2016 Aralık Anneleri

Kıyamam meleğine. İnşallah çok yıpranmaz.
Gece ateşlendi kelebeğim baktım olmayacak calpol verdim rahatladı uyudu. Sabah da ateşlendi evden çıkmadan calpol verdim burun akıntısı da başladı:KK43: keyfinde azalma var:KK43: bol bol burun çekiyoruz şimdilik.
Anne olamama fikri değil de bebeğimin başına bir gelirse fikri beni çok huzursuz ediyor. Ya koruyamazsam diye kendimi yiyorum. Şimdiden üniversiteye kadar olan kısımdaki planlar yapıldı:KK66: bıkacak kelebeğim benden anne düş yakamdan diyecek bu gidişle:KK70:
Geçmiş olsun canımm ay bebişler hasta olmasın ya :KK43: oğluş da grip oldu çok üzgünüm :KK43:

Aman bırak ukala desinler canım. Geçen bize de kadının biri ay bu çocuk hiç gelişmemiş dedi. Ben de sinirlendim öyle deyince. Kadının gelişimden anladığı kilo. Obez bir çocuk olacakmış illa ki. Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü. Saydırdım kadına bozuldu gitti. Cahillik başa bela. Bunu diyen de 2 çocuk annesiymiş. Böyle insanlar yüzünden iyice asosyalleştik.

Ağzına sağlık canım...aynen öyle gelişimden kasıtları fos kilo...gelişim sadece fiziksel midir? Cahillik işte haklısın...bende öyleyim inan asosyalleştim gerçekten insanların saçma sapan çok bilmiş tavırlarından..ne önemi var kaç çocuk annesi olmanın önemli olan bilinçli anne olabilmek..

:KK35::KK35:

Bende öyleyim canım şimdiden hangi okula gitsin neler yapsın hangi etkinliklere katılsın hepsi kafamda :KK70:çok boğmak, bunaltmak da istemiyorum ama yönetmeyi seviyorum sanırım o_Oeşimle tartışmalarımız da bu yüzden olur genelde ben dediğim dedik olsun isterim...kuzuya kıyamam ben dişlerim sıkıntısı vardır bir de belki hafif üşütme eklenmiştir..bizimkinin de yanaklar kıpkırmızı bugün diş belirtisiymiş..eğer bizim de devam ederse huysuzluk calpol içireceğim gece buzdolabındaydu soğuk soğuk içmesin dedim ama içim gitti ağlayarak uyanınca dudakları büze büze:cry: canım inşallah koruruz önce Allah'a emanetler...herkes diyor ooo düşe kalka büyüyecek ama ben hiç kılına zarar gelsin istemiyorum yavrumun..:KK35:
Canım soğuk Da rahatlatırmış diş sancısını. Eğer Boğaz enfeksiyonu falan yoksa verebilirsin dolaptan. Bebekler diş çıkarırken çok hassas oluyor.
Aynen ben de oğluşumun gözünün içine bakıyorum. Küçük bir rahatsızlık bile olsa nasıl üzülüyorum :KK43:

Oyy yemişlerdir tatlı kuzucuğu. Meleğini çok yormuşlar annesi haftaya napıcaksınız:) Biz de okulda aynıyız canım nadiren benim kucağıma geliyor ama benim kelebek memnun halinden:KK70: ben yanındaysam, her istediğinde benimle göz kontağı kurabiliyorsa ve kucaklayan kadınsa kızım için sıkıntı yok:KK70:
Okul çok yakın ama benim kuzucuk arabayı sevmiyor illa slingle ya da kanguruyla gidicez. Bu yüzden uyuyamıyor da okulda:KK61:
Ben de başta büyük şehir istiyordum en azından zorunlu hizmet bitince gideriz diyordum ama küçük yerde daha rahat kontrol edebilirim diye düşünüyorum. Yine kurs, özel ders sunarım tabiki en fazla 80 km alır:KK66: gerçi zamanla daha iyi anlarız ona göre karar veririz 4 yıl sonraki yerimize:) çok çok dikkat etmek gerekiyor doğruyu ve yapılması gerekeni öğretirken de sürekli anlatıp hemen hemen her durumu açıklamak lazım.
Kelebeğim bugün hiç iyi değil:KK43: azıcık olan keyfi de gitti:KK43: vücut ısısı yüksek, normalde 35.8 falan olan ısı 36.8-37.5 arasında. Ağrısı var sanırım doğru düzgün uyuyamıyor da. Ben yanından gider gitmez annnnniiii diye ağlıyor. Şimdi yine calpol verdim biraz gözü açıldı:KK43:
Oyy kıyamam ya geçmiş olsun canım aşı diş biraz da soğuk aldıysa hepsi bir araya gelince zorlamıştır kelebeği. Bol bol sıvı içir canım içirebilirsen. Geçen doktora gittik sürekli sıvı alması lazım dedi ben de almıyor suyu sevmiyor dedim o zaman ayran yap dedi meyve suyu ver dedi

Sevsinler onu bir de onay istiyormuş :KK66: burası iyi ki var valla uzun zaman oldu giremedim ama nasıl özlemişim bebişlerin gelişimlerini okudukça mutlu oluyorum :KK66:

Kesinlikle canım bende burada deşarj oluyorum :) keşke hep birarada olabilsek çay kahve sohbet bebişlerimizi büyütsek :)

Canım soğuk Da rahatlatırmış diş sancısını. Eğer Boğaz enfeksiyonu falan yoksa verebilirsin dolaptan. Bebekler diş çıkarırken çok hassas oluyor.
Aynen ben de oğluşumun gözünün içine bakıyorum. Küçük bir rahatsızlık bile olsa nasıl üzülüyorum :KK43:

Cesaret edemedim canım soğuk vermeye midesini üşütür belki diye :KK43: soğuk dolaptan çıkardığım havucu falan veriyorum genelde..

Daha kelebek patlatmadı mı ilk dişi annesi :) aynen canım hepsinde olmasın huzursuzluk yoksa kafayı yeriz :KK70:
Aslında ben normalde sakinim eşim oruçken çok gergin oluyor oğluş ağlayınca kızıyor oğluşa ben o yüzden geriliyorum canım. Bunu Da dile getiriyorum o Da elimde değil diyor. Babası evde yokken çok iyiyiz oğluşla :KK66:
Yok hala patlayamadı minik dişleri kelebeğimin. Yavrum helak oldu kaç aydır:KK43:
Aa anladım canım. Annem der ki babanın bir gözü görür diğeri görmez kaldı ki bizim bile bazen sabrımız kalmıyor. Açlık vücuttaki şeker dengesini çok oynattığı için asabiyete neden olabiliyor. Az kaldı canım Ramazanın çıkmasına:KK66:

Meraklı olmalı zaten annesi her şeyi merak ederek öğrenecek keşfedecek ben yaramaz çocukları çok seviyorum :KK70: kelebek coşmuş annesi :KK66: senin anne olduğunun farkında çok akıllı maşallah kelebek :)
Oğluş beğendi soğanı çok şükür :KK66: hamileyken çiğ soğan çok yedim canım isterdi soğan salatası yapar yerdim canım :KK70:
Yaa evet gülünce falan öyle tatlı oluyor ki ısırasım geliyor her bir yerini :KK70:
Haklısın canım merak etsin karıştırsın ses etmem zaten hiçbir şey kızımdan daha değerli değil:KK66: ben de severim fırlama çocukları:KK66:
Hamileyken yenenler bebeklerin damak tadında etkili baya desene canım:)
Oyyy yerler oğluşun gülen suratını:) ayyy bugünlerin kıymetini bilmek lazım doya doya geçirebiliriz inşallah:KK66:

Kıvırcık olursa iyice tatlılaşır kelebek :KK66: allahım tam yemelik bu sıpalar :KK70:
Ben de öyle istiyorum ama oğluş şimdi dışarıda çok sakin görenler ne kadar akıllı diye seviyor bir de evde görün diyorum ben de :KK66:
Aynen canım ben de bir garip oldum 2,5 aylık bebek görünce. Oğluşu düşündüm sanki biz hiç yaşamadık o günleri :)
Amin canım aminnn eşim ikiz olsa ne tatlı olurdu diyor aman dur ben bir taneye zor bakıyorum diyorum :KK70:
Kelebeğimin saçları iyice sarardı canım. Babasının saçları öyleymiş ama hala bir avuçlar:) az uzasa toka almak istiyorum. Şeker gibi tokalar, alıp takasım geliyor ama takacak saç yok kelebeğimde:KK70:
Maşallah oğluşa bol bol dışarı çıkar annesi kuzunu:KK66:
Ben de aynıyım canım bir tanesi beni bu hale getirdi aynından iki tane olsaydı napardım bilmiyorum. Allah dağına göre kar veriyor:KK70:

Bence de bunlar yemek seçecek gibi :KK70: meyveye hiç hayır demiyor sebzeye dudak kilitliyor oğluş :KK70:
Biz de yeni başladık çorbalara dudak kilitliyor, kaşığa vuruyor, ağzındakini püskürtüyor. Şu 6.ay aşılarından sonra başladı acaba o mu etki etti anlamadım :KK14:
Seçerlerse işimiz iş. Bakalım ilerleyen zamanda belli olur canım:KK66:

Bana da diyorlar bekleme şakın arayı soğutmadan 2.yi yap, bende "hiiiiiiii Allah isteyene versin.." diyorum..ama kardeş çok çok önemli eğer herhangi bir sağlık sorunu yoksa düşünülebilir 2. çocuk...erken evlensem kesinlikle çok çocuk isterdim :) inşallah canım akıllı uslu okula hazır çocuklar gelir de...gerçi bu zamana kadar hep zor çocuklar verildi bana, bunlarla ancak sen baş edebilirsin diye bende biraz hiperaktifim:-) bende kaldırıyorum hurçlara canım bakalım kime kısmet olacak..eskileri şöyle verme alışkanlığı edindim.."üst üste 2 yıl giymiyorsam bir kıyafeti" veriyorum...
Haklısın canım kardeş çok önemli. Arkadaşlar diyor ilkini kendin için yapıyorsun ikincisini ilk çocuğun için yapıyorsun. Aynı düşüncedeyiz canım erken evlensem 4e kadar yolu olurdu kalabalık aile fikri çok güzel geliyor kulağa ama o tren kaçtı ne yazıkki.
Belki bebeğin olduğu için bu sene rahat etmeni sağlar idare:KK66:
Hayırlısı canım inşallah bir daha kullanmak nasil olur:KK66:
Yine moda oluyor hepsi. O yüzden veremiyorum ben cinnet anıma kadar:KK70:

Kendini bilmezler yüzünden biz hep yalnızlığı tercih ediyoruz. Kim ne derse desin şu an önemli olan çocuklarımız. Ramazanda iftara misafir diyor eşim kabul etmiyorum o Da bana kızıyor bu kez. Kimse için oğlumu ihmal edemem.
Evet canım aslında tam tersi olması gerekirken çekilen biz oluyoruz. Çok haklısın iyi de yapıyorsun canım:KK66:

Allah yardımcın olsun canım :KK43: ben ücretsiz izne ayrıldım 23 mayıs 1 temmuz arası. O zaman belli değildi seminerlerin durumu riske atamadım. Şimdi de eşim boşver rahatına bak diyor.
Çalışma ortamı çok önemli Huzur olmayan bir ortama gitmek insanı ekstradan geriyor. İnşallah sorunsuz atlatırsın.
Şükür şimdilik sorunsuz geçti zaten 2 gündür abim yanımdaydı haftaya da anneannemiz geliyor:KK66: boşver en iyisini yapmışsın canım ücretsize ayrılarak senin işin daha da zor:KK43:

Bizim oğluş da hiç emekleme belirtisi Yok maşallah kelebek hızlı gidiyor allahım esirgesin onu :KK66: aynen canım halı şart bu dönemde. Hemen hasta olurlar Allah korusun.
Kelebeğim Bugün popişini kaldırdı canım:KK200: emekleme pozisyonuna geldi ileri geri ittirdi kendini ve düştü :KK36: bir anda oluyor canım oğluşu keyifliyken yere bırak fırsatını bulduğu anda yapacaktır:KK66: bizim bıdıkların gelişimi birbirini takip ediyor:KK66:

Maşallah kelebeğe başlamış konuşmaya artık :)
Nasıl geçti aşı dönemi canım? Biz yaptırmadık bu ay aşımızı. Oğluş ben yumurta yediğimde etkileniyor yüzünde döküntü oluşuyor. Yumurta alerjisi olan bebeklere her aşı yapılmıyormuş. Alerji testi istedi hemşire. Ama o Da uzun sürebilirmiş. Biz de bir haftaya taşınmayı planlıyoruz istanbuldan. Yetişmez diye yaptırmadım test.
6.ay aşısı bizim düzenimizi zorladı baya canım. Aşı ilk kez ateş yaptı ve burun akıntısı falan oldu:KK43: 2 gün zor geçti. Dün bir arkadaş yaptırdı onun kızıcuk tık dememiş. Sanırım kelebeğimin bağışıklığının düşük olduğu döneme denk geldi aşı.
Aaa üzüldüm canım çpl geçmiş olsun :KK43: kıyamam ya inşallah ciddi bir alerji yoktur oğluşta. ne yapmayı düşünüyorsun? Yaptıracak mısın aşıyı yoksa test sonucu geldiğinde geç mi olmuş olacak?

Adı ne güzelmiş kelebeğin Allah esirgesin onu :KK66: buradaki bütün bebekleri merak ediyorum ben de. Hepsini sevesim geliyor gerçi uzaktan seviyorum :KK66:
aynen canım sen bahsettikçe oğluşu ısırasım geliyor :)) teşekkür ederiz:KK200:
Oğluşumuzun adı ne annesi? :)

Tripli olacak bayağı canım :KK66:
Ay inanmıyorum onun poposuna poposuna vuracaksın bir güzel seveceksin sen nerden biliyorsun daha kıskanmayı :KK66:
Geçen ben de bir bebek kucakladım oğluş bakıyor tabi ben de anlattım kardeş bak ne tatlı falan diye hemen oradan biri kıskandı kıskandı diyor. Küçücük bebeğin aklına böyle şeyler düşürmeyin dedim gayet sakin bakıyor dedim :KK70:
Oyy cilveden nazdan geçilmiyor zaten canım:) o kıskanma hali gözlerinden çok rahat görülebiliyor zaten kelebeğim bakışlarıyla anlatıyor artık kendini :-)
İnsanlar görmek istediği gibi görüyor ve yorum yapıyor canım naparsın:KK66:

Kelebek yakında başaracak annesi emeklemeyi :KK66: ya ne tatlı olacak o zaman sürekli peşinde dolanır artık :)
Hala evler soğuk İstanbul'da canım. Yazlığa geçemedik ama denemek için giydirdim sevdim fotoğraf çektim çok tatlı oluyorlar yazlıkla bebişler :KK66:
Ya ne güzel canım :KK66: biz de geçen hafta çok yoğunduk yazamadım sürekli dışarıdaydık hatta bir arkadaşın yanına gittik yatılı. Ama arkadaşın oğlu hastaymış hiç demedi. Oğluş da orada kaptı hastalığı şimdi grip yavrum :KK43:
Baktım varmış canım :KK66:
Ben kelebeğimin peşinde dolanırmışım gibi geliyor bana canım:KK70:burası fena yanıyor artık ama çorap çıkmamalıymış onu anladım :) oyy ne tatlı çıkmıştır kuzucuk :KK68:
Ne güzel gezmişsiniz canım :KK66: ayy kıyamam şimdi nasıl canım? Umarım ağır geçirmiyordur gribi:KK43: keşke söyleseymiş arkadaşın en azından ona göre önlem alırdın. illaki tanışacaklar bu mikroplarla çok yıpranmaz inşallah oğluş

Haklısın canım kardeş çok önemli. Arkadaşlar diyor ilkini kendin için yapıyorsun ikincisini ilk çocuğun için yapıyorsun. Aynı düşüncedeyiz canım erken evlensem 4e kadar yolu olurdu kalabalık aile fikri çok güzel geliyor kulağa ama o tren kaçtı ne yazıkki.
Belki bebeğin olduğu için bu sene rahat etmeni sağlar idare:KK66:
Hayırlısı canım inşallah bir daha kullanmak nasil olur:KK66:
Yine moda oluyor hepsi. O yüzden veremiyorum ben cinnet anıma kadar:KK70:

Kesinlikle haklılar arkadaşların canım :) evet kalabalık aile gerçekten çok güzel..ama tren aynen öyle kaçtı :) inşallah idareye de hayırlı insanlar gelir sanıyorum değişecekmiş..moda sürekli tekrarlanıyor ama baya uzun yılları bulabiliyor o yüzden o cinnet bana birkaç sene de geliyor :KK70:

X