2016 Aralık Anneleri

bende bulantı yok denecek kadar az kusma falan yok hiç.. birara 1 hafta kadar lekelenmem oldu onun üzerine dr a gittim bişey yok yerlerşme kanaması dedi 1 haftaya geçti. ama beni ikiz gebelik riklidir falan diye bayağı bir korkuttular.. birde bir sorum olacak ikiz bebklerde 2 li 3 lü tarama yapılmıyormus down sendromuna bakılmak için anneden kan alıp amerikaya yada almanyaya gönderip bebek kromozomlarına bakıp o şekilde anlıyorlarmıs. siz yaptırdınız mı yada yaptıran var mı aranızda?10. haftadan sonra yapılıyormus.
Canım ben doktorum istese bile yaptırmayı düşünmüyorum çünkü müdahale ettirmiycem ne olursa olsun 20. Haftalarda ayrıntılı ultrason yapılıyormus belki onu yaptırırım... Çok şükür lekelenmem yok benim sadece iki kere avuç içi kadar oldu onlarda büyük ihtimalle yerleşme lekesiydi çoğul gebeliklerin hepsi riskli ama hiç sıkıntı yaşamadan atlatan da var... Bize de öylesi nasip olur,sağlıklı vakitli kucağımıza alırız inşallah kuzularımızı :dua::anne::anne:

Günaydın annişler. bu da benim minniğim.. 22mm cuma günü olçumu 2 gün geriden geliyor ama epey buyumuşş

burnu biraz uzun ya da daha tam yuzu gelişmediği için oyle gorunuyor yavruşumun :)
maşallah canım,ikinci hamileliğim ama bu fotolar karşısında :KK57::KK57: kalıyorum uzun süre bişeye benzetemiyorum:nazar:
Bu hamilelik beni amma duygusal yaptı ağlıcam şimdi ultrason görüntüsüne valla gözlerim doldu tuttum kendimi. :)
Rabbim nasıl mucizeler yaratıyor aklım almıyor. hayırlısıyla kucağına alırsın, alırız inşallah :KK200:

kızlar dun bebeğimin kalp atışlarını duydum çok şükür..
hepinize kocaman maşallah :nazar: haber aldıkça paylaşalım kızlar,hep birlikte güzel geçirelim bu dönemleri:KK15::KK15:

Başka bir arkadaştan alıntı yapmışsın ama ben bana yazdığını anladım :) çok teşekkür ederim. Ben de öyle yapıyorum zaten, çorba elma peynir ekmek... başka bir şey de yiyemiyorum zaten. Allah' ın izniyle hemen toparlayayım inşallah
ah canım hem hamilelik,hem yaşlılık :KK45::KK45:idare edin,iyi haberlerini de bekliyoruz,tekrar geçmiş olsun:hasta::hasta:

Merhaba hanimlar umarim iyisinizdir :KK66: guzel haberler gelmis gozunuz aydin darisi bizlere insallah :KK70: bizde yuvarlanip gidiyoruz hayirlisiyla :KK66:
:halay::halay:hoş geldin bacım nasılsınnızzz:KK46:

Merhaba Günaydınlar Güzel Hanımlar,
Ben kontrolden geliyorum. Bugün itibariyle SAT ile ultrason tarihleri uyuştu benim. Önceki randevularım da, pambığım usg de 1 hafta geriden geliyordu. Tarihleri uyuşmayanlar, endişe etmeyin lütfen, kesin tarihler bebiş büyüdükçe daha iyi anlaşılıyor. Evet 9+2 itibariyle benim pambığım 2,36 cm olmuş teyzeleri. Kalp atışı 160 civarındaymış. İnanmazsınız, ayakları belli oluyordu ultrasonda, kalbinin atış hareketi de bariz fark ediliyordu. Artık bildiğiniz bebek görünümünde, sadece biraz koca kafa :rolleyes:Kordondan aldığı kan akışını da gösterdi doktorum. Mavi ve kırmızı renklerde, çok mucizevi.
Tam kan sayımı, tiroid, kızamıkçık, toksoplazma vb. ilk testlerim için kan verdim. Sonuçları öğleden sonra alacağız. Çok şükür ki, benim pambığım için herşey yolunda görünüyor. Rabbim sizlerinkilerden de güzel haberler almamızı nasip etsin. Bu arada mide bulantısı azalıp da endişe eden güzel arkadaşlarım. Lütfen endişe etmeyin çünkü benim şu haftaya kadar bulantım olmadı, olmaması ya da varken azalması, sonra tekrar başlaması bunlar hep normalmiş.

Bir sonraki randevumu, 11. haftamda yapmak üzere 15 gün sonraya verdi doktorum. İkili test yapılacakmış.
Herkese kocaman sevgiler.:KK24::KK36:
Canımm çok sevindim inşallah sonuçların da temiz çıksın , benim 20 Mayıs 10+3olcak ama doktorum tok gel dedi idrara bakılcakmış kan sayımı topsoklazma falan yapılmadı ama istemedi doktorum , bu gittiğimde bi sorayım olmadı merak ettim

Kizlar bir de aklima geldi, yatakta dönerken falan agrisi olan var mi. Gecen gece yatakta hizlica dönerken acayip bir sanci girdi karnima 10 saniye falan. Cok korktum :KK43: Sonra arastirdim 3. ay icinde ani hareketlerde oluyormus böyle. Siz de yasadiniz mi?

Bir de son günlerde cok midem agriyor. Bulanti yok ama agri var. AzRASILAM AzRASILAM galiba sende de var, bana sicak bitki cayi iyi geliyor.
Bitki çayının hangisi canım deneyim bir ?

Kızlar insanlara sinir oluyorum. Halsizliğimden dolayı iş yerinde falan herkes " sana yaramadı" ay bu hamilelik sana yaramadı vs vs. Ay napiyim aldırıyim mi diyesim geliyor. Bu ne ya vücudumun hali yetmiyormuş gibi bir de kendi giyiminde süsünde olan keyfi yerinde olanların verdiği negatif enerjiyi mi çekecem:( insan moral verir ya ne kadar iğrençler. Hepsi günün birinde anlayacak bunu ama neyse... Çok Can'ım sıkkın ya:(

Kızlar insanlara sinir oluyorum. Halsizliğimden dolayı iş yerinde falan herkes " sana yaramadı" ay bu hamilelik sana yaramadı vs vs. Ay napiyim aldırıyim mi diyesim geliyor. Bu ne ya vücudumun hali yetmiyormuş gibi bir de kendi giyiminde süsünde olan keyfi yerinde olanların verdiği negatif enerjiyi mi çekecem:KK43: insan moral verir ya ne kadar iğrençler. Hepsi günün birinde anlayacak bunu ama neyse... Çok Can'ım sıkkın ya:KK43:
Bence öyle insanlar için hiç ama hiç canını sıkmamalısın , bende evdeyim bide nasıl halsizlik bi markete gidiyorum yolda 2 kere oturup geliyorum normal bu aylarda bence, onlar ya o yoldan geçmemiş ya da geçmişte halden anlamıyorlar boşver

Kızlar insanlara sinir oluyorum. Halsizliğimden dolayı iş yerinde falan herkes " sana yaramadı" ay bu hamilelik sana yaramadı vs vs. Ay napiyim aldırıyim mi diyesim geliyor. Bu ne ya vücudumun hali yetmiyormuş gibi bir de kendi giyiminde süsünde olan keyfi yerinde olanların verdiği negatif enerjiyi mi çekecem:KK43: insan moral verir ya ne kadar iğrençler. Hepsi günün birinde anlayacak bunu ama neyse... Çok Can'ım sıkkın ya:KK43:
Canım sıkma canını salla gitsin hepsini onlar hiç hamile olmuş mu acaba? Ayrıca herkesin hamileliği aynı olacak yada rahat olacak diye bir şey yok... Bende aynıyım toplantıda arkadaşın biri takılacak oldu büyük ve hamilelik geçirmiş arkadaşlarım ayyy onu yaşamayan anlamaz diye beni bi savundular bana takılan arkadaşım daha sana bişey demem dedi güldü :) gül geç onlara kimse ne yaşadığımızı nasıl alışmaya çalıştığımızı bilemez... :KK66:

Merhaba arkadaşlar dün ilk defa kontrole gittim. 7. Haftadayım ancak ultroson görüntüsü de hcg değeri de haftayla uyumlu değil. Sadece nokta olarak göründü. 1072ydi değerim bu hafta için çok düşük. İdrar testinde de zaten baya bi geç çıktı. Umutluyum geç döllenme oldu büyük ihtimal. Ama işte dış gebelik riski de var o moralimi bozuyor. Bakalım bi daha kan verdim, takip edilcek :110:

boşver gitsin cnm gereksiz insanmı yok

Folidoce içiyorum folik asit ve B12
Onu bırakmam gerekir mi decavit i içersem sormayı unuttum o yüzden bugün içmiyorum yine.
Başka bi yerde 3 aydan sonra vitamine başlanmalı diye okumuştum o zamandan beri içmedim iyi mi yaptım kötü mü bilemedim
Bana da folicode verdi doktorum. Decavit, elevit bunlar multi vitaminler yani içinde birçok vitamin var ve hatırladığım kadarıyla folik asit de b12 de var. Bence sağlık ocağından çok kendi doktorunuzun tavsiyelerine dikkat edin. Onlar zamanı gelince gerekli ilacları veriyor zaten.

CANIM bu durumu öyle iyi biliyorum ki,resmen dalga geçtiler ilk hamileliğimde,300 kişinin çalıştığı kamu kurumu burası,ama görüntümle ilgili öyle cümleler söylendi ki,iki parmak bıyığını almadan dolaşan kadınlardan çirkin olduğumu duydum,aaa burnunda mı taşıyon diyenler,erkekler bile hadsizce bana uzayluymışım gibi davrandılar,ne zavallılarmış:sinirli::sinirli: şimdi neyle karşılaşacağımı biliyorum çatır çatır lafımı da sokarım,sen de hiiç sallama,onlra bizim ne hassa dönemden geçtiğimize akıl erdiremiyorlar:oha:

Merhaba arkadaşlar dün ilk defa kontrole gittim. 7. Haftadayım ancak ultroson görüntüsü de hcg değeri de haftayla uyumlu değil. Sadece nokta olarak göründü. 1072ydi değerim bu hafta için çok düşük. İdrar testinde de zaten baya bi geç çıktı. Umutluyum geç döllenme oldu büyük ihtimal. Ama işte dış gebelik riski de var o moralimi bozuyor. Bakalım bi daha kan verdim, takip edilcek :110:
güzel kardeşim,gebelik zaten yeni,eğer dediğin gibi ge döllenme de varsa hemen değer yüksek çıkmayabilir,inşallah gönlünüzdekini verir Rabbim,iyi düşün:KK46::nazar:

Arada kanda down sendromu testi soran arkadaslar olmus ben biraz arastirdim onu pahalı geldi bana 2200 tl fiyat çıkardı bi firma mesela almanyadaymis lab.lari ama risk yok o iyi amniyosenteze alternatif olamaz dedi ama doktorum guvenilirlikleri onun kadar yüksek değilmiş...

Bitki çayının hangisi canım deneyim bir ?

Özellikle belli bir cay degil. Sicak bir sey olsun iyi geliyor benim mideme.
Bazilarini önermediklerini okudum ahududu, biberiye, adacayi falan icmemek gerekiyormus. Bitki caylarinin bir cok etkileri var bazilari da hamilelikte iyi gelmiyor. Ben güvenli ve hafif olsun diye papatya, zencefilli portakal falan tercih ediyorum. Papatyayi tavsiye ederim. ;)

Hamileligin yaramasi mi gerekiyormus :110: Herkes baslarda farkli farkli da olsa problemler yasiyor. Kiminin bulantisi var kiminin gazi, kiminin yorgunlugu. Kimsenin laylaylom gecirdigi bir dönem degil ki, ne sacma konusmuslar. :63:

maşallah canım,ikinci hamileliğim ama bu fotolar karşısında :KK57::KK57: kalıyorum uzun süre bişeye benzetemiyorum:nazar:

hepinize kocaman maşallah :nazar: haber aldıkça paylaşalım kızlar,hep birlikte güzel geçirelim bu dönemleri:KK15::KK15:

ah canım hem hamilelik,hem yaşlılık :KK45::KK45:idare edin,iyi haberlerini de bekliyoruz,tekrar geçmiş olsun:hasta::hasta:

:halay::halay:hoş geldin bacım nasılsınnızzz:KK46:
Kiz iyidir iste nolsun mide cok bulaniyor baskabir sorun yok cok sukur siz nasilsin ;)

Arada kanda down sendromu testi soran arkadaslar olmus ben biraz arastirdim onu pahalı geldi bana 2200 tl fiyat çıkardı bi firma mesela almanyadaymis lab.lari ama risk yok o iyi amniyosenteze alternatif olamaz dedi ama doktorum guvenilirlikleri onun kadar yüksek değilmiş...

Benim okuduklarimdan anladigim kadariyla önce kan testi ve ense kalinligina bakiyorlar. Onlarda siradisi bir sey varsa amniyosentez yapmaya karar veriliyor. Her zaman amniyosentez yapilmiyor. Türkiyede de öyle mi?

Benim okuduklarimdan anladigim kadariyla önce kan testi ve ense kalinligina bakiyorlar. Onlarda siradisi bir sey varsa amniyosentez yapmaya karar veriliyor. Her zaman amniyosentez yapilmiyor. Türkiyede de öyle mi?
Evet standart gebeliklerde dediginiz gibi... Fakat ailede ornek varsa yani genetik yatkinlik veya 35 yas ustu gebeliklerde amniyosentesi illa yapiyorlar... Ikiz gebeliklerde tarama testlerini yapamiyorlar zira taramalar olasılık veriyor ikiz gebeliklerlerde degerler degisik oluyor o yuzden yapilamiyor.

Merhaba Günaydınlar Güzel Hanımlar,
Ben kontrolden geliyorum. Bugün itibariyle SAT ile ultrason tarihleri uyuştu benim. Önceki randevularım da, pambığım usg de 1 hafta geriden geliyordu. Tarihleri uyuşmayanlar, endişe etmeyin lütfen, kesin tarihler bebiş büyüdükçe daha iyi anlaşılıyor. Evet 9+2 itibariyle benim pambığım 2,36 cm olmuş teyzeleri. Kalp atışı 160 civarındaymış. İnanmazsınız, ayakları belli oluyordu ultrasonda, kalbinin atış hareketi de bariz fark ediliyordu. Artık bildiğiniz bebek görünümünde, sadece biraz koca kafa :rolleyes:Kordondan aldığı kan akışını da gösterdi doktorum. Mavi ve kırmızı renklerde, çok mucizevi.
Tam kan sayımı, tiroid, kızamıkçık, toksoplazma vb. ilk testlerim için kan verdim. Sonuçları öğleden sonra alacağız. Çok şükür ki, benim pambığım için herşey yolunda görünüyor. Rabbim sizlerinkilerden de güzel haberler almamızı nasip etsin. Bu arada mide bulantısı azalıp da endişe eden güzel arkadaşlarım. Lütfen endişe etmeyin çünkü benim şu haftaya kadar bulantım olmadı, olmaması ya da varken azalması, sonra tekrar başlaması bunlar hep normalmiş.

Bir sonraki randevumu, 11. haftamda yapmak üzere 15 gün sonraya verdi doktorum. İkili test yapılacakmış.
Herkese kocaman sevgiler.:KK24::KK36:
AMan aman maşalah annesi ile yavrusuna. Pozitif pozitif olun hep böyle siz. İnşallah hayırlısı ile şu ikili taramayıda geçeriz. Benide bebeğin kontrolü için 11. haftaya çağırdı. Daha 3 hafta olduğuna göre gittiğimde çok değişmiş olur kesin. Rabbim sağlık sıhhatli devam ettirsinde gerisi sorun değil.

Back
X