2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Bide arkadaşlar o eskidenmis dersiniz belki ama kundak yapmak gerçekten ise yariyo .kendini anne karnında gibi dar biyerde hissediyomus .
Elini kolunu kimildattikca kendini uyandırıyor
Basta pek hoşuna gitmiyo ama biraz bekleyince sakinleşip uyuyo. inslh sizde de ise yarar.

Meraba kızlar . bebisleriniz hayırlı uğurlu olsun Rabbim analı babalı büyütmek nasip etsin inslh
Biz bi buçuk aylik olduk şükür.
Bende sizin gibi 40 çıksın diye gün sayiyodum . zaman çabuk geçiyo
Bebisleri ikinan sıkınanlar için bebeğin makatina zeytinyağı ile hafif masaj iyi geliyo.gaz çıkarması kolaylasiyomus
Bizde ise yaradi
Emerken boğulur gibi oluyorsa kaslarının arasina masaj yapmak iyi geliyomus
Bi de uyurken kokunuza alıştıysa yikanmamis bi badinizi beşigé bebeğin koklayacagi şekilde koyarsaniz sizi yanında saniyomus
Inslh faydası olur sizlere .zamanla düzeliyo hersey biraz sabır :)
Ya gerçekten 40 i çıkınca uykusu fln düzene giriyor mu acaba çok bunaliyorum bazen :KK43:

Kızlar durup durup aglayasim geliyo benim.hem de mantıklı bi neden yokken. Eşim 10 günlük iznin ardından işe başlıyor,gitme diye günlerdir ağlıyorum. Eşim ve annem cok yardımcı oldular hep.çok şükür yolunda herşey ama içimden aglamak geliyor durduk yere.bunu yaşayan var mı? Hormonlar mi beni böyle yapti acaba
O durum bende de oluyor bazen saçma sapan şeyler üretiyorum kafamda Ağlıyorum dün gece eşim telefondan haber okuyor diye bir sürü şey saydim adama sonra da ağladım bıktı benden galiba normal bi durum bi arkadaşım hamilelikten daha zor lohusalik demişti doğru galiba

Kızlar selam hala buralarda birileri vardır inşallah..

Gece sürekli uykusundan uyanıyor aglıyor ve uyurken bile sesler cıkarıyor minnoş.
Napcagımı bilemiyorum artık.
Memede uyumaya alıştı cekince uyanıyor. Yatagında uyumayı sevmiyor hiç.
Emzige de alıştıramadım almıyor. Napacagımı bilemedim

Ya gerçekten 40 i çıkınca uykusu fln düzene giriyor mu acaba çok bunaliyorum bazen :KK43:
İlk zamanlara göre daha düzenli canım .40 inin çıktığı gün değil tabi ama bu günlerde daha rahatım. 2 saatte değilde 3 saatte bi emiyo mesela .kv kundak yapıyo daha derin uyuyo.karnı doyunca memeyi bırakıyo
Ayakta salliyoruz uyuyamasa .kokuma alismasin diye.3 ay sonra iş başı Allah izin verirse

Kızlar selam hala buralarda birileri vardır inşallah..

Gece sürekli uykusundan uyanıyor aglıyor ve uyurken bile sesler cıkarıyor minnoş.
Napcagımı bilemiyorum artık.
Memede uyumaya alıştı cekince uyanıyor. Yatagında uyumayı sevmiyor hiç.
Emzige de alıştıramadım almıyor. Napacagımı bilemedim
Benimkide öyle uykuda bile kendini kasiyor sesler çıkartıyor Kakasini yapamıyormus altını açınca Kakasini gazını yapıp rahatlıyor.memede uyuyor ama iyice dalınca yatağına koyuyorum yoksa uyanıyor
Emzigide sadece altını değiştirirken ağlıyor o zaman veriyorum ağzına
İnslh 40 çıkınca biraz daha düzene girer.

Kızlar bizim daha 40 imiz çıkmadı aksam banyo yaptırmak iyi değil diyor herkes varmı böyle bişey ya banyo yaptırıp da uyutunca daha huzurlu oluyor çocuk ne yapsam sizce

Benimkide öyle uykuda bile kendini kasiyor sesler çıkartıyor Kakasini yapamıyormus altını açınca Kakasini gazını yapıp rahatlıyor.memede uyuyor ama iyice dalınca yatağına koyuyorum yoksa uyanıyor

İnşallah ya gecem gündüzüm karıştı birbirine .

Kızlar bizim daha 40 imiz çıkmadı aksam banyo yaptırmak iyi değil diyor herkes varmı böyle bişey ya banyo yaptırıp da uyutunca daha huzurlu oluyor çocuk ne yapsam sizce
canım bu tamamen şamanizm ve hristiyan batıl inancından bize yansıyan bilgiler biz yıkadık ben tek yıkayabiliyorum o yüzden genelde gündüz yıkıyorum ama akşamda birşey olmaz yıkamak istiyorsan yıka bence

Canim sanki bizim kizi anlatmissin. Bizimki de cok huysuz bugunlerde. Kakasini yapamamaya basladi nedense 2 gundur. Uykudan aglayarak uyaniyor. Sonra tekrar 5 dk uyuyor yine bir ciglik. Sabaha kadar boyle. Memede cok kaliyor diye sagip veriyorum. Birde sarilik icin bol bol emzir dediler. Cokur cokur icip sonrada kusuyor ama sanki doymamis gibi hala araniyor. Yalanci meme vermeye basladim 2 gundur. Onu da agzindan dusurunce agliyor. Ne yapacagimi sasirdim. Bir cozum bulirsaniz benimle de paylasin lutfen.

Ben de inansam da inanmasam da dikkat etmeye calisiyorum ama bazen de sinirlerim bozuluyor boyle seylere. Hele ki ben birsey yaptiktan sonra "aaa 40 in cikmadan ..." ile baslayan cumleler olduruyor beni. Is isten gecmis zaten moralim bozuluyor. Madem bastan soylesenize. Biz de gecen banyoda yikadik kizimi. Sonra biri " aaa 40 cikmadan banyoda yikanmaz odada yikasaydin dedi". Ya kardesim ne 40 mis, bi gecseydi. Bide zamani gecen, biberonda kalan sut lavaboya dokulmezmis. 15 gun doktum ben. Ee napicam ben o sutu simdi. Elimde patladi. Yok camasir gece disarda birakilmaz, gece sokaga cikilmaz, kakali bez atilmaz. Ayyy ne ritueller boyle. Zorla lohusa bunalimina sokarlar insani.

Ben de inansam da inanmasam da dikkat etmeye calisiyorum ama bazen de sinirlerim bozuluyor boyle seylere. Hele ki ben birsey yaptiktan sonra "aaa 40 in cikmadan ..." ile baslayan cumleler olduruyor beni. Is isten gecmis zaten moralim bozuluyor. Madem bastan soylesenize. Biz de gecen banyoda yikadik kizimi. Sonra biri " aaa 40 cikmadan banyoda yikanmaz odada yikasaydin dedi". Ya kardesim ne 40 mis, bi gecseydi. Bide zamani gecen, biberonda kalan sut lavaboya dokulmezmis. 15 gun doktum ben. Ee napicam ben o sutu simdi. Elimde patladi. Yok camasir gece disarda birakilmaz, gece sokaga cikilmaz, kakali bez atilmaz. Ayyy ne ritueller boyle. Zorla lohusa bunalimina sokarlar insani.
ahhh bu lilith neler açmış başımıza meğer ama ben lilithi takmıyorum geleceği varsa göreceğide var parçalarım onu ben takılmayın kızlarr bu 40 hurafelerine yok salı çarşamba yıkanmaz bebek uyuduğu odanın ışığı kapanmaz bilmem neler neler zaten şu güzelim dinimizi hurafelerle ne hale getirdiler halbuki İslam dini akla ve bilime dayalı

Kizlar selam telim kirildigi icin cok giremiyorum ama ozluyorum sizinle yazismayi :) kizlar su 40 hurafelerine cok takmayin resmen psikolojik bunalima sokuyorlar insani... O ne oyle o yasak bu yasak kuranda yer yok bu hurafelere bunlar putperest inanclari ... Allahtan annemde benim kafadandi darahat bi lohusalik gecirdim gulerdik bunlara :) ayetel kursiyi nas ve felagi ihmal etmeyin yeter... Nazar gercekten etkili ama bebelerde ozellikle sut konusu bebeginiz yabancilarin yaninda emzirmeyin cunku nazar degiyor... Bizzat yasadim... Simdi mustafa hamza hic emmiyor sagip veriyorum o da oldugu kadar... Suttum bi gecede cekildi nazar yuzunden ondan dolayi cok dikkat edin... Bebeginizin yedigi mama miktarini harcadigi bez miktarini kimseye anlatmayin size nacizane tavsiyem... Yoksa lilith hava civa :)

canım bu tamamen şamanizm ve hristiyan batıl inancından bize yansıyan bilgiler biz yıkadık ben tek yıkayabiliyorum o yüzden genelde gündüz yıkıyorum ama akşamda birşey olmaz yıkamak istiyorsan yıka bence
Ben tekim mecburen akşam yıkıyoruz eşimle Yapack bişeyim yok Allah büyük inslh bişey olmaz

Canim sanki bizim kizi anlatmissin. Bizimki de cok huysuz bugunlerde. Kakasini yapamamaya basladi nedense 2 gundur. Uykudan aglayarak uyaniyor. Sonra tekrar 5 dk uyuyor yine bir ciglik. Sabaha kadar boyle. Memede cok kaliyor diye sagip veriyorum. Birde sarilik icin bol bol emzir dediler. Cokur cokur icip sonrada kusuyor ama sanki doymamis gibi hala araniyor. Yalanci meme vermeye basladim 2 gundur. Onu da agzindan dusurunce agliyor. Ne yapacagimi sasirdim. Bir cozum bulirsaniz benimle de paylasin lutfen.
Aynen sarılık ve kusma bizde de öyle ne yapacağımı şaşırdım. yarın doktora götürecem bakalım ne diyecek

Zeytinyagini bebege kac gunlukten itibaren verebilirz emelcim, bide gaza mi iyi gelior
Canim kusura bakma gec cvp verdim...mustafa hamza pramature dogdu diye bir aylik olana kadar cesaret edemedi annem ama erkek kardesime iki gunlukken vermeye baslamis gaza , ishale ve kabisliga iyi geliyor ...anlayacagin bebisin bagirsaklarini duzene koyuyor :)

canim bebis buyume atagi geciriyor olabilir... İkinci ve ucuncu haftada benim oglumda oyle bi huzursuzlastigi oldu ...

X