- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
- 83
Canım önce sulu gıdalar verilmesi gerekiyor diye biliyorum ben ama yanlış mıyım bilemedim. Bize de doktorumuz bir kağıt verdi 4.ayda başla artık dedi mama da verdiğimiz için.Arkadaslar bana verilen liste cok buyuk ve ayrintili bir sekilde hangi aydan itibaren hangi sebze ve meyveyi yiyebilir bebeklerimiz diye yaziyor. ben 4 aydan itibaren yiyilebilen sebzeleri yakindan cektim. resimde gordugunuz sebzeleri 4.aydan itibaren yiyebilirler fakat bazi senzelerin yaninda kucuk bir isaret var o sebzeleri yiyebilirler ama azar azar. bana dr dediki ilk patatesten basla 3 gun patates ver alissin sonra havuc ver sonra yavas yavas diyerlerine gecis yap. iyice alistiktan sonra patates havuc karisik pure yapilip verebilirsiniz.
4,5 aydan itibaren fotograftaki meyvelere basliyabilirsiniz.
Sonra 6aydan itibaren ne yenilebilir diye paylasimda bulunurum canlarrr
Canım biz 3. Ayı doldurduk 4. Aydayız :) ben de tattıracak kadar versem diyorum verebileceklerimi işte. Bir tatlı kaşığı ya da bir yemek kaşığı kadar düşünüyorum.cnm 4 ay olmadan kesinlikle hicbirsey verilmicekmis.. 4 aydan itibaren sebzeye azar azar baslanilmali ve 4,5 aydan itibaren meyveye...
evt cnm baslangicta 2-3 tatli kadigi kadar verilip ardindan sut verebilirisin alismasi icin.. ondan sonra yavas yavas cogaltilarak verilicek :)Canım biz 3. Ayı doldurduk 4. Aydayız :) ben de tattıracak kadar versem diyorum verebileceklerimi işte. Bir tatlı kaşığı ya da bir yemek kaşığı kadar düşünüyorum.
bilmiyorum cnm burda pure seklinde yapilip veriliyor.. bende oyle yapicamCanım önce sulu gıdalar verilmesi gerekiyor diye biliyorum ben ama yanlış mıyım bilemedim. Bize de doktorumuz bir kağıt verdi 4.ayda başla artık dedi mama da verdiğimiz için.
İnşallah olmaz canımm temizliğine çok dikkat etsen de olma ihtimali var işte. İdrar yolu enfeksiyonu berbat bişi Allah korusun miniğini annesi :)Sağol canım. Evet kız bebeklerde mesane mesafesi daha kısa olduğu için risk hep var. Ben 14 yıl çekmişim idrar yolu enfeksiyonundan. İnşallah kızımda olmaz.
Haklısın canım bizimkilerin gelişimi birlikte gidiyor resmen :) Muhtemelen dişler yüzünden inliyor kuzucuklar inşallah çıkar kısa zamanda o minik ekmek düşmanları:) bir buğday patlatırız arkadaşlarla artık :)
Dün doktorumuzla sohbet etti benim kelebek. doktor diyor ki erken konuşacak annesi hep konuş kızınla. Bu gidişle uzun cümlelerle konuşmaya başlıcak küçüğüm
Ali babanın çiftliğini söylemeye bayılıyor kelebeğim kahkahalarla eşlik ediyor bana
Bu arada 2.raporu çok zor ayarladım bir aile dostumuzdan söz aldım ama heyetteki diğer doktorlar yüzünden 21 gün verebilrim dedi. 3.rapor olmayacak gibi. Ben de 4 tane 10 günlük alıp sonra da 1 ay ücretsiz alıyım bari diyorum. Napalım çok sıkışıcaz ama her şey kızımız için.
Tamam canım deneyeyim o zaman bir :) şu an çiğ havuçla diş kaşıyoruz zatenevt cnm baslangicta 2-3 tatli kadigi kadar verilip ardindan sut verebilirisin alismasi icin.. ondan sonra yavas yavas cogaltilarak verilicek :)
Canım ben de püre şeklinde veriliyor diye biliyorumCanım önce sulu gıdalar verilmesi gerekiyor diye biliyorum ben ama yanlış mıyım bilemedim. Bize de doktorumuz bir kağıt verdi 4.ayda başla artık dedi mama da verdiğimiz için.
Evet canım kız bebek annelerinin korkulu rüyası idrar yolu enfeksiyonu. Olacağı varsa oluyor ne yazıkki.İnşallah olmaz canımm temizliğine çok dikkat etsen de olma ihtimali var işte. İdrar yolu enfeksiyonu berbat bişi Allah korusun miniğini annesi :)
Ayy evet bana da kayınvalidem diyor kızım buğday koysaydım keşke diyeben de alırım marketten çıksın da dedim çok heyecanlı aslında dişi çıksın diye dört gözle bekliyorum canım :) çok çektirmeden çıkarlar inşallah
Senin kız bayağı sosyal canım maşallah Rabbim esirgesin onu.benimki genelde yabancıları görünce gülmüyor ben anlatıyorum konuşuyorum ancak öyle açılıyor
Oy maşallah şarkı dinlemeye de söylemeye de bayılacak senin kelebek annesibiz de arkadaşım eşek söylüyoruz birlikte :)
Aynen canım müdür her dakika sıkıştırsa da sonuna kadar gideceğim. Alabildiğimi alıp gerisinde ücretsiz izin düşünüyorum ben de. Bir çok doktor hastane rapor vermiyor zaten hiç bir şekilde canım. Yine şanslıyız ki bulabildik biraz idare edecek kadar.
Ufak ufak başlarız bir şekilde artık:) pütürlü gıdaları biraz daha geçince vermeyi düşünüyorum ben ama belli de olmaz :)Canım ben de püre şeklinde veriliyor diye biliyorum
Hmm haklısın aslında canım olmazsa 10 günü ne olur ne olmaz ayırmak iyi olur. Sağol canım tavsiye içinS SenisevmeksuyabakmakNarcoleptic insomniac . Kızlar safece bir tavsiye olatak söylüyorum. Normal 40 günlük raporunuzun hepsini harcamayın bence.Sonuçta Eylül den sonra Aralık ayına kadar da rapor ihtiyacı olabilir.
Canım bugün beni mahvetti, durmuyo ikç dk sürekli kucak doğru düzgün emmedi, uyku en fazla yarım saat... Direttim ama az önce verdim 40 ml anca içebildi. Uyudu dedik yatırdık beişge yine vız vız napcam ben yaaaInseallah abla ya.. mama veriyo musun peki
Bazen benim kelebek de yapardı. Yorulurdum ben de. Şimdi biraz daha iyi dalana kadar sıçramalar oluyor yine ama azaldı. Sabır canım bir de beşiği biraz sallanıyorsa hiç alma sıçradığında salla.Kızlar bebeğim bugün hiç uyuyamadı çünki sıcrayarak uyanıyor sürekli dalamadan uyku kaçıyor. Elleri ayaklarını iyice açıyor gözleri fal taşı gibi açılıyor bende korkuyorum bu neden olur?
Kızlar bebeğim bugün hiç uyuyamadı çünki sıcrayarak uyanıyor sürekli dalamadan uyku kaçıyor. Elleri ayaklarını iyice açıyor gözleri fal taşı gibi açılıyor bende korkuyorum bu neden olur?
Canm zaten uyuklarken o şekilde veriyorum bir de pekmez sürüyorum. Bugün ayrı bi huysuzdu mahvoldum ya yeni uyudu. Mama vermek zornda kaldm ama 40 ml içti. Sanki başka bişi vargibi ama anlamadım. Bi de altı pişmiş 2 saat önce baktığmda bi önceknde hiçbişi yoktu çok şaşırdm nedn oldu. Nohut yapar mı?Canım süt az geldi mi de memeyi bırakırmış bazı bebekler. Toparlamaya çalış sütün gelsin bakalım belki yine alır canım. Emziği öyle iştahla emerken birden çıkarıp memeyi versene canım. Bazen benim oğlum da emerken bırakıyor ben kucağımda emziği veriyorum onu tam emerken çıkarıp memeyi veriyorum emzik gibi emiyor sütü de içiyor o ara.
3 aysır evdeym hafta içi sonunda havalar düzeldi die babası avm filan gezdircekti böle yaparsa nasıl dışarı çıkarım ki. Çok zorlanıyorum. Bazen ayakta kucağımda dik tutarak emziryorum zorla. 40 takla attıryo bana maymun oldumBazen bizde de oluyor canim. Heleki uyudu diye yatagina yatirdigimda illaki birkac kez kalkar. Hergun birseyler ogreniyorlar iste. Bugun agzina hic biberon veremedik mesela. Nesi var anlamadimDisari cikacaktim cikamadim bu yüzden.
Canım 5 6 kez sıcradı ben salladım uyukladı her sefende ama sonunda kapanmadı o gözler cik cik oldu. Kuzum ya kıyamam az önce de anneee dioo almamıştm kucağma kıyamam aldım kucağmda uyudu yawrum. Yorgunluktan ölüyorum amaBazen benim kelebek de yapardı. Yorulurdum ben de. Şimdi biraz daha iyi dalana kadar sıçramalar oluyor yine ama azaldı. Sabır canım bir de beşiği biraz sallanıyorsa hiç alma sıçradığında salla.
3 aysır evdeym hafta içi sonunda havalar düzeldi die babası avm filan gezdircekti böle yaparsa nasıl dışarı çıkarım ki. Çok zorlanıyorum. Bazen ayakta kucağımda dik tutarak emziryorum zorla. 40 takla attıryo bana maymun oldum
Hemen yat canım sen de fırsat bu fırsatCanım 5 6 kez sıcradı ben salladım uyukladı her sefende ama sonunda kapanmadı o gözler cik cik oldu. Kuzum ya kıyamam az önce de anneee dioo almamıştm kucağma kıyamam aldım kucağmda uyudu yawrum. Yorgunluktan ölüyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?