• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Aynen canım valla ben de evimden başka yerde kalamıyorum. Tatile bile gittiğimizde evimi özlüyorum. İnsan kendi yatağını özlüyor resmen. Az önce ağız yapıyor bana kv. Ütülerini yapamadım kalalım bu gece yarın kalkıp yapıyım ben diye. Heee anne heee dedim. Sanki ütü olmasa gideceklerdi. yeterince doldum yazarken daha da sinirleniyorum.
Biz de eşimle yaptırıyoruz kelebeğimin banyosunu. Bel ağrım olmasa tek yaptırırım ama belim kısıtlıyor beni:KK43:
Sağolsun eşim annesi etrafımızda olmayınca aile bilinciyle davranıyor ama anasını görünce beni direkt unutuyor adam:sinirli:
Oyy kıyamazlar o boncuk gözyaşlarına oğluşun. İnsanın içi gidiyor bebişler ağlayınca:KK43: Ben kuzucuğumun damağını kontrol etmedim sabah bakayım durumuna ama mızmızlığımız her geçen gün artıyor. Salyalar iyice arttı daha çok su veriyorum sıvı kaybı yaşamasın diye. Zaten kakayla yeterince sıvı kaybı oluyor miniğimin.
Ben de evde kurutuyorum canım ama yine de takıntılıyım naparsın :KK45:
Ben de özlüyorum evimi yatağımı tatile gittiğimizde. Annem hep der isterse evin bir oda olsun yine de en güzle ev gibi gelir insana diye. Cidden öyleymiş :)
Gitmeyecek ya yerini yapıyor işte canım biliyor kalmasını istemediğini. Sanki çok düşünüyor senin ütünü işini gücünü.. ablamın kv si de böyleydi çok çekti ablam canım. O bir de gelir bir ay kalırdı gitmezdi.
Bebeklerin bakımlarında babalarının da rol alması gerekiyormuş canım ne güzel birlikte yıkamanız :) babasıyla tensel temas kuruyor kelebeğin de ;)
Anne aşkı güzel de eş ve anne sevgisini dengede tutmak lazım.
Evet canım dayanamıyorum ben de :( çığlık attı resmen bugün nasıl koştum yanına :(
Hayırlısıyla bir çıksaydı dişleri canım. bak bakalım canım foto çekebilsem atarım da iZin vermiyor hiç oğluş.
:D ben çok dikkat etmiyorum canım bağışıklık kazansın :)

Çok sinir oldum yaaa hadi bugün anası var mutlu pek üstüne gitmedim ama yarın yicem o kesin. Diyorum ki bana böyle davranma duyuyorum sinir oluyorum. Aaa ben farkında değilim, saçmalama, öyle bir şey yok, vs vs. Bahane bol :sinirli: bundan sonra ailen gelince kızımı alır odaya girerim yanınızda oturmam 3.tekil şahıs olarak dedim iyi tamam dedi kendi çapında bana surat yapıyor adam yaa :KK57:
Hakediyorsa ye canım sana dert olacağına ona dert olsun. Bir çok erkekte var bu annem babamın akrabaları gelip gitti mi hep kavga ederdi babamla. Çünkü babam hep annemi ve bizi 3. Kişi yapardı.

İyi gezmeler canım :) bizi de sürekli dedemiz çağırıyor ama ben gitmiyorum şimdi :KK70:
Eşimin senede 2 gidişi kesin vardır bizim arabanın lastikleri orada :) Yazdan kışa kıştan yaza geçişte giderdik. Bu sene ara tatilde de gidemedik çocuk var diye.Ozlemislerdir epey gidelim görsünler. Hem bana da değişiklik olur çok sıkıldım daraliyorum.

Eşimin senede 2 gidişi kesin vardır bizim arabanın lastikleri orada :) Yazdan kışa kıştan yaza geçişte giderdik. Bu sene ara tatilde de gidemedik çocuk var diye.Ozlemislerdir epey gidelim görsünler. Hem bana da değişiklik olur çok sıkıldım daraliyorum.
Aynen canım değişiklik bazen iyi geliyor insana :) eşimin şu an izni Yok olsa kesin biz de gideriz memlekete. Onun izni olmayınca ben de gitmiyorum onu burada yalnız bırakacam. Aç susuz kalacak. Eve gelecek boşluk hissedecek.
Torunlar çok özlenir canım ;) evlattan tatlı olurmuş ya torun :) eşim tarafında ilk torun bizimki. Çıldırıyorlar :D

Aynen canım değişiklik bazen iyi geliyor insana :) eşimin şu an izni Yok olsa kesin biz de gideriz memlekete. Onun izni olmayınca ben de gitmiyorum onu burada yalnız bırakacam. Aç susuz kalacak. Eve gelecek boşluk hissedecek.
Torunlar çok özlenir canım :KK66: evlattan tatlı olurmuş ya torun :) eşim tarafında ilk torun bizimki. Çıldırıyorlar :KK70:
Bizimki iki taraftan da ilk torun :) Bizim memleketler birbirine çok uzak onun sıkıntısını çekiyoruz genelde.Benim de bırakıp gitme niyetim yoktu ama 4 gün idare eder pazar gidip cuma dönecek bizi almaya nasipse.Zaten adam beni degil oglunu özlüyor. Kendi memleketime gittigimde battaniyesine sarılıp yatmış :D

Torunlar çok özlenir canım :KK66: evlattan tatlı olurmuş ya torun :) eşim tarafında ilk torun bizimki. Çıldırıyorlar :KK70:
Bizimki iki taraftan da ilk torun :) Bizim memleketler birbirine çok uzak onun sıkıntısını çekiyoruz genelde.Benim de bırakıp gitme niyetim yoktu ama 4 gün idare eder pazar gidip cuma dönecek bizi almaya nasipse.Zaten adam beni degil oglunu özlüyor. Kendi memleketime gittigimde battaniyesine sarılıp yatmış :KK70:

Ben de özlüyorum evimi yatağımı tatile gittiğimizde. Annem hep der isterse evin bir oda olsun yine de en güzle ev gibi gelir insana diye. Cidden öyleymiş :)
Gitmeyecek ya yerini yapıyor işte canım biliyor kalmasını istemediğini. Sanki çok düşünüyor senin ütünü işini gücünü.. ablamın kv si de böyleydi çok çekti ablam canım. O bir de gelir bir ay kalırdı gitmezdi.
Bebeklerin bakımlarında babalarının da rol alması gerekiyormuş canım ne güzel birlikte yıkamanız :) babasıyla tensel temas kuruyor kelebeğin de :KK66:
Anne aşkı güzel de eş ve anne sevgisini dengede tutmak lazım.
Evet canım dayanamıyorum ben de :KK43: çığlık attı resmen bugün nasıl koştum yanına :KK43:
Hayırlısıyla bir çıksaydı dişleri canım. bak bakalım canım foto çekebilsem atarım da iZin vermiyor hiç oğluş.
:KK70: ben çok dikkat etmiyorum canım bağışıklık kazansın :)
Çok haklı annen canım. İnsanın evi gibi yok. Şu anki evimi sevmesem de evimdeki rahatlığı, konforu özlüyorum.
Yaptı yerini zaten. Ütü demeseydim ne bahane edecekti acaba:işsiz:
Evet canım babasıyla iletişimi iyi olan çocukların özgüveni de yüksek oluyormuş. İlgili bir baba olması çok güzel inşallah böyle devam eder.
Evet canım bakayım uyanınca benim kelebek. Olur tatlım ama canı yanıyordur oğluşun kıyamazlar ki ona.
Ben ağzına götürdüğü oyuncakları yıkıyorum veya sıcak suda dezenfekte ediyorum 2-3 güne bir yanlış mı yapıyorum acaba, dediğin gibi biraz mikroplarla mı tanışsa:KK64:

Hakediyorsa ye canım sana dert olacağına ona dert olsun. Bir çok erkekte var bu annem babamın akrabaları gelip gitti mi hep kavga ederdi babamla. Çünkü babam hep annemi ve bizi 3. Kişi yapardı.
Tipik erkek. Madem kopup kendi ailene bağlanamıcaksın hiç evlenme:KK20: yarın sıkı bir azarı hak ediyor. Değişti sandım ama alakası yok. Dediğin gibi akrabalarının yanında suratıma bile bakmaz. hele ilk evlendiğimizde yahu adam gel de taze eşinin yanında otur ama yok ya anasının ya dayısının yanına oturur.
Artık onun sülalesi yüzünden tartışmaktan bıktım. Sert bir şekilde uyarıcam yarın kabul etmezse gitsin anasıyla yaşasın :sinirli:

Arkadaşlar herkese mutlu sabahlar dün kızımın 3.ay kontrolü vardı biliyorsunuz meme reddinden sonra emmedi 3 haftadır sağarak vermeye çabalıyorum...ne yazık ki 450 gram almış ve boyu 1 cm uzamış :( doktorumuz mama takviye edelim dediğimde bir hışımla "anne sütünü son damlasına kadar sağacaksın.."baktın dolapta sütün bitti ve aç o zaman mama verirsin dedi...ben ne yapmalıyım sizce kafam çok karışık başka bir doktora da götürmeli miyim?

Arkadaşlar herkese mutlu sabahlar dün kızımın 3.ay kontrolü vardı biliyorsunuz meme reddinden sonra emmedi 3 haftadır sağarak vermeye çabalıyorum...ne yazık ki 450 gram almış ve boyu 1 cm uzamış :KK43: doktorumuz mama takviye edelim dediğimde bir hışımla "anne sütünü son damlasına kadar sağacaksın.."baktın dolapta sütün bitti ve aç o zaman mama verirsin dedi...ben ne yapmalıyım sizce kafam çok karışık başka bir doktora da götürmeli miyim?
Canım sen annesi olarak en iyisini bilirsin. Mama takviyesi yapmak istiyorsan tabiki yap sonuçta bebeğinin iyiliğini senden çok kimse düşünemez.
Bize de doktorumuz 5-6 lökosit için antibiyotik verdi. Pek riske atmak istemiyorlar o yüzden veriyorlar ilaç. Hemşire bir arkadaşım var kime gidersen git antibiyotik verecek çünkü bebeğinin hem az da olsa lökositi ve ateşi var hem de diş çıkarma döneminde demişti. Ben de ilaç kullanmamayı tercih ettim. Doktoun her dediğini illaki yapmak zorunda değiliz ;)

Canım sen annesi olarak en iyisini bilirsin. Mama takviyesi yapmak istiyorsan tabiki yap sonuçta bebeğinin iyiliğini senden çok kimse düşünemez.
Bize de doktorumuz 5-6 lökosit için antibiyotik verdi. Pek riske atmak istemiyorlar o yüzden veriyorlar ilaç. Hemşire bir arkadaşım var kime gidersen git antibiyotik verecek çünkü bebeğinin hem az da olsa lökositi ve ateşi var hem de diş çıkarma döneminde demişti. Ben de ilaç kullanmamayı tercih ettim. Doktoun her dediğini illaki yapmak zorunda değiliz :KK66:

Aynen öyle her dediğini illa ki yapmak zorunda değiliz...korkuyorum bende acaba kan şekeri düşer farketmem mi diye...ya da tam gelişim döneminde bebeğimi besinsiz mi bırakıyorum acaba diye içim içimi yiyor...geçmiş olsun size de kız çocuklarında ne yazık ki sık görülüyor idrar yolu enfeksiyonu..canım sen mamadan sonra su veriyor Musun kızına?

Arkadaşlar herkese mutlu sabahlar dün kızımın 3.ay kontrolü vardı biliyorsunuz meme reddinden sonra emmedi 3 haftadır sağarak vermeye çabalıyorum...ne yazık ki 450 gram almış ve boyu 1 cm uzamış :KK43: doktorumuz mama takviye edelim dediğimde bir hışımla "anne sütünü son damlasına kadar sağacaksın.."baktın dolapta sütün bitti ve aç o zaman mama verirsin dedi...ben ne yapmalıyım sizce kafam çok karışık başka bir doktora da götürmeli miyim?
Bence başka bir doktora da götürmelisin. Bizim doktor çocuğun kilo alımı az olursa huzursuz olur demişti sütün yetmezse mama veririz demişti ki ben çok güveniyorum bizim doktora ne kadar sinir bi tip olsada işinde gerçekten uzman. O yüzden sanada diyebiliyorum sütün gelişimini desteklemiyorsa mama ver diye. sen başka bi doktora da götür bence. Ben kendim için bile olsa tek doktorla kalmamayı tercih ediyorum ki bebeğim için kafama yatana kadar 10 tane doktorda olsa gezerim

Back