- 19 Nisan 2016
- 1.466
- 1.269
Bence doğru olanı yapmışsın canım. Ben de böyle durumlarda sakince olayın uygun olmadığını anlatma taraftarıyım.Kızıma bazen nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorummisal geçenlerde aynı ay doğumlu arkadaşımın bebeğiyle yerde oynuyorlardı. Kızım bir köşede diğer bebek bir köşede kendi çapında farklı oyuncaklarla oynuyorlardı. Baktık kendi çaplarında mutlular, Biz de kahve içmek için mutfağa gittik. 5 dk sonra bir bağırtı oldu ve gidip baktık bebeklerimiz birbirlerine yakınlaşmış ve kızım oyuncaklarına şarkı söylüyor, arkadaşımın bebeği sağ yanağı kıpkırmızı ağlıyor. Benim kelebek tırmalamış yavrumu hiçbir şey yokmuş gibi şarkı söylüyor bir de.
Bu durumda kızıma güzel bir ses tonuyla açıkladım arkadaşı olduğunu, kendisine zarar vermeyeceğini ve ona bu şekilde davranmaması gerektiğini, yalnız kızıma ters bir tepki verip de kendini savunmaktan vazgeçmesini de istemiyorum. Siz ne yapıyorsunuz ya da ne yaparsınız böyle durumlarda?
Ben de başkasının bebeğine karşı çok hassasım korkarım hasta olur falan diye yaklaşmam asla. Hatta herkesin bir düzeni vardır diye düşünüp bir sorun varsa annesinin ilgilenmesini tercih ederim. Şu sen bakamıyorsun triplerine girip çocuğumu elimden alanlara ayrı bir gıcık oluyorum canım. Sonuçta annesiyim ve ben anlarım sadece onun dilinden. Biz onların çocuklarına bu kader hassasken onlar böyle davranınca çok geriliyorum.Doğru söylüyorsun canım :) bende öyleydim bebekleri çok severdim ama kucağına almaya çekinirdim korkardım zarar veririm diye..doğum yaptığım gün kızımın altını ben açtım ilk..hiç korkmadım hep nasıl banyo yaptıracağım, tırnaklarını nasıl keseceğim korkarım diyordum...hiçkimseye yaptırmadım bugüne kadar herşeyini ben yaptım kuzumun...aynı saatte ağlamalarımız bitti ama süpürge sesine ihtiyaç duyuyoruz hala uyurkenkeyifli keyifli gezersiniz kelebeğinle canım bayılıyorlar rengarenk sebze meyvelere...muhtemelen hepsini ağzına götürmek isteyecek
Allah yardımcın olsun canımYarınki okul geriyor beni debir avuç sıkıntılı kadın bakalım ne laflarla ne hareketlerle sinir edecekler beni. Zaten son haftadan beri kaynıyormuş, millet bulsa birbirini bir kaşık suda boğacak Allahtan idare çok iyi onun için dayanıyorum.
Kırmak lazım canım ben de kırıcam bundan sonra.
Canım çok iyi oldu bunu öğrenmem teşekkür ederimCanım bu aylarda artık "hayır" kelimesinin anlamını öğreniyorlar..o yüzden şahit olduğun olumsuz bir durumda 'hayır, bunun böyle olmaması gerekiyor çünkü...' ile başlayan cümleler kurabilirsin...zaten bir süre sonra yapmaması gereken birşeyi yaparken sana bakacak :) tutarlı bir şekilde hayır diyip ardından açıklama yaparsan muhtemelen olumsuz davranışlar bir süre sonra ortadan kalkar..yine bu dönemler dokunma duyuları ön planda...dokunarak keşfediyorlar çevreyi..zarar verdiğini düşünmeden dokunarak tanımak istemiş arkadaşını...bebeğin yanına getirip ellerine dokundurabilirsin canım..."arkadaşımızın adı Ela..Ela ile tanışmak mı istiyorsun..gel onunla tokalaşalım merhaba diyelim..." gibi...hayır derken genelde istemsizce parmağımızı sallarız o hareket beden dilinde 'tehdit' anlamı içeriyor..onu yapmadan yumuşak bir ses tonuyla demeliyiz..herleye dokunmak istiyorlar, almak istiyorlar..her ne kadar sonuçta arkadaşının yanağını kızartmış olsa da aslında güzel bir davranış sergilemiş kızın gelişim açısından..dokunmak sevmek istemiş :) bu yönünden bak olur mu bir de..
Aman bırak ukala desinler canım. Geçen bize de kadının biri ay bu çocuk hiç gelişmemiş dedi. Ben de sinirlendim öyle deyince. Kadının gelişimden anladığı kilo. Obez bir çocuk olacakmış illa ki. Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü. Saydırdım kadına bozuldu gitti. Cahillik başa bela. Bunu diyen de 2 çocuk annesiymiş. Böyle insanlar yüzünden iyice asosyalleştik.Sigara içerler çocuğumun ağzının içine girerler...yine hatırladım sinirlendim şimdi..evet öpmekten çok şey olur Allah esirgesin..sonuçta daha yeni dünyaya geldiler..bağışıklık sistemleri ne kadar güçlü ki...bende yıkıyorum canım yanaklarını, ellerini banyoya götürüp...inecekleri evdeyken yapıyordum artık başka bir yerdeysek de banyoda kızımın yüzünü yıkayabilir miyim diye izin istiyorum..önce bi bozuluyorlar..amacım onlar mikropmuş gibi davranmak değil sonuçta bende öpmüyorum kızımı..biraz daha farkındalık kazandırmak ama farkındalık kazandırmaya uğraşacağıma ukalalık kazandırıyorum...
Bizim oğluş da hiç emekleme belirtisi Yok maşallah kelebek hızlı gidiyor allahım esirgesin onuDaha çok konuşma anlatma dönemine girdik demekkişanslıyız ki yaza denk geldi gözlerinin dünyaya açılıp en meraklı oldukları dönem
Bizim de antre ve koridora halı alma vaktimiz gelmiş emekleme pozisyonunda poposunu kaldırmaya çalışıyor kelebeğim. Eşimin alerjik astımı olduğu için halıyı pek sevmiyoruz ama kızımız için yaz vakti halı sericez
Ben deniyorum uzağına bir oyuncak koyup bekliyorum elini uzatıp gel gel yapıyor oğluş oyuncağa sonra başlıyor ağlamayaEvet canım yavaş yavaş başlıyor en hareketli oldukları dönemlerhalılar gelsin, kırılacaklar bir üst rafa kalksın, köşelere apartlar takılsın
Ben de bu dönemi bekledim canım özellikleo yüzden başından beri memnundum dönemimizden
Oturuken pat diye atıyor kendisini öne sonra başlıyor debelenmeler popoyu kaldırmak için:)) senin miniğin de sürünmeye başlamıştır canım yüzüstü yatırıp biraz uzağına sevdiği bir oyuncağı koy ve izle
Sevsinler onu bir de onay istiyormuşEvet canım benim de bir köşem var tatillere gittiğimizde eşimle minik süs eşyaları alırız hep hatıra oradan aldıklarımın olduğu..kızım oraya elini atıyor ve hepsini indiriyor aşağıya...öyle rahatlıyorben koyuyorum tekrar oraya gitmek istiyor indiriyor aşağıya dönüyor arkasını :) oyyy kuzu hoşuna gidiyor demek ki birşeyler başarmak maşallah kendi çabasıyla bir yere gelmeyi seviyor demek ki miniğin..bizimkinin altını açmak büyük olay :) fır fır dönüyor çünkü...evet canım yüzüstü yattığında sürünme hareketi yapıyor ve bize bakıyor "aferin kızıma" diyoruz tekrar deniyor her defasında bir geribildirim onay istiyor ama :)
Maşallah kelebeğe başlamış konuşmaya artık :)Maşallah meraklı kuzucuğa :) benim cadı işine geldiği gibi ve keyfi davranıyorbir gün çok sevdiği şeye ertesi gün burun kıvırabiliyor yalnız bizim huzursuzluğumuzu hissedil karşımızdaki insana huysuzlanmaları çok güzel bir şey bence umarım aramızdaki o bağ kopmaz
Eskiden kelebeğim de dinlemeyi çok severdi şimdi artık dinletmeyi seviyor. Bıcır bıcır başladı blabla dadada dedede
Şu 1 ay içinde çok büyük gelişmelere denk geleceksin canımgün geçtikçe tatlılıkları da keyifleri de artıyor miniklerimizin:)
Ayy bugün aşımız var bizim inşallah huzursuzluk ve ateş yapmaz
Bize hediye gelmişti el örgüsü lif canım onunla yıkıyorum yumuşacık çok güzel köpürüyor. Çift mille örülmüş sanırım.Kızlar bebişlerinizi ne ile yıkıyorsunuz? Bende bebek süngeri var ama hiç temizlemiyor kızımı. Lif ipindan mini bi lif ördüm hiç köpürmedi. Süngere devam ettşm ama 3 4 kez yıkamama rağmen vücudnda silgi gibi kalıntılar var. yağlarken eline geliyor sinir oldm ya rahatsız ediyodur miniğimi.
Ben bu konuyla ilgili konuşamıyorum bileAyyy dişler geliyor desene annesiii:)) inşallah sıkıntısız çıkarlar bir andaher belirti diş gibi gösteriyor canım.
Aynı kafadan bende de var canımona buna ağlıyorum sürekli bir şeyler takıyorum kafama. Tabiki doğurmak şart değil bir çocuğu sevip sahiplenmek için ama doğurmak da çok çok güzel bir şey inanılmaz bir heyecan ve mutluluk.
Yazık yavrucağaHani kaza, hastalık gibi doğal bir ölüm olsa bir nevi kader denip avunulabilir ama adi serefsiz pislik bir insan müsveddesi çıkıyor ve minicik bir cana bunu yapıyor. Allahım kimsenin başına vermesin okuduğumda bile biri kalbimi alıp sıkıyormuş gibi hissettim. Allah sabır versin anneye amin canım Allah kötü insanlardan korusun bebeklerimizi..
Adı ne güzelmiş kelebeğin Allah esirgesin onuTeşekkürler :) kelebeğimin adı Arya
Biz de grip olduk canım ne zor annelik yasabaha kadar kabus görüyorum rüyamda oğluş sürekli acillik oluyor falan çok şükür atlatmış canım bizim de burunda hırıltı var doktora gittik ciğerleri kulakları Boğazı temiz dedi çok şükür. Sadece grip. Biraz öksürük var. Dün sırtını göğsünü zeytinyağıyla yağladım. Gece rahat uyudu.
Tripli olacak bayağı canımHaklısın canım öğrenci yorumunda.
Oyy kuzucuk havalı olacak babasına bile trip atıyor
Bizde de bir kıskançlık hasıl oldu. Geçen gün bir arkadaşımın bebeğini kucağıma aldım öyle bir bakış attı ki "çok büyük yanlış yaptın hatırlatıyım" bakışıydı resmen sonra da hıh yaptı döndü. İlerleyen zamanda yazık arkadaşımın bebeğini kimsenin kucağına aldırmadı. Kucağına alanla kavga etti resmen minik cadım benim
Aynı durum bizde de var canım almak isteyip alamadığı bişi olursa bas bas bağırıyor. Bazen ben farketmeden eline zararlı bir şey geçirmiş oluyor hemen alıyorum yine ağlıyor ver onu bana diyeBenm annem bu sakallı ip denilen ipten lif yaptı çok güzel köpürüyor hemde yumuşacık tavsşye ederim. Bnm kızım malesef başladı ağlayarak istediklerini yaptırmaya. Birşey görmesin yeter ki ağzına alacak ya onu elde edene kadar her yolu deniyor olmadı ağlıyor. Önceden çok titzleniyordum ama şimdi o kadar kalmadı yavrucak dişine ne iyi geliyorsa kaşısın diyorum. Haftaya salı eşim ilişik kesmek zorunda daha evde bi çamaşır bile toplamış değilim işler çok karıştı bide seminer var malum
Bizim oğluş da hiç emekleme belirtisi Yok maşallah kelebek hızlı gidiyor allahım esirgesin onuaynen canım halı şart bu dönemde. Hemen hasta olurlar Allah korusun.
Ben de başkasının bebeğine karşı çok hassasım korkarım hasta olur falan diye yaklaşmam asla. Hatta herkesin bir düzeni vardır diye düşünüp bir sorun varsa annesinin ilgilenmesini tercih ederim. Şu sen bakamıyorsun triplerine girip çocuğumu elimden alanlara ayrı bir gıcık oluyorum canım. Sonuçta annesiyim ve ben anlarım sadece onun dilinden. Biz onların çocuklarına bu kader hassasken onlar böyle davranınca çok geriliyorum.
Canım çok iyi oldu bunu öğrenmem teşekkür ederimoğluşum da elini her şeye atıyor özellikle telefonu almak istiyor her defasında oğlum bu senin için değil büyükler için. Sen daha çok küçüksün diyorum. Ama hayır demedim hiç. Artık hayır demeye de başlayayım.
Kelebek yakında başaracak annesi emeklemeyiÖyle öyle öğrenecek oğluş canım
Bu aralar emekleme pozisyonuna geçmeye çalışmaları var kelebeğimde canım:)
Oyy çok yakışır tam yemelik olur oğluş. Giydir giydir öp kokla ısır sev kuzucuğu annesi
Dünden beri okula yürüyoruz canım hareket başladı ama yazın naparım bilmiyorum. Evet o iş bitince açlığı hatırlayıp yemeğe yumulma anı çok fena
Ben mağazadan almıştım canım ama internette satışı vardır muhtemelen
Mersin de çok kalabalık oluyor canım. Bir de ben Mersin'de denizi sevmiyorumAnne oğul kaçamak yapmışsınız ne güzel
Yazın fiyatlar uçuyor canım tam sezon olduğu için . Zaten ben sezonda pek tercih etmiyorum çok kalabalık oluyor güzel oteller. Mersinde de güzel yerler var canım hem çok da kalabalık olmuyordur diye düşünüyorumşıpıdık şıpıdık yüzsün tatlış
Çıkaramadık dişleri biz canım baya sancılı geçiyor uzun zamandır.
Bakışlarıyla anlatır oldular isteklerini artık:)