2016 Aralık Anneleri

Öncelikle bebeginiz hayırlı olsun. Saglicakla kavusmanizi dilerim. Her sabah ac karnima 1 yemek kasigi pekmez, kahvaltida haslanmis yumurta, sut, peynir, tereyag. Hergun kirmizi et, beyaz et donusumlu. Ben et yiyemedim, onun yerine tereyag ve yumurta yiyordum fazladan. En önemlisi meyve. Hergun 1 adet muz, elma, mandalina sonbahardan itibaren. Ananas da kilo aldiriyor diye duymustum ama sadece 1 defa yiyebildim. Pek bana gore degil. Kilomuz alt sinirdaydi. Ozellikle meyveye agirlik verdim ve 1 aylik kontrolde fark etmişti. Dogumdan sonra oglum da ben de tosun gibiydik :)

Ben bol bol badem yemiştim onun çok etkisi olduğunu düşünüyorum

Eylülde artık işbaşı yapıcam ve muhtemelen haftanın 4 günü yarım gün 1 gün de tam gün çalışıcam. Kızıma üst kat komşum bakacak ki kızım da o da birbirlerini seviyorlar. Ben ne dersem o şekilde davranıyor kızıma. Okulun eve yürüyerek 4-5 dk mesafede ama ben yine de kamera sistemi kurayım mı diye düşünüyorum. Siz olsanız ne yapardınız canlar?

Eylul de ben de is basi yapacagim. Yarim gun gidip gelecegim. Arabayla isim 6 dakikalik mesafede. Buyuk ihtimalle babanemiz bakacak. Kizima da o bakti :) Yabanci birine sanirim evde birakamazdim. Kamera hem iyi hem kotu.

Eylul de ben de is basi yapacagim. Yarim gun gidip gelecegim. Arabayla isim 6 dakikalik mesafede. Buyuk ihtimalle babanemiz bakacak. Kizima da o bakti :) Yabanci birine sanirim evde birakamazdim. Kamera hem iyi hem kotu.
Ailelerimizden uzaktayız canım. Birilerine bırakmak zorundayız illaki ne yazıkki.

Ayni bizi anlatmissin canim. Size de cok gecmis olsun. Gelişimi iyi çok sukur. 2 ay kadar once yine bogaz enfeksiyonu gecirdik. Ardından disler patlati. Hepsi ust uste gelince yiprandik. Dedigin gibi, saglikli olsunlar da :)

Çok çok geçmiş olsun...evet gerçekten üst üste olması bebeklerimizi yoruyor geçecek inşallah bugünlerde sağlıkları daim olsun :)

Ailelerimizden uzaktayız canım. Birilerine bırakmak zorundayız illaki ne yazıkki.

Canım biz yakınız da ne olacak sanki babaanne bakmayacak anneanne de bakmasın o zaman diye eşim tutturdu bir güzel birbirimize girdik 15 gün ayrı kaldık bende artık annemin bakmasını istemiyorum 30 km her gün git-gel yapacaktı yaranamayacaktı yine de..çok az günümüz kaldı ama ben hala birini bulamadım kafayı yiyeceğim...bende kamera koyacağım her odaya zor ama en azından çok vakit geçirdikleri birkaç odaya...herkesin kişiliği ayrı oluyor diye düşünüyorum...ben anne olarak farklıyım, eş olarak farklıyım, arkadaş olarak bambaşkayım..belki çok iyi kalplidir niyetlidir ama çocuk konusunda zaman zaman sabır tükenebilir...ben bunu düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum ama mecburuz

Bu erkeklerdeki annelerimizi çekememe durumu ne olacak bilmiyorum. Biz de girdik birbirimize şu an ayrıyız. Terapist şartı koştum gitmezsek avukata gidecektim. Şimdilik terapiye gidiyoruz sonumuzu görmek için. Boşanacaksak her şeyi denedik olmuyor diyebileyim ki kızım olmasa ya da eşim ilgili bir baba olmasa şuan mahkemedeydik.
Boşver canım yaranamaz annen daha da ister üstüne. İleride kv de bakmak isterse bence sakın izin verme canım.
Çok haklısın canım ben o yönden düşünmedim. bizim bile tahammül sınırlarımız zorlanıyor çoğu zaman. Allah korusun en ufak bir şey de yaşasa en çok etkilenecekleri zamandayız. Pff en azından salon ve mutfağa taktırayım bari. Derste arada da bakarım zaten yakınım hemen müdahale ederim. Zaten bu kadar zaman sonra kızımdan ayrı vakit geçirecek olmak içime sinmiyor ama mecburuz

Yazdıklarını gözyaşlarıyla okudum çünkü tam 1 hafta önce bende seninle aynı şeyleri yaşadım bizde aile terapistine gidiyoruz...son kez o şartla kabul ettim evliliğimi devam ettirmeyi..kızım gece baba diye ağlayarak uyandı bende yoksa çoktan mahkemedeydim ama tabii ona söylemedim bunu..kayısına kıdemle görüşmüyorum canım bana son yaptıklarından sonra da sanırım hiç görüşmem..o yüzden kızımı görürse ona şükretsin...evet 9 aydır evdeyim 8 aydır meleğimleyim çok zor bir süreç kendimizi bunaltmadan en azından yavrularımıza bunu yansıtmadan altından kalkarız inşallah..bende mutfak ve antre diye düşündüm..aslında her odaya da ses kayıt olsa fena olmaz..yarım gün çalışacak olmak tek tesellim..

Çok zor bir süreç gerçekten. Ya düzelecek ya bitecek artık son raddedeyim. Bendeki krediler tükendi ben de tükendim. Sanırım hatamız çok fazla vermek eşin bile olsa hak ettiği kadar değer vermek lazımmış. En son beni birilerine cilve yapmakla suçladı üstüne de annem kızımıza diş buğdayı yaptı diye anneme bağırarak üstüne yürüdü. Tanıyamıyorum artık eşimi.. yarın bir gün bana ya da kızıma zarar vermez diyemiyorum. O kadar büyük hayal kırıklığına uğradım ki.. kaynanamı arayıp eteğimdeki tüm taşları döktüm söylediği ise "ben sana kaynanalık yapmadım o yüzden böylesin sen" oldu. Nefretim katlandı iyice. Benim de kimseyi göresim yok. Kafam çok karışık 2 haftadır kendimi yiyorum.
İnşallah yavrularımıza yansımamıştır. Huzursuz bir ortamda büyümesini asla istemem. Gerçekten en büyük şansımız yarım gün çalışıyor olmamız özel sektör çok acımasız. Haklısın ses kayıt cihazı da lazım. Allahım esirgesin miniklerimizi neler neler duyuyoruz etraftan. En büyük tesellimiz aslında bir şeylere akılları eriyor olduğunda işe başlayacak olmamız. Bakıcıyla bıraktıktan sonraki davranışlarına çok dikkat etmek lazım. Huzursuz olurlarsa anlarız diye düşünüyorum.

Bizim de aynı olaylar baby shower da oldu...3 hafta önce yaşadığımız tartışmada annesine tek başına gitmişti bir geldi barutttttt çünkü güzelce doldurulmuş sebebi de "benim annem de bakmasın kızımıza.." açtım ağzımı yumdum gözümü ve ne yazık ki üstüme yürüyerek bana zarar verdi...sonunda aradım annesini gelin buraya sayenizde neler yaşıyoruz görün dedim kadının hiç umrunda değil ağzıma geleni saydım ne istiyorsunuz evimden huzurumdan dedim..kapıdan çıkıyorlar çözüme bak "hadi bakalım küsün birbirinize ve ayrı odalarda oturun.."ertesi gün pılımı pırtımı topladım anneme...ve annem babam öğrenince işler daha kötü oldu ve 16 gün ayrı yaşadık...özürler af dilemeler araya dedemi soktular en sonunda...ki bunsüreçte telefonumu kapattım...kızım huzursuz büyüyeceğine huzurlu ama ayrı büyüsünü savunuyorum hep...babasını da istediği zaman görür..evet canım bende onunla avutuyorum kendimi muhakkak anlarız yavrulardan mutlu mutsuz olduklarını..o kadar akıllılar ki olumlu enerji veren insanları çok güzel seçiyorlar...

Yahu yapılan şey eşleri ve bebekleri içi yapılıyor. Neyi çekemiyorlar neye kızıyorlar anlamıyorum. Sanırım ilgi manyağı yapmışız biz, ilgi onlardan bize kayınca iyice zırvanadan çıktılar. Kaynanana da eşine de yazıklar olsun biri yuva bozmaya çalışıyor diğeri kendi aklı yokmuş gibi anasının ağzına bakıyor! Biz de Aynı süreci yaşıyoruz. bu halde bile hala burnundan kıl aldırmıyor, yaptığının saygısızlık olduğunu kabullendi ama hala kendini haklı görüyor. Adam kuvveti sonuçta farklı oluyor çok üzüldüm canım fiziksel de zarar verdi demek Bizim olayda da ben tokat attım çünkü bir de annemin evinde içeride misafirler varken basbas bağırıp üstümüze yürüdü üstüne kızımı alıp da gidicem dedi. Gözüm döndü resmen tokat attım.
Aynı düşüncedeyim canım seninle. Kızımı asla babasından uzaklaştırmam istediği zaman görür ama babasız da olsa kızım huzurlu bir ortamda büyür. Yalnız işin aklıma takılan yanı kızım babasını görmese de pek aramıyor.
Evet çok akıllılar maşallah. Allahıma binlerce şükürler olsun ki bize böyle güzel masum tatlı melekler verdi. Bakıcıyla durumları oturttuktan sonra kafam çok rahatlayacak benim de. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.

Sorma canım sorma baba evinde kılıma zarar gelmedi sözlü ya da fiziksel...her zaman sevgi saygı içinde büyüdük..zaten tartışma esnasında bunları boşalttı..ailen sana hep iyiyi göstermiş bu dünyada sadece iyi Yok dedi..bende ne yazık ki olabilecek en kötü şey sizmişsiniz dedim ona istinaden de fiziksel zarar verdi..asla ama asla kabulleneceğim birşey değil ki ailem çıldırdı...bozdu yuvamı mutlu oldu işte 16 gün oğlu defolup yanına gitti..ama bana mesaj attı "burada mutlu değilim yuvamda mutluyum.."diye...bizimki de hala kabullenmiyor annesinin hatalarını ama kayınpederim sağolsun severim dedi ki "kızım karar senin bu saatten sonra ne olursa olsun kızımsın torunumuzu bize göstermesen bile haklısın ben 35 senedir ne çekiyorum...senden önce bana sarıyordu şimdi sana..." işte bu cümleler bana yetti aslında..adamcağız perişan ama susturamıyor kimse durduramıyor..o kadar vicdanlı bi insanımdır ki normalde..ayakkabısız birini görürüm ayakkabımı çıkarır veririm..araba da hep meyve süt taşırım kırmızı Işık'ta bekleyen çocuklara veririm..köyde çalışırken maaşımı olduğu gibi oradaki ihtiyaç sahiplerine harcardım (bunlar belki özel paylaşımlar ama buradaki samimiyete inanıyorum) hiç kinci değişimdir ama o kadın yanımda ölüyorum 1 yudum su ver desin vermem artık..o kadar incitti beni ki defalarca konuştum saygısızlık yapmadan uyardım..kendi ailelerinin ezikliklerini bastırıyorlar canım böyle yaparak akıllarınca..tokadı bende attmi eve döndüğünde çiçeklerini önce çöpe soktum sonra da o tokat öyle değil böyle atılır dedim..kızım babasına çok düşkün aslında onsuz mutluydu ama ateşlenip hasta olduğunda sayıkladı...günlerce kızım uyurken gece sarılıp özür dileyerek ağladım özür dilerim annecim yanlış seçim yaptım diye..umarım etkilenmemişlerdir..ah iyi ki evlenmişim diyorum herşeye rağmen meleklerimiz bizimle onlar kendi dertlerine yansın..inşallah bir an önce aklını başına toplar eşin..Allah gözlerini açsın ne diyeyim ki...bizi yavrularımızdan ayırmasın bir ömür..

Senin kv huzursuz ve mutsuz bir kadın muhtemelen ve etrafında mutlu insan görmek rahatsız ediyor herhalde. Sen sayısı azalmış iyi insanlardan birisin. Çok mutlu oldum gerçekten senin gibi birini tanıdığıma. İşte bu kadar iyi olmanı mutlu olmanı kaldıramamışlar. Üstüne oynamışlar resmen bence aşağılık kompleksleri var ve bu yüzden bizi ezip üstünlük kurmaya çalışıyorlar. Eşimin tarafı komple yalancıdır bir de üstüne karşısındakini yalancı çıkartır. Son yaşadığımız olayda eşim gözümün içine baka baka pişkinlikle yalan söyledi. Ben aksini ıspatlayınca siniri arttı. Kim bilir şimdiye kadar ne yalanlarına inandım. Kendimi çok kötü hissediyorum. Çok aptalmışım nasıl bu kadar kör olmuşum.. ne yazıkki güvenim kalmadı eşime.. ben her iki tercih için de yolumu çizdim. İkisi de zor olacak yıpratıcı olacak ama en sağlıklı ve huzurlusu hangisiyse onu seçicem.
kendini kötü hissetmesi gereken biri varsa o da eşin. Sakın öyle düşünme sen her şeyi kızın için yapıyorsun. Bundan sonra can benim canım diyelim ve artık istediklerini vermeyelim onlara. Başka bir hayat yok, olmayacak elimizdeki tek şansı da iyi kullanmamız lazım. Sen mutlu olursan kızın senden daha mutlu olur. Terapiye başladınız mı?

Selam kızlarrrr hepinizi çok özledim günler çok yoğum geçtiği için girmeye hiç vaktim olmuyor. Bebişler nasıl siz nasılsınız? Biz iyiyiz şükür Oğluş 4 diş çıkardı. Sünnetini oldu iyileşti.
Sanırım bir kaç kişinin evliliğinde sorunlar git gide büyümüş. Sorunsuz evlilik Yok gerçekten. Biz de bakıcı konusunu konuştuk ben en başından beri birini bulurum bakar dediğim için sorun yaşamadık. Yoksa ilk başta annem bakar tartışması yaptık biz de ama ben istemiyorum kv baksın. Tam okuyamadım sorunları. İnşallah düzelirsiniz bebişler huzurlu yuvalarda büyür.
Bebişlerle ayrılık vakti de yaklaşıyor ve içim hiç rahat değil. Ayrılmak ayrılığı kabullenmek çok zor olacak.kendime bile güvenmezken başkasına nasıl güveneceğim?

Başladık canım geçen hafta ilk seansına gittik bayramdan sonra da 2.seans bu sırada düşüneceğiz karar vereceğiz olumlu ya da olumsuz...ama biliyor musun aşkla evlendiğim gözünün içine bakmaya kıyamadığım insan yok artık..hiçbir şey eskisi gibi olmayacak evliliğimiz devam etse de bunun bilincindeyim..çünkü o saf temiz duyguları öldürdüler..evet aynen öyle aşırı derecede kompleksliler ailemi ve beni inanılmaz derecede kıskanırlar hep yererler küçük beyinlerince ki görgü görenek 0...hayatında görmediği yerleri benimle gördü tatmadığı tatları benimle tattı ama nankörlükte sınırını çok aştı..teşekkür ederim canım benim bende iyi ki seni tanıdım iyi demeyelim muhakkak herkes hatalıdır benim hatam da çok susmak ve fedakarlık etmekti suskunluğumu aptallık diye düşündüler ne zaman ki yeter dedim benden kötüsü olmadı..acaba eşim benimle neden evlendi diye sorguluyorum günlerdir ne için...demek ki derdi aşk sevgi değilmiş diyorum...kızım benim dünyam herşeyim elimi kolumu bir nevi o bağladı...psikolog aynen şu yorumu yaptı "asla akıllanmayacak kayınvaliden yine devam edecek nefes aldığı sürece sadece eşin akıllı olacak..eğer akıllı olmazsan bitirirsin evliliğini anladığım kadarıyla eşinin çok sabrı kalmamış.."dedi çok çok güzel yorumda bulundu..yıllarca mutluluğumuzu kıskandı "ay oğlum sana çok düşkün gözünün içine bakıyor hep" dedi durdu..aynen kendi evinde mutsuz ve herkes mutsuz olsun diye çaba harcıyor...daha fazla savaşmayacağım bitiriyorsa bitsin alsın oğlunu mutlu olsun...çünkü takatim kalmadı..( burayı bdv ye çevirdik :)))) )

Umarim sorunlarinizi halledersiniz. Uzuldum gercekten. Sonunun ucunuz icin de hayirli olmasini dilerim.

Hepimiz sıkıntılıyız anlaşılan bende eşimin bana ilgisi kalmadığını hatta beni karısından çolk hizmetçi olarak gördüğğnü düşünüyorum ve bunu dile getiryorum. Bende göz tansiyonu çıktı ve ertesi gün gözümün içi şişti ona söyledim bişey olmaz dedi bende annende böyle olsaydı onada bişey olmaz dermiydin yoksa illa hastaneye mi git derdin dedim tabi demez olaydım bir sürü laf dinledim bu nasıl kıyasmış fln filan. Benmde sevgim azaldı artık sanki ayrılsam tek başıma kızımla daha güzel bir hayat sürecekmişim gibime geliyor benmle neden evlendi diye bende çok sorguluyorum galiba evde kalmamak için evlendi beni de kendini de yaktı

Aynı soruları ben de soruyorum kendime. Ben bu kadar aşkla evlenirken onun amacı neydi diye. Benzer şeyleri yaşamışız dediğin gibi eşim de benim ve ailem sayesinde gördü tanıdı birçok şeyi. Aileler arasında kültürel fark da çok fazla. Nasıl bu kadar aşık oldum da bu tarz bir evlilik yaptım cidden hiç anlamıyorum. Babam sağlıklı olsa daha farklı olurdu eminim. Beni çok üzmüş çok kırmış ama ben görmemişim ya da üstünü örtmüşüm birçok şeyin. Geçmişi düşününce daha da sinir oluyorum kendime. En başta hatalı benim, neden bu kadar değer verdim böyle insanlara diye sorguluyorum kendimi. Yeni evlenmiştik ertesi gün annesi yüzünden valizini topladı ben annemin evine gidiyorum dedi keşke durdurmasaydım da gitseydi..
2 haftadır annemin evindeyim istediğinde gel gör kızını dedm. biz de geçen hafta gitmeye başladık terapiye, psikiyatriste de yönlendirdi. Zamana bıraktım ben de artık. Abimle kardeşimle konuşuyorum sürekli iyi geliyor bana burda olmak. Eve gittiğim anda yine manipülasyona başlayacak gibi geliyor..
haha ben de aynı şeyi söylüyorum bitecekse de gitsin annesinin yanına mutlu mesut yaşasınlar. Evet ya bdv yaptık burayı da ama burdaki arkadaşları daha samimi buluyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…