2016 Aralık Anneleri

Aynen canım kıstır sağ hemen :KK70: azıcık olsa yeter kelebeğe :KK66: onu da inek yoğurduyla mayalayacaksın canım.
Taş gibi tutar keçi yoğurdu çok lezzetlidir ama tadına alışık değilsen sana ağır gelebilir.
Keçinin memesi ve dışkıladığı yer birbirine çok yakın canım kovayı koyup sağarken kazalar olabiliyor :KK70: onu da öyle satabilirler :KK66:
Aa anladım canım ben sağıyım o zaman :cool: sorarım canım inşallah bulabilirsem yaparım :KK66:

Ayy bizim uyku dün içinmiş sadece bu vuzırdıyo içerde diğeri bezimi degişir yok su yok sut diyo nereye gitsem diğeri vız vız ablamızın bez yaşı çoktan geçti geceleri de takmamamız lazım havalar ısınmadı napıcaksak...
Allah yardımcın olsun canım iki çocuk çok zor. Bez için de şimdi küçüğe özenir öğrenmek istemeyebilir de tuvaletini. İnşallah çabuk atlatırsınız. Tuvalet eğitimi de zor.

Bıgün baktım iyice belirginleşmiş dişler hatta üstünde ince bir tabaka kalmış sadece :KK66:
Afiyet şeker olsun yarasın oğluşa. Ben de yedirdim kelebeğime canım çok sevdi ama kontrollü yedirdim. Versem daha yerdi:KK66:
Benim kelebek babası gelince uyumuyor. Eşim de erken yatıyor yorgun oluyor. Hep birlikte uyuyoruz. Eeşimle kızımız uyurken başbaşa geçirdiğimiz vakit çok azdır.
Bu aralar atak dönemiymiş. O yüzden ayrılmak istemiyor , kokumu istiyor sanırım.
Evet canım bizim de öyle diş yeri bayağı belli komşumun çocukları bile fark etmiş :KK70: yakındır inşallah çıkması :KK66:
Ben de önce emzirip öyle verdim canım yoksa dediğin gibi kontrol edemiyoruz onlar da haklı çok açken napsınlar yiyecekler :KK66:
Anladım canım benim eşim de eve gelince bir iki saat uyuyor. Oğluş uyuyana tekrar uyanıyor. Öyle olunca vakit geçirebiliyoruz biz de. Eşin sana benimle ilgilenmiyorsun deyince eve gelince uyuyorsun desene canım. Bir gün ya uyuma ya uyu uyan kız uyuyunca takılalım diyebilirsin belki onun da hoşuna gider bu teklif :KK66:
Atak dönemlerine hiç bakmıyorum ben canım hatta burada öğrendim öyle bir şey olduğunu :KK70:
Ama dönem dönem bebişler kucak istiyor huzursuz oluyorlar tek sarılacakları kol bizim kolumuz :)

Zor oluyordur canım senin için. Yavan gelir tatlar. Süper o zaman sevindim canım mamaya ihtiyaç olmamasına:KK66:
Evet koşullandı ama öyle de oluyor gerçi bıgün 2 kere beni emerken yaptı kakasını kızım, çok şaşırdım :)
Canım ben kabağı küçük ğarçalar halinde torbalayıp buzluğa attım. Gece dolaba çıkartıp ertesi sabah yaparım diye:KK66: ben kelebeğime havuç kabak pirinç haşlayıp püre yaptım bugün.
Evet canım bayağı yavan geliyor bana. Geçen domates aldım bildiğin tarla toprak kokuyordu. Doğrayıp tuzlayıp tabak tabak yedim :KK70: hamilelikte hiç yiyememiştim reflü olmuştu ben de onun da patlaması oldu :KK70:
Sağol canımm her istediğinde meme veriyorum bana zor oluyor ama idare ediyoruz. Bu ara yine toparlandım şükür. Adet dönemleri zor geçiyor işte ona da yapacak bir şey Yok ek gıdayla idare edeceğiz. Dün sütçümüz geldi yoğurt yaptım bakalım bugün yiyecek oğluş yerse :KK66:
Ayyy ne güzel inşallah bol bol sütün olur canımm mamayı bırakırsınız bebiş de emerken yapar kakayı :KK66:
Mantıklı aslında canım. Dondurulmuş yiyecekleri sevmem ben. Ondan herhalde hiç aklıma gelmedi ben de öyle yapayım.
Ben de dün sütlaç yaptım da oğluşa versem mi diye düşünüyorum. Sade süt ağır gelir gibi.
Afiyet olsun kelebeğe yesin mis gibi sebzeleri yarasın ona annesi :KK66:
Ben de bazen düşünüyorum pirinç unu yerine pirinçli haşlayıp blenderdan geçirsem muhallebi gibi olur diye paket pirinç unları bana hiç güven vermiyor.

Ben de aynıydım canım. Kafamda sürekli felaket senaryoları gezerdi. Bir bahaneyle sürekli gidersim doktora:))
Evet canım inşallah devam edebilirim terapiye yoksa kızıma da kendime de hayatı zindan ederim herhalde:KK43:
Ne güzel yapmışsın canım hem bebişi görüp rahatlamışsındır :KK66: ben de haftalık kontrole gittim ilk 3 4 ay. Hatta bazen haftada iki kez gittiğim bile oldu. Düşük tehlikesi olunca sürekli kontrole gidiyordum kanama oluyordu haydi doktora. Sonra da öyle bir bunalmışım ki gidip gelmekten doktora gidesim gelmiyordu aylık kontroldü ama ben zorla gidiyordum :KK70:
Edersin canımm hem kendin hem kızın için inşallah atlatırsın da

Bu gece sabahladık malesef kızımın ateşi 38in altına inmiyor. Calpol veriyoruz fitil verdik ama malesef en iyi 37.5 oluyor. Ambulans hemşiresi dolvende verin dedi ama eczacı 4.5 aylık bebeklere önermiyoruz demiş. Sizler napıyosunuz bu durumda nasıl indirebiliriz ateşi? Ilık duş yaptırdık, alnına bez koyuyoruz üstnde sadece yazlık zıbın var bunlar dışında önereceğiniz bişey var mı?

Oturur uzun uzun anlatırız herhalde. Sana değil çevreye güvenmiyorum ben deriz:KK70:
O kesin zaten :KK70: annemiz babamız gibi davranacağız biz de :KK66:
Aa nice beraber mutlu yıllarınız olsun birlikte kocayın inşallah :KK9:
Zaten kendi ailesinde huzur olmayan başkalarının da huzurunu kaçırmaya çalışır canım.
Yok canım saflıklarından değil işgüzarlıklarından öyle konuşuyorlar. Ben de takmıyorum artık zaten gözümde gram değerleri kalmadı artık:sinirli:
Çok teşekkürler canım amin inşallah :) evet canım aynen öyle. Bu tarz İnsanlar hep kendilerinde eksik olanı başkalarında görmek istiyor. Göremeyince başlıyorlar fesatlığa.
Amaaan ne takacaksın canım anne olunca daha bir değişiyor insan. Kimseyi umursamaz hale geliyor. Tek düşüncemiz derdimiz evlatlarımızı güzel bir şekilde yetiştirmek. onların iyi olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hatta sen fazlasını yapıyorsun, peynir bile yapacaksın :KK70:
Gerisi tınnnnnnnnnn bize :KK66: bize değer verene biz de değer veririz :)

Aa anladım canım ben sağıyım o zaman :cool: sorarım canım inşallah bulabilirsem yaparım :KK66:
Ya sen sağ onu da öğrenirsin kelebek için :KK66: ya da sağana sıkı sıkı tembih et olmadı başında bekle canım. Zaten süt pis olursa tadı da berbat oluyor anlıyor insan yani :KK70:
Tanıdık varsa mutlaka yap canım. Ablam yeğenimin birini keçi sütüyle büyüttü. Maşallahı var şimdi. Gelişimi önden gidiyor hep. Yaşıtlarından farklı bir çocuk.

Allah yardımcın olsun canım iki çocuk çok zor. Bez için de şimdi küçüğe özenir öğrenmek istemeyebilir de tuvaletini. İnşallah çabuk atlatırsınız. Tuvalet eğitimi de zor.
Bizim ev kuzey soğuk oluyo geçen sene de tam hamileliğime geldi gece kaldıramadım bide kabızlık var beze yapmak istiyo gunduz takmıyoruz ama alışana kadar her yere işedi:)

Bu gece sabahladık malesef kızımın ateşi 38in altına inmiyor. Calpol veriyoruz fitil verdik ama malesef en iyi 37.5 oluyor. Ambulans hemşiresi dolvende verin dedi ama eczacı 4.5 aylık bebeklere önermiyoruz demiş. Sizler napıyosunuz bu durumda nasıl indirebiliriz ateşi? Ilık duş yaptırdık, alnına bez koyuyoruz üstnde sadece yazlık zıbın var bunlar dışında önereceğiniz bişey var mı?
Çok geçmiş olsun canım yapman gereken her şeyi yapmışsın zaten. Duş aldırdıkça ateşi düşüyorsa her ateş yükselmesinde duş aldır. Doktora gittiniz mi ne dediler? Diş olabilir mi yoksa enfeksiyon mu canım? Enfeksiyonsa sütün de varsa bol bol emzir çabuk atlatır.

Bizim ev kuzey soğuk oluyo geçen sene de tam hamileliğime geldi gece kaldıramadım bide kabızlık var beze yapmak istiyo gunduz takmıyoruz ama alışana kadar her yere işedi:)
Ya minicik çocuklarda kabızlık niye oluyor ki? İnşallah şifasını bulursunuz canım. Bu arada kabızlık için alaturka tuvalet öneririm canım. Alafranga tuvalete gidiyorsa alaturkaya alıştırabilirsin. Bu konuda doktorların yazıları var. Alaturka sağlık için çok daha iyiymiş.
Heheee normal yeğenimden biliyorum ben de :KK66: çiş kaka hepsini yaptı :KK70: yine de şanslıydık yayla evindeydik toprağa yaptırdık hep tuvaletini öyle alıştırdık:KK66:

Çok geçmiş olsun canım bizim de 2.ay aşısından sonra 37.7 yi görmüştük...kol altlarına ılık bez koymuştuk...calpol düşürmüştü haftaya 4.ay aşısı var resmen sinir küpü oldum şimdiden...odanın ısısını da çok yüksek tutmamaya çalılık canım..

Evet canım bizim de öyle diş yeri bayağı belli komşumun çocukları bile fark etmiş :KK70: yakındır inşallah çıkması :KK66:
Ben de önce emzirip öyle verdim canım yoksa dediğin gibi kontrol edemiyoruz onlar da haklı çok açken napsınlar yiyecekler :KK66:
Anladım canım benim eşim de eve gelince bir iki saat uyuyor. Oğluş uyuyana tekrar uyanıyor. Öyle olunca vakit geçirebiliyoruz biz de. Eşin sana benimle ilgilenmiyorsun deyince eve gelince uyuyorsun desene canım. Bir gün ya uyuma ya uyu uyan kız uyuyunca takılalım diyebilirsin belki onun da hoşuna gider bu teklif :KK66:
Atak dönemlerine hiç bakmıyorum ben canım hatta burada öğrendim öyle bir şey olduğunu :KK70:
Ama dönem dönem bebişler kucak istiyor huzursuz oluyorlar tek sarılacakları kol bizim kolumuz :)
Bir sabah uyanıp o minicik dişleri görmeyi umuyorum ben de. Evet canım açken agresiftir benim kelebek, önüne geçilmez:KK70:
Uykusu olup da uyumayınca çok çekilmez bir insan olabiliyor eşim o yüzden öyle bir teklifte bulunmam:confused: gerçi kızım uyuduğunda "hadi biraz birlikte vakit geçirelim"i, "hadi film izleyelim" olarak anlıyor açıyor bir film, ki zevklerimiz benzer değildir film konusunda. Ben de sıkılıp ya ev işi yapmaya başlıyorum ya da yatıyorum.
O sıkıntılı dönemin illaki açıklaması vardır diyorum. Sağlık yönünden bir problem yoksa ataktır diyorum ( kedidir o kedi misali):KK70:

Evet canım bayağı yavan geliyor bana. Geçen domates aldım bildiğin tarla toprak kokuyordu. Doğrayıp tuzlayıp tabak tabak yedim :KK70: hamilelikte hiç yiyememiştim reflü olmuştu ben de onun da patlaması oldu :KK70:
Sağol canımm her istediğinde meme veriyorum bana zor oluyor ama idare ediyoruz. Bu ara yine toparlandım şükür. Adet dönemleri zor geçiyor işte ona da yapacak bir şey Yok ek gıdayla idare edeceğiz. Dün sütçümüz geldi yoğurt yaptım bakalım bugün yiyecek oğluş yerse :KK66:
Ayyy ne güzel inşallah bol bol sütün olur canımm mamayı bırakırsınız bebiş de emerken yapar kakayı :KK66:
Mantıklı aslında canım. Dondurulmuş yiyecekleri sevmem ben. Ondan herhalde hiç aklıma gelmedi ben de öyle yapayım.
Ben de dün sütlaç yaptım da oğluşa versem mi diye düşünüyorum. Sade süt ağır gelir gibi.
Afiyet olsun kelebeğe yesin mis gibi sebzeleri yarasın ona annesi :KK66:
Ben de bazen düşünüyorum pirinç unu yerine pirinçli haşlayıp blenderdan geçirsem muhallebi gibi olur diye paket pirinç unları bana hiç güven vermiyor.
Toparlanmana sevindim canım. Burada olsan hiç gıdasız kalmazsın herhalde:KK66: dönem dönem değişiklikler oluyor sütte canım illaki hep aynı psikolojide olamıyoruz ya da hep aynı düzenle yemek yiyemiyoruz. Ben hala kahvaltı yapamadım mesela:KK30:
Ben de sevmem dondurulmuş gıdaları ama kabak çok olunca nasıl saklanır diye araştırdım biraz ona istinaden koydum buzluğa:KK66:
Oyyy yarasın miniğe annesi. Canım süt 1 yaşına kadar tavsiye edilmiyor ağır geliyormuş inek sütü mide kolay kolay sindiremiyormuş. Gerçi 1 çay kaşığı sütlaçtan zarar gelmez bence:KK66:
Paket gıdalarda çok koruyucu madde oluyor ben de sevmiyorum. Bu yüzden pek kullanma taraftarı değilim:KK66:

Ne güzel yapmışsın canım hem bebişi görüp rahatlamışsındır :KK66: ben de haftalık kontrole gittim ilk 3 4 ay. Hatta bazen haftada iki kez gittiğim bile oldu. Düşük tehlikesi olunca sürekli kontrole gidiyordum kanama oluyordu haydi doktora. Sonra da öyle bir bunalmışım ki gidip gelmekten doktora gidesim gelmiyordu aylık kontroldü ama ben zorla gidiyordum :KK70:
Edersin canımm hem kendin hem kızın için inşallah atlatırsın da
Bebeğim söz konusu olmasa hastanenin önünden bile geçmeyi sevmem :KK66: hareketlendiğinde sürekli kontrole gitmeyi bırakmıştım :KK70:
Sen daha zor geçirmişsin canım düşük tehlikesi insanı çok geriyordur illaki. Bende öyle bir tehlike olmamasına rağmen bebeğimin düşmesinden çok korkuyordum :olamaz: bir de çok fazla şey okuyordum internetten iyice paranoyak olmuştum :KK14:
İnşallah atlatırım canım:)

Çok geçmiş olsun canım. Eklem yerlerine soğuk suyla ıslatılmış bez koymak da işe yarıyor. İdrardaki lökosit yüzünden de ateş çıkabiliyor bir tahlil yaptırın isterseniz.

O kesin zaten :KK70: annemiz babamız gibi davranacağız biz de :KK66:

Çok teşekkürler canım amin inşallah :) evet canım aynen öyle. Bu tarz İnsanlar hep kendilerinde eksik olanı başkalarında görmek istiyor. Göremeyince başlıyorlar fesatlığa.
Amaaan ne takacaksın canım anne olunca daha bir değişiyor insan. Kimseyi umursamaz hale geliyor. Tek düşüncemiz derdimiz evlatlarımızı güzel bir şekilde yetiştirmek. onların iyi olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hatta sen fazlasını yapıyorsun, peynir bile yapacaksın :KK70:
Gerisi tınnnnnnnnnn bize :KK66: bize değer verene biz de değer veririz :)
Ben çok kınardım annemi benim çocuğum olsun böyle davranmıcam derdim ama birebir aynı davranıyorum :KK70: demekki gerçekten sıkıntı çevredeymiş.
O tipleri takmamak hatta etrafımızda barındırmamak lazım ama bilemiyorsun bir anda yakıştıramıyorsun. Valla şu an o kadar çok yoğunum ki kızımın üstünde hiiiiç kimseyi görmüyorum duymuyorum:KK66: evet peynir maceramızı da merak ediyorum bakalım tutturabilecek miyim :-)

Ya sen sağ onu da öğrenirsin kelebek için :KK66: ya da sağana sıkı sıkı tembih et olmadı başında bekle canım. Zaten süt pis olursa tadı da berbat oluyor anlıyor insan yani :KK70:
Tanıdık varsa mutlaka yap canım. Ablam yeğenimin birini keçi sütüyle büyüttü. Maşallahı var şimdi. Gelişimi önden gidiyor hep. Yaşıtlarından farklı bir çocuk.
Ayy maşallah yeğenine canım. Ben beceremem canım da İnşallah temiz biri bulabilirsem alıcam. Komşumla bir konuşayım o tanıyor buradaki herkesi:KK66: bilir kimin temiz olduğunu.

Çok geçmiş olsun canım yapabileceğin herseyi yapmışsın hasta mıydı üşüttün mü neden çıktı ki ateşi

Gecmis olsun canim. Bildigim her yontemi uygulamissin. Insallah iyidir yavrun suanda.

X