2016 Aralık Anneleri

Dogumunu anlatrmisin canimm.bizde motive olalim
Canim bir kış günü 5 mart 2015 aksami saat 9h30da suyum geldi .
Tabi ben ne oldugunu bilmiyorum sandim idrar kacirdim oyle uzandigim yerde kalktim tuvalete gittim ic camasirimi degistirdim sonra iki adim salona gidecem yine su geldi esime dedim kalk hastaneye gitme zamani geldi ;)
Sonra hastaneye gittik hemsire odaya aldi alttan muayene etti dogum baslamis dedi biraz nst'ye bagli kaldim. Sonra ebe dedi koridora cikin 1 saat dolasin sonra tekrar gelin dedi acilmam olsun diye. 1 saatin sonunda iceriye girdim tekrar yine musyene etti tekrar nst'ye bagladi acilmam ilerlememisti .
Bi 15 20 dkk nst'ye bagli kaldim. Sonra ebe geldi dedi epidural alin isterseniz dedi bu ilk dogum olacak hem uzun surer dedi epidural olursa sancinizi hissetmiceksiniz dedi ve bende tamam dedim dogum odasina goturuldum ;)
Orda uzerimi komple cikarip önlügü giydim yataga uzandim 15 dkk sonra anastezi doktoru geldi sirtimdan igneyi yapti ve bi 15 20 dkk sonra ben oyle bi rahatladım ki sanki hic dogum yapacak gibi defildim hic sanci yoktu :D
Sonra baya bi zaman gecti acilmam ilerlemiyordu oglum cikmak istiyordu ama rahim izin vermiyordu 4 cm'de kalmisti sonra ebe geldi rahim icine masaj yapti ve isede yaradi birden acilmam ilerledi ;) ve yinede yavas ilerliyordu gece 12'den sabah 9h57'ye kadar dogumhanedeyim hala. Ve 9h57'di gece oglum kucagimdaydi :KK49::anne:baya bi ıkınmadan sonra cikip geliverdi ve ben onu gordugumde dunya durdu ve butun cektigim acilarin hepsini unuttum ;) iste boyle insallah sizleride motive eder insallah 2.ci dogumumda boyle guzel gecer. Bende hic kesik flan olmadi cok sukur sadece dudaklarda catlaklik vardi onlara dikis atildi onlarda ciş yaptigim zaman yaniyordu ama 3 4 gunde toparladi ;)

Sezeryan mi olacak canım? Doğum tarihimiz aynı sayılır.benim sezeryan olacak 39 dolunca alalım dedi bana

Benim yaklaşık 1aydır var bu çatı ağrısı.son zamanlarda iyice arttı. Hiç uyuyamaz hale geldim bu yüzden. Ama herkeste olduğuna göre normal dir bence

Benim yatakta donerken hissettiriyor kendini canim. Sanki oraya darbe almis gibi agri oluyor

Canim bir kış günü 5 mart 2015 aksami saat 9h30da suyum geldi .
Tabi ben ne oldugunu bilmiyorum sandim idrar kacirdim oyle uzandigim yerde kalktim tuvalete gittim ic camasirimi degistirdim sonra iki adim salona gidecem yine su geldi esime dedim kalk hastaneye gitme zamani geldi :KK66:
Sonra hastaneye gittik hemsire odaya aldi alttan muayene etti dogum baslamis dedi biraz nst'ye bagli kaldim. Sonra ebe dedi koridora cikin 1 saat dolasin sonra tekrar gelin dedi acilmam olsun diye. 1 saatin sonunda iceriye girdim tekrar yine musyene etti tekrar nst'ye bagladi acilmam ilerlememisti .
Bi 15 20 dkk nst'ye bagli kaldim. Sonra ebe geldi dedi epidural alin isterseniz dedi bu ilk dogum olacak hem uzun surer dedi epidural olursa sancinizi hissetmiceksiniz dedi ve bende tamam dedim dogum odasina goturuldum :KK66:
Orda uzerimi komple cikarip önlügü giydim yataga uzandim 15 dkk sonra anastezi doktoru geldi sirtimdan igneyi yapti ve bi 15 20 dkk sonra ben oyle bi rahatladım ki sanki hic dogum yapacak gibi defildim hic sanci yoktu :KK70:
Sonra baya bi zaman gecti acilmam ilerlemiyordu oglum cikmak istiyordu ama rahim izin vermiyordu 4 cm'de kalmisti sonra ebe geldi rahim icine masaj yapti ve isede yaradi birden acilmam ilerledi :KK66: ve yinede yavas ilerliyordu gece 12'den sabah 9h57'ye kadar dogumhanedeyim hala. Ve 9h57'di gece oglum kucagimdaydi :KK49::anne:baya bi ıkınmadan sonra cikip geliverdi ve ben onu gordugumde dunya durdu ve butun cektigim acilarin hepsini unuttum :KK66: iste boyle insallah sizleride motive eder insallah 2.ci dogumumda boyle guzel gecer. Bende hic kesik flan olmadi cok sukur sadece dudaklarda catlaklik vardi onlara dikis atildi onlarda ciş yaptigim zaman yaniyordu ama 3 4 gunde toparladi :KK66:

Masallah canim cok guzelmis hikayen. Insallah bizlerede.boyle guzel.dogumlar nasip olur

Kızlar hastane çantaları çoktan hazırlandı biliyorum da paylaştıklarınızı tekrar atarmısınız ya da ne zaman paylaşıldı acaba ordan bulmaya çalışayım

Annen gelmedi mi daha? O nu karşılamaya gidecekseniz bence yine bir uğrayın acile ne olur ne olmaz canım.
Bn gitmedm cnm. Malum benm bulantilarim hala gecmedigi icin gecede artid yapablio bide bugun ekstra fazlaydi. O yuzden gtmedm. Esim gitti almaya.

Evet illaki yakininda olanlardan etkileniyo korkuyo insan. Bende konusuyorum da dinlemiyo ki sipa. Asi ruhlu bunlar hic ana babayi takan yok :)
Simdilik duzeni yok ama kasilma kuvvetli kasio bole birden bire ksrnim cartt die saga sola yamuluyo guclu bi sekilde. Bakalim. Bu annem gelir valizi alir hastane kosariz muhabbeti memlekettede olmus halamla konusmuslar. Halam aradida napion die. Ole dedik dio gidersin valizi alip hastaneye gidersiniz dedik dio. Bnde tutcak galibs dediginiz gene kandirmiosa dedm :dua::KK45:

Hanımlar bugün kontrolum vardı 36+1 olduk dr daha kanalda değil ama baş aşağı dedi bakalım bekliyorum sabirsizlikla 2750 olmus pasa ama su son günlerde kuyruk sokumu ağrısı çok fazla oluyor özellikle sol taraf kalçam daha fazla oturukende yatarken de acı veriyor ....sizede de varmı suan hersey yolunda çok şükür de bu agrilarda olmasa bide b12 eksikliğim varmış iğne verdi 5 tane

Simdilik duzeni yok ama kasilma kuvvetli kasio bole birden bire ksrnim cartt die saga sola yamuluyo guclu bi sekilde. Bakalim. Bu annem gelir valizi alir hastane kosariz muhabbeti memlekettede olmus halamla konusmuslar. Halam aradida napion die. Ole dedik dio gidersin valizi alip hastaneye gidersiniz dedik dio. Bnde tutcak galibs dediginiz gene kandirmiosa dedm :dua::KK45:

Canim agrilarin sıklasir ve farklilasirsa git mutlaka ihmal etme. Hazir annende geldi bak ne guzel :)

Canim agrilarin sıklasir ve farklilasirsa git mutlaka ihmal etme. Hazir annende geldi bak ne guzel :)
Yaa sorma soleye soleye olck.galiba. daha geliolar yoldalar almis esim. Baya kasilmam var ya toplamda bile.bu kdr.kasilmam olmamistir simdiye kdr :). Surelerine bakmaya calisiorum.simdilik cok duzenli degiller bi yarim saat oluyo bi 15 dkka bi 8 dkka. Bakalim.

Gecenin bu saati ben evde 4 donuyorum.
Pilim coktan bitti ama vucudum dokuluyo.
Huzursuz bir vucudla ugrasuyorum sanci desen sanci degil.
Agri desen agri degil
Ilk defa bu sekilde hissediyorum.
Istanbul donuyo
Ben bu saatte duadan ciktim ustune bide
Atletle geziyorum ayaklarim alev topu gibi.
Bu ne gereksiz bir gece boyle hemen sabah olsa keske

elma_sekerim01 elma_sekerim01 Merhabalar ben genel anestezi ile doğurdum bebişimi :) bugun yedi günümüz doldu gayet ayaktayım rahatlıkla bebeğimle ilgilenebiliyorum yara izim iyileşiyor sızlamalar oldukça seyrekleşti ve kanamalarımda azaldı. Ameliyat sonrası bebek yanıma gelene dek dek ağrılarım oldu canım yandı ayılma aşamasında tabiki ama inanın bebeği koynuna aldığın an en etkili ağrı kesicilerden daha kuvvetli bir şekilde tesir ediyo kokusu:) hemen kendime geldim

Son düzenleme:
Agri desen agri degil
Istanbul donuyo

Canim rabbim yardimcin olsunninsallah

Agri desen agri degil
Istanbul donuyo
Bende senin gibiyim bugün ellerim falan alev topu akşamdan beri de o kadar şiddetli ki kaşıntım sert ne buldumsa kaşıdım acıyana kadar

aaa canım benim Allah yardımcın olsun kolaycaca biter gider inşallah bebişine kucağına alırsın, nasıl oldu da hastaneye gittiniz ki?
Artık canım yanıyordu iyice dayanamadım bir baksınlar neymiş diyerek gittim, bebeğimle çıktım. burayı okuyamadım yazamadım da. hiç süt gelmediği için ve emdiği için biz mama vermedik 2 gün ama sarılık değeri yükselmiş mamaya başladık mecburen. sağma yaparak meme kanallarını uyarmaya çalışıyorum. bebeğime de süt gelmese de emzirmeye çalışıyorum. çevreden sakın mama verme lafına kanmayın. sağma cihazıyla 2 damla dışında süt gelmediğini görünce bebeğin doyamayacağını anlarsınız zaten.sarılık başladı mı uyandırıp biberondan mama içebilmesine bile seviniyorsunuz, çünkü uyanıp tepki göstermemeye başlıyor ve iyice panik olunuyor

Artık canım yanıyordu iyice dayanamadım bir baksınlar neymiş diyerek gittim, bebeğimle çıktım. burayı okuyamadım yazamadım da. hiç süt gelmediği için ve emdiği için biz mama vermedik 2 gün ama sarılık değeri yükselmiş mamaya başladık mecburen. sağma yaparak meme kanallarını uyarmaya çalışıyorum. bebeğime de süt gelmese de emzirmeye çalışıyorum. çevreden sakın mama verme lafına kanmayın. sağma cihazıyla 2 damla dışında süt gelmediğini görünce bebeğin doyamayacağını anlarsınız zaten.sarılık başladı mı uyandırıp biberondan mama içebilmesine bile seviniyorsunuz, çünkü uyanıp tepki göstermemeye başlıyor ve iyice panik olunuyor
Ayy inşallah en kısa zamanda bolbol gelir de içer annesi

Ay doktora sordum bu cocuk son gunu gecirirse napicaz diye. Bekleriz dedi 1 hafta daha ben beklemek istemiyorum. Ya kakasini yaparsa. Ya yerse. Ama acilma yoksa da sezeryan olcak. Amann iyice kafam karisti :KK43:
41+6 da doğan oğlum kaka yapmamışti doğum yapıp kaka yemeyen var, benimki gibi 40ın içindeyken yapanıda. Belli olmuyor ki
AzRASILAM AzRASILAM

Allah hepinizden razı olsun kızlar, darısı bekleyen bütün canların başına. Oğlumuz 2880 kg - 49 cm dünyaya geldi çok şükür. Doktorun söylediği 3.150 kg dı en son kontrolde. Hastaneden çıkarken 75 gr eksik çıktık. Şu an 2.800 kiloyuz.

Normal doğum zor değil, sadece sabırlı olmak ve hem kendimize hem de bebeğimize gerçekten inanmak gerek. Benim doktorumun bana motivasyonum düşmesin diye söylemediği doğumdan sonra öğrendim bir sorunum varmış o yüzden normalde doğum yapanlardan bi tık daha zor olmuş. Ona rağmen çok şükür..
dikişlerimde ağrı var ama dayanılmaz değil, daha çok ara ara sızı şeklinde ve kalça kemiklerinde ara ara ağrı var o kadar çok şükür.
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Gözün aydın :)

Back