- 11 Şubat 2015
- 2.334
- 2.394
- 133
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #68.861
canım yalnız karışmak istemem de kivi ve domates riskli sebze ve meyve alerji riski yüksek.onları çook sonraları veriyor doktorlar. sen doktoruna danıştın mı ek gıdalar için?Yediklerimden az da olsa tattırmakla başladım.yaklaşık onbeş gündür de düzenli olarak sebze çorbası yapıyorum. Patates,havuç,kabak,bal kabağı,ıspanak,karnabahar,brokoli..en az dörtlü kombinasyonlara az pirinç ekleyip kaynatıyorum.piştikten sonra da az zeytinyağı damlatıp yediriyorum.ilk bir yemek kaşığıyla başlayıp artırdım. Arada meyve rendeleyip suyunu veriyorum artık evde hangisi varsa elma armut kivi.gece yatmadan önce de bisküvi veriyorum üzerine emzirip yatırıyorum. Şimdilik böyle.
Canım ben de yeni başladım , ona herşeyi Haşlayıp az zeytinyağı , tuzsuz salçanız vermeye başladım ama temelimiz anne sütüMerhaba arkadaşlar ben geldim uzun bi aradan sonra. Hayatımız düzene girdi artık, kızım 6 aylık oldu 2 dişimiz var, kilosu gelişimi gayet iyi. 2 gündür sebze püresi yedirmeye başladım, sadece bir öğün ve 2 yemek kaşığı kadar,şimdilik herşey yolunda.
Ben de artık ufak ufak kilo vermeye başlayacağım, sizlerde durumlar nasıl??
Ne veriyorsun ne kadar veriyorsun canımMerhaba arkadaşlar. Ben de sürekli olarak takip ettim sizi.ancak gebeliğimin son ayında farketmiştim. Yirmibir temmuz doğumlu bir kızım var.şu anda beş buçuk aylık ve ek gıdaya başladık bile.yaklaşık 15 gün oluyo
Aynen bende karşıyım canım , mevsimine göre veriyrm ama misal kabak vermiyrm patates, havuç pirinç yerine de bulgur tercih ediyrm ya da irmik muhallebisi bşrde su vermeye başladımYanlış anlaşılacak birşey yok.doktor tavsiyesi de değil.tamamen içgüdüsel.yutabileceği şeylerden tattırdım ben yerken.yoğurtlu un çorbası, domates çorbası vs.Sevdi ki devam ettim :)Şapırdata Şapırdata da yiyodu. parça yemek koymadım tabi ki ağzına :):)))) hazır mamalara oldum olası karşıyım.en azından bildiğim şeyler
Ne veriyorsun ne kadar veriyorsun canım[/QUOTE yeni okudum canım, pardon evet ben şe böyle yapcam meyvelerde korkuyrm başlamadan acaba asit olur mu diye az
Can'ım doldurdum, Allah kolaylık versin inşMerhaba temmuz anneleri, ben de şubat 2014 annesiyim ve psikoloğum. Yuksek lisans tezim için 3-12 aylık bebeği olan annelerin bilgilerine ihtiyacım var ki süz de bu gruptasınız. Forma çalışma ile ilgili ayrıntılı bilgi var. Ölçekleri doldurarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler ...
https://docs.google.com/forms/d/1aX...2RF9-pXZA/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link
Merhaba temmuz anneleri, ben de şubat 2014 annesiyim ve psikoloğum. Yuksek lisans tezim için 3-12 aylık bebeği olan annelerin bilgilerine ihtiyacım var ki süz de bu gruptasınız. Forma çalışma ile ilgili ayrıntılı bilgi var. Ölçekleri doldurarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler ...
https://docs.google.com/forms/d/1aX...2RF9-pXZA/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link
Ben almadim daha almayi dusunuyorum deneyimli anneler bilgi verirler umarimKızlar mama sandalyesi ne aldınız ?
Ben henüz almadım ama mamas papas ın portatif bir mama sandalyesi var. Onu almayı planlıyorum. Hem her yere götürülebiliyor. Kullanışlı sanırım oldukça.Kızlar mama sandalyesi ne aldınız ?
Merhaba , benim kızım da 22 temmuz doğumlu. Biz de başladık yaklaşık 20 gün önce ek gıdaya. Doktor tavsiyesiyle. Çünkü kızımı maalesef emziremedim çok. Ben de sebze çorbası, yoğurt ve elma armut veriyorum. Doktorum mandalina, kivi portakal gibi meyveler icin erken demişti. Alerji yapma olasılığı yüksekmiş. Ayrıca 1 yaşına kadar tuz, salça baharat yok dedi. Naçizane paylaşmak istedim sizinle. Kolay gelsin :)Balkabağı koyabilirsin canım.tam zamanı şimdi.zaten yarımdan az patates havuç bir dilim kabak ıspanak az da pirinç iki günde anca yiyebiliyo. Bulgur bence de daha faydalı.doğru söylüyorsun.neticede güneş görmüş,bedava d vitamini :)) ama kabız eder diye cesaret edemedim önce ama son çorbasına kattım azıcık.sonuç iyi :)meyvelerden de elmayla başladım,armutu çok seviyo mesela.ama mandalinayla kiviyi pek sevmedi.biraz geçsin sonra tekrar denicem. Şimdilik böyle canım
CNm bunlardan alma arkadaş aldı , arada boşluk kalıyor dedi,Ben henüz almadım ama mamas papas ın portatif bir mama sandalyesi var. Onu almayı planlıyorum. Hem her yere götürülebiliyor. Kullanışlı sanırım oldukça.
Buradan inceleyebilirsiniz
http://www.e-bebek.com/mamas-papas-baby-bud-oyuncakli-portatif-mama-sandalyesi_MMP-1004
Hadi ya , iyi ki söyledin teşekkür ederim. O zaman chicco nun ayaklı çift kılıflı olanları var onlardan alayım bari. Tekrar teşekkürler.CNm bunlardan alma arkadaş aldı , arada boşluk kalıyor dedi,
Merhaba Dila;Kızlar herkes chicco öneriyor e bebekteki yorumlarda çok güzel, sağlam dayanıklı diyorlar ondan Alcam sanırım
E-bebek'ten aldım ben. Markasını bilmiyorum 7tl'ydi.Merhaba kizlar bende temmuz annesiyim 30 temmuz dogumlu kizim cam rende aldinizmi hangi marka aldiniz bide mama sandelyesi hangi marka daha kullanisli bilgi verirseniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?