• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

çok şükür kesyi görememizin sebebi dün idrara sıkışık olmammış doktorun hemşiresi bu gün sordu bende öyle anladım ama dedim dün sormadınız ve ben çok sıkışıktım
yani karından ultrasonla bakılacağı zaman idrara sıkışık olmamak mı gerekiyor canım?Bekarken tam tesri idrara sıkışmanı bekliyorlar çünkü alttan bakamadıkları için sıkışıkken daha iyi görünüyo diye biliyodum ben.Nasıl oluyo anlamadım

Baslarda istahim
Kapanmisti,simdi mide asidinden dolayi surekli mide bulantisi yasiyorum gece gunduz uyku bile uyuyamiyorum esimle nobet tutuyoruz oda halime uZuluyor, sinirlerim cok bozuldu dun aglama krizine girdim, su bile icemiyorum, butun gun yatiyorum, bu cok fazla degil mi, acim ama hicbisey yiyemiyorum:( yiyenler cok sanslisiniz hic sikayet etmeyin bence arkadaslar

Kızlar gebelıgım çok yeni fakat ruh halim gerçekten garip durup durup aglamalar alınganlık.aynılarını yasayan var mı?
aynen ben de öyley,m saçma sapan şeylere oluo hıçkıra hıçkıra ağlayasım geliyor. mesela geçen eşimle unutursam fısılda filmine gittik filmde ağladğım yetmedi çıktık içi boşaltamadım bi hüngür hüngür ağlama eşim gülüyo noluyo sana bu kadar die.
geçen de durup dururken aklıma öldüğüm geldi bi de ona ağladım anlıycağınız ruh halim berbat ve devamlı bi uyuma isteği iş olmazsa yataktan kalkmıycam

Kızlar dikkat edin kendinizi çok yıpratmayın. Üzüntü gebeliği etkiliyor. Benim ilk gebeliğimde anneannemin vefatından bir kaç gün sonra bebeğimin kalbi durmuştu. Çok üzülmüştüm. hani derler ya içim yandı diye öyle ateş düşmüştü içime... Tabi o üzüntü daha farklı sizinkilerden.... yine de doktor etkiler demişti. Lütfen iyi şeyler izleyin kötü haberlere hiç bakmayın durduk yere üzmeyin kendinizi. Bebişlerinizi düşünün onların sizin umut dolu düşüncelerinize ihtiyacı var.

Rabbim bağışlasın hepimizin evlatlarını inşallah

Baslarda istahim
Kapanmisti,simdi mide asidinden dolayi surekli mide bulantisi yasiyorum gece gunduz uyku bile uyuyamiyorum esimle nobet tutuyoruz oda halime uZuluyor, sinirlerim cok bozuldu dun aglama krizine girdim, su bile icemiyorum, butun gun yatiyorum, bu cok fazla degil mi, acim ama hicbisey yiyemiyorum:KK43: yiyenler cok sanslisiniz hic sikayet etmeyin bence arkadaslar
Ah ah aynen bende sendenim bide iki kızım var onlara yemek yapmak ilgilenmek zorundayım öyle zor geçiyorki.
Hamileliğin en zor kısmı şu ilk günler geliyo. Doğurmak hiç bi kere çekiyon bi anda bitiyo

Baslarda istahim
Kapanmisti,simdi mide asidinden dolayi surekli mide bulantisi yasiyorum gece gunduz uyku bile uyuyamiyorum esimle nobet tutuyoruz oda halime uZuluyor, sinirlerim cok bozuldu dun aglama krizine girdim, su bile icemiyorum, butun gun yatiyorum, bu cok fazla degil mi, acim ama hicbisey yiyemiyorum:KK43: yiyenler cok sanslisiniz hic sikayet etmeyin bence arkadaslar
Kendin yaptığın yemeği yiyemiyorsan annenlerden yakınlarından rica et sevdiğin şeyleri pişirip getirsinler. Benim arkadaşım hamileliği boyunca annesinde ablasında yemek yemişti senin gibi hiç bir şeyi ağzına süremiyordu. Kendi yaptığı yemekler kokuyordu...

yani karından ultrasonla bakılacağı zaman idrara sıkışık olmamak mı gerekiyor canım?Bekarken tam tesri idrara sıkışmanı bekliyorlar çünkü alttan bakamadıkları için sıkışıkken daha iyi görünüyo diye biliyodum ben.Nasıl oluyo anlamadım
Alttan bakacakları zaman sıkışık olmanı istemiyorlar çünkü göremiyorlar. Ama dediğin gibi üstten bakacaksa sıkışık olman lazım. Daha iyi görünüyormuş..

Kızlar dikkat edin kendinizi çok yıpratmayın. Üzüntü gebeliği etkiliyor. Benim ilk gebeliğimde anneannemin vefatından bir kaç gün sonra bebeğimin kalbi durmuştu. Çok üzülmüştüm. hani derler ya içim yandı diye öyle ateş düşmüştü içime... Tabi o üzüntü daha farklı sizinkilerden.... yine de doktor etkiler demişti. Lütfen iyi şeyler izleyin kötü haberlere hiç bakmayın durduk yere üzmeyin kendinizi. Bebişlerinizi düşünün onların sizin umut dolu düşüncelerinize ihtiyacı var.

Rabbim bağışlasın hepimizin evlatlarını inşallah
Amin cnm aslında buraya uye olmak o kadar iyi geldi kı morelım düzeldi yalnız olmadığını bilmek insana güven katıyor.aslında su dakikadan sonra bebegımız ve kendimizden onemlı hıç bir şeyi tutmamalıyız.

Alttan bakacakları zaman sıkışık olmanı istemiyorlar çünkü göremiyorlar. Ama dediğin gibi üstten bakacaksa sıkışık olman lazım. Daha iyi görünüyormuş..
evet aynen öyleymiş bende tecrübeyle öğrendim görünmemesinin tek sebebi buymuş alttan bakılacaksa sıkışmamak lazımmış

Arkadaşlar merhaba bugün bende doktora gittim ultrasonda nokta kadar bişey görülmez altan muayne edicem dedi. Kesem yuvarlak demişmiş muz gibi uzun duruyor dedi görüntüsü istediğim gibi değil dedi kan testi yaptırdı tekrar şimdi kan testi sonucumu aldım tekrar göstericem doktora kan testim 5+2 deyim 8780 çıktı kafam karıştı biraz moralim bozuldu doktor kötü bişey yok dedi ama ben çok endişeliyim

Arkadaşlar merhaba bugün bende doktora gittim ultrasonda nokta kadar bişey görülmez altan muayne edicem dedi. Kesem yuvarlak demişmiş muz gibi uzun duruyor dedi görüntüsü istediğim gibi değil dedi kan testi yaptırdı tekrar şimdi kan testi sonucumu aldım tekrar göstericem doktora kan testim 5+2 deyim 8780 çıktı kafam karıştı biraz moralim bozuldu doktor kötü bişey yok dedi ama ben çok endişeliyim

inşallah birşey olmaz canım bende senin gibi gittim kesen çok küçük haftana göre tahlil yapıp bakalım dedi. o günümü zehir etti. hemen başka doktora koştum geç döllenme dedi. çok takılma doktorlara onlarda belli zaman sonra ne dediklerini bilmiyorlar sankii

Baslarda istahim

canım bende senin gibiyim işten çıkıp eve gidip hemen uyuyorum. 12 saat uyumuş oluyorum. sevdiğim bütün yemeklerden iğrendim işin en kötü yanı sanki miğdem hep agzımda ama birseyde yiyemiyorum. inşallah yakın zamanda geçer :(

canım aramızda 1 gün var. ben doktora gittim sadece gebelik kesesi görünüyor 2 aralıkta gel kalp atışları belli olur dedi. sen de 1 aralıkta git, yani boş gittim boş geldim ben :KK51:
Haklisin canim ama dis gebelik filan olursa allah korusun erken gitmek istiyorum yoksa gorunmeyebilir de tabii. Kese bile olsa dogru yerde durdugunu bileyim de icim rahat etsin:)
Bir de vajinal ultrasonla mi goruldu kese sende, onu da istemiyorum yaa :/

ben anlamıyorum herkes ikili üçlü test yaptırmak için çok telaş ediyor neden acaba:110: ben yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum. Down sedromlu diye bebeğimi aldıracak değilim o bana rabbimin hediyesi:anneadayı: hemde o bir melek olacak cennete giden bir bebeğe köle olurum ben benim düşüncem bu gereksiz her testede girmek iyi birşey değil bence. onu merak etmesem ultrasona girip gereksiz yere zarar vermem.:nazar:

Baslarda istahim

aynıyız canım ben de bütün günü yatarak geçiriyorum, mide bulantısı, kusma, ağızda acı tat, en kötüsü de dediğin gibi su bol bol içmemiz gerekirken ben hiç içemiyorum:( yarın doktora gidiyorum, siz bulantı için ilaç falan kullanıyor musunuz? Yarın doktor verirmi acaba ilaç..

Benimde tam tersi eksi istiyorum bi haftada bir bidon turşu dedim eşim kızıyo artık bukadar da zarar diyo ama engel olamiyorum sigara bağımlısı gibi günün her saati elimde bi tabak turşu:anneadayı:
Bende aynıyım,eşime dün turşu aldırdım ve bugüne bitti bile.Allahtan iki hafta önce turşu kurdum hemde 5 bidon eşim dalga geçmişti napacaksın o kadar turşuyu diye,bende dağıtırım sülaleye demiştim ama şimdi bir parça bile kimseye vermeyi düşünmüyorum:kk77::KK48:
merhaba kizlar. benim de 5. haftam bitmek uzere. onumuzdeki hafta dr a gidecegim yavrumu gorebilirim ins. benim de bulantilarim var hafif ama gun boyu sürüyor. istahim yok zorla yiyorum. en sevdigim eyleri gormek bile istemiyorum. psikolojik diyorlar ama bence gayet fizyolojik. siz ne dusunuyorsunuz?
Bencede fizyolojik.Sevmediğimiz şeyleri sevip sevdiğimiz şeyleri sevmeyebiliyoruz.Psikolojik diyorlar ama ben inanmıyorum :)
Bende tam tersi tatlı bişi görünce midem kalkıyo turşuya doyamıyorum ayvaya limon sıkıp yiyorum limonun posasını yiyorum çikolata bile görmek istemiyorum
Aynen ekşi canavarı oldum,limonu sıkıp suyunu içiyorum posasınıda atmayıp yiyorum senin gibi :KK48:Tatlı canım hiç istemiyor.
Merhaba bende melegımı Çarsamba günü öğrendim.
Hayırlı olsun canım,hoşgeldin aramıza:nazar:
Kızlar gebelıgım çok yeni fakat ruh halim gerçekten garip durup durup aglamalar alınganlık.aynılarını yasayan var mı?
Bende saçmalamaya başladım :KK48: Eşimden dün turşu istedim oda unutmuş alışverişin arasında,ben oturdum ağladım benim turşumu nasıl unutursun diye :KK48: Adamcağız tekrar gitti turşu alıp geldi :KK48:
çok teşekkür ederim umarım görürüsün ve benim yaptığım hatayı yapma idrara sıkışık gitmemek gerekliymiş
Evet canım alttan muayenede sıkışık olmayacaksın,karından ultrasonda sıkışık olacaksın.Doktorum alttan muayene edeceği zaman sorar tuvaletin varsa wcye git öyle gel die :KK48:
Canım hiç canını sıkma değerin çok güzel maşaAllah.Yusyuvarlak olacak diye bir kaide yokki.Zaten sorun görmüyorum demiş doktorun.
ben anlamıyorum herkes ikili üçlü test yaptırmak için çok telaş ediyor neden acaba:110: ben yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum. Down sedromlu diye bebeğimi aldıracak değilim o bana rabbimin hediyesi:anneadayı: hemde o bir melek olacak cennete giden bir bebeğe köle olurum ben benim düşüncem bu gereksiz her testede girmek iyi birşey değil bence. onu merak etmesem ultrasona girip gereksiz yere zarar vermem.:nazar:
Sana katılıyorum canım.Sadece down sendromu için yapılacaksa gerek görmem ama başka rahatsızlıklara bakılıp önceden önlem alınabilecek rahatsızlıklar içinde bakılıyorsa yaptırırım tabiiki.Benim doktorum yumurta takibi yaparken bile yeterli büyüklüğe gelmiş artık gelme sürekli ultrasona girip yumurtalıklara zarar vermeyelim demişti.Elbet bebeğede çok sık ultrason yaramayacaktır.:KK52:

Kızlar dayanamadım bugun yine doktora gittim başka bi doktora gittim kese var bebek gözükmüyor haftana göre kese çok küçük dedi ne kadar olduğunu söylemedi. iki yol izleyecekmiş birisi kan testi istedi artışa bakacakmış. diğeri bekleyecek bebek gözükmezse kürtaj. çok üzgünüm aynı acıyı 2. kez yaşayacağım :((((

Kendin yaptığın yemeği yiyemiyorsan annenlerden yakınlarından rica et sevdiğin şeyleri pişirip getirsinler. Benim arkadaşım hamileliği boyunca annesinde ablasında yemek yemişti senin gibi hiç bir şeyi ağzına süremiyordu. Kendi yaptığı yemekler kokuyordu...
Ay canim sorma annem calisiyor bisey isteyemiyorum, kayinvaldem gorumcemdende isteyemiyorum halimimbiliyolar gondermek isterlerse gonderirler diye dusunuyorum, dusunmemle kaliyo gerci:) tost yemekten biktim zaten ondanda tiksindim artik sinirlerim
Bozuldu:(

Back