2016 Aralık Anneleri

Selam kızlar. Bişey sorucam bilgisi olan varsa yardımını rica ediyorum: toxoplasma igg pozitif yani daha önce geçirilmişse yeniden enfeksiyon olunuyor mu? Yoksa bir daha hiç geçirilmiyor mu?
Canim benim hic pozitif olmadigi bilmiyorum bu 2.ci hamileligim yine negatif :(

Canim benim hic pozitif olmadigi bilmiyorum bu 2.ci hamileligim yine negatif :KK43:
Çok dikkat etmen gerekiyor. Benim de korkum, mutfağa giremediğim için hep hazır yiyorum. Geçirmiş olduğum halde enfeksiyonlu ete veya yıkanmamış sebzeye denk gelsem enfeksiyon yeniden olur mu? Mide bulantımdan mutfağa giremediğim için hep dışarıda yiyorum yoksa açlıktan ölücem:(

Selam kızlar. Bişey sorucam bilgisi olan varsa yardımını rica ediyorum: toxoplasma igg pozitif yani daha önce geçirilmişse yeniden enfeksiyon olunuyor mu? Yoksa bir daha hiç geçirilmiyor mu?
evde kedi köpek besliyorsanız bu değer genelde pozitif çıkıyormuş. antikor var vucudunuzda.. negatif çıkanlar ekstra dikkat etmeleri hamilelikte enfeksiyon kapmamaları gerekiyor. bu yüzden çiğ et ürünleri yasak. kedi besleyenlerin kedi kumu değiştirmeleri önerilmiyor vs. sizinki antikoru gösteriyor bildiğim kadarıyla

Arkadaşlar benimde akşamları özellikle mide yanması ve reflü şikayeti yaşıyorum çok kötü bir şekilde
ne yapmam lazım bnm bildiğim 6. 7. aydan sonra olur hatta halkın inanışına göre bebeğin saçı derler oysaki alakası yok bebişin büyümesinde dolayı yer baskısı mideyi yukarı ittirmeden ötürüdür.

gaviscon da fayda etmiyor
yesemde yemesemde yanıyor bilemedim ?

Çok dikkat etmen gerekiyor. Benim de korkum, mutfağa giremediğim için hep hazır yiyorum. Geçirmiş olduğum halde enfeksiyonlu ete veya yıkanmamış sebzeye denk gelsem enfeksiyon yeniden olur mu? Mide bulantımdan mutfağa giremediğim için hep dışarıda yiyorum yoksa açlıktan ölücem:KK43:
Canim sonucun pozitifse problem yok artik yani o hastaligi yasamissin yakin zamanlarda o yuzden gonlun rahat rahat yiyebilirsin ama yinede doktoruna danis;)

SAT :28 ŞUBAT
TAHMİNİ DOĞUM:04.12.2016
BEBEĞİN ADI :?
KAÇINCI BEBİŞ:İKİNCİ

evet ben de çok çekiyorum ama çaresini bulamadım :KK43: kızımda hiç böyle olmamıştı karnım şişiyor çok ağrıyor..
gaz problemi için birazcık kimyon ılık suya, sabah içiyorsunuz.. ben çok rahat ettim. tavsiye ederim:)

Arkadaşlar şimdi sağlık ocağında kaydım yapıldı hemşire anket gibi bişey yaptı
Birde bebek seni sömürür vitamin kullan dedi decavit diye bi ilaç var evde onu kullan dedi ama 3 aydan sonra kullanılmıyor mu dedim sen başla kullanmaya güçsüz düşersin dedi
Siz vitamin kullanıyor musunuz?
Folik asit dışında...

benimle aynı doğum haftasında olan arkadaşlar için bilgi:
bugün kontrol vardı. bebek 2,86 cm olmuş, dakika da 160 kalp atışı. kolları, bacakları iyice ayırt ediliyor. folik asit olarak imom kullanıyordum, onu da bıraktırdı. zira bizimki 9+5 göründü bugün ultrasona göre. (tam 1 hafta önden gidiyorum şu an)
bulantılar için yeni keşfim limon yalamak. ekşi hiç yiyemiyorum ama bi limonu sadece yalayınca 15-20 dk bulantı gidiyor sanki

AzRASILAM AzRASILAM canım kramp var mı sadece yanma mı?ben de gaviscon kullandım bir deee adını hatırlamıyorum,eğer kutusunu atmadıysam bir bakayım,ama gaviscon veriyorlar genelde,hafif şeyler yiyoruz,sade madensuyu da tavsiye etmişti dr,ama ben gazlı bir şey içmek istemiyorum mideyi büyütüyor:KK35::KK35:

Birde bebek seni sömürür vitamin kullan dedi decavit diye bi ilaç var evde onu kullan dedi ama 3 aydan sonra kullanılmıyor mu dedim sen başla kullanmaya güçsüz düşersin dedi
Folik asit dışında...
canm benim asm ler decavit dağıtıyor evet,vitamin depoları konusunda da çok haklı...bu gittiğim dr doğrudan decavit verdi,folikasit vermedi,kendi dr çarşamba gitme inşallah bakalım o ne diyecek:KK58:

bugün kontrol vardı. bebek 2,86 cm olmuş, dakika da 160 kalp atışı. kolları, bacakları iyice ayırt ediliyor. folik asit olarak imom kullanıyordum, onu da bıraktırdı. zira bizimki 9+5 göründü bugün ultrasona göre. (tam 1 hafta önden gidiyorum şu an)
bulantılar için yeni keşfim limon yalamak. ekşi hiç yiyemiyorum ama bi limonu sadece yalayınca 15-20 dk bulantı gidiyor sanki
melteemmm maşallah diyelim kızımıza,çünkü belirtileri bana kız gibi geldi:nazar::nazar::nazar::nazar::KK46::KK46:

Arkadaşlar benimde akşamları özellikle mide yanması ve reflü şikayeti yaşıyorum çok kötü bir şekilde
ne yapmam lazım bnm bildiğim 6. 7. aydan sonra olur hatta halkın inanışına göre bebeğin saçı derler oysaki alakası yok bebişin büyümesinde dolayı yer baskısı mideyi yukarı ittirmeden ötürüdür.

gaviscon da fayda etmiyor
yesemde yemesemde yanıyor bilemedim ?

Benim de aynı şekilde kusarsam daha da şiddetli olmak üzere gece yanma çok oluyor. Ben çözümü iki yastıkta yatmakta buldum. Bir de içebildiğşm kadar yudum yudum soğuk su içiyorum o da iyi geliyor. Bana doktorum bazı mideler daha hassas oluyor herkesin bu kadar erken başlamıyor, mecbur kalırsan gaviscon al dedi ama gaviscon ü son çare olarak saklıyorum

AzRASILAM AzRASILAM canım kramp var mı sadece yanma mı?ben de gaviscon kullandım bir deee adını hatırlamıyorum,eğer kutusunu atmadıysam bir bakayım,ama gaviscon veriyorlar genelde,hafif şeyler yiyoruz,sade madensuyu da tavsiye etmişti dr,ama ben gazlı bir şey içmek istemiyorum mideyi büyütüyor:KK35::KK35:
kramp yok yanma ama öyle böyle bir yanma değil
süt de iyi gelir derler ama o da gaz yapıyor

Folik asit dışında...
benimde doktorum folik dışında bana da bişey vermedi , doktorumu değiştirdim oda aynı folik asit ihmal etme ama kan tahlillerin eksik yapılmış dedi devlet hastanesinde yeniden kan vereceğim ..

bugün kontrol vardı. bebek 2,86 cm olmuş, dakika da 160 kalp atışı. kolları, bacakları iyice ayırt ediliyor. folik asit olarak imom kullanıyordum, onu da bıraktırdı. zira bizimki 9+5 göründü bugün ultrasona göre(tam 1 hafta önden gidiyorum şu an)
Selam canım öncelikle bebeğinin sağlığı için tebrik ederim:) ben de bugün gittim, aynen nerdeyse bir hafta önden gidiyorum 9+4 olmuşum mormallde 9+0 olmam gerekiyordu. Kalp 174 bpm çıktı. Normal dedi herşeye. Önden gitmeyle ilgili bir şey konuştu mu doktorun?

Back
X