2016 Aralık Anneleri

Inseallah abla ya.. mama veriyo musun peki

Çok sevindim canım çok şükür :) kız bebeklerde idrar yolu enfeksiyonuna yakalanma ihtimali yüksek canım bir çok kız bebekte oluyor bu durum. ama şükür geçmiş
Aynen canım elimi yakalıyor ağzına götürüyor ben de çekiyorum parmağımı kendi eli gidiyor yine ağzına sinirleniyor bugün baktım altta iki diş yerinde beyaz bir çizgi oluşmuş kabarık duruyor canım. Keşke bir an önce çıkarsalar yazık Canları yanıyor kuzularımızın inlemesini ona bağlıyorum ben.
Evett büyüdükçe güzelleşiyorlar maşallah canım değişik sesler bizde de var bizimkilerin gelişimi birlikte gidiyor maşallah :) o öyle sesler çıkardıkça ben de gülüyorum kendi kendine oynayabiliyor artık oğlum da çok şükür canım. Bizimki de saçımızı çekiyor eşimle benim. Geçen doktor kontrol ederken onun da saçını çekti gülmekten öldüm bu ara sosyalleşiyor da yabancılara gülüyor kahkaha bile atıyor

Canım süt az geldi mi de memeyi bırakırmış bazı bebekler. Toparlamaya çalış sütün gelsin bakalım belki yine alır canım. Emziği öyle iştahla emerken birden çıkarıp memeyi versene canım. Bazen benim oğlum da emerken bırakıyor ben kucağımda emziği veriyorum onu tam emerken çıkarıp memeyi veriyorum emzik gibi emiyor sütü de içiyor o ara.

Merhaba kizlar. Bugun 3 aylik kontrolumuz vardi. Eller hep agzinda. İştahlı iştahlı geveliyor. Dr dis cikarma belirtileri bu zamanda baslar dedi. 1 ayda 800 gr alabilmis. @brcuk benimki de sut az oldugu zamanlar memeyi almak istemiyor malesef. Biberonu da almiyor Yememe dikkat ediyorum ama sutum sanki yetersiz gibi 6 aylik olsak da artik ek gidaya baslasak. Boyle cok uzuluyorum.

cnm burda 4 aylikken sebzeye baslatiyorlar.. patates pure seklinde eziceksin..havuc fln... 4,5 aylikkende meyve purelerine baslicaz? 6 ay neden bekliyosunuz

Kızlar midemiz bulanmazsa bişey sorucam tecrübesizlipime verin kızım gece 2 den beri dolu dolu yaptı zıbın body hersey battı bezinin 4 defa dgörüntüsünü atıyorum bi baksanız ishal böyle mi oluyor

Eklentiler

• image.jpg
    42,6 KB · Görüntüleme: 36
Sütün az olduğu zamanlar ya muhallebi yap ya da havuç püresi kabak püresi ver canım artık verilebilir bebişlere. Hatta yoğurt da verebilirsin evde yapılmış yoğurt. Ben kabak havuç püresini yoğurtlayıp vermeyi düşünüyorum sütçüyü kaçırıyorum hep yoksa evde yoğurt mayalayacağım vereceğim hem tadına alışır diyorlar. Çok bekleme diyor tecrübeliler. Sonra kabullenmesi zor oluyormuş.

cnm burda 4 aylikken sebzeye baslatiyorlar.. patates pure seklinde eziceksin..havuc fln... 4,5 aylikkende meyve purelerine baslicaz? 6 ay neden bekliyosunuz
Canım ne kadar veriyorsun bilgi verir misin? Ben de başlamak istiyorum artık. Ama miktarı bilmiyorum. Bizim doktor da ilk 6 ay sadece anne sütü ver diyor. Ben yine de alışması için vereyim diyorum azar azar.

Biraz bu konudan bahsedebilir misiniz? Varsa verdikleri liste vs nelere dikkat etmeliyiz
tabiki ben belcikada kaliyorum bana liste verdiler onu paylasicam smdi ve nasil baslanilmasi gerekicek diye yazicam

cnm 4 ay olmadan kesinlikle hicbirsey verilmicekmis.. 4 aydan itibaren sebzeye azar azar baslanilmali ve 4,5 aydan itibaren meyveye...

Arkadaslar bana verilen liste cok buyuk ve ayrintili bir sekilde hangi aydan itibaren hangi sebze ve meyveyi yiyebilir bebeklerimiz diye yaziyor. ben 4 aydan itibaren yiyilebilen sebzeleri yakindan cektim. resimde gordugunuz sebzeleri 4.aydan itibaren yiyebilirler fakat bazi senzelerin yaninda kucuk bir isaret var o sebzeleri yiyebilirler ama azar azar. bana dr dediki ilk patatesten basla 3 gun patates ver alissin sonra havuc ver sonra yavas yavas diyerlerine gecis yap. iyice alistiktan sonra patates havuc karisik pure yapilip verebilirsiniz.
4,5 aydan itibaren fotograftaki meyvelere basliyabilirsiniz.

Sonra 6aydan itibaren ne yenilebilir diye paylasimda bulunurum canlarrr

Eklentiler

• IMG_9359.JPG
    28,7 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_9360.JPG
    37,1 KB · Görüntüleme: 50
Sağol canım. Evet kız bebeklerde mesane mesafesi daha kısa olduğu için risk hep var. Ben 14 yıl çekmişim idrar yolu enfeksiyonundan. İnşallah kızımda olmaz.
Haklısın canım bizimkilerin gelişimi birlikte gidiyor resmen :) Muhtemelen dişler yüzünden inliyor kuzucuklar inşallah çıkar kısa zamanda o minik ekmek düşmanları:) bir buğday patlatırız arkadaşlarla artık :)
Dün doktorumuzla sohbet etti benim kelebek. doktor diyor ki erken konuşacak annesi hep konuş kızınla. Bu gidişle uzun cümlelerle konuşmaya başlıcak küçüğüm
Ali babanın çiftliğini söylemeye bayılıyor kelebeğim kahkahalarla eşlik ediyor bana
Bu arada 2.raporu çok zor ayarladım bir aile dostumuzdan söz aldım ama heyetteki diğer doktorlar yüzünden 21 gün verebilrim dedi. 3.rapor olmayacak gibi. Ben de 4 tane 10 günlük alıp sonra da 1 ay ücretsiz alıyım bari diyorum. Napalım çok sıkışıcaz ama her şey kızımız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…