2015 Temmuz Anneleri

Selam kızlar, ek gıdalara geçtiniz mi? 6. Aya girer girmez hafiften başladım ben de ne verrceğimi tam bilemiyorum. Bir gün organik yogurt verdim birkaç çay kaşığı, ekşi geldi sanırım çok beğenmedi. Birkaç gün sabahları çeyrekten daha az elma ya da armut rendesi verdim, çok sevdi. Ama sebzeyi ne şekilde vereceğimi bilmiyrum. Pirinç unu ver diyen arkadaşlar var bakalım deneyeceğim yarın.

Dis çıkarıyor olabilir, bir sağlık kuruluşuna götür benim oğlum da böyle oldu götürdük gaz problemi çıktı ve damakları gelişmeye başlamış ondan da olur demişti

Benimkiler mama yiyorlar 5 aylıklar ek gıdaya geçmedim daha ama geçersem bile mamayı 1 yaşına kadar vericem,çünkü adı üstünde ek gıda tadımlık olacak önce, ama senin sütün çok azsa günde 1,2 öğün mama verebilirsin ve doktoruna sorup ek gıdaya başlayabilirsin cnm

Sütüm yetmiyor mama yerine ek gıda vermelimiyim
Yeterli kilo almamis mi canim? Bazen gece aglamalari veya baska sinyallere bakip sut azmis gibi gelebiliyor. Eger gelisiminde yavaslama varsa ben ek gida yerine formul sutle devam ederdim, kasik mamasindan uzak durup anne sutu yerine agirligi formul sute verip ek gidayi yalnizca tattirma amacli verirdim onu da bes bucuk alti aydan sonra yapardim. Yani diyelim ki bol sutu olan bi anne bebegine 6 aydan sonra %80 anne sutu %20 ek gida veriyor, sutun azliginda bebegi ek gidayla doyurmak dogru degil bence, bu oranlar biraz esnetilebilir sadece mesela %70'e 30 gibi. Benim gorusum boyle faaydasi olur insallah.

Benimki de ac oldugu halde memeyi reddediyor veya zorla bir dakika filan emip susuzlugunu giderip birakiyor. Ama boyle yaptiginda aksam ve gece memeye yukleniyor. Seninki de bu sekilde telafi ediyor mu? Yoksa gercekten o kadar acnasil duracak? Kaka sayisi ayni mi?

Bende se ninle ayni durumdayim canim bugun hep 30-60 ml arasi mama yedi
bizde 4 aydan itibaren ek mama veriyoruz emmedigi icin... Sebze olarak ilkk basta havuc ve patates puresi . Bir hfta sonra baska sebze ekliyosun ve bir hafta snra baska sebze daha vs. Bir kasik da z.yagi koyabilirsin... Pirinc irmik bulgur da ilave edebilirsin. Aksam yatmadan oncede pirinc unu ve arimama karisimi muhallebi yapiyoruz. Pirinc ununu sade sevmedi oglum p yuzden arimama ilave ediyorum cnm. Sabah ogle arasi meyve baska ogun sonrasindada ev yapimi yogurt. Yogurtuda sade yemedigi icin recel veya pekmez koyuyorum iki cay kasigi kadar.. doktor tavsiyesi

İnşallah teşekkür ederim

Mama veriyorum günde 1 kez falan

Çok sağol cnm bizimki de ev yoğurdunu sevmedi ama pekmezle vermek de hiç aklıma gelmemişti:)

Pirinç ununa da bugün başlayacağım bakalım, anne sütü alıyor ama günde 1-2 kez de mama içiyor, aralarda da ek gıda yerse daha iyi doyar diyr düşünüyorum. Doktora da gideceğiz bu ay gerçi.

Selam kızlar kızım 17 temmuz doğumlu.
Ocakta 6 aylık olacak ve ek gidaya gecicem.
Nasıl gecicem nasıl yapıcam bilmiyorum tecrubesizim ve yanlızim.
Bana yardım edecek arkadaşlar var mı burada ek gidaya geçen.
Nasıl ve ne ile geçtiniz.
Mama ile beslenio kızım 2.5 ay emdi beni meme ucum ufak diye ilk başlarda mama verdik biberona alisti.
2.5 ay hem emdi hem mama verdim.
Sonra sagdim verdim 3 aylık olunca sütüm çekildi uzuntuden.
Sonra bir daha vermedim.

Kizlar kizimin atesi yukseliyo 37.3 tu 37.7 oldu bi dusup bi yukseliyo napsam bikenedim.ustunu incelttim.ama napsamki basks

Kizlar kizimin atesi yukseliyo 37.3 tu 37.7 oldu bi dusup bi yukseliyo napsam bikenedim.ustunu incelttim.ama napsamki basks

Bence doktora goturmelisin canım çok ateslenmesini bekleme yani 37.7 diyorsun ille 38 olunca gotureyim diye bekleme.
Git bir kontrol etsinler ateş kalıtsal hastalık bırakıyor.

Kaka sayısı aynı canım hatta bir kerede fazlalığımız var. Gündüz emzirmek bir işkence formül sütü de deniyorum biberonla oynuyor mamayı tükürüyor yada kafasını sağa sola cevirip istemediğini anlatmaya calısıyor. Gece emmesi güzel her uyandığında emziriyorum ki gündüzü telafi etsin. Yoksa eriyip gidecek yavrum aç olduğu halde neden emmek istemiyorlar acaba

Merhabalar. Bugun 5 ay kontrolune gittik. 500 gr kilo almis diye takviye yapmami soyledi doktor. Sutun yetmiyordur dedi ama dolap sut dolu icmiyor, kaldi ki memeyi 10 dk emiyosa yarisi oyunla geciyor.Doktor bir cogumuzda olan bu memeyle oynama durumunu kati gida istiyora bagladi:)) Sut yetmese cocuk sabaha kadar uyuyamaz da bence ama neyse. Kasik mamasi diyince ben direkt karsi ciktim, sentetik olmasi soyle dursun mama kutularindan cikan sinek, bocek, poset hikayeleri zaten beni benden aldigindan vermeyi dusunmuyorum. Sanirim doktorumu degistiricem, izmir icin onerisi olan varsa bekliyorum. Cocugumun kafa cevresi bile degismemis kati gida yemedigi icin:)))

Aynen elimde biberonla geziyorum. Aslında yalnız olmadığımı bilmek güzel demekki bu dönemlerde beslenmeyi reddediyor bazı bebekler aşarız inşallah bu durumu

Ben anlamıyorum emmeyen bebeğe hemen katı gıda istiyor teşhisi koyanları :) katı gıdadan çok daha ihtiyacı var bence anne sütüne. Bir de ömür boyu katı gıda yiyecekler zaten :) ay senin bebeğinde benimkinden ozaman arkadaşım ememyi reddetme durumu cok can sıkıcı

Emiyo bi anda kalkip etrafa bakiyo babasina guluyo tekrar kapar gibi yakaliyor memeyi. Bbrrr yapip agzindan fiskirtmaya calisiyor ucunu cekiyor filan iyice sakiza dondu memeler:))

Bir öğünde kaç ml içiyorlar 4buçuk aylık benim oğlum çok az emiyor sütm zaten yetmiyor mama takviyesi yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…