• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Benim ailem de eşimin ailesi de doğuma gelecekler, ne kadar süre kalacaklar bilemiyorum, ben de eşim de yalnız kalmaya alışmışız, kalabalıkta yoruluyoruz biz. Bencillik mi ediyoruz, ihtiyacımız olur mu diye de düşünüyorum ama öteki türlü de yardımdan çok kalabalık beni daha çok yoruyor. Eşim " doğum olsun, biz hastaneden çıkalım ,evde sen kendine gel, birkaç gün bebekle birbirinize alışın, öyle söyleyelim" diyor, bana göre gayet mantıklı :halay:annem de 2 güne bir arıyor, "nasılsın, doktor bir şey dedi mi, günü belli mi" diye? görümcem de 24 haftalık hamile, kayınvalidem şimdi onunla ilgileniyor, hemen gelme taraftarı değil ama doğuma mecburen gelinecek, nasıl olacak bilemiyorum:KK43:
Yok canm çok haklısın bende ailem burda olmasına rağmen evimde eşimle yalnız olmayı seviyorum, seninkiler uzaktan gelecekler ve kalmaları gerekecek bu durum biraz zor, bende bunun olacağını pek sanmıyorum en fazla annem kalır diye düşünüyorum, söylememe durumu sanki zor annen sürekli arıyorsa hele ki son zamanlarda daha çok arar bu durumda sanki saklayamazsınız, ya da doktor tarih verirse yalan söyleyemezsin, hadi sonradan söyledin belki kırılabilir doğum zamanı yanında olmak istediği için, bilemiyorum ki, sonuç olarak öyle ya da böyle birkaç gün onların yanında olmasına alıştırman gerek kendini:KK43: çok düşünme bunları herşey olacağına varacak:KK200:

ya kızlar afedersiniz bazen iç çamaşırımda az bişey su gıbi ıslaklık oluyor. acaba ter mi yoksa suyum olabilir mi. bide beyaz bazen açık sarı akıntı oluyor mu sizlerde de ?
Bende bayadır var canm o ıslaklık hatta bir ara suyum geldi diye çok endişelenmiştim doktora gittim bebeğin suyu gayet iyi dedi, sanırım doğum için rahim hazırlanıyor, bu sıvılar akıntılar ondan

Kizlar dün doktora gittim bizim bebis 2 kilo olmus bana az geldi ya kizimi hic hatırlamıyorum cunku 30 . Haftada 1500 du 1 ayda 500 gram az mi sizceo_O
Şöyle düşünürsem doğumuna 1-1,5 ay var bebek gün geçtikçe daha çok kilo alıyor bundan sonraki ay 3 kilo olsa doğumunu da gayet güzel bir şekilde yaparsın, sağlıklı olsunlarda kiloları aldırırz biz onlara

Kızlar benim eşim yanımda değil ailemde kalıyorum maalesef :KK43: hatta eşim doğumda da yanımda olamayacak doğumdan 1-2 gün sonra ancak gelebilecek. O süreç şimdiden gözümde büyüyor :KK43: sonrasında da 10 gün kalıp gidecek biz 40i çıkana kadar burada kalacağız mevlud okutup öyle döneceğim evime. Bu arada kv tutturdu bursaya da getir akrabalar bebeği gorsun yarı kırkı çıkınca diye. Sizce 20 günlük bebekle otobüs yolculugu olur mu ? Hiç gitmek istemiyorum ufacık bebekle zor olacak gibi geliyor. Sanki doğumdan sonra ne kadar az insani görürsem o kadar iyi gibi geliyor.
Canım kusura bakma da lohusa kadın kucağında bebekle otobüsle bebek mi gezdirecek akraba akraba, nasıl mantıkmış anlamadım akrabalar görmek istiyorsa, kalkıp gelsin bir zahmet kırkı filan çıkınca.

Canım kusura bakma da lohusa kadın kucağında bebekle otobüsle bebek mi gezdirecek akraba akraba, nasıl mantıkmış anlamadım akrabalar görmek istiyorsa, kalkıp gelsin bir zahmet kırkı filan çıkınca.

Tamamen aynı düşüncedeyim canım eşime de söyledim sen bilirsin dedi zaten 40 i çıkmamış çocuğu öyle herkesin görmesine gerek yok bence de. Eşim zaten kestirip attı annesine söyledi görmek isteyen gelir görür diye. Bakalım umarım hala bu konuda ısrarcı olmazlar

Şimdiden düşünme bunları canım. Ben de eşimden ayrıyım, hatta bu sabah İsrail'e uğurladım. Doğuma yetişeceği de belli değil. Çok kafaya takmıştım ama kendini üzmekten başka bir şeye yaramayacak inan. Bebeğinin sağlığını mutluluğunu düşün, onlarla da onlarsız da bir şekilde doğacaklar. Otobüs yolculuğu da kaç saat sürecek sana bilmiyorum ama uzunsa 20 günlükken riske atma derim. Ben de ilk ay İstanbul' a taşınacağım ama uçakla yolculuk yapacağız. Senin de o ihtimalin varsa güzel olur.

Dusunmek istemiyorum inan canım hep erteliyorum aklımda :)

ooo maaşallah ideal kiloda ve sanki uzun boylu olucak bebiş:KK76:
Evet boyu bana biraz uzun geldi bakalım Nasıl olacak :KK46:
Gözün aydın canım:nazar: prensese de maşallah boyu kilosu gayet güzel:KK200::KK36:
Tesekkur ederiz Can'ım :anne::anneadayı:

Maşallah canım prensesine:KK200::nazar: Gözün aydın böbreğinin düzelmesine de çok sevindim, sağlıkla kalın:KK200:
Evet hep aklımdaydı çok sukur bende çok sevindim çok sagol Can'ım :KK200:

Kizlar dün doktora gittim bizim bebis 2 kilo olmus bana az geldi ya kizimi hic hatırlamıyorum cunku 30 . Haftada 1500 du 1 ayda 500 gram az mi sizceo_O

Tam 34 haftada 2 kg çıktı benimde. Normal dedi dr. Muhtemelen 2800-3200 arası doğacakmış. İllaki 3,5-4 kg olmasınada gerek yok bence. Önemli olan gelişimi sağlıklı mı?

Y yapayalniz1 yanlışım varsa düzelt ama doğum yapmış insanın evine hayırlı olsuna gidilir bildiğim. Hayırlı olsun deyip bebek görmek için milletin ayağına gidilmez. Hemde 20 günlük bir bebek otobüs ve lohusa kafasıyla. Bana söyleseler sanırım çok sert tepki verirdim. Eşin gayet güzel savunmuş. Sıcaktan bazı nöronlar yanmış sanırım kayınvalidenin :oha:

Arkadaslar sag gogsumun alti kaburgamin oldugu yere dogru batma seklinde bir agri var.oturunca artiyor.ayaga kalkinca bazen geciyor bazen ayaktada agri devam ediyor..ne olabilir acaba..bazen nefes nefese kaliyorum..dogum sancisi falan degildir dimi:((

Y yapayalniz1 yanlışım varsa düzelt ama doğum yapmış insanın evine hayırlı olsuna gidilir bildiğim. Hayırlı olsun deyip bebek görmek için milletin ayağına gidilmez. Hemde 20 günlük bir bebek otobüs ve lohusa kafasıyla. Bana söyleseler sanırım çok sert tepki verirdim. Eşin gayet güzel savunmuş. Sıcaktan bazı nöronlar yanmış sanırım kayınvalidenin :oha:
Yaa canm senin tepkilerine bayılıyorum:KK70::KK70: harikasın

:) onlar öyledir canim baştan beri kafalari bencilce çalışır. Onlarin olayi kiyaslama simdi kendi ailemin yanindayim ya birazda oraya gidermisim. Bana söylediğinde oglun getirirse gelirim yoksa tek basima gelemem dedim. Sonra gidip eşime demis biz goremiycez mi diye. Bursadan istanbul 2.5saat sürüyor gormek isteyen buyursun. Hem bakalim benim dikislerim iyilesecek mi bebegin durumu ne olacak dusuncesizler canim ben aliskinim :)

Benim ailem de eşimin ailesi de doğuma gelecekler, ne kadar süre kalacaklar bilemiyorum, ben de eşim de yalnız kalmaya alışmışız, kalabalıkta yoruluyoruz biz. Bencillik mi ediyoruz, ihtiyacımız olur mu diye de düşünüyorum ama öteki türlü de yardımdan çok kalabalık beni daha çok yoruyor. Eşim " doğum olsun, biz hastaneden çıkalım ,evde sen kendine gel, birkaç gün bebekle birbirinize alışın, öyle söyleyelim" diyor, bana göre gayet mantıklı :halay:annem de 2 güne bir arıyor, "nasılsın, doktor bir şey dedi mi, günü belli mi" diye? görümcem de 24 haftalık hamile, kayınvalidem şimdi onunla ilgileniyor, hemen gelme taraftarı değil ama doğuma mecburen gelinecek, nasıl olacak bilemiyorum:KK43:
Ay canım resmen içimi dökmüşüm gibi okudum seni:KK42: Bizde bir yandan gelsinler işlerimizi hallediyorlar diyoruz bir yandan da geldiklerinde çook bunalıyoruz.. Doğum öncesi bile yorucu oluyor doğumdan sonra bir de kalabalık artacak diye iyice gerildim.. Umarım tepemizde durup herşeye aşırı karışan insanlardan olmazlar ne diyelim :KK43:

:) onlar öyledir canim baştan beri kafalari bencilce çalışır. Onlarin olayi kiyaslama simdi kendi ailemin yanindayim ya birazda oraya gidermisim. Bana söylediğinde oglun getirirse gelirim yoksa tek basima gelemem dedim. Sonra gidip eşime demis biz goremiycez mi diye. Bursadan istanbul 2.5saat sürüyor gormek isteyen buyursun. Hem bakalim benim dikislerim iyilesecek mi bebegin durumu ne olacak dusuncesizler canim ben aliskinim :)

Bir zahmet kıymetli totişlerini kaldırıp torun görmeye gelecekler:KK53:
El kadar bebiş, sen doğum yapmış kadın yollarda olacak iş mi:oha:
Kapı kapı gezip alın bu benim bebe diyip gezdirecek halin yok :olamaz:
Bak aynı böyle görünür o olay :D :D :D

image.webp

Teyzoslar bugun kontroldeydik. Zeynep hanimin olcumleri tam gununde. 2617gr 47cm olmusuz. 15 gun sonra tekrar gidecegim kontrole. O zaman kesinlesecek dogum sekli ama simdilik normal gorunuyor. Gununden biraz once gelebilirmis. Hickirik olayini sordum. Cok iyi birsey hickirik olmasi dedi. Amniyon sivisini bolca yutuyormus o zaman. Suyu simdilik iyi ama yinede su icmeyi arttir ki son gunlerine kadar idare etsin azalirsa erken dogum olabilir dedi. Bizden haberler boyle :KK68:

Back
X