2016 Aralık Anneleri

Sanırım ortak problem eşlerimizin bebeklerimize olan ilgiyi kıskanmaları ve kaynana faktörü. Umarım akıllarını başlarına toplarlar ve görebilirler bizim onlara muhtaç olmadığımızı.

Canım benim de aynen öyle bir anım var balayındayken beni çok üzdü tartıştık neden evlendik ki biz dedi..."sinir krizleri geçirdim nikahı askıya alın diye belediyeyi aradım.." o anda bitebilirdi ama kısmet kader diyorum..canım ailesinden birinin bile adı geçmiyor evde onu da şart koştum o da benim ailemle görüşmüyor kesinlikle ha kurunun yanında yaşta yandı ben ona üzülüyorum yarın bir gün kızımın Doğum günü olacak ne olacak arkadaşlarımızla kutlayacağız...benim ailemin hatası da bana sahip çıkmak oldu..çok kırıcı konuşmuşlar ne yapsalardı dedim aferin kızımı iyi ezdin üzdün mü deseydi...o kadında bunu istiyordu işte ailemle zaman geçirmesini de kıskanıyordu oğlunun şimdi istediği oldu...Kesinlikle burası evimizden gibi oldu artık..canım zaman gerçekten herşeyin ilacı öyle güzel yönlendiriyor ki seni..yalan en nefret ettiğim şeydir gözümün içine baka baka yeminler ede ede yalan söyledi benim için de orada bitti...kimbilir neleri yutturdular bugüne kadar..

Bizimkilerle çok farklı bir ilişkisi vardı eşimin. Zaten abimin arkadaşıydı. Sanki ben gelin olurdum annemin evine geldiğimizde. Hatta babası elden düşme arabasını oğlundan sakınırken annem yeni aldığı lüks arabayı daha hiç kullanmadan eşime verdi sen kullan diye. Bizimkiler bu kadar özen gösterirken. Onu oğlu, kardeşi gibi görürken yaptığı bu saygısızlık onları da çok sarstı. Kimse sindiremedi içine bu yaptıklarını.. kaldı ki kv bana hamileyken oğluna çıtıpıtı kızlar yakıştırdığını ima etmişti ben sesimi çıkartmadım. Densiz ne dediğini bilmiyor diyip geçtim. Ben o kadının saçmalıklarına bu kadar sabırlıyken onun yaptığı çok büyük ayıp.
Çok garip hareketler yaptıkları. Annen baban seni atacak mıydı? Hadi sen gittin kocan bu geçin mi diyecekti? Sen ottan mı bittin sanki.. sen de bir annenin kuzususun sonuçta. Bunlar gelin alınca köle aldım sanıyor herhalde! Yutturdukları yalanların günahı boyunlarına.
Yine söylüyorum keşke aynı şehirde olsak da hepbirlikte oturup kahve eşliğinde sohbet edebilsek.

Kızlar kızlar neler olmuş şimdi Oha diyeceksiniz ama kafa dağıtmak için buraya girdim yazdıklarınızı okudum şok oldum bende yaklaşık 3 haftadır aynı soyunma uğraşıyorum kaynanam
Eşim işsizken ben yeni doğum yapmıştım babam kv ye çoçukların maddi sıkıntıları olmasın oğlunuza uygun bi dille ifade edin dikkat etsinler harcamalara demiş bunu bana aylar sonra annen kızımızın parasının yiyor dedi diye bana söylüyor bide diyor ki o zaman söylemedim sütün etkilenir diye aynı kişi 3 günlük annecikten hastane odasında benle kavga eti terbiyesizler diye hastaneyi inleri bu arada neyse söylemediğim şeyler söylemiştim gibi aktarılıyor resmen iftira atıyor bide ben oğlan annesiyim kız annesi susar diyor sürekli sana şunu alıcam sunu vericem su zaman gelicem uok hep boş vaat kaldırdığını sanıyor kalınca bunları yüzüne vurunda senden kötüsü olmuyor valla beğenmeyin köyden gelin alaymış haksıZlığa yalancılıga hiç gelemem en son bana karın emir verdi diye eşimi doldurmak çalıştı ben altımda çalışan inşanlara dahi emir vermezken ona nasıl vereyim tarzım değil bi kere 3 haftadır küsüz konuşmuyoruz ama benim eşime olan bağlılığım ve Onun bana karşı ilgisi arttı kendi aileme de mesafeliyim evimde kızımla kocamla huzurlu oturuyorum kıskananlar çatlasın diyorum
Egeli bi arkadaşım vardı kaynananın en iyisi bile yürürken geline tekme atarmış dersi aynı o hesap
Mutlu anne mutlu bebek huzurumu bozan kimseyi etrafımda görmek istemiyorum

Aynısı canım aynısı İnan...kayınvalidemde 10 larca kez sen oğlumdan büyüksün dedi durdu aramızda 2 yaş var...sen idare et büyüksün derdi bir de..bir gün ben çocuk büyütmek için evlenmedim ayrıca çıkalım sokak 10 kişiye soralım kime büyük derler acaba dedim...sonra sustu...gözümüz kör olmuş canım benim bizim.. "-" leri muhakkak vardı ama üstünü kapatmışız hep...gerçekten densizlik yaptıkları...keşke seninki kıymetlisine çıtı pıtı benimki de 20 lik alsaydı da başımıza bela olmasalardı...tövbeee...canım biz sabrettikçe onlarda alışkanlık haline geldi bi sesimiz çıkmaya başladı bizden kötüsü olmadı en başından dur demeliydik..bizimkiler de öyleydi İnan bana hoşgeldin demezler onu sarılıp öperlerdi..eşimin sevdiği yemekler yapılırdı hep...evet kayınpederim aynen şu amiyane yorumu yaptı ki yazarken utanıyorum.."neden ailene haber verdin bu olanları birbirinizi severken de haber veriyor musunuz ailenize..."bu nasıl bir rezilliktir dedim ya ama kayınvalidemin aklı...ben Kaya kavuğunda büyümedim siz sahip çıkmayabilirsiniz evladınıza ama benim arkamda kocaman bir ailem var dedim...offf offff keşke yakın olabilsek..paylaştıkça azalırdı sıkıntılarımız...sende çok derinleşme canım benden naçizane dost tavsiyesi derinleştikçe dolduruyorsun kendini...ama terapi gerçekten karar konusunda işe yarıyor..Kendimiz evlatlarımız ve eşlerimiz için ne hayırlısı ise o olsun...yavrucuklarımız nasıl mutlu ve sağlıklı büyüyeceklerse onu nasip etsin Allah..sanıyordum ki yalnız benim bu sorunlarla boğuşan..

Yazdığını okuduğumda sende miiiiiiii diye düşündüm...ne kadar çok kişi aynı sorunlarla boğuşuyor...canım walla annelerini bizden iyi tanıyorlar..o yüzden ben artık boğuşmuyorum çünkü benim kv yan odada kulaklarımla duydum oğluna benimle ilgili attı tuttu neden öyle söyledin aslı yok dediğimde de "ayyyyyy yeminler ediyorum ben öyle söylemedim konuyu kapatalım susalım.." dedi oğlu hepsine şahit oldu ve ağzını açmadı....o yüzden nefret ediyorum...yani şimdi annesini gördü yalan yere yemin ettiğini inanır mı bir daha inanırsa da kendi kaybeder...Allah herkesin yuvasını huzurunu daim eylesin...diyorum ki keşke alıp başımı gitsem Türkiye'nin diğer ucuna herkesten uzağa..

Ah keşke öyle olsaydı da biz de verdiğimiz değeri hak edenlere gitseydik. Gönül bu sevdi mi gözleri kör ediyor resmen. Seninkiler baya baya terbiyesizmiş, bizde en azından kayınpederim kızıyor ama tabi adamı dinleyen kim. Koskoca adamı gözümün önünde azarlıyorlar susturuyorlar. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları. 2 yaşa yaş farkı bile denmez ki artık oğullarını gözlerinde nasıl büyütüyorlarsa.. yazıklar olsun bunlara tek söyleyebileceğim bu. Bayram geliyor ben kara kara düşünüyorum gitsem mi gitmesem mi diye.. her halükarda laf söz yapacaklar zaten. Haklısın canım insan düşündükçe sinir kat sayısı artıyor. Geçmişi geçmişte bırakmak lazım ne yazıkki elimizden bir şey gelmiyor ama yine de kafamda dönüp duruyor amin canım ne taraf hakkımızda hayırlıysa o olsun inşallah. Ben de diyordum herkes ne güzel geçiniyor diye ama problemsiz evlilik yok denecek kadar az. Etrafımda henüz evlenmemiş herkese ilk önce çift terapisine gitmelerini tavsiye ediyorum artık.

Kayınpederim de o kadar hin düşünemez de bazen karısının beyniyle hareket eder...adamlar da bıkmışlar artık...şuna çok katılıyorum "davul bile dengi dengine.."sonra çok sorun çıkıyor...biz bayramda gitmeyeceğiz karşılıklı ailelere bu da konuşuldu..düşünsene ben kendi aileme gideceğim o kendi ailesine..

Ben de eskiden kızardım o söyleme. Fazla humanistmişim ama realist olmak lazımmış. Kaynanan ettiğini bulur yarın muhtaç olacak sana bakalım o zaman da o sivri dili olacak mı! Terapiste gittiğimizde mevzuyu açayım diyorum. Nefret ediyorum kadından ama gitmek zorunda kalıcam gibi geliyor.

Canım onu söyledim o gün zaten eşime "bugünün bir de yarını var hiç düşünmüyor bütün bunları yaparken Allah anneni bana muhtaç etmesin" dedim "kimseyi kimseye muhtaç etmesin" diyor...evet gerçekten realist olmak gerekiyormuş aşkın gözü körmüş...mantıkta çok önemliymiş kardeşlerime kuzenlerime söylüyorum aman dikkat diye..1 hatasını bile görürsen bırak gitsin diyorum sonra katlanarak geri dönüyor çünkü...bizim artık hiçbir iletişimimiz Yok ailelerimiz de birbirine girdi çünkü..

Her zaman verecek cevapları var ama o gün gelince ne yapacak acaba? Kesinlikle haklısın. Hayata bir kere geliyoruz ve bu saçmalıkları çekmek gerçekten hayatı boşa harcamak. Aileler işin içine girince geri dönüşü olmayan noktaya gelinmiş oluyor ne yazıkki. Bizim de iletişimimiz kalmadı. Sadece günlük konularla ilgili mesajlaşıyoruz. Bayramda tatil ayarladı eşim sadece bunu yaparak bir şeyleri düzelteceğini düşünüyor sanırım.

Canım eşlerimizin kardeş olduğunu düşünmeye başladım :) bizimki de pişkin pişkin barışmak af dilemek içim geldiğinde sürpriz bayrama tatil ayarlamış..yani herşeyin üstüne sünger çekeceğiz bitecek böyle olunca...evet geri dönüşü olmayan yola girildi aynen..bundan sonra asla iletişim kurulacağını sanmıyorum...insan hayaya hata yapabilir hata değil belki olması gerekiyordu yaşanması gerekiyordu yaşadık...ailem de ne karar verirsem veriyim arkamda bu saatten sonra şükürler olsun ki bir işim var maddi anlamda da bağımlı değilim...benim sayemde Doğu görevi yapmamıştı şimdiden diyorum boşanırsam paşa paşa gitsin onu da yapsın...hala diyor ki sen kimci değilsin anneme de dedim sana 1-2 ay sonra gelir unutur "hadiiii ya dedim ne kadar arsızsınız siz.."

Hahah aynı çalışıyor bizimkilerin akılları:) keşke bir tatile gitmek kadar kolay olsaydı her şey. benimki af bile dilemedi hala kendisinin haklı olduğunu düşünüyor sadece kızımızı düşün dedi. Yine bir tık daha ılımlıymış senin bey. Eşim her durumda kendini haklı çıkartmak için elindeki tüm kozları oynar eğer hiçbirini yemezsem konuyu kapatır hiç uğraşmaz yani. Bizimkiler de öyle; affedemeyeceksen sevmiyorsan, sırf kızın için çekmek zorunda değilsin biz her daim arkandayız diyorlar. O kadar aptalım ki bunca şeyden sonra o hala evliliğimizi kurtarmak için adam akıllı adım atmazken bile ben hala seviyorum. Ha sevmek de affetme nedeni olamaz severken de bitirebilirim elbet.
Genel olarak güvendikleri kısım bizi affedici ve unutkan olarak görmeleri sanırım. Eminim benimki de senin eşin gibi düşünüyordur.

Canım af diledi ama fiziksel olarak zarar verdiği için yoksa hayatta dilemezdi eminim...burnunun dikine gider bizim ki de...eşim de öyledir..haklı çıkmak için 2-3 yıl önceki bir olaydan örnek verir "haydaaaa e o zaman sende 4 yıl önce bunu yapmıştın.." derim sonra iyice birbirimize gireriz asıl kavga sebebini unuturuz...bende öyle diyordum hala seviyorum ve özlüyorum...evet ona güveniyorlar bir de ne olursa olsun vazgeçilmez olduklarını hissettirmemek gerekiyordu o hatayı yaptım,,,

Çok benziyor bizimkiler tartışmalarımız bile neredeyse aynı ilerliyormuş. Başta hatayı biz yapmışız ne yazıkki. Bizdeki ipler iyice inceldi. Bugün tüm gün evliliğimizi kurtarmak için hamle yapmak yerine kızımızı ailesine götürdü 2 saatliğine. Bunu söyleyince de seninle plan yapılmıyor diye üste çıkmaya çalışıyor. 2 ihtimal var ya sorunun farkında değil nasılsa eşim beni boşamaz tıpış tıpış gelecek diyor ya da beni bezdirip boşandığımızda kızımıza ve etrafa narcoleptic beni boşadı diyecek. Fatura keseceği adresi kesinleştirmeye çalışıyor. Offf çok sıkıldım çok yoruldum artık. Yazık kuzum hiçbir şeyin farkında değil tatlı tatlı emekliyor etrafta, köpeklerle oynuyor.

Evet canım annem defalarca uyardı "kızım çok üstüne düşüyorsun bu kadar yapma o sana ilgi göstersin bırak.." diyordu ama dinlemedim...ah kafam ah...ne kadar haklıymış..canım özür dilerim ama eşinin burnunun sürtmesi gerek o zaman...hiçbir şekilde konuşma ailesiyle ilgili de kendiyle ilgili de sadece kızınızla ilgili soru sorduğunda cevap ver ben öyle yapmıştım...ha iyice doldum o ayRı konuşmayınca..ama patlaması daha şiddetli oldu ona...sen hiç kafanı takma herkes çok iyi tanıyor biliyor emin ol kendi etraflarındakiler söyler ancak onun ailesinden akrabaları bile bana hak veriyorlar..ha hiç önemli değil hak verip vermemeleri benim içim rahat olduktan sonra..kuzular hiçbir şeyin farkında değiller ki..bir örnek vereyim benim kuzenlerimin biri 4 biri 7 yaşındaydı anneleri boşandığında 1 yıl sonra bir gün annelerine şu yorumu yapmışlar "anne iyi ki ayrılmışız babamdan keşke önceden ayrılsaydık değil mi hepimizde ne kadar mutsuzduk.."duyduğumda günlerce ağlamıştım...ama çocuk psikolojisini o kadar iyi anlatır ki..inşallah hayırlısı olur hepimizin hakkında canım evliliği bitirmek çok kolay ayakta tutabilecek güç var mı önemli olan o...bende tükendim aslında ama son 1 kere daha mı şans verelim diyorum...

Belki haddime değil ama annelerimiz de çok çekmiş bakacak olursak. Bizim çok düşkün olduğumjz babalarımızda annelerimize çektirmiş. Ayrılmak belki bir yerde rahatlık ki bu aralar bende çok kullanıyorum eşime seni bırakırım diye. Ama artık anneyiz, babalar babalığı çocuklar büyünce anlıyor ama biz öyle değiliz o yüzden fedakarlık işi bize düşüyor. Biraz daha sabredip bir şans daha verin derim ele inat... kazanan taraf siz olursunuz inşallah... herşey minik yavrularımız için...

Haklısın canım burnun sürtüp kaybetme korkusunu yaşaması lazım artık. 7 ceddi bize hak verse eşlerimiz kabul etmez. Tartışmamızda annem bana hak verse tabi annen derdi kv bana hak verse tabi gelinisin kırılma diye söylüyor derdi. Hep haklı olan oydu. Kimse kendi aklıyla bana hak veremezdi onun düşüncesine göre.. cevap vermiyorum artık, bugün konuşma çabasında. Yahu tamam sen haklısın ben düşüncesizlik ettim dese canımı yesin ama haaala kuyruk dik. Benim patlamam fena oluyor canım duygusal olduğum için fevri karar verip hemen uygulamaya geçiyorum o yüzden ufak ufak sitemlerimi belirtiyorum. Aynı sen gibiyim artık tükendim yorgunum ama ne yazıkki her 2 seçenekte de çetrefilli bir yol bizi bekliyor. Ben de bugün dediğin örneği düşündüm. Huzursuz ailelern çocukları boşanmış ailelerin çocuklarından daha problemli oluyor aslında. Ki zaten iyi bir pedagog desteğiyle boşanmanın etkileri en aza indirgenebiliyor. Hatta ailemin olduğu şehirde iyi bir pedagog buldum bile. Kardeşimin alanı çocuk olsaydı keşke diye de düşünmüyor değilim:) şansı hak edecek adımı bekliyorum sizde o adım atılmış gibi görünüyor.

Rica ederim burada paylaşıyorum ki her yoruma açığım...kesinlikle haklısın anneannemin kv 104 yaşında vefat etti ve o yaşına kadar çektirdi...onun yaşadıklarının yanında benimki hiç..Rabb'im kimsenin huzurunu bozmasın bozmak isteyenlere de fırsat vermesin..

Canım kendi içlerinde problemleri var eşlerimizin onlara sürekli "sen haklısın kocacım, sen birtanesin, sen olmasan ne yaparız biz.."diyip pohpohlamak gerekiyor bunu anladım..yapmayınca kıyamet kopuyor..bir gün eşimle tartışırken ben sana laf yetiştirememiş ya yoruldum dedim..işte aynısını bekliyorum "hayatım düşünemedim bir daha dikkat ederim, afedersiniz.."dese bitecek iş zaten..bende çok duygusalımdır açıkcası yapıl gereği de fevriyim...avukatı bile aradım konuştum..aslında atıldı ama ben yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ve huzurlu değilim...karar verme aşamasında terapist çok etkili..umarım en kısa zamanda kızın ve senin için en uygun kararı verirsin..ama herkes son bir şansı hakeder..konuşarak çözebileceğinize inanıyorsan profesyonel destek alarak evliliğini bitirme derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…