2016 Aralık Anneleri

1,5 hafta önce dr kontrolum vardı gittiğimde ikiz bebeğim olduğunu gördük.. ikiz gebelik riskli gebelikmiş.. zor gecermiş ikiz gebelik yaşayan var mı? cok mu zor cidden?

evde kedi köpek besliyorsanız bu değer genelde pozitif çıkıyormuş. antikor var vucudunuzda.. negatif çıkanlar ekstra dikkat etmeleri hamilelikte enfeksiyon kapmamaları gerekiyor. bu yüzden çiğ et ürünleri yasak. kedi besleyenlerin kedi kumu değiştirmeleri önerilmiyor vs. sizinki antikoru gösteriyor bildiğim kadarıyla
Yani yine de enfeksiyon riski oluyor mu? Bu tip şeylerden hiç anlamıyorum da. Antikor varsa vücudumda enfeksiyon riski veya bakteriye denk gelmem halinde bebeğe geçme sözkonusu olmuyor mu yani?

SAT :28 ŞUBAT
TAHMİNİ DOĞUM:04.12.2016
BEBEĞİN ADI :?
KAÇINCI BEBİŞ:İKİNCİ

evet ben de çok çekiyorum ama çaresini bulamadım :KK43: kızımda hiç böyle olmamıştı karnım şişiyor çok ağrıyor..
Benimde oğlumda hiç böyle olmamıştı ya anlamadım gitti resmen kramplar giriyor karnima

benimle aynı doğum haftasında olan arkadaşlar için bilgi:
bugün kontrol vardı. bebek 2,86 cm olmuş, dakika da 160 kalp atışı. kolları, bacakları iyice ayırt ediliyor. folik asit olarak imom kullanıyordum, onu da bıraktırdı. zira bizimki 9+5 göründü bugün ultrasona göre. (tam 1 hafta önden gidiyorum şu an)
bulantılar için yeni keşfim limon yalamak. ekşi hiç yiyemiyorum ama bi limonu sadece yalayınca 15-20 dk bulantı gidiyor sanki

Selam canım öncelikle bebeğinin sağlığı için tebrik ederim:) ben de bugün gittim, aynen nerdeyse bir hafta önden gidiyorum 9+4 olmuşum mormallde 9+0 olmam gerekiyordu. Kalp 174 bpm çıktı. Normal dedi herşeye. Önden gitmeyle ilgili bir şey konuştu mu doktorun?

benimde 9+2 olmam lazım bugün ama kontrolüm ay sonunda siz yazınca meraklandım daha da cok var kontrolüme bakalım benim bademim neler yapıyo acaba :kahve:

Yok henüz sormadım bir sonraki kontrolde soracağım ama hiç üzülme bir tanıdığım da aynı şekilde sırtından ameliyatlı doktoru normal doğumu yasak demedi. İnşllah hayırlı doğumlar yaparız
benim muhtemelen sezeryan olacak başka çarem yok başka doktora da gitmek istemiyorum.. sezeryan olunca süt geliyo mu

Selam canım öncelikle bebeğinin sağlığı için tebrik ederim:) ben de bugün gittim, aynen nerdeyse bir hafta önden gidiyorum 9+4 olmuşum mormallde 9+0 olmam gerekiyordu. Kalp 174 bpm çıktı. Normal dedi herşeye. Önden gitmeyle ilgili bir şey konuştu mu doktorun?
benim de normalde ctesi günü 9+1 olmam gerekirken 8+5 göründü. sanırım döllenme zamanı ile alakalı. Siz kaç günde bir regl oluyordunuz?

benim muhtemelen sezeryan olacak başka çarem yok başka doktora da gitmek istemiyorum.. sezeryan olunca süt geliyo mu
hayırlısı olsun, sağlık olduktan sonra iki doğum şekli de olabilir. sezeryan sonrası da süt geliyor tabi ama normal doğuma göre bir iki saat sonra sanırım.

elbette gelir canım bak bu haftalarda bile memelere süt taşınmaya başlıyor,rabbim o mükemmeliyeti vermiş,aynı gün gelir az az ama tam anlamıyla normal doğumda 3 gün bir hafta sürer ,sezaryende de...emzirdikçe gelir süt,ayyy çok tatlı heyecanlar bunlar,Allah her isteyene nasip etsin :dua: :dua::dua:

benim de normalde ctesi günü 9+1 olmam gerekirken 8+5 göründü. sanırım döllenme zamanı ile alakalı. Siz kaç günde bir regl oluyordunuz?
Benim döllenmeden sonra 8. Haftaya kadar normal eşdeğer gitti şimdi öne geçmiş. O yüzden şaşırdım. Sonuçta çok öne geçmesi iyi değil. De işte doktor bişey demedi henüz. Umarım fark açarak ilerlemez. Senin adetine göre mi yoksa son usg ne göremi? Tam 28 benim adet döngüm.

Benim döllenmeden sonra 8. Haftaya kadar normal eşdeğer gitti şimdi öne geçmiş. O yüzden şaşırdım. Sonuçta çok öne geçmesi iyi değil. De işte doktor bişey demedi henüz. Umarım fark açarak ilerlemez. Senin adetine göre mi yoksa son usg ne göremi? Tam 28 benim adet döngüm.
benim en başından beri sat a göre usg 3 gün geriden ama ben 30-31 günde bir adet oluyordum. o yüzden tam ortasında döllenmemiş olması normal. yine de geri çıkınca insan korkuyor.

melteemmm maşallah diyelim kızımıza,çünkü belirtileri bana kız gibi geldi:nazar::nazar::nazar::nazar::KK46::KK46:
benimde 9+2 olmam lazım bugün ama kontrolüm ay sonunda siz yazınca meraklandım daha da cok var kontrolüme bakalım benim bademim neler yapıyo acaba :kahve:
:) kocaman olmuştur o da. ikili tarama ay sonunda benimde. o zamana hareketlerini görebilecekmişiz öyle dedi doktor.

benim en başından beri sat a göre usg 3 gün geriden ama ben 30-31 günde bir adet oluyordum. o yüzden tam ortasında döllenmemiş olması normal. yine de geri çıkınca insan korkuyor.
Bilemiyorum canım her iki yönde de bir hafta bişey olmaz. Korkmayalım Allah büyük pozitif olalım:)

Bir şey söylemedi, çok sağlıklı miniğimiz dedi sadece. gelişim süreci ortalamalar sonucunda bulunan bir şey. bundan hızlı ya da yavaş olabiliriz, ortalama dışı olarak.

:) kocaman olmuştur o da. ikili tarama ay sonunda benimde. o zamana hareketlerini görebilecekmişiz öyle dedi doktor.

kontrole gideceğim zaman bana da ikili test dedi ama ben istemedim tanık olduğum bazı olaylar var ihtimaller üzerine bilgi veriyorlar ve kalan hamilelik süresini kafama takarak geçirmek istemiyorum zaten bi problem olduğunda da anne karnında müdahale edemiyorlar Rabbim sağlıklı eli ayağı düzgün bi bebek nasip etsin inşallah ama ense kalınlığına bakıcak.

benimle aynı doğum haftasında olan arkadaşlar için bilgi:
bugün kontrol vardı. bebek 2,86 cm olmuş, dakika da 160 kalp atışı. kolları, bacakları iyice ayırt ediliyor. folik asit olarak imom kullanıyordum, onu da bıraktırdı. zira bizimki 9+5 göründü bugün ultrasona göre. (tam 1 hafta önden gidiyorum şu an)
bulantılar için yeni keşfim limon yalamak. ekşi hiç yiyemiyorum ama bi limonu sadece yalayınca 15-20 dk bulantı gidiyor sanki

Ankarada hangi doktora gidiyorsunuz ? ben memnun değilim doktor arayışı içerisindeyim

Back
X