- 13 Kasım 2014
- 830
- 633
- 53
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #1.481
Kızlar aranızda son adet tarihi 8 ekim olup kesenin içinde bebeği gören var mı? benim kesem gözüküyor ama bebek hala gözükmedi çok endişeleniyorum((
Son adet tarihinize göre 5 hafta 1 günlük hamilesiniz.Öncelikle hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin... Daha cok minik bebegin ve yerlesmeyw calisiyoe bol bol kazı çalışması yapacak normal bunlar kanama ve asiri agri olmadığı sürece... Bende yasadim bi sure kasik agrisi aklinda soru isarwtleri varsa dr git canim en iyi o bilgilendirir
Benim bildiğim de son adet tarihinden hesaplanması bugün benim tam 5. hafta oldu. son adet tarihim 17 ekimdi yani cuma günü. Ultrasonda bakıldığında 1 hafta büyük görünüyordu ama o kadar yanılma makinasına göre oluyor sanırımCanim ya ben bisey daha sorcam bunu yeni ögrendim saglik merkezndeki doktora kac haftalik oldugunu sordugumda son adet tarihinden hesaplanir veya son birlikte oldgnz tarih ama ikiside dogru olmaya bilir ultrasonda bakildiginda daha dogru bilgi yi alirsinz dedi. Ben hesapladigm zaman 5+1 gunluk cikiyo sizinki de mi oyle son adet tarihinden mi hesaplaniyo her zaman...???
Carşamba gunune kadar baya bi sorum olacak sanirim doktora sormak icin :) peki kese görundu mu gittindeBenim bildiğim de son adet tarihinden hesaplanması bugün benim tam 5. hafta oldu. son adet tarihim 17 ekimdi yani cuma günü. Ultrasonda bakıldığında 1 hafta büyük görünüyordu ama o kadar yanılma makinasına göre oluyor sanırım
Canim genel olarak son adetinin ilk gununden itibaren hesaplaniyo... Misal hamileligini adet olacagin gun ogrendin adetler duzenli ise 4haftalij hamile kabul ediliyor ama gercekte olan yumurtlama ne zaman olduysa ona gore hesaplanmasi oda usg de belli oluyor kimi geç yumurtluyor gec döllenme oluyor ultrasonda 4haftalik cikyor ama son adet.tarihine gore 6haftaluk çıkıyor böyle olması normal... Tum.dr lar sata gore hesap yapiyor mantiken dusununce adetin ilk gunu hamile kalmiyoruz ama gebeluk 40hafta olarak hesaplaninca böyle oluyor .. Oyy coj karisik oldu yaw ins anlatabilmisimdir hee gec döllenme olup hep geriden gelen bebek ileriki haftalarda arayi kapatiyorSon adet tarihinize göre 5 hafta 1 günlük hamilesiniz.
Gebelik haftası ve doğum tarihinin hesaplanmasında esas olan ilk haftalarda yapılan ultrason ölçümüdür. Son adet ve birlikte olunan tarih herzaman kesin bilgi vermeyebilir. Bu sekilde cevap verdi nasil hesaplaniyo bilgi verir misin rica etsem..
Benim bildiğim de son adet tarihinden hesaplanması bugün benim tam 5. hafta oldu. son adet tarihim 17 ekimdi yani cuma günü. Ultrasonda bakıldığında 1 hafta büyük görünüyordu ama o kadar yanılma makinasına göre oluyor sanırım
Insallah öyledir ya kan degerim 1679 cikmisti 16 ekimde adet gunum duCanim genel olarak son adetinin ilk gununden itibaren hesaplaniyo... Misal hamileligini adet olacagin gun ogrendin adetler duzenli ise 4haftalij hamile kabul ediliyor ama gercekte olan yumurtlama ne zaman olduysa ona gore hesaplanmasi oda usg de belli oluyor kimi geç yumurtluyor gec döllenme oluyor ultrasonda 4haftalik cikyor ama son adet.tarihine gore 6haftaluk çıkıyor böyle olması normal... Tum.dr lar sata gore hesap yapiyor mantiken dusununce adetin ilk gunu hamile kalmiyoruz ama gebeluk 40hafta olarak hesaplaninca böyle oluyor .. Oyy coj karisik oldu yaw ins anlatabilmisimdir hee gec döllenme olup hep geriden gelen bebek ileriki haftalarda arayi kapatiyor
Canim genel olarak son adetinin ilk gununden itibaren hesaplaniyo... Misal hamileligini adet olacagin gun ogrendin adetler duzenli ise 4haftalij hamile kabul ediliyor ama gercekte olan yumurtlama ne zaman olduysa ona gore hesaplanmasi oda usg de belli oluyor kimi geç yumurtluyor gec döllenme oluyor ultrasonda 4haftalik cikyor ama son adet.tarihine gore 6haftaluk çıkıyor böyle olması normal... Tum.dr lar sata gore hesap yapiyor mantiken dusununce adetin ilk gunu hamile kalmiyoruz ama gebeluk 40hafta olarak hesaplaninca böyle oluyor .. Oyy coj karisik oldu yaw ins anlatabilmisimdir hee gec döllenme olup hep geriden gelen bebek ileriki haftalarda arayi kapatiyor
Çok teşekkür ederim. :) Umarım Hepimiz sağlıkla çocuklarımızı kucağımıza alırız.Ayy demek satin 17 ekimmmmasallahhh benimde gecen yil satim 17 ekimdi 20temmuzda dogum yaptim cok şükür darısı sana
Göründü ama alttan muayene etmişti. Ben Sat a göre 4+3 düm doktora gittiğimde..Carşamba gunune kadar baya bi sorum olacak sanirim doktora sormak icin :) peki kese görundu mu gittinde
Rabbim.kucagina saglikli bisekilde almayi nasip eder insallah bi de hamileyken kuran dinlemek bebegin zekasini gelistiriyomus ve sakin bi cocuk oluyomus aklinizda bulunsunGöründü ama alttan muayene etmişti. Ben Sat a göre 4+3 düm doktora gittiğimde..
Masalahhh degerin cok guzen benim 126.4 tuInsallah öyledir ya kan degerim 1679 cikmisti 16 ekimde adet gunum du
amin canım ne güzel dilekler bunlarrHayırlı cumalara güzel anne adaylarıı ,, Rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallahh hepimizee ,, Rabbim kimseyi evladıylaa imtihan etmesinn inşallahh ... sağlıklaa kucağımıza aldığımız günleride görelim inşallahh :) :)
Normalde yumurtladığın gün ilişkiye girdiysen odur tarihi biliyorsan ama 40 hafta üzerinden hesaplandığı için son adet tarihine göre hesaplanır.Aslı ise döllenmeden sonra 38 haftadır ama yuvarlak hesap olsun diye hesaplamalarda 40 hafta kullanılıyor yani 5. Haftada kese görünür 7. Haftada kalp atışı derken son adet başlangıç tarihine göre hesaplama yapılıyorCanim ya ben bisey daha sorcam bunu yeni ögrendim saglik merkezndeki doktora kac haftalik oldugunu sordugumda son adet tarihinden hesaplanir veya son birlikte oldgnz tarih ama ikiside dogru olmaya bilir ultrasonda bakildiginda daha dogru bilgi yi alirsinz dedi. Ben hesapladigm zaman 5+1 gunluk cikiyo sizinki de mi oyle son adet tarihinden mi hesaplaniyo her zaman...???
Yok canım inan kendimi bildim bileli beyaz ekmek yemem,eve hep tam buğday alırız ve ekmeği çok yemem.Hamur işi,tatlı,çikolata gibi şeyler yemiyorum.Ama kilo alıyorum.Sabaha iniyor göbeğim ama akşama kadar yine şişiyor :)Çoktan farklı değilmişiz ama salma kendini
Amin canım Rabbim hepimizi güldürsün inşaAllah bu mübarek gün hürmetine.Allah Senin iyiligini versin sen bizi guldurdun ya Rabbimde seni güldürsün Inşallah
Tabii hepimiz için ekerim canım zaten tarla kocamandıçok güzel fikir nede olsa iştahlar okadar açık ki sen ek biz bile gelip yeriz yani o derece
Her şey güzel olacak bu mübarek gün hürmetine inşaAllah,Rabbim tüm dualarımızı kabul eylesin.teşekkür ederim cnım evet hiç düşme yok düzenli artış var ama hala bir ihtimal deyince endişelendim
Canım evimize tam buğdaydan başka ekmek girmez,hamur işi asla yapmam,makarna pilav çok nadir pişer,şekerim sınırda çıktığı için tatlıda yemem ama şişiyorumsende ye canim kiloluyum diye sorun yapma karbonhidratlardan uzak dur kizartma yeme bide ekmegi az ye tam bugday ekmegi ye mesela hem faydali hemde az yiyor insan
Amin canım cümlemiz inşaAllah,hayırlı cumalar olsun hepimize :)Hayırlı cumalara güzel anne adaylarıı ,, Rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallahh hepimizee ,, Rabbim kimseyi evladıylaa imtihan etmesinn inşallahh ... sağlıklaa kucağımıza aldığımız günleride görelim inşallahh :) :)
Günaydın canım :)Günaydın güzel anneler :)
Günaydın canım,hayırlı cumalar :)Günaydın güzel annecikler hayırlı cumalarimiz olsun
anladım benm adetim zaten düzensizdi tam 28 günde bi olduğumu bilmem 3 5 gün sonrası olur hep işte bende adet tarihine göre hesaplayıp doktorda öyle deyince kafam karıştı anlayamadım.bi de bende mide bulantısı başdönmesi falan yok sizler ne alemdesiniz kimisi daha erken diyor ama bilmiyorum
Yok canım inan kendimi bildim bileli beyaz ekmek yemem,eve hep tam buğday alırız ve ekmeği çok yemem.Hamur işi,tatlı,çikolata gibi şeyler yemiyorum.Ama kilo alıyorum.Sabaha iniyor göbeğim ama akşama kadar yine şişiyor :)
aynen canım benim de öyle. ne mide bulantısı ne koku hassasiyeti hiçbişey yok sadece karnım kasıklarım ağrıyoanladım benm adetim zaten düzensizdi tam 28 günde bi olduğumu bilmem 3 5 gün sonrası olur hep işte bende adet tarihine göre hesaplayıp doktorda öyle deyince kafam karıştı anlayamadım.bi de bende mide bulantısı başdönmesi falan yok sizler ne alemdesiniz kimisi daha erken diyor ama bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?