• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Ya canim okuyumca uzuldum gercekten zor bir durum, aslinda anneanne babaanne bunlarin bakmasinin kotu tarafi onlara sozun gecmiyor nedense cocuk gibi kendi bildiklerini okuyorlar. Ama sonucta o da babaanne torununun kotulugunu istemeyecektir varsayimiyla ben de derim ki bir hikaye yazon esinle birlikte kizinin kan sekeriyle ilgili bi problemi olsun mesela (allah korusun) o yuzden saati saatine beslenecek de, sen de her seferinde yapabiliyorsan telefon et sut vakti diye. Sonucta su an yapacagi iki temel sey var kayinvalidenin beslemek ve uyutmak, uyutamamamasini anlarim ama beslememesini anlamadim. Neyse kizmamak lazim iliskilerin de sicak olmali ki gercekten o da bebegine bakarken mutlu hissetsin kendini. Yani sen onu mutlu et ki o da bebegini mutlu etsin gibi bi denklem. Ben de bakici icin sicak ama kuralci bi tip olmayi planliyorum:)
Ya sorma ben zaten hic agresif davranmiyorum ustune dedigin gibi sirinlik yapiyorum ayni sana benziyor falan diyorum ki severek baksin diye. Ya dun fis fis kayikci oynuyodu cocugumla biz burda oturtalim mi yok destekli mi oturtalim bisey olur muyu tartisirken o manzarayi gorunce beynime sicriyor. Kotulemek falan degil derdim sevmiyor da degilim ama bebek benim bebegim yani korkuyorum bisey olucak diye

10.15te aradigimda ilk biberonu isitiyordu. 10.30ta icmis oldu, dedigim saatten 1.5 sa rotarli. 12.30da eve geldim ikinciyi de vermis. Yarim saat oldu mu iceli dedim, yok olmadi dedi. 15dk oyalayamamis ben gelene kadar. Yani gecen gun 5 saatte 70 cc icen bebegim bugun 2sa icinde 270cc icmis oldu. Ben istedigim kadar duzenli yesin icsin uyusun desemde ancam patinaj cekicem oldugum yerde anladim. Nasil akisina birakilir ki 4.5 aylik bebek, ben beceremiyorum akisina birakmayi
canım zaten bebişlerim,z artık büyüdü 70 cc ne ki ? 270 cc olur ama dediğin gibi erkene çekse sen gelince de emmiş olur işte. sen saatleri tekrar söyle bence inatla zaten ben geliyorum 12.30 da yine emziririrm falan de zor bi durum ya gerçekten:(yavrucak emmeyi birtek doymak için yapmıyo ki aranızdaki bağ aynı zamanda o

Bugun 1 sa uyumus iyi bence. Ama bugun de biberondan cok zor icmis. Ya su sut isini surda cozsek ya, bana bir akil verseniz biberonla besleme konusunda. Kayinvalidem biberonu yarim yarim koy cok gelir bitanesi dedi. Ilk gun toplamda 150 cc biraktim ikiye bolerek. Sadece birini vermis 70 cc. 4 5 saatte 70 cc, tabi ac kalmis cocuk. Az olur bu neden digerini de vermedin dedim, gec kalirsam diye idareli kullanmis. Buzlukta var diyorum gec kalma ihtimalime karsi ordan kullan. Bir gun onceden buzluktan cikar madem diyor. Bu sart degil bildigim kadariyla, sicak suyla cozdurebilirim diye biliyorum. Ben de ertesi gun 3 tane biberon koydum biberonlari da 100er cc yaptim. Yine birini vermis digerini de veriyordu ki geliyorum dedim. Tam gelme saatimde sutu veriyor ama ben emsim istiyorum. Sonucta biberondan kat be kat iyidir beni emmesi ben varken. Zaten iste sagma da yapmadigimdan dolu oluyorum. Bugun de geliyorum diye aradigimda yine biberonu isittigini soyledi. Kendi annem olsa belki kolay olacak anlatmak ama ne desem yok. Bana bir akil verin lutfen su sut vermeyi planlayamadim, planladigimi da anlatamadim. Cocuk 7de emiyor. 9bucukta ve 11bucukta verse olacak ama olamadi bir turlu:/

Canım biz bu hafta süt işini şöyle yaptık. 120 cc biberona sağıp koydum 9:30 da vermesini söyledin anneme ben 7:20 gibi emzirdim 12:15 de evdeydim acıkmıştı hemen emzirdim sabah 3saatte bir gibi emdi yani öğleden sonra 2 saatte bir verdim istedi zaten

Bugun de 7 de emzirdim 1 tane 120 cc saat 9 da ver dedim 11 de 60 cc ver dedim ki ben gelince aç olsun diye

Bu şekilde yapıyoruz bazen bineronu istemiyor parça parça bitirene kadar uğraşıyor annem

Bende gelince gögüslerim dolu oldugu için birini emzirip diğerini sağıyorum donduruyorum gece veya sabah sağdığımıda taze içiyor dire biberondan

Ya sorma ben zaten hic agresif davranmiyorum ustune dedigin gibi sirinlik yapiyorum ayni sana benziyor falan diyorum ki severek baksin diye. Ya dun fis fis kayikci oynuyodu cocugumla biz burda oturtalim mi yok destekli mi oturtalim bisey olur muyu tartisirken o manzarayi gorunce beynime sicriyor. Kotulemek falan degil derdim sevmiyor da degilim ama bebek benim bebegim yani korkuyorum bisey olucak diye
Ya cok haklisin benim kayinvalidem de televizyona baktirtmiyorum diye benimle dalga geciyor ben ona biraksam izletecegine eminim.. esine de soyle ama bu tip oturtmavs. Konularda senin yerine o soylesin annesi sonucta aralarinda gerginlik olmaz..

Canım biz bu hafta süt işini şöyle yaptık. 120 cc biberona sağıp koydum 9:30 da vermesini söyledin anneme ben 7:20 gibi emzirdim 12:15 de evdeydim acıkmıştı hemen emzirdim sabah 3saatte bir gibi emdi yani öğleden sonra 2 saatte bir verdim istedi zaten

Bugun de 7 de emzirdim 1 tane 120 cc saat 9 da ver dedim 11 de 60 cc ver dedim ki ben gelince aç olsun diye

Bu şekilde yapıyoruz bazen bineronu istemiyor parça parça bitirene kadar uğraşıyor annem

Bende gelince gögüslerim dolu oldugu için birini emzirip diğerini sağıyorum donduruyorum gece veya sabah sağdığımıda taze içiyor dire biberondan
Dedim ama. 9a dogru uyanmis bugun, 10da emdi niyeyse yine. Tabi ki 12.30da ben gelene kadar acikmis ama ben gelince vercem dedim ya vermemis. Agliyo diyo verme dedin diye vermiyorum diyo. Yahu ben 3uncuyu verme diyorum o ikinciyi de vermemis. 1 haftada 1 arpa boyu alamadik hayirlisi.

Ya cok haklisin benim kayinvalidem de televizyona baktirtmiyorum diye benimle dalga geciyor ben ona biraksam izletecegine eminim.. esine de soyle ama bu tip oturtmavs. Konularda senin yerine o soylesin annesi sonucta aralarinda gerginlik olmaz..
hahah biz kadinlar ayniyiz galiba:)) ben de esime dedim aynen kafama takilan bir kac sey vardi. Ben soylersem yanlis anlar diye cekiniyorum sen soyler misin dedim. Niye ben soyluyorum ne istiyosan acikca soyle beni karistirma dedi. Ben "ama"li cumlelere gecince de begenmiyosan bakici tutariz ona daha rahat anlatirsin dedi-sustum:))

Buralar gitgide azalıyor önce den geçmişi takip edemezdim mesajlar çok olurdu şimdi haftada bir girsem bile çok az giren olduğunu görüyorum:KK51:

Oğlumda da kaka problemi var birkaç güne yapıyor yapamadığı zaman da çok sıkıntısını çekiyor çekiyoruz, daha dogrusu
Öyle durumlar için 1 çay kaşığı zeytin yağı öneriyorlar ama yinede tabi doktora sorun derim,bizim büyükler öyle dedi,ama zorlanmadıkları için vermedim yoksa verecektim o zaman faydası oluyor mu diye deneyim olmuş olurdu

Öyle durumlar için 1 çay kaşığı zeytin yağı öneriyorlar ama yinede tabi doktora sorun derim,bizim büyükler öyle dedi,ama zorlanmadıkları için vermedim yoksa verecektim o zaman faydası oluyor mu diye deneyim olmuş olurdu
Ben kulak pamuğunu yağa batiriyorum poposunu uyarıyorum yapıyor. Hatta az öncede öyle yaptı tabi bunu hep degil 3 gün falan yapmadığında yapıyorum

Kizlar bebegi ishal olan var mi? Disten kaynaklaniyordur diye uzerine dusmedim ama 1 hfta oldu bugun ishal yapiyor. Ama sik sik yapmiyor. Eskisi kadar siklikta ama ishal. Sizde bu durumu yasayan var mi?

Ayni evde yasamak alisik olmadigimiz icin zor evet. Bana da garip geliyor ama alisicaz. Ama ben kiyaslardan yargilardan kendi annem de olsa yapan, sinir oluyorum. Onda bu var sen de al, biz soyle yapmistik sen de oyle yap. Neden bundan kullabiyorsun bilmemkiminki cok guzel ondan al. Gecen yil kizinin bebegine bakmis olmasindan mutevellit cocugum fotokopi olma yolunda ilerliyor ve yarim sa gec/erken verilen sutun hesabini sanirim bu yuzden yapar oldum ben de:KK66:)

Aynen ben de lohusalıkta annem de yanımdaydı ona da kızdığım zamanlar oldu. Süt olayı önemli kayınvalideni iyice yönlendirmen gerek bence, belki eşin destek Çıkabilir. Benim kayınpederim herseye karışmayı çok seviyo, eşim Sağolsun asla izin vermez ama konuşması bile rahatsız ediyor. Bir de öpme problemi var, kesinlikle kimsenin öpmesine izin vermiyorum. Gözümün içine baka baka kokluyorum diye dudaklarını çocuğun yanaklarına yapıştırdı bir iki defa, uyardım ikincisinde daha sert uyardım, bu Yüzden zırt pırt gelmesini istemiyorum. Zaten beraber nasıl yaşarız diye stres oluyorum bir de haftasonları çıkıp çıkıp gelirse ben keçileri kaçırırım sanırım.

Kizlar bebegi ishal olan var mi? Disten kaynaklaniyordur diye uzerine dusmedim ama 1 hfta oldu bugun ishal yapiyor. Ama sik sik yapmiyor. Eskisi kadar siklikta ama ishal. Sizde bu durumu yasayan var mi?
valla benimki de tam tersi 1 haftadır kabız:( ben de çare bulamadım. bilemedim ishal mi olması iyi kabız mı:(

hahah biz kadinlar ayniyiz galiba:)) ben de esime dedim aynen kafama takilan bir kac sey vardi. Ben soylersem yanlis anlar diye cekiniyorum sen soyler misin dedim. Niye ben soyluyorum ne istiyosan acikca soyle beni karistirma dedi. Ben "ama"li cumlelere gecince de begenmiyosan bakici tutariz ona daha rahat anlatirsin dedi-sustum:))

Valla erkekler de sıkıya zora gelemiyor, ah Ah nasıl stres oluyorum şimdiden.

Aynen ben de lohusalıkta annem de yanımdaydı ona da kızdığım zamanlar oldu. Süt olayı önemli kayınvalideni iyice yönlendirmen gerek bence, belki eşin destek Çıkabilir. Benim kayınpederim herseye karışmayı çok seviyo, eşim Sağolsun asla izin vermez ama konuşması bile rahatsız ediyor. Bir de öpme problemi var, kesinlikle kimsenin öpmesine izin vermiyorum. Gözümün içine baka baka kokluyorum diye dudaklarını çocuğun yanaklarına yapıştırdı bir iki defa, uyardım ikincisinde daha sert uyardım, bu Yüzden zırt pırt gelmesini istemiyorum. Zaten beraber nasıl yaşarız diye stres oluyorum bir de haftasonları çıkıp çıkıp gelirse ben keçileri kaçırırım sanırım.
Ben de daha yeni opmeye basladim bebegimi artik tepki vermeye gulmeye baslayinca dayanamadim. Ama benim bebegim sonucta operim de koklarim da. Ama bizden gorup o oyle seviyor diyip opuyorlar. Ya ona bisey diyemiyorum artik torunudur opsun sevsin diyorum. Gecen gun de bir arkadasi geldi bize yani ona misafirlige, o bile oyle cop cop opme cocugu daha cok kucuk o dedi. Beni bir gulme aldi:))

Back