2016 Aralık Anneleri

Evet canım öyle bir kaçamak yapalım dedik ama Bozcaada çok rüzgarlı ve suyu çok soğuk olduğu için yarıda kesip annemin yazlığına geldik. En soğuk haftayı bulmuşuz tatil için :işsiz:
Siz neler yapıyorsunuz? Miniğin nasıl?
Yaa tuh evet bu hafta baya serin gitti 5 ,derece falan dustu. Gitti tatiliniz desene. Bende izmirdeyim bilseydim gitcegini haberdar ederdim ya.
Bebekler yuzmeyi bilir derler dogrumu.

Biz de iyiyiz sukur napalim ablamin bebisi dogdu oglan hic durmuyo surekli agliyo cok sancisi var ordayim aksamada yemegimi yaparim kaynatam gelir yemege kizi bursaya gitti ben bakiyorum yemek isine simdi baya tempolu geciyor gun.

Kaçakları bende merak ediyorum neler yapıyorlarsa:)))

Yok anam benim kv anlamaz kaç kez söyledim ettim birinden girip diğerinden çıkıyo artık ben vazgeçtim ..
Evet bazilari sozum meclisten disari (arsiz) olabiliyo hic umursamiyolar dediklerini.

Senin konunu goremiyirum abla kapattinmi bdv de

Kızlar bebişleriniz gece kaç kez uyanıyo. biz 6,5 aylığız gece en az 3 4 kez uyqnıyor. Bazen çıldurıyo yarım saat 1 saate bir uyanıo meme veriyorm uyyo geri. Napıcamı şaştım.
Benimki de uyanıyo canım önceleri iki kez emzirirdim yatardı galiba doymuyo artık gunduzleri de çok acıktığını hissediyorum bide etleri cıvık cıvık oldu ...bşde benimki sarılıp uyumaya alıştı koynuna alırsam sarılıp uyuyo ya :KK43:(( kolum agrıyo

Evet bazilari sozum meclisten disari (arsiz) olabiliyo hic umursamiyolar dediklerini.

Senin konunu goremiyirum abla kapattinmi bdv de
Yok cnm duruyodur heralde girmedim Bi daha:))) arada bir kızıyorum ya yazmıştım bide kaynım şirket açtı ama benim adıma oldu ben onun için kabul ettim ne söylemez maaşı diye kızmıştık

Yaa tuh evet bu hafta baya serin gitti 5 ,derece falan dustu. Gitti tatiliniz desene. Bende izmirdeyim bilseydim gitcegini haberdar ederdim ya.
Bebekler yuzmeyi bilir derler dogrumu.

Biz de iyiyiz sukur napalim ablamin bebisi dogdu oglan hic durmuyo surekli agliyo cok sancisi var ordayim aksamada yemegimi yaparim kaynatam gelir yemege kizi bursaya gitti ben bakiyorum yemek isine simdi baya tempolu geciyor gun.
Olsun napalım artık bu sene böyle olacakmış canım. Yazlıkta geçecek tatilin büyük bir kısmı muhtemelen:) kelebeğim başta ağladı ama sonra alıştı sudan çıkmak istemedi. Denizde pek hareket etmiyor kendini bize bırakıyor ama şişme havuzda şıpıdık şıpıdık kolları, bacakları. Yüzme denemez canım ama suyu çok seviyorlar:KK66: ben de Aydındayım:KK66:
Güle güle büyütün tazecik miniğinizi:KK200: küçücüktür şimdi kuzucuk hatta kendi miniğinin büyüyüp kocaman olduğunu anlamışsındır:KK66: Allah kolaylık versin bebişe de ablana da bir süre çekecekler artık :KK43:
Sıcak günde de yemek yapmak çekilmiyor ama olsun bir tabak fazla çıkarıp hayır duası alıyorsundur:KK66:

Benimki de uyanıyo canım önceleri iki kez emzirirdim yatardı galiba doymuyo artık gunduzleri de çok acıktığını hissediyorum bide etleri cıvık cıvık oldu ...bşde benimki sarılıp uyumaya alıştı koynuna alırsam sarılıp uyuyo ya :KK43:(( kolum agrıyo

Yok cnm duruyodur heralde girmedim Bi daha:))) arada bir kızıyorum ya yazmıştım bide kaynım şirket açtı ama benim adıma oldu ben onun için kabul ettim ne söylemez maaşı diye kızmıştık
Özellikle sıcaktan çok uyanıyorlar canım. Klimayı kapattıktan yarım saat sonra uyanıyor kelebeğim açana kadar da mızır mızır. Emip uyuyor ama hop yine uyanıyor. Geçen gün tüm gece açık kaldı klima bir kere bile uyanmadı.
Ne güzel sarılıp uyuyormuş kuzun:) benim cadı yatakta 180 derece dönüyor gece bir bakıyorum kafasının olduğu yerde ayakları var :KK70:

Mersnde yaşıyorm ama evim 10. Kat etraf açık püfür püfür pencere bile kapatıyorm birini yarım acıp yatıyorz çok sıcak olursa klima. Acıkıyor olabilir dün beni çıldırttı. Uyumadı bi türlü, salla salla bağırıyo uykuya öle bi direniyor ki. En son kucağma aldm sustu. Kucakta uyucakmış hanım. Oldu dedim gündüz kucaktan inme gece kucakta uyu beşiğine yatırdm uyandı gene. Çıktım odadan babasna sen bak dedim çok yoruldum çünki ağlayasm geliyor bazen.ama 5 dk dayanamadm yanlarına gittim babası beşik sallıyo nenni sölüyo bizimki bön bön suratına bakıyo :işsiz::-) aldım tekrar kucağıma iice sızana kadar taşıdım.... Güya kocişle filam kola mısır yapcaktık filmin 20. Dk uyudm :işsiz:

:dondurma:
Yaz halini bilmiyorum canım arkadaşlardan duyuyordum bir de 2-3 kere yazlık kısmından geçtim ama ona rağmen fikir yürütebiliyorum :KK70: biz de sebamed aldık canım bir de tenteli oyuncaklı simit aldık kelebeğime denize girdiğinde rahat hareket etsin diye :KK66:
Ahh ahh miniklerimiz için her şeye katlanırız yeterki onların keyifleri yerinde olsun. Çok çok geçmiş olsun canım. En kısa zamanda toparlanır inşallah kuzucuk.
Çok sağol canım kıyamam yavrum bazen çok fena oluyor:KK43:
Bakışlarla da işaretle de olsa kendilerini ifade edebiliyorlar artık çok tatlılar maşallah :KK68:

Evet canım sanırım öyle bir kombo oldu kelebeğimin minicik bünyesinde. Canım pengueni var onunla oynarken yanlışlıkla su da içiyor yoksa benim cadı da suyu sevmez. Görsen su içerken sanarsın ki turşu suyu içiyor suratı öyle bir ifade alıyor :KK70:
Yazın Mersin sahilleri aşırı kalabalık oluyor canım :KK66: arkadaşım çağırıyor denize bizi de bakalım şu an gidemeyiz.
O simitler çok güzel kelebek ne çok eğlenir :) gittiniz mi denize canımm yine uzun zaman giremedim ev taşıdık memlekete geldik burada da kaynanamın evi taşınacak yoğun geçiyor. Bu arada oğluş ikinci dün dişi çıkardı :21:
Evet canım artık büyüdüler anlatıyorlar bayağı dertlerini :KK70: :nazar:
Valla biz Mersin'e gelince oğluş gece uyanıp su içti canım demek serin havada ihtiyaç duymuyormuş :halay:dolaba da koyuyorum biraz soğuyor öyle veriyorum nasıl içiyor yavrum :)

Tuz sıkıntımız yok bizim canım da pek belli olmuyor kelebeğimin yiyip yemeyeceği. Bir gün iştahla yiyor ertesi gün burun kıvırıyor. Aşı bizi çok etkiledi canım:KK43: baya sıkıntısını yaşadık.
Afiyet şeker olsun oğluşa:) dene canım miniğinin hoşuna gider muhtemelen:KK66: oyyy yerim ben onu yaaa bir de tadına bakmadan yemiyor muu:KK200: ağzının tadını bilecek oğluş.
Ben de sürekli fileye meyve koyuyorum bayıla bayıla yiyor kelebeğim:KK73: önlük tak canım yoksa üstbaş her yer meyve suyu oluyor:KK66:
Anneannesi minicik şey ağzının tadını da biliyor diyor canım :KK70:
Oh yarasın kelebeğe :KK66: yazın en güzel şey meyve yemek. Ben de sürekli Yen'i şeyler tattırıyorum oğluşa :KK70: dün et ve dalak tattı. Dalağı hiç sevmem teyzesi babaannesi bir oldular verdiler bayıldı resmen :KK66:
Önlük fayda edecek gibi değil canım çünkü her yere sürüyor meyveyi. Meyve elindeyken ayağına bacağına sürüyor en güzeli altına naylonlu çarşaf sereceksin ortaya oturtacaksın soyacaksın bebişi vereceksin eline yesin :KK70:

Aaa ben de çok sevindim gitmesine canım :) inşallah iyi bir insan gelir yerine rahat olursun:KK66: zaten 1 yıl nöbet zorunluluğumuz yok, ki nöbet işinden nefret ediyorum gerçekten o gün pert oluyorum.
Aynen canım inşallah tek temennim iyi birinin gelmesi :KK66:
Aaa bak bınu bilmiyordum canım bir yıl nöbet zorunluluğu neden Yok peki bize?

Çoook tatlı oluyorlar canım benim. O çabayı görmelisin :KK70:yavaş yavaş oğluş da başlar canım ama bol bol yere bırak :KK66:
Zor dönemler geldi bile, kelebeğim eve geldiğimizden beri tv ünitesindeki kuşlu biblolara taktı. Yuvarlana yuvarlana gidip onları tutmaya, almaya çalışıyor. Birkaç kere açıkladım ama kaşla göz arasında yine atıyor elini:rolleyes:
Yaa Emin'im çok tatlıdır o halleri :KK66: yere bırakamıyorum sergi Yok canım dizleri acır diye korkuyorum. Dedesi yürüteç almış ona bindiriyorum 5 10 dakika :)
Ne kadar anlatsak da merak var canım ısrarla gidiyorlar. Oğluş da geçenlerde uyuyordu. Uyanmış babasının telefonu şarjdaydı. Yerde duruyordu. Yuvarlanarak gitmiş telefonla oynuyor. Görünce nasıl şaşırdım. Yaramazlıklar başladı artık :KK70:

Kuzucukta Alerji olmamasına çok sevindim canım :) geçmiş olsun miniğe:KK66: ben ilk kez 3-4 kere calpol vermek zorunda kaldım kuzuma neyseki atlattık çok şükür. 1 yaşa kadar rahatız :KK66:
Ben de çok sevindim canımm çok korkuyordum bişi olur diye. Şimdi olmuyor zaten. Yumurta yiyorum yüzünde hiç bir şey çıkmıyor. Belki küçükken hassastı canım.
Ay çok şükür atlattık bu aşıyı da. Bir yaşından sonra gideriz artık yine. İnşallah çabucak atlatırız onu da

Şimdilik öyle ama ileride ne olur bilemiyorum canım. Kız evlatların babalarına olan aşkına aşinayız:KK66:
Yapıyorlar canım illaki bir laf eden oluyor. Hangi birinin ağzının payını vericez ki :KK43: toplumumuz böyle..
Evet canım bizler de babalarımıza aşık olarak büyüdük. Bu arada baban nasıl canımm ?
Bence kelebeğin sana düşkünlüğü değişmeyecek :KK66:
Aynen canım malesf toplumumuz böyle!

Şimdi bile sürekli peşindeyim artık canım:KK66: oyyy kuzucuk maşallah yaa:)
Sevindim canım oğluşun hafif atlatmış olmasına böyle böyle bağışıklık sistemleri de gelişiyor, iyi tarafından bakmak gerekirse. Tabiki arkadaşının yaptığına bahane olamaz ama çok şükür daha büyük bir sıkıntı olmamış:KK66:
Ben de öyleyim canımm bir an bile bırakmıyorum :KK66: çok dikkat etmemiz gerekiyor.
Çok şükür canım. Aynen bağışıklıkları güçleniyor bebişlerin. Ama ilaç almasını istemiyorum işte :KK43:
Herkes bizim gibi inçe düşünmüyor ki canım. Ben kendim hastayken eşime bulaşmasın diye bile maske takıyorum evde.

Hiç sormamıştım teşekkürler canım heyecanla 2.sini bekliyorum şeffaflık oluştu diş yerinde :) demek ki kuzuların genelinde var gurmelik :KK70:
2. Dişiniz çıktı mı canımm :KK66:
Evet canım bebekler de haklı zaten temel gıda anne sütü ya da mama. Diğerleri ek gıda oluyor onda da meyve tarzı tatlı şeyler daha mantıklı. Bizim kuzucuklar çok akıllı :KK66:

Bizim ki de yavaş yavaş çıkıyor yüzeye :) bende tesadüfi gördüm yemek yedirmeye çalışırken çok ağladı kaşığını ısırdı bir baktım bembeyaz birşey :)
Ya çok heyecanlı dimi canım dişi çıkınca heyecandan gidip gelip dişini elledim hala da seviyorum şimdi de ikinci çıktı onu seviyorum :KK70: maşallah kuzucuklara artık ısırarak yiyebilirler bir şeyleri :KK66: biz kayısı şeftali yiyoruz ısırarak canım :)

Narcoleptic insomniac Narcoleptic insomniac S Senisevmeksuyabakmak nerelerdesiniz. Tatil kacamagi yaptiniz heralde
Biz önce evimizi taşıdık sonra memlekete geldik şimdi babaannegildeyiz halalar dede babaanne sürekli oyun oynuyoruz. Burada gündüzleri çok sıcak o yüzden akşamları mutlaka dışarı çıkıyoruz oğluşu gezdiriyoruz biz de geziyoruz :KK66: Biraz bırada durup buradan anneanneye gideceğiz. Denize gidemedik büyükler olunca :) ama biraz görüşelim büyüklerle sonra gideceğiz oğluşla :KK66: siz napıyosunuz bebiş nasıl?

Sabah sabah yaşadıklarımı anlatıyım..
Ablamız suyla oynarken işemiş bir güzel göl olmuş iki Dakka mutfağa gitmiştim bi geldim ki ufaklıkta sidik içinde sürünüyor şap şap neye uğradığımı şaşırdım çocukları yıka yerleri halıyı temizle :))))) hareketli bir pazar sabahı geçirdim...
Hahaaa çok güldüm :KK70: benim oğluşum yüzüne çiş yaptı kaç kez alıştım ben çişli durumlara :KK70:

Özellikle sıcaktan çok uyanıyorlar canım. Klimayı kapattıktan yarım saat sonra uyanıyor kelebeğim açana kadar da mızır mızır. Emip uyuyor ama hop yine uyanıyor. Geçen gün tüm gece açık kaldı klima bir kere bile uyanmadı.
Ne güzel sarılıp uyuyormuş kuzun:) benim cadı yatakta 180 derece dönüyor gece bir bakıyorum kafasının olduğu yerde ayakları var :KK70:
Sarılması güzelde cnm iki saat duruyo kolum agrıyo sabit kalıyorum diye alışmasa iyiydi:)))

Hahaaa çok güldüm :KK70: benim oğluşum yüzüne çiş yaptı kaç kez alıştım ben çişli durumlara :KK70:
Ayy hiç deme şap şap vuruyo yüzüne sıçrıyo mutluydu halinden

X