2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar merhaba, gaz sancısı olanlar,çocukların gaz sancısı çekmesinin sebebi vücutlarını hareket ettirememeleridir,sancılanınca fön makinesi tutmak vs. çözüm değildir o gazın çıkması lazım.Çocuğunuzu kucağınoza alın yürüyün veya beşikte sallayın yani vücut hareketi komple hissetsin,sizin kontrolünüzde yüz üstü yatırın,karnını sıcak tutun.

Süt saklayan anneler,sütün 333 kuralı vardır buzlukta 3ay normal buzdolabında 3gün oda sıcaklığında 3saat.Farklı sütleri üst üste ekleyip asla saklamayın süt bozulur.

Bunlar sayfada rastladığım bir kaç sorundu elimden geldiğince cevap vermek istedim,malumunuz iki ay boyunca hastanede kalmaktan gerek kendi çocuğumun sıkıntılarından gerekse diğer küvez çocuklarının sıkıntılarından ve bu sıkıntılara doktorlorun verdiği cevaplardan tecrübeli bir anne oldum :KK76: soruları olan annelere bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım öpüldünüz :KK15:
benim bebeğim 20 dk uyuyup 10 dk emiyor. Sence neden böyle bi fikrin var mı canım :KK43:

5-6 saat uyuyorm annem var. Ama bebeğim zor bi bebek. Zor dalıyor memede kalmak istiyor gazı varken de evlere sığmıyor. 28 aralıkta işbaşı benim :KK43: süt izni var mecbur kullanıcam gibi. Arabayla gelip emziririm diyodm okulda beslenme saatinde ama zor olacak öyle de

Benimki de öyle hep memede bırakamıyorum anında uyanıyor sakinleştiremiyorum. Kucagımda ise saatlerce uyuyabilir. Normal bence garibanlar karnımızdan çıktı dünyaya alışmaya çalışıyor, en güvenli yer kucagımız ve sıcaklığımız onlar için. Annem ve eşim olmasa napardım diye düşünüp aglıyorum. 5-6 saat uyuyorum ben de Allah yardımcımız olsun.

Benimki de öyle hep memede bırakamıyorum anında uyanıyor sakinleştiremiyorum. Kucagımda ise saatlerce uyuyabilir. Normal bence garibanlar karnımızdan çıktı dünyaya alışmaya çalışıyor, en güvenli yer kucagımız ve sıcaklığımız onlar için. Annem ve eşim olmasa napardım diye düşünüp aglıyorum. 5-6 saat uyuyorum ben de Allah yardımcımız olsun.
ay valla ben delircem bi sene geçse keşke

Benimki de öyle kafasında bile çıktı ıslık gibi hatta gözünde bile var kızarıklık gittiniz mi doktora?
ArbutusUnedo ArbutusUnedo S sltncp benim bebegimde de soyulma vardi kafasinin ust tarafindada kabuksu bi doku olustu konak olabilir yüzünde de minik beyaz uclu sivilceler cikmaya basladi. Bebegim premature oldugu icin oda sicakligini 25 derecenin altina dusurmuyoruz bazilari sutun yagi bebege yariyor sutunu yuzune surersen gecer dediler deniyorum..

benim bebeğim 20 dk uyuyup 10 dk emiyor. Sence neden böyle bi fikrin var mı canım :KK43:
Canım en büyük sorunlardan biridir bu,bebekler anne kokusu alınca ve kucağa alınınca sarmalanmanın etkisiyle anne karnında gibi hisseder ve rahatlayıp uykuya dalar.Uykuya daldığında ayak topuğuna,hani baş parmağınla işaret parmağını birleştirip yuvarlak yaparsında fiske atarsın ya (anlatabildiysem) öyle yap fiske at iki kere,uyanır.Uyudukça tekrarlaman gerekir,ayrıca emzirmeden önce ışıkları aç,altını değiştir uyansın,sonra emzirmeye başla

Canım en büyük sorunlardan biridir bu,bebekler anne kokusu alınca ve kucağa alınınca sarmalanmanın etkisiyle anne karnında gibi hisseder ve rahatlayıp uykuya dalar.Uykuya daldığında ayak topuğuna,hani baş parmağınla işaret parmağını birleştirip yuvarlak yaparsında fiske atarsın ya (anlatabildiysem) öyle yap fiske at iki kere,uyanır.Uyudukça tekrarlaman gerekir,ayrıca emzirmeden önce ışıkları aç,altını değiştir uyansın,sonra emzirmeye başla
rosinant rosinant bizde 23gun kaldik hastanede :) ayak topuklarini hemsireler sikiyodu ama ben kiyamiyodum en iyisi alt degistirerek uyandirma secenegiydi.. bebegine kavusmana sevindim

rosinant rosinant bizde 23gun kaldik hastanede :) ayak topuklarini hemsireler sikiyodu ama ben kiyamiyodum en iyisi alt degistirerek uyandirma secenegiydi.. bebegine kavusmana sevindim
Teşekkür ederim canım bende senin adına sevindim :) ilk önce bende tedirgin oldum gözlerim dolardı ama dojtorla konuştum çok uyumalarının bilinçlerini etkileyeceğini söyledi ve topuğa aldığı o ufak darbenin ona ve vücuduna bi yan etkisi yokmuş bende o gün bugün yapıyorum :)

5-6 saat uyuyorm annem var. Ama bebeğim zor bi bebek. Zor dalıyor memede kalmak istiyor gazı varken de evlere sığmıyor. 28 aralıkta işbaşı benim :KK43: süt izni var mecbur kullanıcam gibi. Arabayla gelip emziririm diyodm okulda beslenme saatinde ama zor olacak öyle de

Canım şükür et bence. Ben tek başımayım ve eşim hasta yardım edemiyor. Düşün halimi

Canım şükür et bence. Ben tek başımayım ve eşim hasta yardım edemiyor. Düşün halimi
heramora heramora bende tek başımayım bebek ev yemek derken hasta oldum 5-6 saat bile uyuyamıyorum ama artık evi kendi haline bırakacağım çünkü sütümde azalmada olmaya başladı yorgunluktan iki gündür bebeğim 1 öğünde açlıktan uyuyamıyor daha önce sağdığım sütlerden verdim ve şu anda sadece 1 poşet sütüm kaldı eşimde hiç yardımcı olmuyor çorapları kıyafetleri yedikleri içtikleri hep ortada birde arkasını topluyorum hatta yetişemiyorum kalıyor orta yerde iyilikle söylüyorum kavga ediyorum adam anlamıyor tamam diyor huyundan vazgeçmiyor erkek çocuklarını kesinlikle böyle yetiştirmemek gerek en azından kendi dağınıklığını toplayacak

heramora heramora bende tek başımayım bebek ev yemek derken hasta oldum 5-6 saat bile uyuyamıyorum ama artık evi kendi haline bırakacağım çünkü sütümde azalmada olmaya başladı yorgunluktan iki gündür bebeğim 1 öğünde açlıktan uyuyamıyorum daha önce sağdığım sütlerden verdim ve şu anda sadece 1 poşet sütüm kaldı eşimde hiç yardımcı olmuyor çorapları kıyafetleri yedikleri içtikleri hep ortada birde arkasını topluyorum hatta yetişemiyorum kalıyor orta yerde iyilikle söylüyorum kavga ediyorum adam huyundan vazgeçmiyor erkek çocuklarını kesinlikle böyle yetiştirmemek gerek
benimde 2 gündür sütüm azaldı sebebi stres sanırım. Üzerimde yoğun stres var. 5 gün önce süt akardı göğüslerimden şimdi emerken anca yetiyor bi ara sağmıştm bende. Stresten sütüm kesilecek diye çok korkuyorm

heramora heramora bende tek başımayım bebek ev yemek derken hasta oldum 5-6 saat bile uyuyamıyorum ama artık evi kendi haline bırakacağım çünkü sütümde azalmada olmaya başladı yorgunluktan iki gündür bebeğim 1 öğünde açlıktan uyuyamıyor daha önce sağdığım sütlerden verdim ve şu anda sadece 1 poşet sütüm kaldı eşimde hiç yardımcı olmuyor çorapları kıyafetleri yedikleri içtikleri hep ortada birde arkasını topluyorum hatta yetişemiyorum kalıyor orta yerde iyilikle söylüyorum kavga ediyorum adam anlamıyor tamam diyor huyundan vazgeçmiyor erkek çocuklarını kesinlikle böyle yetiştirmemek gerek en azından kendi dağınıklığını toplayacak
Ah ah bende aynı durumdayım tipkisinin aynısı malesef bizi anlamiyorlar :KK43:bende toplamıcam diyorum ama yine duramıyorm

X