğin? Bu arada geç oldu ama hayırlı olsun oğlun. Hayırlı evlat olsunlar hepsi inşallah

Mama kullanan anneler aranizda SMA kullanan var mi?
Galiba 3cesitmis hangisini kullaniyorsunuz?
Suan aptamil veriyorum ama sma anne sutune daha yakinmis bu yuzden buna gecmeyi dusunuyorum
Canım biz ilk günler sma verdik, 2 gündür hastayım yine sma veriyoruz, hem anne sütüne daha yakın, hem aptamile göre gaz problemi yaşatmıyor.

Ben sma kullanıyorum. İlk gece çok ağladı hiç uyumadı diye eşim gitti aldı. Da çeşidini bilmiyorum canım ya

Gitti gidiyor un sitesinde miydi tam hatırlamıyorum o tarz yorumlar vardı, bebek tutamıyor ağır olduğu için ağzından düşüyor diye. Benim bebek 1 aylık olacak yakında. Büyüdü de nuk emziği zor alıyor. Yani alışacak inşallah, öyle umuyorum ama acaba avent alsam mı kolay alışması için diye düşünüyorum bi de benim için en önemlisi yumuşak bir emzik mi bu?
d_d_m d_d_m canım sağolasın yorumun için. Ucu yumuşak mı peki bu emziğin? Bu arada geç oldu ama hayırlı olsun oğlun. Hayırlı evlat olsunlar hepsi inşallah

Canim soothie medikal silikon denen bi malzemeden yapilmis tek oarca ve kalin bi emzik. Disarda kalan kismi diger emziklerden daha kalin ama uc kismi inceltilmis. Berenin agzindayken yaptigi emme hareketini net sekilde goruyorum altindan. Emzigi agzinda rahat bi sekilde bukebiliyor.

Aynen burdaki gibi.

Selam anneler. Kalça çıkığı usg sinden geldik. Sonuçlar süper değil ne yazık ki sağ bacakta çıkıklık görüldü. Çift bezlenerek devam edeceğiz bir ay sonra tekrar usg ile bakılacak. Düzelmeye başlamazsa başka tedavilere geçilecek. Neyse ki çözümü var, Allah dermansız dert vermesin.
Kilo 4,5 a ulaşmış. Doktor diyet vermem gerekli ama boy ve kafa çapı da aynı fazlalıkta büyüdüğü için bir süre daha izleyelim dedi. Hatta kafasını biraz büyük buldu 3 aylık değerin üst sınırında gözüküyor dedi. Neyse ki babamız da koca kafalıymış da genetik herhalde dedik. :)) @ASSELL87 sen gittin mi doktora bugün?

Bizde az önce kalça usg sinden geldik. Bizde de istenilen gibi değil sonuçlar. Genetik olabilir denmişti forumda ama bizde yok. Çift bez kullanacağız demiştin normal kullandığın bezden mi bizim dr bez dik içine pamuk koy kurdele ile bağla dedi. 1 ay sonra tekrar usg çekilecek :(

Evet ucu yumuşak emziğin canım sağol Allah razı olsun hepimizin bebekleri hayırlı evlat olsunlar inşallah

Canim soothie medikal silikon denen bi malzemeden yapilmis tek oarca ve kalin bi emzik. Disarda kalan kismi diger emziklerden daha kalin ama uc kismi inceltilmis. Berenin agzindayken yaptigi emme hareketini net sekilde goruyorum altindan. Emzigi agzinda rahat bi sekilde bukebiliyor.

Aynen burdaki gibi.

Anladım canım, sağolasın. Chicco kullandım ben diğer çocuklarımda hep. O kauçuk ama bu tarz, içi dışı aynı malzemeden. Ona benziyor
Kauçuk olanlar acayip toz tutuyor ama

Arkadaşlar özellikle normal doğum yapan arkadaşlara bi sorum var kanamanız ne alemde birde dikişleriniz ne durumda kaçıncı günde düştüler
Benim 11.günüm bugün 3 gündür günlük pede geçtim o derece azaldı başka doğum yapan bir kaç arkadaşıma sordum onlar 40 çıkana kadar kanamanın devam ettiğini söylediler annemde kişiden kişiye değişiyor herkesin ki bir değil dedi kafam karıştı

Canim erkek bebek miydi senin kuzu? Eger oyleyse sorun ne sende ne bezde. Benim de oglumda ha bire kiyafet degismek zorunda kaliyoduk. Kizin yikanmadan yikanmaya degisiyo desem yalan olmaz :))

Pipiyi asagi yonlu kaptiyodum cok sert bukmeden. Bi de bezin belini aman sikmasin diyip gevsek birakma ve bi kat iceri dogru kuvirmayi dene az bisi. Ben arkayi da katliyorum kizda. Tazyikli kaka yapinca firlamasin bele diye. Ciste de ise yarayabilir.

Tum dertlerimiz boyle eglenceli olsun insallah :))
Evet cnm erkek ben.yukari dogru kapatiyrm pipiyu asagiya mi kapatmak lazim acaba o kadar sikmisim ki.bacaklari hep lastik izi olmus cok uzuldum

Arkadaşlar özellikle normal doğum yapan arkadaşlara bi sorum var kanamanız ne alemde birde dikişleriniz ne durumda kaçıncı günde düştüler
Benim 11.günüm bugün 3 gündür günlük pede geçtim o derece azaldı başka doğum yapan bir kaç arkadaşıma sordum onlar 40 çıkana kadar kanamanın devam ettiğini söylediler annemde kişiden kişiye değişiyor herkesin ki bir değil dedi kafam karıştı
Benim de 10. gün falan azaldı bugün 21 hala az az devam ediyor annen haklı kişiden kişiye devam ediyor 20 günde kesilen de var 40 günü geçen de benim ilkinde 40 dan sonra da ara ara gelmişti mesela 10.günde normal pede geçmen normal

İSTANBUL' da yaşayan arkadaşlarım, acil bir durum söz konusudur! :))

Evi boyatmak için boyacı arıyoruz. Birine sorduk ama fahiş bir fiyat aldık. Sizin güvenip yaptırdığınız biri var mıdır?

Yardımlarınızı bekliyorum. :D

İSTANBUL' da yaşayan arkadaşlarım, acil bir durum söz konusudur! :))

Evi boyatmak için boyacı arıyoruz. Birine sorduk ama fahiş bir fiyat aldık. Sizin güvenip yaptırdığınız biri var mıdır?

Yardımlarınızı bekliyorum. :KK70:

Canim 10 senedir istanbulda evliyim daha bi ev boyatmak kismet olmadi :)) hep sifir yapili evlere girdim. Ama fiyatlari hep 1,5 kat dusunun istanbul icin. Memnun kalacaginiz birini bulursunuz insallah

2650 dogan kizim ilk gunden itibaren sorunsuz tuttu. Diger alternatifim nuk emzikti arada onu da vermeyi denedim ama ogurdu hep. Goren herkes kendi kadar emzik yorumunda bulunsa da ben mememi perisan etmemesinden oturu kendisine ayrica mutesekkirim. Ama agir olmasi kime gore ve neye gore anlamadim.
Canim bugün bizde doktora gittik bebegim bir saat emiyi bazen bir saati de geçiyor dedik hayir yarim saat emcek daha da istiyorsa ya sag ver ya mama ya da emzik ver dedi. Mama vermek istemiyorum süt varken saçmalik bence emzigi de almiyor bir iki cekip ativeriyor nasil alistircam bi de normal degil mi bir saat emmesi 27 günlük daha

Evet cnm erkek ben.yukari dogru kapatiyrm pipiyu asagiya mi kapatmak lazim acaba o kadar sikmisim ki.bacaklari hep lastik izi olmus cok uzuldum

Pipiyi cok bukmen gerekmeyecekse asagi dogru kapamayi dene istersen canim. Bacaktaki iz bazen bacak kenarlarini bagladiktan sonra gevsetmeyince de olabiliyo. Kenarlar icerde kalmasin sadeceic lastik tutsun.

Canim bugün bizde doktora gittik bebegim bir saat emiyi bazen bir saati de geçiyor dedik hayir yarim saat emcek daha da istiyorsa ya sag ver ya mama ya da emzik ver dedi. Mama vermek istemiyorum süt varken saçmalik bence emzigi de almiyor bir iki cekip ativeriyor nasil alistircam bi de normal degil mi bir saat emmesi 27 günlük daha

1 aylik kontrolde bana da benzer seyler soyledi. Emzir yatagina birak cok tutma kucaginda, emzik almis guzel falan dedi. Adam bilse ben slingle geziyorum bocuk hep koynumda :))

Emzirme konusunda atistirmaci bebek diye bi tabir var ogun duzeni saglayamamis bebekler icin kullaniliyo. Ya az az sik emiyo ya da uzun bi emme yapiyo ama uyuklayarak bakinarak vs yani aktif emme suresi o 1 saat icinde ciddi bi zaman tutmuyor. O bebeklerde sindirim ve gaz sorunu oluyor surekli bi mide aktivitesi oldugu icin.

Bi de gak meme guk meme olayini da 40tan sonra mumkunse sonlandirmak oneriliyor psikolojik olarak. Cunku bebek her agladiginda memeyle bulusursa ilerde her probleminde her uzuntusunde yemege saldiran bi kisilik bozuklugu olusturabilecegi dusunuluyor.

Bebek mi buyutuyouz atomu cekirdeklerine mi ayiriyoruz diye dusunuyorum bazen. Hepi topu bi emzirme ustune bile bi dunya teori var :))))

Bizde az önce kalça usg sinden geldik. Bizde de istenilen gibi değil sonuçlar. Genetik olabilir denmişti forumda ama bizde yok. Çift bez kullanacağız demiştin normal kullandığın bezden mi bizim dr bez dik içine pamuk koy kurdele ile bağla dedi. 1 ay sonra tekrar usg çekilecek :KK43:
Geçmiş olsun canım. İnş 1 ay sonra hiçbirşey kalmamış olur.

Ben de hala normal ped kullanıyorum maalesef. Bugün 28. Gün dikişler hala tamamen erimedi ama ağrı sızı yok çok şükür. Ama ipler düğüm gibi duruyor.

Canim benim 27 günüm bugün doğum yapali dikislerim düşmedi doktor dikis alma falan yok kaynayip gitcek dedi kirkinci gün bi daha gel bakalim dedi. Bilmiyorum neyle dikti :bicak:Hala hafif kahverengi akıntım var peçete koyuyorum ped koyulacak kadar yok bende merak ediyorum ne kadar daha surcek bu akinti

Pipiyi cok bukmen gerekmeyecekse asagi dogru kapamayi dene istersen canim. Bacaktaki iz bazen bacak kenarlarini bagladiktan sonra gevsetmeyince de olabiliyo. Kenarlar icerde kalmasin sadeceic lastik tutsun.

1 aylik kontrolde bana da benzer seyler soyledi. Emzir yatagina birak cok tutma kucaginda, emzik almis guzel falan dedi. Adam bilse ben slingle geziyorum bocuk hep koynumda :))

Emzirme konusunda atistirmaci bebek diye bi tabir var ogun duzeni saglayamamis bebekler icin kullaniliyo. Ya az az sik emiyo ya da uzun bi emme yapiyo ama uyuklayarak bakinarak vs yani aktif emme suresi o 1 saat icinde ciddi bi zaman tutmuyor. O bebeklerde sindirim ve gaz sorunu oluyor surekli bi mide aktivitesi oldugu icin.

Bi de gak meme guk meme olayini da 40tan sonra mumkunse sonlandirmak oneriliyor psikolojik olarak. Cunku bebek her agladiginda memeyle bulusursa ilerde her probleminde her uzuntusunde yemege saldiran bi kisilik bozuklugu olusturabilecegi dusunuluyor.

Bebek mi buyutuyouz atomu cekirdeklerine mi ayiriyoruz diye dusunuyorum bazen. Hepi topu bi emzirme ustune bile bi dunya teori var :))))
Walla bende çözemedim canim bu işi :) yarım saat emince doycak mi acaba şuan yarim saat emzirdim koydum elini emiyo agliyo emzigi verdim böğüruyo onu da almiyo ben yine basladim emzirmeye yanlış mi yapıyorum acaba bilmiyorum

Back