2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
iyiyim cnm sagol bebisimde cok iyi masallah pek bir sıkıntısı yok ama evde 2 cocuk olunca zor yetisiyorum biraz 18 gunde 11 kilo gitti düşün :) 1 cocuk hic cocuk diye bosuna demiyo buyuklerimiz
Benimde 2 çocuk var ama neden acaba o kilolar benden gitmiyo:KK43:

Canım soyulma normal. Vucud losyonı vs kullanarak azaltabilirsin.

İsilik mi oldu acaba.
Canım cok mu kalın giyindiriyorsun acaba

Icınde kısa kollu zıbın, ustune penye uzun kollu pijama var. Altında da tek kat penye pijama var. Bu kadar. Ayagına corap ve patik ust uste giydiriyoruz.

Yavrum kafasına kadar kırmızı. Cocuk doktoru arkadasım fotografından degerlendirdi, serin tut ve allerjen seyler yeme dedi. Fındık fıstık yiyodum kestim bakalım.

Kızlar selam.bizde 16 günlük olduk şükür bi sıkıntımız yok.herkes doğurdu mu doğurmayan kaldı mı?nasıl bebişlerle aranız?
Alışıyoruz birbirimize:) Allah bağışlasın sizinkini de. Gunduz iyiyiz de gece gucum ve sutum tukeniyor herseye aglar hale geliyorum. Eşim eve gelince hep beni gözü yaşlı görüyor :/

Bebeginin cildinde kırmızı dokuntu ve soyulma olan var mı? Dunden beri gıdısı, gogsu ve sırtı aşırı kızardı ve kabardı. Yuzunde de sivilce gibi seyler cıktı. Noldu acaba yavruma :KK43: Bi de deri degiştiriyor gibi her yeri soyuluyor normal mi ya doktora mı gotursek. Kırmızı yerler de cok sıcak yanıyo. Ama sadece oralar sıcak genel atesi yok.
benim bebeğimdede var canım doktora gittik sıcaktan dedi ve zor gecer artık böyle devam eder ancak bebeği serinletmen gerek oda sıcaklığı 23 derece olması yeterli üstünü kalın giydirip uyurkende kalın örtmeyin dedi

Kızlar whatsapp için kime numara atıyoduk sanırım herkes whatsappta oradan sohbet ediyorlar :kahve:

Bebeginin cildinde kırmızı dokuntu ve soyulma olan var mı? Dunden beri gıdısı, gogsu ve sırtı aşırı kızardı ve kabardı. Yuzunde de sivilce gibi seyler cıktı. Noldu acaba yavruma :KK43: Bi de deri degiştiriyor gibi her yeri soyuluyor normal mi ya doktora mı gotursek. Kırmızı yerler de cok sıcak yanıyo. Ama sadece oralar sıcak genel atesi yok.
Benimki de öyle kafasında bile çıktı ıslık gibi hatta gözünde bile var kızarıklık gittiniz mi doktora?

Kızlar ben ölüyorm yorgunluktan ya ne zaman dinleneceğiz hele izinler bitince ne yapacağız :KK43:

Ya kizlar karin agrisi icin bebege sekerli su veren yada bunu duyan varmi? Nasil verilir? Bebegim karin agrisindan gazdan ne uyuyo ne uyutuo, sekerli su ver dedi kayinvalidem ama korkuorum. Varmi bilen
Sakın şekerli su verme canım kayınvaliden ya da başkası kim olursa olsun doktor olmadığı sürece dinleme.Şekerli su karın ağrısına iyi gelir evet ama sana bana iyi gelir o şeker de çocuğu şeker hastası eder.Karnına zeytinyağıyla masaj yap,sıcak havlu koy bu şekilde uğraş kısa yoldan çözümler bulma sakın

Kızlar merhaba, gaz sancısı olanlar,çocukların gaz sancısı çekmesinin sebebi vücutlarını hareket ettirememeleridir,sancılanınca fön makinesi tutmak vs. çözüm değildir o gazın çıkması lazım.Çocuğunuzu kucağınoza alın yürüyün veya beşikte sallayın yani vücut hareketi komple hissetsin,sizin kontrolünüzde yüz üstü yatırın,karnını sıcak tutun.

Süt saklayan anneler,sütün 333 kuralı vardır buzlukta 3ay normal buzdolabında 3gün oda sıcaklığında 3saat.Farklı sütleri üst üste ekleyip asla saklamayın süt bozulur.

Bunlar sayfada rastladığım bir kaç sorundu elimden geldiğince cevap vermek istedim,malumunuz iki ay boyunca hastanede kalmaktan gerek kendi çocuğumun sıkıntılarından gerekse diğer küvez çocuklarının sıkıntılarından ve bu sıkıntılara doktorlorun verdiği cevaplardan tecrübeli bir anne oldum :KK76: soruları olan annelere bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım öpüldünüz :KK15:

benim bebeğimdede var canım doktora gittik sıcaktan dedi ve zor gecer artık böyle devam eder ancak bebeği serinletmen gerek oda sıcaklığı 23 derece olması yeterli üstünü kalın giydirip uyurkende kalın örtmeyin dedi
Biz de daha serin tutmaya basladık bakalım bugun daha iyi.

Bugun daha iyi bebeğim. Direk doktora goturmedik ama cocuk doktoru arkadasım var ona danıştım resimlerini yolladım, o serin tut ve alerjen seyler yeme dedi. Ustunu daha serin tutuyoruz az örtüyoruz. Geceleri banyo yaptırıp biraz havalandırıyoruz üşütmeyecek sekilde. Bir de ben cerez yemeyi kestim fındık fıstık allerji yapabilir diye. Normal deterjanla kıyafetlerini yıkıyorduk, bebekler için granul sabun aldık. Artık bunula yıkıycaz. Bugun cok sukur azalmış kızarıklıgı.
Benimki de öyle kafasında bile çıktı ıslık gibi hatta gözünde bile var kızarıklık gittiniz mi doktora?

Bugun daha iyi bebeğim. Direk doktora goturmedik ama cocuk doktoru arkadasım var ona danıştım resimlerini yolladım, o serin tut ve alerjen seyler yeme dedi. Ustunu daha serin tutuyoruz az örtüyoruz. Geceleri banyo yaptırıp biraz havalandırıyoruz üşütmeyecek sekilde. Bir de ben cerez yemeyi kestim fındık fıstık allerji yapabilir diye. Normal deterjanla kıyafetlerini yıkıyorduk, bebekler için granul sabun aldık. Artık bunula yıkıycaz. Bugun cok sukur azalmış kızarıklıgı.
Bi de nolursa olsun nazarın varlıgına inanıyorum, nazar mı değdi acaba diyorum.

Heracım simdiden dusunme izinlerin bitişini bence ne zaman işbaşı yapacaksın? Süt izni fln yok mu ekleyecek? Günde kaç saat uyuyorsun gece hep mi ayaktasın? Tek misin?
5-6 saat uyuyorm annem var. Ama bebeğim zor bi bebek. Zor dalıyor memede kalmak istiyor gazı varken de evlere sığmıyor. 28 aralıkta işbaşı benim :KK43: süt izni var mecbur kullanıcam gibi. Arabayla gelip emziririm diyodm okulda beslenme saatinde ama zor olacak öyle de

X