2016 Aralık Anneleri

Geçmiş olsun canımm ay bebişler hasta olmasın ya oğluş da grip oldu çok üzgünüm

Yaz halini bilmiyorum canım arkadaşlardan duyuyordum bir de 2-3 kere yazlık kısmından geçtim ama ona rağmen fikir yürütebiliyorum biz de sebamed aldık canım bir de tenteli oyuncaklı simit aldık kelebeğime denize girdiğinde rahat hareket etsin diye
Ahh ahh miniklerimiz için her şeye katlanırız yeterki onların keyifleri yerinde olsun. Çok çok geçmiş olsun canım. En kısa zamanda toparlanır inşallah kuzucuk.
Çok sağol canım kıyamam yavrum bazen çok fena oluyor
Bakışlarla da işaretle de olsa kendilerini ifade edebiliyorlar artık çok tatlılar maşallah

Evet canım sanırım öyle bir kombo oldu kelebeğimin minicik bünyesinde. Canım pengueni var onunla oynarken yanlışlıkla su da içiyor yoksa benim cadı da suyu sevmez. Görsen su içerken sanarsın ki turşu suyu içiyor suratı öyle bir ifade alıyor

İkincilerde ikize denk gelirsek belki bir nevi ulaşırız amacımıza inşallah halden anlayan iyi insanlar gelir canım da çok rahat geçer miniğinin bebeklik dönemi
Haha sabırlıyımdır ben. etiketi üstünde giymeyi unuttuğum kıyafetler bile oluyor bazen. Kaldırırken görüyorum üzülüyorum ben bunu neden giymemişim diye. Onca yığın içinde sıra gelmemiş diyip eskilerden kurtulma vaktinin geldiğini anlıyorumyoksa atmamak için bahanem bol

Canım geçen kızımın kontrolünde ikiz annesi gördüm "ayyy Allah yardımcınız olsun zor oluyordur.."dedim, güldü siz maddi manevi ne yaşıyorsanız 2 katı dedi :) öyle ki sağarak veriyormuş sütünü aynı anda emziremem haksızlık olur aynı anda doymazlar diye..aminnn aminnn inşallah insaflı insanlar gelir..eşim de bana çok kızar o konuda :) alırım bekletirim dolapta elbet bir yerde giyerim diye..bekler bekler bekler :) bir gün giyecek yer olur gerçekten elimin altında hazır...

Doğru, haklı kadıncağız ama onun da keyfi başkadır eminim. Benim eşim de aynı "ondan vardı neden aldın ki" ile bitiyor her alışverişin sonu
Bugün evde olunca kelebeğimin düzeni yerine geldi gelecek haftayı atlattık mı inşallah bu şekilde devam ederiz:)

Evet klasik annelerin yorumu "ikisi bir arada büyüyecek :)" kesinlikle çok keyiflidir ikiz annesi olmak..bizde de aynı cümleleri söyler, karşılığı da "ama bu tonda yok ki........" olur oh çok şükür çok mutlu oldum kelebeğin sıkıntısı aşıdan mı kaynaklandı acaba..gözüm korktu şimdi evet evet kesinlikle gelecek haftayı bende atlatırsam tamamdır..Pazartesi 7 ay sonra okula gideceğim bakalım nasıl olacak..

Bizde de "ama bunun tarzı farklı" dır savunma:)
Çok sağol canım. Biraz da okula başlayınca düzenimizin bozulmuş olması da var sanırım. Minik hanımefendi annesinin koynunda yatak keyfi yapamadı birkaç gündür
Dün yere bıraktım oyuncaklarıyla oynasın diye bir eliyle benim tişörtüme yapışmış diğer eliyle oyuncağını tutmuş onunla oynuyordu

Napalım :) bayanların büyük çoğunluğunun zaafı alışveriş..evet ister istemez onlar da sarsılıyorlar düzen bozulduğunda..oy kıyamam 1 hafta daha sabretsin kelebeğin annesi sonra 2 ay yatak keyfi kuzum benim artık bilinçleniyorlar benim kızım da misafir geldiğinde yapar onu yapışır sıkı sıkı yakama..herşey onlar için...hep savunurum önemli olan çocukla geçirilen zamanın kalitesi..bütün gün birlikte ol tv açık olsun, o kendi kendine otursun bakınsın, anne yemek yapsın, evi silsin süpürsün, misafir ağırlasın , acıktığında versin eline biberonu sustursun, soru sorduğunda "of şimdi işim var, ne bileyim ben" desin, yedirsin abur-cubur, o avm senin bu cafe benim gezsin, bir elinde sigara öbür elinde telefon nefes alsın, sonra da ben çalışmıyorum çocuğuma bakıyorum desin...elbette bunları da yapıyoruz ama çalışan annelere ayıp birşey yapıyor gibi yaklaşıp bunları yaparak çocuğunu büyütenlere sitemim biz kendimizi bilip, kuzularımızı sınırsız sevgiyle büyüttükten sonra hiç korkma canım

Öyle canım bir temizlik bir de alışveriş yapmak harika kafa dağıtıyor evet son bir haftamız gerçi salı günü anneannemiz geliyor belki onunla da yapar yatak keyfini kelebeğim:)
Oyy kuzucuk yaaa annesini istiyor tabi anne gibisi var mı annem olsun yeter diyorlar inşallah hep böyle olur
Kesinlikle haklısın canım. 10 dk görecek de olsan kaliteli vakit geçirdiğin sürece bebekle anne arasındaki bağ daha da kuvvetleniyor bence sürekli çocukla birlikte olan ebeveynlerin çoğu nasılsa hep yanımda diyerek hareket ediyor ve çocuğunun en güzel anları kaçırıyor, sadece genel ihtiyaçlarını karşılamayı marifet biliyor. Çalışan kesimin çoğu da her gün çocuğunun özlemini çektiği için birlikte geçirilen vakitleri daha iyi değerlendiriyor boşver o tarz insanları bence tamamen boşluktan ve biraz da çekememezlikten kaynaklanıyor yorumlar
katılıyorum canım sana sevgimizi göstermemiz ve hatta söylememiz lazım ben her gün illaki sevgimi dile getirir anlatırım kelebeğime

Şimdiden gözünüzaydın anneanne ile eminim Harika vakit geçirir kelebeğin :) amin canım amin Allah kimseyi anne babasından ayırmasın..evet kesinlikle öyle 10 dk da olsa kaliteli vakit..çalışan aileler de genel de bir de "vicdan azabı" hissedip ne isterse onu yapmak, hayır dememek var..inşallah bizde öyle olmayız..bende anlatırım meleğime "onu nasıl beklediğimi, onunla neler yapacağımı, nasıl sevdiğimi..."kızım 2.5 ay emdi ara ara düşünüp üzülüyorum acaba yeterli bağlanmamız oluştu mu diye çünkü emzirmek gerçekten farklı bir bağ oluşturuyor anne-bebek arasında...umarım sıkı sıkı bağlanmışızdır birbirimize..

Sağol canım. Bizim taraftan ilk torun olduğu için bizimkiler çıldırıyor kelebeğime:)
Bence vicdan azabı hissedilecek bir şey yok sonuçta miniklerimiz rahat etsin diye çalışıyoruz bir de artık hemen hemen her kadın çalışıyor ve biz şanslı kesimdeyiz. 8-6 çalışan özel sektör çalışanlarını düşün yazık valla. Tabiki gerekirse her gün anlatırız neden işe gittiğimizi
Canım hiç endişe etme o konuda, sen kuzucuğunla çok güzel ilgileniyorsun. Annemi en az ben emmişim ama anneme en bağlı benim

Bizim de ilk torun iki taraftan da :) evet yarım gün çalışmak en büyük şansımız ailemiz açısından zaten..çok teşekkürler canım elimden geldiğince çabalıyorum kuzuma birşeyler katmaya...bende 2.5 ay emmişim ama gayet de bağlıyım :)

Senin işin biraz zormuş canım paylaşılamıyordur miniğin:) evet bir kadın için en rahat mesleği yapıyoruz gerçi çocukların gürültüsü kimi zaman çok yoruyor hiç endişe etme canım kuzucuğun sana çok bağlı ve öyle de kalacak yalnız babalarına daha düşkün oluyor kız evlatlar, Bakalım bizim minikler nasıl olacak

Aslında öyle paylaşılamıyor da değil :) annem ve babam bir de teyzeler çıldırıyor..gerisi hikaye :) canım bütün n olsa bizim işimiz çok fena..bir de bizim teneffüs yok 300 dk günde..çay bile içemiyoruz..hamileyken bile babasının sesine tepki veriyordu..eşim olmadan ultrasona girdiğimde yüzünü göstermiyordu :) eşimle gittiğimizde gülümsüyordu :) doktorumuz bile farketmişti artık...mutlu olsun da kime düşkün olursa olsun napalım..

Genelde öyle olur zaten erkek tarafı ya sahiplenemiyor ya da çekiniyor sanırım. Evet senin işin daha da zor minnacıklar gürültü seviyesi daha yüksektir muhtemelen ama kızamazsın da minnaklara:)
Oyyy karnındayken başlamış babaya düşkünlüğü meleğinin. Büyük görümcemin kızı 4 yaşında ve "babam ne diyorsa haklıdır anne lütfen özür dile babamdan" diyor biz de alıştıralım kendimizi bu laflara gerçi kelebeğim babası geldiğinde sevinir falan ama bensiz hiçbir ortamda duramaz. Eşim der anacı oldu bu kız başımıza ne hayallerim vardı benim diye haklısın canım yeterki mutlu ve sağlıklı olsunlar varsın kimi severse sevsinler

Çok zor bir gece geçirdik ben midemi üşütmüşüm bütün gece mahvoldum...meleğim öksürük burun akıntısıyla boğuştu..sabah doktora götürdük kuzumu şükür ki ciddi birşey yok ama burun akıntısı ve hırıltı devam ediyor..dişlerin sıkıntısı bağışıklık sistemini çökertti sanırım kuzumun...hiçbirşey yemek istemiyor yine..benim karnım ağrıyor, midem bulanıyor...kızım bütün gün kucak istiyor taşıyamıyorum halsizim...bebeğim sağlıklı olsun diyorum ben toparlanırım ama bende sağlıklı olmazsam çok zormuş

Çok geçmiş olsun canım. Şükür bir şeyi olmaması iyi miniğinin. Muhtemelen ondan kaynaklı canım benim kelebeğim de öyle bir süredir. Tabi annelerin sağlığı daha önemli eşim her zaman esas sen kendine dikkat et sana bir şey olsa bize kimse bakamaz der. Dikkat etmeye çalış canım kendine. Nane limon iç, fırsat buldukça dinlen. Mide üşütmesi mahvediyor insanı

Teşekkür ederim canım...korkuttu bütün gece bizi ama şükür iyi..şu anda fena burun akıntımız var..aslında çok da uykusu geldi ama burnu tıkalı nefes alamıyor emzikle uykuya dalıyor çünkü..evet canım gerçekten de öyle ev aldı başını gidiyor ama umrumda değil sağlıklı olalım da...Midem içecek namına hiçbir şeyi kabul etmiyor ama zorluyorum kendimi...evet mide üşütmesi mahvediyor gerçekten insanı..

Kıyamam kuzucuğa ben sürekli otribebeyle çekiyorum canım biraz da bruno sıkıyorum. Baya rahatlatıyor. Bir de yastığını yükselttim o şekilde rahat nefes alıyor çok tıkansa bile. Çift yastık kullanıyorum birini destek yapıyorum. Tavsiye ederim iyi geliyor uyuyabiliyor kelebeğim en azından temizlik yapılır en fazla 3 saatini alır olsun boşver canım sen iyi olmaya bak. Aslında hastaneye gitsen de serum verseler ayağa kalkarsın.

Canım bende çekmeye çalıştım sabahtan beri ama izin vermiyor doktor da kesinlikle temizleyeceksin dedi az önce kollarını tuttum şarkı söyledim biraz temizledim ama çok ağladı..aaaa çok iyi fikir teşekkürler canım 2 yastıkla yatırırım...evet iyileşeyim temizlik kolay...canım süt sağıyorum o yüzden zararı olur mu diye düşündüm midemi çok sık üşütürüm çünkü genelde serumla kalkarım ayağa..

Tahmin edebiliyorum canım burun çekme iyice zorlaştı. Kelebeğim daha küçükken çoğu zaman ağlamazdı bile. Çok hareket ediyorlar dizine yatırıp sıkıştırmaya çalış emin ol canı acımıyor
Hmm doğru meleğinin süt içtiğini hesaba katmamışım. Rennie Duo şurup vermişti doktorum hamileyken deneyebilirsin canım biraz rahatlatır. Havalar çok dengesiz süt veren anne olarak dikkat etmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…