2016 Aralık Anneleri

Günaydın annişler.biz demir damlasına başladık günde 7 damla ver dedi hemşire.dr muayenemizde güzel geçti ben yoğurt falan tattırmaya başlamıştım aslında ama Dr 6 aya kadar tattırma dahi yapma dedi.göz muayenemiz de oldu. bide Dr 4 saatte bir besle dedi bizim bi düzenimiz yok istedikçe emziriyırum verme dedi sık sık.sizin bi beslenme düzeniniz var mı?

Nezaman isterse o zaman veriyorum :) Bazen saatte bir bazen 3 saatte bir. Biz de ilk yogurdumuzu yedik bugun. Sevdi gibi. Kizimda senin gibi doktoru dinledim hicbirsey vermedim 6. Aya kadar. Simdi yemek seciyoruz, yemiyoruz :KK43: Buyuk problem.​

Ayy ne güzel hep doğal beslenmişsin canım sen :)
Bizim beğenmediğimizi yemesinler tabi annesi:KK66:
Başla canım mamaya yeterki oğluş doysun :KK66: olmazsa mamayla muhallebi yap hem çok vermemiş olursun :KK66: benim kuzucuk kaka çıkarmak istediğinde ısrarla mama istiyor yoksa hayatından gayet memnun :))
Ben de küçükken yemezdim, sevmezdim. son birkaç yıldır yiyorum. yemeği, tatlısı, böreği, pastası her şeyi güzel oluyor:super:
Evet canım hep doğal beslenince şimdi çok arıyorum sebzelerin tadını alamıyorum marketten un alsam hoşuma gitmiyor.
Yok canım şu an mamaya ihtiyacımız Yok günde bir öğün ek gıda işi çözdü :KK66: muhallebiyi suyla yapıyorum çok az anne sütü sağıyorum içine canım öyle idare ediyoruz :)
Koşullanmış demek mama= kaka yapma :KK70:
Tarif versene canım :KK66: ben bu kabağı napacağım bir kilo kabak :KK70:

Terapiye gidiyordum ama bırakmak zorunda kaldım baya ilerleme kaydetmiştik fakat hamileliğimle beraber tekrar yükselişe geçti. Fazlasıyla zor canım. Kardeşim destek olmaya çalışıyor ama tabiki iş etiği gereği hastası gibi yaklaşamıyor.
Hamilelikte zaten tavan yapıyor endişe stres canım düşük tehlikem vardı elimde telefon sürekli araştırma yapardım düşer mi acaba kalbi atıyor mu diye. Kafayı yiyecektim.
Kelebek biraz büyüsün yine başlarsın terapiye canım. Aynen kardeşin olunca olmuyordur

Çocuklar ilgisizlikten de yaramaz oluyor. Ailelerinin dikkatini çekmek için binbir türlü şey yapıyorlar iyi ya da kötü. Bir çocuk yaramazsa ailesi ilgisizdir bence ve çocuk dayağı bile ilgi olarak gördüğü için sürekli yaramazlık yapma eğilimindedir.
Yapsınlar tabiki delilik biz de yaptık zamanında ama sonuçlarına katlanabilecekleri delilikler yapsınlar:KK66:
Çok haklısın canım yaptıkları yaramazlığın altında yatan sebepler bu kadar masum işte.
İnşallah öyle yaparlar canım :KK70:

Vakti var demek ki canım :KK66: belki kısmetinizde daha iyi daha güzel bir ev var :KK66:
Bizim de gündüz uykumuz çok az ama şükür o sıçramalar geçti sıçrarken ben de sarıyordum canım ara sıra :KK66: ara sıra verelim ki yavaş yavaş alışsın kuzucuklar :)
Benimki dun epey uyudu canım şaşırdım resmen şimdi de kundakladım sallıyırum karnınıda doyurdum bakalım ne kadar uyuyacak yazık kuzum çene istiyo konuşamıyorum ablamız başımızda sürekli ıslak mendili attı kafasına gezmede gitmiş başkalarına attım ama hiç üzülmedim diyormuş:))))

Çok ayıp valla bir de aileyi yıkmaya çalışmak:sinirli:
Ben de eşim de arkadaşlarımıza sınır koyduk. Kv ve görümceme kalsa ben eşimi arkadaşlarından uzaklaştırmışım:KK70: o eşimin çok sevdikleri arkadaşları bana ve kardeşime gelip eşimi ve ailesini küçümsemişler, arkalarından etmedikleri laf bırakmamışlardı. İsteyen istediği gibi düşünsün umursamadım umursamam da :işsiz:
Ovv siz baya baya direnmişsiniz ailelere. Sonunda kavuşmuşsunuz işte gerçek aşk budur:KK200: maşallah size nice güzel yıllarınız olsun:KK66:
Bunu yapmaya çalışan bir ailenin yuvası yıkıldı canım sadece bana değil herkese yapıyorlarmış meğer :) insanların ahını ala ala kendi yuvasına oldu olan.
Evlenince bu lafı bütün kadınlar işitir :KK70: ben de bekar arkadaşlarına siz de evlenin göreceğim sizi derdim eşimden beter oldular :KK70:
Senin eşinin ailesi çok mu saf yoksa safa mı yatıyorlar :KK70:
Aynen canım sonunda biz kazandık çok şükür :KK66: bugün de nikah yıldönümümüz :KK200:

Her gün Evimin önünde otlayan ve yeni yavrulamış bir keçi var kıstırıp sağayım madem :KK70: canım onu neyle mayalayacağız ki? Titizlik ister derken ne kastettin tatlım?
Aynen canım kıstır sağ hemen :KK70: azıcık olsa yeter kelebeğe :KK66: onu da inek yoğurduyla mayalayacaksın canım.
Taş gibi tutar keçi yoğurdu çok lezzetlidir ama tadına alışık değilsen sana ağır gelebilir.
Keçinin memesi ve dışkıladığı yer birbirine çok yakın canım kovayı koyup sağarken kazalar olabiliyor :KK70: onu da öyle satabilirler :KK66:

Günaydın annişler.biz demir damlasına başladık günde 7 damla ver dedi hemşire.dr muayenemizde güzel geçti ben yoğurt falan tattırmaya başlamıştım aslında ama Dr 6 aya kadar tattırma dahi yapma dedi.göz muayenemiz de oldu. bide Dr 4 saatte bir besle dedi bizim bi düzenimiz yok istedikçe emziriyırum verme dedi sık sık.sizin bi beslenme düzeniniz var mı?
4 saati beklesem benim oğlan çıldırır canım doktorlar öyle diyor da bebişler büyüdü artık süt zor yetiyor. Bizim doktor da ek gıda 6. Ay diyor ama ben ara ara veriyorum.

Kızlar süt içmek bebeği rahatsız eder mi?ben evde durdukca sikintidan biseyler yiyip duruyorum.yemeklerim de duzenli degil.12 kilo gitmisti dogumdan sonra yarisini geri aldim.kendime dur demem lazim abur cuburu kesmek istiyorum.süt tok tutar bari bi yerden baslayayim.Bu arada yogurt sevmiyorum o yüzden tercihim süt.
Gaz problemi bittiyse bişi olmaz canım. Ben ilk aylar süt içemedim aşırı gaz yapıyordu oğlumda. Şimdi içiyorum sorun olmuyor

Benimki dun epey uyudu canım şaşırdım resmen şimdi de kundakladım sallıyırum karnınıda doyurdum bakalım ne kadar uyuyacak yazık kuzum çene istiyo konuşamıyorum ablamız başımızda sürekli ıslak mendili attı kafasına gezmede gitmiş başkalarına attım ama hiç üzülmedim diyormuş:))))
Dün uyuma günü müydü acaba? :KK66: biz de dün uyuduk sürekli. Akşam yalnızdık babamız da yoktu oğlum uyan da az oynayalım diyorum gözünü açıp bakıyor geri uyuyordu :KK66: bütün akşam toplasam bir saat ancak uyanık kalmıştır. Şimdi yine uyudu.
Sanırım uyku düzeni değişiyor bebişlerin canım. Ara ara bizim değişiyor düzenimiz. Artık sabahları erken uyanıyoruz öyle olunca da akşam erken yatıyor.
Yaa kıyamam yakın olsak işte birbirimize yardım ederdik minikleri bir araya getirir sohbet ederdik ikisiyle :)
Ablamız fena :KK70: hiç de acımıyor :KK66: bugünler de geçecek inşallah canım ileride iki kardeş ayrılmaz ikili olur onlar. :)

Dün uyuma günü müydü acaba? :KK66: biz de dün uyuduk sürekli. Akşam yalnızdık babamız da yoktu oğlum uyan da az oynayalım diyorum gözünü açıp bakıyor geri uyuyordu :KK66: bütün akşam toplasam bir saat ancak uyanık kalmıştır. Şimdi yine uyudu.
Sanırım uyku düzeni değişiyor bebişlerin canım. Ara ara bizim değişiyor düzenimiz. Artık sabahları erken uyanıyoruz öyle olunca da akşam erken yatıyor.
Yaa kıyamam yakın olsak işte birbirimize yardım ederdik minikleri bir araya getirir sohbet ederdik ikisiyle :)
Ablamız fena :KK70: hiç de acımıyor :KK66: bugünler de geçecek inşallah canım ileride iki kardeş ayrılmaz ikili olur onlar. :)
Bugün uyutamadım cnm kucakta ablamızda tepemizde:)
İnşallah cnm biraz buyuse zaten ablayla oynarlar insan yakında birini istiyoya gerçekten hep bir çorba falan denerdik:)

Bugün uyutamadım cnm kucakta ablamızda tepemizde:)
İnşallah cnm biraz buyuse zaten ablayla oynarlar insan yakında birini istiyoya gerçekten hep bir çorba falan denerdik:)
Bugün biz de uyanığız :KK66: şimdi uykusu geldi gibi. Emziği verdim uyursa tabi :KK70:
Evet canımm tatlı olur onlar abla kardeş :KK66:
Evet insan yakın birini istiyor ne güzel olurdu bebişleri sırayla dizer hepsine aynı anda çorbayı verir yüzlerindeki ifadeleri izlerdik ne tatlı olur onlar oy :KK66:

Nezaman isterse o zaman veriyorum :) Bazen saatte bir bazen 3 saatte bir. Biz de ilk yogurdumuzu yedik bugun. Sevdi gibi. Kizimda senin gibi doktoru dinledim hicbirsey vermedim 6. Aya kadar. Simdi yemek seciyoruz, yemiyoruz :KK43: Buyuk problem.​
Aynen benim kızımda öyle yaptı çok zor kabullenmişti ek gıdayı.bunda aynı hataya düşmeyeyim dedim.dr dinlemeyi pek düşünmüyorum :dondurma:

Ayy bizim uyku dün içinmiş sadece bu vuzırdıyo içerde diğeri bezimi degişir yok su yok sut diyo nereye gitsem diğeri vız vız ablamızın bez yaşı çoktan geçti geceleri de takmamamız lazım havalar ısınmadı napıcaksak...

Bizim minikler mi tembel acaba :KK70:

Bugün bal kabağını denedik şükür :KK70: sevdi bayıla bayıla yedi hatta içinde iri taneler de var onları da verdim denemek için gayet yedi canım. Ek gıdaya hazırmış benim oğlancık haberim Yok :KK66:
oğluşun uyku zamanlarını değerlendiriyorum ben canım. Gece oğluş uyuyunca hemen yatmıyorum eşime film izleyelim yemek yapıp yiyelim falan diyorum öyle kendimize aktivite çıkarıyorum birlikte vakit geçiriyoruz bu şekilde kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Meğer ben de özlemişim eşimle vakit geçirmeyi :KK66: hamilelik lohusalık derken kanka gibiydik adamla hep :KK70: yakında da ayrılacağız zaman azalıyor her anı değerlendirmeye başladım. Tavsiye ederim canım :KK66: bir ara oğluş da sürekli kucak istiyordu ben biraz alıp geri yatırdım yattığı yerde oyaladım hep canım ağlıyordu uzun uzun ama şükür kucağa alışmadan atlattık o dönemi. Çok zor öyle olması kol dayanmaz. Sen dayanamazsın. İnşallah atlatırsınız canım
Bıgün baktım iyice belirginleşmiş dişler hatta üstünde ince bir tabaka kalmış sadece :KK66:
Afiyet şeker olsun yarasın oğluşa. Ben de yedirdim kelebeğime canım çok sevdi ama kontrollü yedirdim. Versem daha yerdi:KK66:
Benim kelebek babası gelince uyumuyor. Eşim de erken yatıyor yorgun oluyor. Hep birlikte uyuyoruz. Eeşimle kızımız uyurken başbaşa geçirdiğimiz vakit çok azdır.
Bu aralar atak dönemiymiş. O yüzden ayrılmak istemiyor , kokumu istiyor sanırım.

Evet canım hep doğal beslenince şimdi çok arıyorum sebzelerin tadını alamıyorum marketten un alsam hoşuma gitmiyor.
Yok canım şu an mamaya ihtiyacımız Yok günde bir öğün ek gıda işi çözdü :KK66: muhallebiyi suyla yapıyorum çok az anne sütü sağıyorum içine canım öyle idare ediyoruz :)
Koşullanmış demek mama= kaka yapma :KK70:
Tarif versene canım :KK66: ben bu kabağı napacağım bir kilo kabak :KK70:
Zor oluyordur canım senin için. Yavan gelir tatlar. Süper o zaman sevindim canım mamaya ihtiyaç olmamasına:KK66:
Evet koşullandı ama öyle de oluyor gerçi bıgün 2 kere beni emerken yaptı kakasını kızım, çok şaşırdım :)
Canım ben kabağı küçük ğarçalar halinde torbalayıp buzluğa attım. Gece dolaba çıkartıp ertesi sabah yaparım diye:KK66: ben kelebeğime havuç kabak pirinç haşlayıp püre yaptım bugün.

Hamilelikte zaten tavan yapıyor endişe stres canım düşük tehlikem vardı elimde telefon sürekli araştırma yapardım düşer mi acaba kalbi atıyor mu diye. Kafayı yiyecektim.
Kelebek biraz büyüsün yine başlarsın terapiye canım. Aynen kardeşin olunca olmuyordur
Ben de aynıydım canım. Kafamda sürekli felaket senaryoları gezerdi. Bir bahaneyle sürekli gidersim doktora:))
Evet canım inşallah devam edebilirim terapiye yoksa kızıma da kendime de hayatı zindan ederim herhalde:KK43:

Bunu yapmaya çalışan bir ailenin yuvası yıkıldı canım sadece bana değil herkese yapıyorlarmış meğer :) insanların ahını ala ala kendi yuvasına oldu olan.
Evlenince bu lafı bütün kadınlar işitir :KK70: ben de bekar arkadaşlarına siz de evlenin göreceğim sizi derdim eşimden beter oldular :KK70:
Senin eşinin ailesi çok mu saf yoksa safa mı yatıyorlar :KK70:
Aynen canım sonunda biz kazandık çok şükür :KK66: bugün de nikah yıldönümümüz :KK200:
Aa nice beraber mutlu yıllarınız olsun birlikte kocayın inşallah :KK9:
Zaten kendi ailesinde huzur olmayan başkalarının da huzurunu kaçırmaya çalışır canım.
Yok canım saflıklarından değil işgüzarlıklarından öyle konuşuyorlar. Ben de takmıyorum artık zaten gözümde gram değerleri kalmadı artık:sinirli:

X