- 2 Eylül 2014
- 1.275
- 3.641
- 133
- 40
Zaten evleneceğimiz tarihi neden kendi başımıza karar veriyoruz ki, patronlarımıza, işverenlerimize sormalıyızavukat arkadaşımın şefi de hamile kalma listesi yapmış, "hepinizin aynı anda evleneceği tuttu, yarın bir gün patır patır doğurmaya başlarsınız, peşinen söyleyim sırayla" demiş, " zaten çalışanların yatak odası direkt patronların yönetmesi gereken bir yer.
aldım canım direk perinatolojiye alınamıyor zaten kadın doğuma aldım o yönlendiriyo sanırım pzt gidicem bakalım hayırlısıCanım kanuni çok iyi bu konularda git mutlaka orası gerekeni yapacaktır ama randovu alsan daha iyi olur sefk kağıdın olsada sona bırakırlar bekletirler çok perinatolojiye randavu al bence yada gebe polikliniğine
Benim evde olur büyük ihtimalle, bende kalabalık pek istemiyorum bakalım bu kısımlara ben çok karışmıyorum annem ne derse o oluyor, hem eşimi ailesi hem de benim ailem burada olduğu için kalabalık olacağa benziyorHaklısın canım. Ben evde mevlüt yapmayacağım sanırım, kırkında eşime cami çıkışında lokum-çikolata filan dağıttıracağım, kendi aramızda, evde duası okunur ama kalabalık bir mevlüt olmayacak.
Çok tatlı maşallah kuzucuğaBiz doktordan geldik bugün. 2300 gram 45 cm olmuş bizim köfte dudak. Minyon bir tip olacak dedi doktor maximum 3-3200 arası doğarmış. Başı da korktuğum gibi üstte değil aşağıda. Bu vakte kadar hep sakin sessiz ilerledi, inşallah doğumu da aynı şekilde olur.
Teşekkür ederim canım, araştırıyorumGalactago sut arttirici damlanin adi buydu
bende burdaki annelerden duydum bitkiselmis isterseniz bi arastirin
sinemnur
sağol canım ne bilim dr normalde her bebekte 3 tane damar var ama seninkinde 2tane dedi ve kanuniye sevk ettişuana kadar gelişimi normal bebeğimin pzt gidicem canım çok sağol
Maşallah canım prensesineGünaydın biz bugun kızımızı gördük :) sağ böbreğinde biraz buyume vardı sukur duZelmis. 33+3 kilomuz 2300gr, boyu da 47 cm olmuş
Maşallah canım, boyu da kilosu da çok güzelMaşallah bebişlerimize.bizimkide sürekli hıçkırıyor doktorumuz normal dedi.kızlar bizde dün akşam kontrolden geldik.kızımız iyi çok şükür 35+4 olduk.kilomuz 2900 boyumuz 50 cm olmuş.nst ye bağlandık herşey normal cikti sancı yok.bakalım haftaya doktor çatı muaynesi yapcak doğum şekline karar vercek normal istiyorum ama bir yandanda korkuyorum.
Bendede ayrıntılıda dr söyledi canım zaten şuana kadar gelişimide normal ben bebekte bi problem görmüyorum dedi ama rapor yazıcam araştırma hastanesine git dedi protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum canım çalışıyorum bide elimden geldiğince dikkat ediyorum hayırlısı artık sağlıklı bi şekilde doğsunlarda kilo alır zaten yeterki başka problem olmasın canımCanim her bebekte sagda ve solda rahmi besleyen uterin arterler ve plesenta damari olmak uzere gelisimi etkileyen 3 damar var. muhtemelen sende damarlar tam olarak vardir ama direnc dedikleri kan akiminin olmamasi yuzunden oyle ifade etmistir. Damardaki direncler fizyolojik bi probleme neden olmuyor sadece dusuk kilolu doguma sebep olur. Oglumda da vardi simdi kizimda da direnc var 2 hafta gerideyiz ama dogunca kilo alir artik diyorum. Miadini tamamlamasi ve 2 kiloyu tamamlamasi yeterli su anda bizim icin.
Sendeki durum tam olarak bu mudur bilmiyorum ama eger buysa endiselenme. Protein agirlikli beslen dinlen kilo alimini desteklemeye calis. Yapabilecegimiz baska bisi de yok zaten
Benim evde olur büyük ihtimalle, bende kalabalık pek istemiyorum bakalım bu kısımlara ben çok karışmıyorum annem ne derse o oluyor, hem eşimi ailesi hem de benim ailem burada olduğu için kalabalık olacağa benziyor
valla canım ben uzaktayım yanımda olmasını istediğim bir annem bir de kardeşim keşke mümkün olsaBenim ailem de eşimin ailesi de doğuma gelecekler, ne kadar süre kalacaklar bilemiyorum, ben de eşim de yalnız kalmaya alışmışız, kalabalıkta yoruluyoruz biz. Bencillik mi ediyoruz, ihtiyacımız olur mu diye de düşünüyorum ama öteki türlü de yardımdan çok kalabalık beni daha çok yoruyor. Eşim " doğum olsun, biz hastaneden çıkalım ,evde sen kendine gel, birkaç gün bebekle birbirinize alışın, öyle söyleyelim" diyor, bana göre gayet mantıklıannem de 2 güne bir arıyor, "nasılsın, doktor bir şey dedi mi, günü belli mi" diye? görümcem de 24 haftalık hamile, kayınvalidem şimdi onunla ilgileniyor, hemen gelme taraftarı değil ama doğuma mecburen gelinecek, nasıl olacak bilemiyorum
Canım kadın dogum derken jinekoloğamı aldınaldım canım direk perinatolojiye alınamıyor zaten kadın doğuma aldım o yönlendiriyo sanırım pzt gidicem bakalım hayırlısı
3 aydan büyük olan gebe polikliniği ne aldım canım ordan dr yönlendiriyor çünkiCanım kadın dogum derken jinekoloğamı aldın
ya canın benim tam net ölçüm değil bunlar. 33+6 da gittiğimde 2650 dedi. 34+0 da gittiğimde 2340 dedi. arada yüzde onbeş lik fark oynuyor. bu ay zaten çok alacak haftada 200 gr yaklaşık. bu ay iyi beslen kendini toparlar. canını sıkmaKizlar dün doktora gittim bizim bebis 2 kilo olmus bana az geldi ya kizimi hic hatırlamıyorum cunku 30 . Haftada 1500 du 1 ayda 500 gram az mi sizce
Benimki de 1 ayda 600 gram almış 35 haftada 2300ü gördü. Doktor gayet iyi dedi hatta bu şekilde yavaş kilo alması istediğimiz bir şey dedi.Kizlar dün doktora gittim bizim bebis 2 kilo olmus bana az geldi ya kizimi hic hatırlamıyorum cunku 30 . Haftada 1500 du 1 ayda 500 gram az mi sizce
Şimdiden düşünme bunları canım. Ben de eşimden ayrıyım, hatta bu sabah İsrail'e uğurladım. Doğuma yetişeceği de belli değil. Çok kafaya takmıştım ama kendini üzmekten başka bir şeye yaramayacak inan. Bebeğinin sağlığını mutluluğunu düşün, onlarla da onlarsız da bir şekilde doğacaklar. Otobüs yolculuğu da kaç saat sürecek sana bilmiyorum ama uzunsa 20 günlükken riske atma derim. Ben de ilk ay İstanbul' a taşınacağım ama uçakla yolculuk yapacağız. Senin de o ihtimalin varsa güzel olur.Kızlar benim eşim yanımda değil ailemde kalıyorum maalesefhatta eşim doğumda da yanımda olamayacak doğumdan 1-2 gün sonra ancak gelebilecek. O süreç şimdiden gözümde büyüyor sonrasında da 10 gün kalıp gidecek biz 40i çıkana kadar burada kalacağız mevlud okutup öyle döneceğim evime. Bu arada kv tutturdu bursaya da getir akrabalar bebeği gorsun yarı kırkı çıkınca diye. Sizce 20 günlük bebekle otobüs yolculugu olur mu ? Hiç gitmek istemiyorum ufacık bebekle zor olacak gibi geliyor. Sanki doğumdan sonra ne kadar az insani görürsem o kadar iyi gibi geliyor.
Ben de eşime aynı şeyi teklif ettim ama zılgıtı yedim.Benim ailem de eşimin ailesi de doğuma gelecekler, ne kadar süre kalacaklar bilemiyorum, ben de eşim de yalnız kalmaya alışmışız, kalabalıkta yoruluyoruz biz. Bencillik mi ediyoruz, ihtiyacımız olur mu diye de düşünüyorum ama öteki türlü de yardımdan çok kalabalık beni daha çok yoruyor. Eşim " doğum olsun, biz hastaneden çıkalım ,evde sen kendine gel, birkaç gün bebekle birbirinize alışın, öyle söyleyelim" diyor, bana göre gayet mantıklıannem de 2 güne bir arıyor, "nasılsın, doktor bir şey dedi mi, günü belli mi" diye? görümcem de 24 haftalık hamile, kayınvalidem şimdi onunla ilgileniyor, hemen gelme taraftarı değil ama doğuma mecburen gelinecek, nasıl olacak bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?